Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (9)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryV spune:

Hello burtici!Ma primiti si pe mine in clubul vostru ?
Va citesc de cateva zile bune si am aflat o multime de lucruri noi din discutiile voastre.
Am si eu la activ 2 ecografii transvaginale ,si foarte putina informatie referitor la sarcina mea pentru ca doctorita la care merg eu face economie de cuvinte iar in 10 minute sunt consultata,mi se face ecograf ,mi se da reteta si sunt deja la casa achitand cate 2 milioane.By the way , pe voi cat va costa consultatia de obicei?Oricum cred ca o sa ma reorientez.
Dar am o intrebare ...pana acum nu am auzit de nimeni sa ia cate 6 pastilute de utrogestan pe zi(ca mine);aveti idee de ce mi-a dat dr atat de multe ?Eu ma gandesc ca poate am probleme , dar de spus nu mi-a spus nimic!
Sper ca nu am scris prea mult si sa va fi plictisit .
Datele mele sunt:
DN:7.01.1981
UM:16.07.2008
DPN:22.04.2009(asa am calculat eu , dar doctorita mi-a spus ca ea vrea sa nasc pe 2 sau 3 aprilie!!!!!Este normal sa imi programeze nasterea cu 3 saptamani inainte de termen ????)
Va dulce si va doresc la toate o zi minunata!

Lory 7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MITITICA82 spune:

MULTUMESC pentru raspunsuri fetele...referitor la kg depuse si eu am acumulat deja 3.5 kg si cand ma gandesc ca o sa mai pun...ei lasa bb sa fie sanatos
un weekend cat mai relaxant si fara greturi
11+

http://bd.lilypie.com/MNeep3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

La mine sunt 4,5 kg deja... Mi se pare mult, insa in majoritatea zilelelor sunt atat de umflata pentru ca retin apa. Iar apa nu am cum sa mai beau pentru ca trebuie. Incerc sa imi fac programare la un medic nutritionist pentru ca, macar daca pun multe kilograme, ele sa fie din mancare sanatoasa pentru cresterea lui bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvi8 spune:

aalina, greu de gasit untura de urs...eu acum aud prima data...cu medicamentele nici eu nu sunt de acord.

fetelor eu sunt contra valului se pare...m-am iscris ca gravida cu 51 kg si ieri la consult aveam 48, deci am 3 in minus. si se si vede ca am slabit. dr spune ca acum ca intru in trimestru 2 o sa incep sa ma ingras. nu prea imi vine sa cred dar sper...

un sfarsit de saptamana minunat!

silvi 11 +
http://community.webshots.com/user/flovivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Mara, imi pare sincer rau de pierderea ta Elilov, despre primele doua luni unde ai scris? Ca mie mi-au scapat randurile respective. Sunt foarte interesante informatiile, si as vrea sa le citesc de la inceput. Silvi8, stii ca si pe mine m-a durut saptamana asta spatele, destul de tare (imi trecea doar cu somn ), dar intre timp vad ca mi-a trecut de tot.Madyn, e clar. Mi-ai spulberat visele...Eu speram la fetita, asa cum zice si tabelul...si cand aveam si eu o siguranta, s-a dus si aia Adee, si mie tot de la inceputul sarcinii imi cresc sanii. Bine, la mine este loc de mai mare...nu ma plang. Pamela Anderson e departe...Si apropo de ingrasat...eu sunt cam suparata. Deja am pus un kg si ceva si sunt abia in saptamana 7. A mai patit cineva asa? Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Spre uimirea mea eu am pus numai 2 kg. Dar nu imi fac griji, sigur voi recupera.
La mine a fost usor pentru ca copilului astuia nu ii trebuie dulciuri si nici nu pot manca seara. Fitos rau.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PetraTudor spune:

Buna tuturor gravidutelor!

Madymar, si eu ma uit in vitrine ca sa imi vad burtica! Si se vede ... putin! Doar funduletul mi s-a cam pleostit, dar daca Dr. ne da unde verde, incepem sa mergem la http://www.activecenter.ro/curs.php?id=Gimnastica_si_Stretching_gravide ! Nu am sunat inca sa intreb de preturi si daca sunt locuri, dar imi doresc tare mult sa merg sa fac miscare, obisnuiam sa merg cu regularitate la aerobic inainte sa raman graviduta. Am facut pauza ca sa nu ii dauneze lui bb, dar poate voi avea voie acum in al 2-lea trimestru. Pupici!

Elilov, multumim pentru info re. trimestrul 2 de sarcina, mie imi sunt chiar folositoare deoarece senzatia de “plin” pe care o am in abdomenul inferior ma cam ingrijora…

Alina 27, nu am mai fost astazi la eco, deoarece ma simt bine si nu mai am acea scurgere. Am fost duminica si marti si era totul bine, mai merg si luni si sper sa trecem wee fara alte evenimente.

In alta ordine de idei, era o intrebare la un moment dat referitoasre la frecventa ecografiilor si o posibila afectare a lui bb. Doctorita de familie mi-a spus azi dimineata ca nu este nici o problema, dar e bine sa fim cumpatate deoarece nici ingrijorarea nu face bine atunci cand nu este indreptatita.

Monik, eu sunt in saptamana 13 si iau Utrogestan (am inceput de duminica). Pe cale orala. Asta deoarece am avut acea scurgere. Dar te tin la current, poate daca e totul bine la control luni nu voi mai lua. Si eu am citit pe prospect si am ramas nedumerita. Te tin la curent.

Gina2008, eu sunt 13 + dar nu il simt pe bb, ci doar, asa cum spunea Monik, am o “bolboroseala” prin burtica si o senzatie de “plin”. Din cate stiam eu, la prima sarcina se simte prin saptamana a 18-a iar la o a doua cam prin saptamana 16. Dar acum depinde. Eu de exemplu am stiut de la inceput unde s-a prins bb, deci ma gandesc ca sunt sensibila si poate il voi simti mai devreme.

