Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Citat:
citat din mesajul lui AmethystRain

Pentru copilul/copiii mei, nu voi dori categoric o educatie accentuata prioritar pe judecati rationale, ci voi cauta un echilibru. Cred ca ei vor avea nevoie de modele, necesare tocmai pentru o dezvoltare completa. Si, da, un sfant care nu a murit de infarct,ci supunandu-se de buna-voie chinurilor fizice, pentru a-si apara ideile, e un exemplu. Un exemplu de verticalitate, o intelegere a limitelor compromisului, o pledoarie pentru adevar. (sfantul ar fi putut minti formal, dar nu a facut-o).

Da copii au nevoie de exemple - Giordano Bruno ar fi unul, Jan Huss, bogomilii, catarii, evreii si in general toti aia de au intretinut rugurile aprinse de biserica timp de mai bine de 1000 de ani, tocmai pentru ca si-au aparat ideile si au refuzat sa renunte la ele.

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Exact! Mult mai important ar fi ca cei mici sa stie ce isi pot face oamenii unii altora in numele adevarului.

AmethystRain, fii linstita, decizia de a-ti sacrifica viata de dragul adevarului sau a unei idei in care crezi e ceva ce vine natural. Nu trebuie ca mama, tata, bunicii si profu' de religie sa ti-o cultive necurmat din clasa intai pana intr-a 12-a...

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui Stanescu

Citat:
citat din mesajul lui denizel

Citat:
citat din mesajul lui J G

hahaha... serios mai Denizelule, adeverinta? Si ateii ce adeverinta aduc? de la cine??

J si Carlita Carliontz (05.02.2006)

Acum cativa ani trebuia sa iei o adeverinta de ateu de la Patriarhie :-)))))) (serios!)
Acuma , spre binele tau , al parintelui ateu, sper ca nu o sa primesti adeverinta aia decat daca duci la Patriarhie alte vreo 10 adeverinte prin care sa dovedesti ca ai participat la vreo 10 liturghii :-))). Cumarveni, sa iei decizia in cunostinta de cauza .

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Nu denizel, tre sa mearga in zi de vineri si sa manace friptura de fata cu ei

Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

Depinde ce friptura. Daca e de creveti, ii ureaza chiar si pofta buna :-)).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
Cat despre "stiintele" umaniste, daca tot luam cuvintele in sensul lor propriu, atunci "discipline" e mai potrivit. Ca nici filosofia nu e o "stiinta"...Sau nici "disciplinelor" umaniste nu apartine religia?

Filosofia este o stiinta aparte, dar este totusi o stiinta pentru ca se bazeaza pe logica. In plus, nimeni nu este obligat la orele de filosofie sa accepte doctrina lui Platon, sau cea aristotelica, sau dialectica hegeliana, sau mai stiu eu ce alta doctrina. Se prezinta cate un pic din fiecare scoala de gandire. Ceea ce ar trebui sa fie si la ora de religie (daca totusi aceasta ramane in programa)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ama1357 spune:

scuzati ca ma mai bag si eu pe aici, vad ca nu ma ataca nimeni la ceea ce scriu asa ca ma simt un pic in plus, dar asta e...

am citit un mesaj acum cateva pagini prin care cineva sustinea ca 1+1=2 ar fi un adevar absolut... ei bine nu este un adevar absolut... "1" este o conventie... si 1+1=2 este valabil doar in anumite cazuri... se poate ca 1+1=0 sau chair sa nu aibe rezultat. e un pic mai complicat dar daca intrebati un profesor de matematica va da mai multe informatii in acest sens.

pentru persoanele atee... nu exista adevar absolut... este totul relativ... pentru alea credincioase d-zeul in care cred este adevarul absolut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Ama, asa e, ai perfecta dreptate cand spui ca pentru persoanle credincioase Dumnezeu e adevarul absolut. Ce nu inteleg eu (si altii pe aici) e cu ce drept vor sa ma faca pe mine sa inghit adevarul lor absolut. Caci asta se intampla acum in scoli: se impune o anumita doctrina.
Petitia de fata cere religia OPTIONALA, nu cum e in forma actuala optionala...da de fapt obligatorie.

PS: Chiar azi am auzit la radio, intr-un interviu cu o directoare de scoala, care spunea ca la deschidere vine preotul, ca in fiecare an. Pot sa ma indoiesc ca au fost intrebati toti parintii daca sunt de acord? Ca doar e optional, nu?

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
Cat despre "stiintele" umaniste, daca tot luam cuvintele in sensul lor propriu, atunci "discipline" e mai potrivit. Ca nici filosofia nu e o "stiinta"...Sau nici "disciplinelor" umaniste nu apartine religia?

Filosofia este o stiinta aparte, dar este totusi o stiinta pentru ca se bazeaza pe logica. In plus, nimeni nu este obligat la orele de filosofie sa accepte doctrina lui Platon, sau cea aristotelica, sau dialectica hegeliana, sau mai stiu eu ce alta doctrina. Se prezinta cate un pic din fiecare scoala de gandire. Ceea ce ar trebui sa fie si la ora de religie (daca totusi aceasta ramane in programa)!

