Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (190)
Raspunsuri - Pagina 8
dianocica spune:
asiza ma gandesc ca poate intr-adevar s-a deranjat de la chestia aia (habar n-am ce e, n am mai auzit. un fel de galuste cu prune? ) dar a ramas cu o sensibilitate...nush cum sa ma exprim acum...eu as incerca (dar asta la d, ca stiu ca astea merg..) paine prajita cu telemea uscata si sarata dimineata, iar la pranz paste goale sau cu parmezan ras peste.
roxanicoooo stii ca citesc tot, si ca ti-am si raspuns de cateva ori azi . o data cand am citit, o data cand dormea d si inca o data in ikea cand stateam la coada la mancare . dar nu stiu, nu reusesc sa ma adun sa scriu..am atatea de recuperat dupa fabulosul concediu......mai intai ma adun si apoi promit ca vin la ceas de seara :)))
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
ruxandra_sb spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asiza Fetelor, va rog mut, un sfat pana ajung la medic cu Denis, maine dupa-masa: ieri a mancat gomboti, si la amiaza, si seara. Ieri seara lapte dupa gomboti. Azi-noapte a vomat 2 ore apropae continuu...am schimbat 3 randuri de pijamale, 3 body-uri, haine de pat....a varsat toti gombotii si prunele nedigerate...pe la 2.30 noaptea s-a linistit si a adormit. Azi-dimineata i-am dat putin ou cu cas si paine prajita, apoi nu a mai vrut sa pape nimic pana la 6 seara, cand a mancat branza de vaci cu banana si biscuite. Nu l-am stresat cu mancarea, l-am hidratat, a baut si ceva smecta. A avut doar doua scaune apoase azi-dimineata si de atunci nimic...azi nu i-am mai dat lapte deloc...starea generala relativ buna. Parea ca si-a revenit si e ok, doar partzurile mirositoare rau au ramas. Dar acum de 10 minute iar a vomat (s-a trezit din somn) in jet toata branzica de la 6.00...Febra nu a avut (ma rog, daca nu punem in considerare 37.8 de azi dimineata, pe la ora 11.00, cand i-am dat Nurofen)!...Ce sa-i dau dimineata sa manance???? Dar la amiaza??? (azi am facut orez cu morcov si pui fiert, dar nici n-a vrut sa se uite la el) Eu am crezut ca e doar o mica indigestie de la gomboti, insa nu ma asteptam sa vomite si in seara asta! Credeti ca poate fi altceva??? |
Da, din pacate.. imi suna a viroza intestinala. Si nu cred ca gombotii au vreo legatura. Cand M mai face cate-o indigestie atunci imi vomita o singura data si apoi e mai moale cateva ore. Dupa care isi revine.
Cat timp vomita nu i-as da nimic de mancare; in schimb as insista cu hidratarea. Daca-i musai incearca ceva de regim.. lapte HN, paine prajita, banana.. Dar nu conteaza daca nu mananca.. in schimb e vital sa bea lichide. In portii mici si dese, ca nu cumva sa le vomite si pe-alea... daca starea devine mai rea, asta poate insemna si 1 linguritza la fiecare 5 minute.
si ca lapte HN incercati-l pe cel de la Humana, este delicios.. cu banana. Cel de la Milupa e cu morcovi si-i mai cahh.. iar pe cel de la Nan nu-l cunosc..
O noapte usoara va doresc. Si multa sanatate.
de M (6) si G (1)
mamaana spune:
asiza lasa-l cu mancarea pana macar maine dimineata; da-i numai cand cere el si atunci putin si uscaturi: paine prajita, biscuiti sarati, telemea, banana, orez
nu uita sa-l hidratezi bine bine
ce a mancat pana la urma ??
Dia1609 spune:
asiza, dc inca a vomitat, repaus digestiv o zi e cel mi indicat. sa aiba timp stomacul sa-si revina. mai ales ca a vomitat si branzica... ouale sunt f grele pt stomac, cu siguranta ca nu i-au facut bine dimineata... e bine sa le eviti cel putin o sapt dupa ce isi revine. eu i-as da numai supa de legume la inceput si apoi iaurt din ala ordinar( nu cu fructe, nu danone.. iaurt zdravan e ok) cu paine prajita... dar f putin oadata, cateva guri.... si saruri de rehidratare
chinico, of, mai si voi? de la bilele de parmezan i se trage beei, nu? mai ales ca n-a mai mancat asa gretosenii pana acum... offf , bunicile astea nu pricep (off topic, nu pot sa-mi aduc aminte de maica-mea care-mi spunea cand oana avea vreo 6-8 luni ca oana e asa slaba din cauza ca-i dau numai ferturi in loc sa-i dau un snitel, o sarma sau o ciorba pt adulti )... eu n-am inteles, ati ajuns la sibiu sau v-ati intors la timisoara? as vrea si eu un nr de tel, pliz... cat mai stati? dc aveti nevoie de ajutor (dc sunteti in tm), un pediatru bun sau altele, spuneti! v-am pe toti si mai ales pe beea. sper ca a trecut greul si de maine se mai remediaza situatia.
mamaana spune:
citat din mesajul lui ruxandra_sb gomboti = galusti din cartofi cu prune de M (6) si G (1) |
macar tu ai cum sa le faci acolo, sau sa ti se faca (ca mamica mea sigur mi-ar face), dar eu aici de unde sa gasesc prune mici??
Dia1609 spune:
citat din mesajul lui ruxandra_sb gomboti = galusti din cartofi cu prune de M (6) si G (1) |
ruxandra, iti trimit si tie o portie dc vrei, ca tocmai asta am mancat si eu in seara asta ... sper sa nu fac si eu ca denis maine (mai ales ca i-am mancat calzi si i-am simtit ca niste pietroaie in stomac).. dar ce buuuni
Dia1609 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamaana
macar tu ai cum sa le faci acolo, sau sa ti se faca (ca mamica mea sigur mi-ar face), dar eu aici de unde sa gasesc prune mici?? |
adapteaza, fa-i si tu cu juma' de pruna normala
mamaana spune:
multumesc mult de urari pentru copii
deocamdata tudor se va duce pe jos la scoala, pe urma va incerca cu bicicleta, iar la iarna... mai vedem (poate-si ia maica-sa carnetul ala de conducere o data)
fetele vin extraordinar de obosite de la daycare - sta mai mult cu ele pe afara, se joaca mai mult
mai am 20 minute si plec acasa...
noapte buna
Dia1609 spune:
asiza, hai ca mi-am adus aminte, incearca sa-i dai ceai de fenicul (dc bea, ca oana nici nu pune gura) ca mai elibereaza stomacul