Stop îndoctrinării religioase în şcoli

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

la cata dobitocenie salasuieste in this country asta ar mai lipsi ca parintii sa poa` sa aleaga daca copilul sa se duca sau nu la invatamant institutionalizat.pe bune ca deja vorbim de ozneuri.
cred ca batem campii cu spor legat de acest home schooling sau cum dracu ii zice.poate daca ai jde mii de euro lunar sa iti poti permite sa angajezi profesori particulari care sa ii bage in cap copilului "programa scolara" aleasa de mama si tata.
si inca o data tin sa va readuc aminte : nu deviati subiectul spre alte chestii.daca nu aveti argumente ca sa va sustineti invatarii religiei in scoli e mai fair sa o lasati balta decat sa o dati din vals in tango.
analogiile astea precum fizica sau matematica sau gramatica limbii romane sunt "secularist umaniste" sunt deja balarii de mare clasa.
vrei sa iti inveti copilul biblia pe de rost?go for it dar nu sa facem din asta o chestie unanim acceptata.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.
in viata e ca la bal mascat :cand toata lumea isi scoate masca s-a dus veselia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui amoga
Ba nene, ai luat-o pe ulei? Mai catinel cu palincutza ca se permeabilizeaza prea tare neuronu' si uite ce-ti iese din buricu' destelor -- un delir bahic.Dupa cum am citit-o eu pe irina.c., ce vrea ea e sa fie lasata sa aleaga dupa cum considera de cuviinta ce fel de educatie da propriilor pruncute. Ai ceva-mpotriva? Voteaza-l pe Adomnitei, ca lui ii trec prin cap ideile alea cu obligativitatea gradinitei si altele pe masura. Da-n cazu' asta nu te mai da asa rotund ca esti mare aparator de nu-sh' ce drepturi pe care ti le vezi ingradite.Sigur ca stop indoctrinarii religioase, insa atunci si stop abuzului pe care-l face Statu' cind te obliga sa-ti dai copiii la scoala. Copiii apartin familiei, nu Statului! Capisci? Si, in consecinta, e (sau ar trebui sa fie, ca-n Romania nu e) de datoria familiei sa decida modalitatea in care-si educa copiii, nu a Statului "binevoitor".Ca irina.c. ar opta sa-si educe copiii acasa si sa-i invete 100 de rugaciuni inaintea teoremei lui Pitagora este optiunea ei, nu a ta sau a lui Adomnitei. Si asa cum irina.c. nu militeaza ca pruncii tai sa fie invatati cele 100 de rugaciuni inaintea revelatiei lui Pitagora, la fel nici tu n-ar trebui sa ai ceva-mpotriva optiunii ei. Ii spune toleranta.Astea fiind spuse, nu vad nici un fel de incompatibilitate intre a fi impotriva obligativitatii scolii si impotriva predarii religiei in scoli. Ba chiar in acelasi timp fiind in favoarea unei educatii crestine 'au de orice alta natura religioasa.Statu', Scoala si Religia ar trebui sa fie trei lucruri separate intre ele ("necoplanare"). In viziunea mea, desigur.
A.M.
"Invatatul nu e un produs al activitatii profesorilor. Invatatul e un produs al activitatii celor care-nvata." -- John Holt
exact, ma bucur ca macar o persoana a inteles ce-am vrut sa spun Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Citat:
citat din mesajul lui espiritu

la cata dobitocenie salasuieste in this country asta ar mai lipsi ca parintii sa poa` sa aleaga daca copilul sa se duca sau nu la invatamant institutionalizat.pe bune ca deja vorbim de ozneuri.
cred ca batem campii cu spor legat de acest home schooling sau cum dracu ii zice.poate daca ai jde mii de euro lunar sa iti poti permite sa angajezi profesori particulari care sa ii bage in cap copilului "programa scolara" aleasa de mama si tata.
si inca o data tin sa va readuc aminte : nu deviati subiectul spre alte chestii.daca nu aveti argumente ca sa va sustineti invatarii religiei in scoli e mai fair sa o lasati balta decat sa o dati din vals in tango.
analogiile astea precum fizica sau matematica sau gramatica limbii romane sunt "secularist umaniste" sunt deja balarii de mare clasa.
vrei sa iti inveti copilul biblia pe de rost?go for it dar nu sa facem din asta o chestie unanim acceptata.ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

si de ce sa nu aleaga parintii forma de scolarizare a copiilor, ma rog?adica suntem capabili sa aducem copii pe lume, dar odata ce i-am nascut devenim brusc niste incompetenti si tre sa ne duca statul de manuta si sa ne zica cum si unde sa ne educam copiii? pai atunci rabdati fratilor, religia in scoli, n-aveti incotro, poate asa o sa intelegeti ca nu statul e parintele, ci voi!!normal ca fizica si matematica nu sunt "secularist-umaniste" dar modul in care sunt ele predate, si atmosfera din scoli este, asa ca, daca eu consider ca acest mediu este daunator pentru copiii mei si pentru modul in care vreau sa-i formez, ar trebui sa am aceasta libertate de a putea refuza inscrierea lor in sistem. Asa cum tie si altora iti place sa ai libertatea de a refuza orele de religie pentru copiii tai, trebuie sa am aceeasi libertate de a refuza institutionalizarea si indoctrinarea aferenta pentru copiii mei! Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui irina.c.

normal ca fizica si matematica nu sunt "secularist-umaniste" dar modul in care sunt ele predate este.

am blog

Foarte serios: IRINA, CE ESTE CU TINE? :-(
Te rog frumos, da-mi un singur exemplu, la nivel de clasa a doua, de mod de predare secularist-umanist a matematicii.

