Stop îndoctrinării religioase în şcoli
Raspunsuri - Pagina 11
anya spune:
Irina, extrag din articolul pus de tine o fraza, care mi se pare ca se potriveste pe deplin invatamantului de la noi:
"În al treilea rând, într-un sistem de ideologizare sistematic#259; #351;i for#355;at#259;, metodele selectate vor fi cele mai potrivite pentru acest scop, scopul de a dresa #351;i domestici mai curând decât de a educa. "
In rest, ei prezinta foarte mult modelul american. Noi n-am ajuns inca acolo (din toate punctele de vedere) asa ca nu cred ca se uita cineva la Bibliografie sa fie : femei, negri...gay sau ce'or mai fi - reprezentati in mod echitabil, indiferent de ceea ce au spus.
irina.c. spune:
| Citat: | ||||||
citat din mesajul lui ama1357
am o prietena care este invatatoare si imi spunea ca are multi copii care nu vin la scoala, nici sa citeasca nu au invatat, si ca nu le face statul nimic. deci banuiesc ca poti si tu sa faci la fel si daca ai bani, cauti un profesor si il pui sa-i predea copilului tau ceea ce crezi tu ca este bine... |
Eu nu pot sa imi scolarizez copilul acasa atata vreme cat aceasta optiune nu este recunoscuta, deoarece, oricate ar stii copiii mei, sistemul i-ar considera nescolarizati. Irina, mami de
bb Ilinca(26 aprilie '04) si de
bb Teodora(26 august 2007) am blog
ham spune:
Bre nesanatosilor, ce-are Cuza cu ...prefectura?
Voi cititi sau scrieti din ce-ati visat?
"Studiul Luminitei Murgescu Între „bunul crestin” si „bravul român” este valoros tocmai prin faptul ca pune la un loc o serie de date relevante pentru istoria învatamântului românesc a secolului al XIX-lea...Perioada analizata (1837 - 1878) este strategic selectata, într-adevar, caci analizeaza învatamântul dinaintea unirii si dupa unirea din 1859."
Ce puii nostri de treaba are invatamantu' lui mosh Ion Roata cu secolul 21?
Aaaaaa!!!!
Ca irina.c. viseaza la o scoala unde sa se-nvete ca la 1400 toamna, ca pamantu' se scutura tip cutremur fiindca au pacatuit clientele focului vesnic, care nu umbla (satanistele dreacului!) cu basmale-n cap si mai au si coraju' sa se creaza egalele barbatului (auzi blasfemie pacatoasa!!!
) fara sa stie nenorocitele ca datorita lor s-agita draci-n iad si se hudurcaie pamantu' cu noi pacatosii care suntem!
Bre, placile tectonice se misca cu sau fara voia popilor, fara sa tina cont ca povestea zice despre iad si omoara dupe principiu' "cat de multi, ca este prosti!", nepasandu-i de numaru' de matanii facute in scop profilactic de credinciosi!
Cum se zice?!?, "arunca un prost o piatra-n lac si zece dastepti nu poci s-o scoata!"![]()
irina.c. spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ama1357 nu trebuie sa citesc manualul, imi ajunge sa stiu ca nepotica mea catolica este obligata sa invete rugaciuni ortodoxe, pentru ca la ea in scoala sunt prea putini elevi catolici pentru a face o ora de religie pe limba ei, si ca nu poate sa paraseasca ora pentru ca mama ei nu a stiut ca cererea trebuia depusa intr-o anumita perioada a anului... |
Irina, mami de
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui ham Cum se zice?!?, "arunca un prost o piatra-n lac si zece dastepti nu poci s-o scoata!" |
amoga spune:
| citat din mesajul lui ham Ce puii nostri de treaba are invatamantu' lui mosh Ion Roata cu secolul 21? Aaaaaa!!!! Ca irina.c. viseaza la o scoala unde sa se-nvete ca la 1400 toamna, ca pamantu' se scutura tip cutremur fiindca au pacatuit clientele focului vesnic, care nu umbla (satanistele dreacului!) cu basmale-n cap si mai au si coraju' sa se creaza egalele barbatului (auzi blasfemie pacatoasa!!! ) fara sa stie nenorocitele ca datorita lor s-agita draci-n iad si se hudurcaie pamantu' cu noi pacatosii care suntem!![]() |
Ba nene, ai luat-o pe ulei? Mai catinel cu palincutza ca se permeabilizeaza prea tare neuronu' si uite ce-ti iese din buricu' destelor -- un delir bahic.
