Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 26
denizel spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui simonacip Credinta in Dumnezeu nu va fi niciodata logica. Aceasta nu este analitica, nu se poate demonstra, ci se simte. |
BRavo, Simonacip!!!!

Cea mai buna pledoarie de pana acum pentru inutilitatea orelor de religie predate la scoala!
Copiii trebuie lasati sa simta. Sa simta cand vor dori sa vorbeasca mai mult despre Dumnezeul prezentat de mami si tati drept Creator si Rascumparator.
Poate nu vor sa vorbeasca saptamanal, martea la 10 fix, poate nici macar odata la o luna nu vor.
Sa vorbesti unui copil despre Dumnezeu fara ca acesta sa fie dornic de asa ceva, mi se pare un abuz. Si, de ce nu, un pacat :D.
Stiinta nu va putea niciodata sa demonstreze nici un adevar ea singura. |
ama1357 spune:
pe mine una nu pot sa zic ca m-ar deranja sa vina preotul la deschiderea anului scolar... e ca si cum ar fi venit primarul si ar fi urat copiilor "Un an nou plin de invatatura!" basta ca nu ma obliga sa recit mai stiu eu ce rugaciune in cor!!!!
ama1357 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui denizel
BRavo, Simonacip!!!! ![]() Cea mai buna pledoarie de pana acum pentru inutilitatea orelor de religie predate la scoala! Copiii trebuie lasati sa simta. Sa simta cand vor dori sa vorbeasca mai mult despre Dumnezeul prezentat de mami si tati drept Creator si Rascumparator. Poate nu vor sa vorbeasca saptamanal, martea la 10 fix, poate nici macar odata la o luna nu vor. Sa vorbesti unui copil despre Dumnezeu fara ca acesta sa fie dornic de asa ceva, mi se pare un abuz. Si, de ce nu, un pacat :D. |
dar duminica dimineata la ora 9? cand este slujba?
Alexia27 spune:
Asta nu stiu, zau, da presupun ca un Tatal Nostru tot s-o fi zis.
In fine, asta e un exemplu minor referitor la discutia optional versus obligatoriu. Nici eu nu as fi facut un capat de tara din asta, dar nici nu as fi insistat sa o invat in timpul verii ca sa stie sa-l spuna acolo.
edit ca m-a intrerupt fie-mea. Apropo de paralela cu primarul, pai atunci sa iasa si toti profesorii de toate disciplinele sa le ureze la copii de bine, nu? Inclusiv profesorii de optionale. Cu ce anume e autoritatea preotului mai mare decat a profesorilor?
Eileen Nicole
denizel spune:
| citat din mesajul lui ama1357 pe mine una nu pot sa zic ca m-ar deranja sa vina preotul la deschiderea anului scolar... e ca si cum ar fi venit primarul si ar fi urat copiilor "Un an nou plin de invatatura!" |
E tot una preotul cu primarele, nu? :-)) Dar atuncea, sa traiasca S.O.R.!!!
capcaunul spune:
| citat din mesajul lui simonacip Credinta in Dumnezeu nu va fi niciodata logica. Aceasta nu este analitica, nu se poate demonstra, ci se simte. Nu-mi vine sa cred cita inversunare gasesc in discutia asta la unele dintre voi(impotriva religiei in scoli). |
Multumesc pentru aprecieri (
, pentru ca nu m-ai inclus intre unele).Ai spus un mare adevar: credinta se simte. Altii, teologi care au pus fundamentele religiilor, unii dintre cei crestini fiind si canonizati, deci dincolo de orice dubiu pentru credinciosi, au afirmat ca simturile ne inseala. QED.
ama1357 spune:
E tot una preotul cu primarele, nu? :-)) Dar atuncea, sa traiasca S.O.R.!!! |
nu stiu ce este s.o.r. ... dar am zis primarul, asta ca sa nu zic sotul directoarei scolii sau un oarecare care trece pe strada...
edit: atat timp cat nu ma uit la meseria / rolul lui este acelasi lucru...
amoga spune:
| citat din mesajul lui capcaunul Ai spus un mare adevar: credinta se simte. Altii, teologi care au pus fundamentele religiilor, unii dintre cei crestini fiind si canonizati, deci dincolo de orice dubiu pentru credinciosi, au afirmat ca simturile ne inseala. QED. |
Ca tot s-a ajuns la ce-au spus altii... Iaca acilea, de la Albert Einstein cetire:
"So far as the laws of mathematics refer to reality, they are not certain. And so far as they are certain, they do not refer to reality."
Deci, cum e cu 1+1 ala? :-)
A.M.
ps/ Apropo de discutia aia cu Everestu' -- am impresia ca n-ai inteles (sau ai mimat ca nu) ce anume criticam eu, asa ca iata o paralela ajutatoare: "Gigel e inteligent pentru ca a luat 10 la matematica" vs. "Gigel a luat 10 la matematica pentru ca e inteligent". Care dintre afirmatii iti pare a fi mai aproape de adevar? (Mie-mi pare ca cea din urma; afirmatia ta cu Everestu' e similara cu cea dintii.)
simonacip spune:
| Citat: | ||||
BRavo, Simonacip!!!! ![]() Cea mai buna pledoarie de pana acum pentru inutilitatea orelor de religie predate la scoala! Copiii trebuie lasati sa simta. Sa simta cand vor dori sa vorbeasca mai mult despre Dumnezeul prezentat de mami si tati drept Creator si Rascumparator. Poate nu vor sa vorbeasca saptamanal, martea la 10 fix, poate nici macar odata la o luna nu vor. Sa vorbesti unui copil despre Dumnezeu fara ca acesta sa fie dornic de asa ceva, mi se pare un abuz. Si, de ce nu, un pacat :D.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
Foarte interesant,sa astepti sa vina de la el dorinta de a vorbi despre DUmnezeu, el care si nu are nici o notiune in acest sens, care trece pe linga biserica si nu se inchina, care seara nu spune nici o rugaciune, care nu aude niciodata parintii vorbind despre asa ceva..
Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
simonacip spune:
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel. |
Nu..la folosofie
Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."