Fetelor, sa stiti ca am citit intr-o revista de un aparat in care poti simti oricand bataile inimii lui bb, se cheama “Angelsound”, revin cu mai multe info, deoarece as vrea sa imi cumpar si eu unul, ca sa il aud pe bb mereu.

Aalina, multumesc de incurajari!

Silvi8, mie mi-a iesit de fiecare data calculul re. sexul bebelusului, am incercat cu toate rudele mele si ale sotului si cu toate cunostintele! Cat despre dorinta ta, lasa ca vine si baietelul! Iar despre sefi si reactia lor, nu te mai gandi! Tu si bb sunteti tot ce conteaza! Iar despre kg, eu am 52 si se pare ca am reusit sa ajung la 53 ... dar intr-adevar trimestrul al II-lea este cel al acumularilor! Deci, sa papapm !

Adee, si eu am aceeasi “problema” cu sanii! Sotul meu zice ca face postere cu mine . Daca ar arata si postreriorul la fel de bine, tare incantata as fi... in afara de sani sunt slabuta tare....

Emilia, important este ca esti bine si ca hematomul se micsoreaza! Ma gandesc cu drag la tine! Si eu stau bine cu “abonamentul” la eco, am facut 2 in 3 zile si mai fac una luni.... Dupa ce te vei reface, as vrea sa te intreb despre nastere, daca nasti cu Dr. Ancar la Polizu. Dar mai vorbim, stai linistita in patut si totul va fi bine!

Oana2007, iti multumesc si tie pentru incurajari. Sa stii ca nici pe mine nu m-a luat Dr. de familie in evidenta ca insarcinata pana saptamana trecuta, deci abia dupa ce aproaae a trecut trimestrul I.

Am scris mult....

Va imbratisez pe toate cu drag!
PT 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri! Tuturor!

Eu m-am dus la o doctorita de cand am aflat ca sunt insarcinata si am fost f. multumita de ea. Doar ca ea nu mai lucreaza la spitale, are 2 cabinete. Prin urmare nu ma poate asista la nastere. Mi-a spus ca in luna a 7a ma duce la CFR2, la d-na Florina Mihalache, despre care am citit numai lucruri bune. Dar piticii de pe creier ziceau ca CFR2 nu ar fi foarte curat si pe sistemul "o prietena a unei prietene" ma cam speriasem. Caci "o prietena a unei prietene" a luat o bacterie din maternitate si apoi si ea si puiul au stat pe antibiotice.

Maica-mea a insistat sa ma duc la Filantropia. Dupa o consultatie scurta doctorul mi-a dat niste hapuri intre care si Utrogestan. Cu specificatia ca vrea sa il iau pe cale orala. Eu nu prea iau hapuri si in general daca ma doare ceva prefer sa strang din dinti decat sa iau pastile. Eu nu am avut pana acum sangerari sau alte probleme, cred ca sunt chiar un caz usor, am 23 de ani si nu am niciun avort la activ. Asa ca, impreuna cu prima doctorita, am decis sa nu ma scarpin daca nu ma mananca.

Prin urmare, Mihaela, imi pare rau, Filantropia m-a pierdut de clienta. Chestia cu "peste 2 saptamani" am auzit-o de la o asistenta de-acolo.

Ati vorbit despre greutate. Eu am inceput sarcina la 49, pe la 10 saptamani aveam 48, desi nu am avut greturi foarte puternice si nici nu am vomitat, iar luni m-am cantarit si avem 50,5 kg!

Silvia, parca tu intrebasesi de dureri de spate. Eu nu le simt ziua, dar seara cand ma intind cateodata imi vine sa urlu! Nu vreau sa ma gandesc cum o sa fie mai tarziu!

Cat despre sani, fetelor, eu sunt dintre alea invidioase care tooot asteapta, doar-doar or mai creste putin! Dar pan' acum, pas!

Va pe toate si sa aveti grija de voi si de samburei!

14

Monik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Citat:
citat din mesajul lui PetraTudor

Monik, eu sunt in saptamana 13 si iau Utrogestan (am inceput de duminica). Pe cale orala. Asta deoarece am avut acea scurgere. Dar te tin la current, poate daca e totul bine la control luni nu voi mai lua. Si eu am citit pe prospect si am ramas nedumerita. Te tin la curent.

Buna, Petra! Ceea ce imi spui tu confirma ce mi-a zis si mie doctorita mea, ca in caz de problemute este foarte bun Utrogestan, dar daca eu n-am avut nimic... Oricum, tinem pumnii sa se rezolve totul... esti pe ultima suta de metri din saptamanile alea periculoase, capul sus si curaj mult!

14

Monik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gina2008 spune:

PetraTudor... sper sa stai pe scaun cand vei afla preturile de la Active Center! Eu am intrebat pentru cursul de gimnastica acvatica gravide (nu mai vorbesc ca vroiam sa urmez mai multe) care e binevenit pentru o gravida care sta la birou 8 ore pe zi. Stii cat costa 12 sedinte? 1150 ron. Da, exact. Reactia asta am avut-o si eu. Mi se pare enorm, chiar si pentru cineva care nu se plange de bani... Si trebuie mers macar de 2 ori pe saptamana. Asta inseamna ca in 6 saptamani ai terminat abonamentul...

Cat despre simtit bebele... nici eu nu l-am simtit exact... mi s-a parut ca inoata cineva prin burta mea si sigur nu erau senzatiile de gaze sau balonare... Ma rog, poate sunt prea nerabdatoare sa-l simt...

Gina 13+

Mergi la inceput