Dupa cum am citit-o eu pe irina.c., ce vrea ea e sa fie lasata sa aleaga dupa cum considera de cuviinta ce fel de educatie da propriilor pruncute. Ai ceva-mpotriva? Voteaza-l pe Adomnitei, ca lui ii trec prin cap ideile alea cu obligativitatea gradinitei si altele pe masura. Da-n cazu' asta nu te mai da asa rotund ca esti mare aparator de nu-sh' ce drepturi pe care ti le vezi ingradite.
Sigur ca stop indoctrinarii religioase, insa atunci si stop abuzului pe care-l face Statu' cind te obliga sa-ti dai copiii la scoala. Copiii apartin familiei, nu Statului! Capisci? Si, in consecinta, e (sau ar trebui sa fie, ca-n Romania nu e) de datoria familiei sa decida modalitatea in care-si educa copiii, nu a Statului "binevoitor".
Ca irina.c. ar opta sa-si educe copiii acasa si sa-i invete 100 de rugaciuni inaintea teoremei lui Pitagora este optiunea ei, nu a ta sau a lui Adomnitei. Si asa cum irina.c. nu militeaza ca pruncii tai sa fie invatati cele 100 de rugaciuni inaintea revelatiei lui Pitagora, la fel nici tu n-ar trebui sa ai ceva-mpotriva optiunii ei. Ii spune toleranta.
Astea fiind spuse, nu vad nici un fel de incompatibilitate intre a fi impotriva obligativitatii scolii si impotriva predarii religiei in scoli. Ba chiar in acelasi timp fiind in favoarea unei educatii crestine 'au de orice alta natura religioasa.
Statu', Scoala si Religia ar trebui sa fie trei lucruri separate intre ele ("necoplanare"). In viziunea mea, desigur.
A.M.
J G spune:
Amoga, ai dreptate la nivel teoretic, insa practic, dupa cum stim, parintii nu fac cele mai fericite alegeri. Cel putin in Romania, de dragul de a scapa de cheltuiala cu rechizitele multi parinti ar declara ca fac HS si ar lasa copii sa se cultive pe Descopery (asta in cel mai bun caz). Or copii aia vor ajunge...? Ce?
Nu cred (sa-mi fie iertat) ca parintii din Ro sunt competenti suficient pentru a hotara in aceasta privinta.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
amoga spune:
| citat din mesajul lui J G Amoga, ai dreptate la nivel teoretic, insa practic, dupa cum stim, parintii nu fac cele mai fericite alegeri. |
Nici Statu' (nici Biserica) nu face cele mai fericite alegeri. Si-atunci? Daca e s-o dau in bara, eu unu' as prefera sa stiu ca e o consecinta a deciziilor pe care le-am luat dupa propria-mi minte, nu dupa mintea altora.
| citat din mesajul lui J G Cel putin in Romania, de dragul de a scapa de cheltuiala cu rechizitele multi parinti ar declara ca fac HS si ar lasa copii sa se cultive pe Descopery (asta in cel mai bun caz). Or copii aia vor ajunge...? Ce? Nu cred (sa-mi fie iertat) ca parintii din Ro sunt competenti suficient pentru a hotara in aceasta privinta. |
Parintii din Romania nu sunt cu nimic mai incuiati la minte decit parintii din Canada (hei, in unele cazuri sunt aceeasi parinti), Anglia sau multe alte locuri de pe planeta asta in care scolitul acasa este o optiune perfect valida. Prin urmare, eu unu' nu vad nici o problema in a le oferi aceleasi libertati pe care le au si parintii din mai-sus pomenitele locuri.
Idem si-n cazul copiilor -- asa cum copiii scoliti acasa pe alte meridiane nu sfirsesc prin a fi protagonisti in situatii precum cele ilustrate in www.imdb.com/title/tt0493430/" target="_blank">Jackass, la fel si copiii care ar fi (daca s-ar putea) scoliti acasa in Romania nu ar sfirsi in situatii similare celor din pomenita capodopera a prostiei omenesti.
A.M.
irina.c. spune:
| citat din mesajul lui J G Amoga, ai dreptate la nivel teoretic, insa practic, dupa cum stim, parintii nu fac cele mai fericite alegeri. Cel putin in Romania, de dragul de a scapa de cheltuiala cu rechizitele multi parinti ar declara ca fac HS si ar lasa copii sa se cultive pe Descopery (asta in cel mai bun caz). Or copii aia vor ajunge...? Ce?Nu cred (sa-mi fie iertat) ca parintii din Ro sunt competenti suficient pentru a hotara in aceasta privinta.J si Carlita Carliontz (05.02.2006) |
denizel spune:
Eheee, Amoga, cand HS este sustinut de Inaioana, mai mare dragu' :-).
Da' cand HS e sustinut de persoane care considera ca geometria si termodinamica sunt diavoliciuni secular-umaniste, ma trece cu fiori reci...