"stiintele" umaniste sunt bazate si ele pe logica...
chiar si literatura... rime ritmuri la poezii... decursul unei povesti trebuie sa aibe o logica... un roman nu este doar o gramada de cuvinte puse asa la intamplare... ci sunt fapte care au un curs, au o logica...

gramatica este bazata pe logica...

nu cred ca trebuie sa mai continui... sper sa ma fi facut inteleasa de toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

Nu stiu voi, da pe mine, cand aud de "adevar absolut", ma ia asa cu niste fiori...reci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:

Credinta in Dumnezeu nu va fi niciodata logica. Aceasta nu este analitica, nu se poate demonstra, ci se simte. Nu-mi vine sa cred cita inversunare gasesc in discutia asta la unele dintre voi(impotriva religiei in scoli).Asta, in ciuda faptului ca sunt sigura ca nici macar un sfert dintre voi nu a citit macar odata vreo carte religioasa, sau din vietile Sfintilor Parinti si nu stiti exact ce inseamna credinta si ortodoxia, decit asa din auzite.Majoritatea poate suntei ortodoxe. Dar v-a intereseat vreodata cu adevarat ce insemna asta?
Intr-adevar viata crestina e foarte greu de urmat si cine nu are un pic de credinta adevarata nu o poate urma. pentru ca singuri nu facem si nu suntem nimic, decit niste putregaiuri. Tot ce facem cu ajutorul lui DUmnezeu facem.
Stiinta nu va putea niciodata sa demonstreze nici un adevar ea singura. Teoria evolutionista de asemenea e 0.

Nu vreau sa vorbesc mai mult ca nu ma intereseaza sa ma lansez in filosofii ieftine, dar cititi un pic mai mult inainte sa vorbiti, ca sa fiti in cunostinta de cauza. ne-am obisnuit asa sa mergem inainte cu societatea, sa inlocuim simplitatea si toate valorile vechi cu filosofii si stiinte care nu duc nicaieri. Lenin si Stalin cititnd teoriile evolutioniste au ajuns la concluzia ca lumea nu e decit rezultatul unui proces evolutiv care e guvernat doar de o competitie necrutatoare. Si uite asa au fost macelatiti mii de oameni. Rugaciunea a fost inlocuita cu Yoga, care da e a demonilor nu a lui Dumnezeu, bucuriile tinerilor au ramas distractiile amagitoare, drogurile, violenta, etc...
Si ne mai miram de ce.

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Ama, asa e, ai perfecta dreptate cand spui ca pentru persoanle credincioase Dumnezeu e adevarul absolut. Ce nu inteleg eu (si altii pe aici) e cu ce drept vor sa ma faca pe mine sa inghit adevarul lor absolut. Caci asta se intampla acum in scoli: se impune o anumita doctrina.
Petitia de fata cere religia OPTIONALA, nu cum e in forma actuala optionala...da de fapt obligatorie.

PS: Chiar azi am auzit la radio, intr-un interviu cu o directoare de scoala, care spunea ca la deschidere vine preotul, ca in fiecare an. Pot sa ma indoiesc ca au fost intrebati toti parintii daca sunt de acord? Ca doar e optional, nu?

Eileen Nicole

te inteleg... pe vremea mea... religia era chiar optionala... venea un student la teologie si ne explica una alta... incepea el sa ne povesteasca ce a facut unul si altul dar apoi cand incepea sa ne raspunda la intrebari se ajungeau si la discutii mai indepartate de biblie... partea "optionala" era demonstrata si de faptul ca nu se primeau note la religie, participai daca vroiai sau nu si gata...

in liceu eu nu am facut religie absolut deloc, am avut un profesor de istorie care ne-a explicat regulile religiilor importante si sincer va zic asta tine foarte mult de cultura generala... cultura care ne ajuta sa acceptam toti oamenii diversi de noi... eu fac parte dintr-o minoritate si multumesc din inima pentru asta pentru ca am invatat sa ii accept pe toti atata timp cat au fost binecrescuti. indiferent de religia lor... in toate cartile de capatai ale diferitelor religii zice sa nu omori sa respecti pe cei care-ti sunt in preajma... "cartea de capatai" a ateilor este constitutia care zice acelasi lucru... daca toti ar urma cartile lor de capatai, ar fi ok... toti oamenii ar trebui sa se respecte reciproc si lucrurile ar fi ok... dar atata timp cat pe lumea asta cate unul se crede mai presus...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ama1357

Citat:
citat din mesajul lui Alexia27

Eileen Nicole

te inteleg... pe vremea mea... religia era chiar optionala... venea un student la teologie si ne explica una alta... incepea el sa ne povesteasca ce a facut unul si altul dar apoi cand incepea sa ne raspunda la intrebari se ajungeau si la discutii mai indepartate de biblie... partea "optionala" era demonstrata si de faptul ca nu se primeau note la religie, participai daca vroiai sau nu si gata...

in liceu eu nu am facut religie absolut deloc, am avut un profesor de istorie care ne-a explicat regulile religiilor importante si sincer va zic asta tine foarte mult de cultura generala... cultura care ne ajuta sa acceptam toti oamenii diversi de noi... eu fac parte dintr-o minoritate si multumesc din inima pentru asta pentru ca am invatat sa ii accept pe toti atata timp cat au fost binecrescuti. indiferent de religia lor...

Perfect de acord.

Eileen Nicole

Mergi la inceput