Eu te inteleg intr-un fel: motivul principal pt. care iti doresti HS este ca fetele tale sa fie protejate de influentele nocive ale celor din jur, care nu gandesc ca tine.
OK. Si eu as vrea sa pot face asta cu baietelul meu.
Dar...din fericire!!, nu asa functioneaza fiinta umana. De niciunde (nici macar din Biblie) nu rezulta ca fiinta umana este un robotel care, odata programat, nu va avea abateri.
Ce te faci cand fetele or sa se marite sa zicem si nu va mai fi nimeni care sa le monitorizeze? Sau va fi capul familiei raspunzator de asta?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

ia spuneti-ne dvs doamna cam ce programa scolara ati adopta pt copii dvs si dupa ce manuale ar invata?
dar chiar va rog ca deja sunt curios.

ce virtuosi si integri ne dam din spatele monitorului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:

E o parere.

Dupa cite am bagat eu de seama, gradu' de dobitocenie din Romania nu e deloc mai mare decit in alte tari. Da' probabil ca experienta mea difera de a ta, de unde si concluziile diferite.

Citat:
cred ca batem campii cu spor legat de acest home schooling sau cum dracu ii zice.

Incearca "scolit acasa" sau "educat acasa". Da' asta numa' daca pe acolo pe unde salasluiesti se mai practica vorbitu' pre limba lui Eminescu.

Citat:
poate daca ai jde mii de euro lunar sa iti poti permite sa angajezi profesori particulari care sa ii bage in cap copilului "programa scolara" aleasa de mama si tata.

Asta cu nevoia de finante comparabile cu ale lui Bill Gates ca sa poti scoli acasa e o idee preconceputa, ce poate face concurenta cu succes fanatismului religios.

Incearca sa-ti imaginezi ca exista pe planeta parinti de la care copiii (in primul rind proprii copii, dar nu numai) pot invata o multime de lucruri.

Si dac-ai reusit exercitiu' de imaginatie de mai sus, mai incearca unu': imagineaza-ti ca exista pe planeta si copii perfect capabili sa invete in virtutea propiului lor interes sau curiozitati.

Citat:
vrei sa iti inveti copilul biblia pe de rost?go for it dar nu sa facem din asta o chestie unanim acceptata.

Vrei sa-ti inveti copilu' ca e incapabil sa studieze singur si ca etichetele pe care i le lipesc altii pe frunte sunt ceea ce e el de fapt? N-ai decit, dar hai sa nu facem din asta o chestie universal acceptata.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:

ia spuneti-ne dvs doamna cam ce programa scolara ati adopta pt copii dvs si dupa ce manuale ar invata?

Da' ce te framinta grija pe tine? E treaba familiei lor ce subiecte ar aborda in educatia copiilor, nu a ta sau a altcuiva.

Daca chiar esti curios, invata mai intii sa formulezi o cerere intr-un mod politicos, nu asa de parca ai fi buricu' Pamintului caruia numaidecit ar trebui sa-i dea socoata orisicine. Ooo, am uitat, asta cu politetea nu s-a-nvatat la scoala; era prea plina programa cu intelepciunea lui Lenin probabil...

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

Incearca sa-ti imaginezi ca exista pe planeta parinti de la care copiii (in primul rind proprii copii, dar nu numai) pot invata o multime de lucruri.

e suficient ca parintele sa scrie "a stii" si, eu una, nu il mai consider apt pt. a-si scolariza copilul :-). Mi se pare inacceptabil ca un copil scolarizat acasa, cu pretentia ca acasa e mult mai bine decat la scoala, sa scrie cu asemenea greseala.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ma scuzati dar mie una asta cu studiatul acasa ca sa feresti copilul de influente nocive mi se pare cea mai ciudata idee. Viata nu e usoara mereu si contactul cu alti copii intr-un mediu formal (care probabil poate fi asimilat mai tarziu cu un job) mi se pare esentiala in formarea unui copil.

In alta ordine de idei desi am avut putine tangente cu teoria, mi se pare ca nicaieri in lume nu a facut furori. Exista cazuri desigur, probabil si cu succes dar pana la urma 90% din populatia care are acces la scoala isi trimite copilul chiar la scoala.

si apropo de religie in scoli ca asta e subiectul...ce fac cu copilul daca eu sunt evreica?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

il dai la reut lauder

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput