Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (190)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

incerc sa raspund si eu pe fuga temelor de azi:
jucarii: nu avem foarte multe(chiar eram complexata k are prea putine)dar cele pe care le avem sunt ,zic eu,il ajuta mult sa isi dezvolte imotricitatea si inteligenta. De exemplu nu am vrut sa-i luam masina pe baterii,ci cu pedale. nici masinute mici cu telecomanda nu i-am luat ,ci simple, pe care sa le plimbe el singur.

despre jocurile din parc:cum zicea si adeju, la noi sunt doar 2 leagane pe segmentul de varsta la 1-3 ani, deci e aproape imposibil sa nu stai la coada la ele....Lucrul bun e k paznicii parcului nu dau voie adultilor sa le foloseasca de niciun fel..
Am inteles principiul vostru, dar intrebarea mea e cum procedati in situatia inversa, adica in situatia in care copilul vostru vrea cu tot dinadinsul intr-un loc sau la o jucarie unde deja este alt copil si el nu mai are loc?

TV/ calculator: primul doar daca il scoatem din priza( si asa sta in mare parte a zilei) darius nu se uita la el..E innebunit dupa muzica, dar nu e pasionat de ea daca nu vede si imaginile, caci am incercat sa-i pun doar la CDplayer..
calculatorul nu-l pasioneaza decat in masura in care vrea sa ne imite in folosirea tastaturii si a mouselui.

Am admirat si fotografiile..minunate..nu mai nominalizez sa nu omit pe cineva sau sa laud prea mult pe altcineva...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

darius azi si-a descoperit umbra... imi venea sa-l mananc de drag..
Intai nu a realizat ce este..vedea k se misca odata cu el ..zici k era o maimutica ce experimenteza...Apoi a realizat k este el si a inceput sa se comporte exact k in oglinda: sa rada sa tipe sa se pupe...Noi il piveam fara sa ne vada, din dormitr, iar umbra se formase pe un perete din sufragerie... Incerca sa o prinda....ne-am amuzat teribil, dar l-am lasat sa oboseasca, fara sa scoatem un sunet...

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luciaro spune:

Buna seara!

ne-am intors si noi de aproape o saptamana din peregrinari (Moeciu, apoi Serban la Olanesti cu bunicii, noi in Delta la Sf. Gheorghe si la o nunta in familie, apoi reuniune la olanesti toti trei), cand o sa am timp o sa pun si poze...

Ca de obicei, cand am nevoie de un sfat apelez la minunate. Cum numaratoarea inversa a cam inceput, m-am apucat de cautat bona... deci cele care ati avut astfel de experiente, cam ce ar trebui sa o intreb? Le-ati cerut sa-si faca analize, ce anume, pe cheltuiala lor sau a voastra? Ce ar trebui sa am in vedere la o prima intalnire? (in afara de feeling-ul personal "asta e persoana cautata"). Multumesc mult!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui luciaro

Buna seara!

Ca de obicei, cand am nevoie de un sfat apelez la minunate. Cum numaratoarea inversa a cam inceput, m-am apucat de cautat bona... deci cele care ati avut astfel de experiente, cam ce ar trebui sa o intreb? Le-ati cerut sa-si faca analize, ce anume, pe cheltuiala lor sau a voastra? Ce ar trebui sa am in vedere la o prima intalnire? (in afara de feeling-ul personal "asta e persoana cautata"). Multumesc mult!

Lucia lui Serban-Alexandru (07.11.2006)

Poze Serban

oho..da ce v-ati mai plimbat mai...bravo voua
si noi am planuit cautrea unei bone sau a unei gradinite care sa ne primeasca . Sunt interesata si eu de subiect. Oare ce sa aleg? bona sau gradinita ?Tinand cont k sunt la acelasi pret, dar si k o am pe briana mica, oare care ar fi cea mai buna solutie?
Nu prea mai am mult timp de gandire... de luni Cip va incepe serviciul si incanu ne-am hotarat in ce directie apucam. Ma gandeamsa incerc singura sa ma descurc cu amandi, dar tati al nostru mai are si deplasari si atunci chiar imi va fi imposibil 24 din 24 cu amandoi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

offf, chinicule..ce conced'..sanatate beoacai

..si, tocmai in ideea subliniata si de madaluta, de ceva vreme incoace toleranta scrie pe mine :) nu ca n-as fi fost si inainte (v-am mai zis io..atat de putine ma ating..c-ai putea usor zice ca-s de-a dreptul nesimtita :)))) ), dar daca m-as strofoca pt fiecare maruntenie zilnica...prea departe n-as ajunge :)) si oricum, ca sa-mi invat copilul sa fie tolerant, intelegator, impartitor (), cooperant, ce vreti voi..apai io tre' sa fiu prima :) deci, ca sa nu ne enervam sau sa nu provocam nervi sau alte sentimente inaltatoare altora, trebuie sa invatam, de un exemplu, ca leaganul din parc este doar leaganul din parc, unde se pot da (sau roti, sau impinge, sau..orice) toti copiii lumii, nu apartine nimanui, si asa cum l-am primit si noi (sau l-am gasit liber) lasam si pe altii mai departe... ee, suna ca naiba, dar ideea se intelege :) de fapt, e aceeasi chestie ca si cu jucariile... "share and tolerance", o sa-mi fac un tricou cu asta si-o sa defilez prin casa :)))))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

"outside of a dog, a book is man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

am citit 189 si 90-ul tot. cred ca nu am mai stat atat cu voi de mai bine de vreo sa tot fie cred ca sunt doo luni :))

m-am amuzat copios, evident.
nu bea bere. nici tuica si nici visinata (bz the waz,ca y e sus si nu jos pe tastatura asta, sa/i (ca - e tot sus si nu jos..) transmiteti dandusei un la multi ani intaryiat ani lumina si sanatate multa Crinutei!..
nu bem nici noi, dar daca as bea nu i-as da sa guste nici o faramita. beau cafea in fata ei, de vreo 15 ori pe zi , daca e curioasa i-o arat, ii spun ca e a mea, ca ei nu i-ar place si cu asta basta. pana acum nu a insistat foarte mult..si nu ii dau nici daca pofteste interziciuni. si nu a mancat pana acum mezeluri deloc. cel putin din cate stiu eu..si acum ajungem la dianocica si mama cu mama soacra ...la nunta ii indesa maica-mea beei bile d'alea de mozarella manjite cu balsamico in gura...dupa nunta am vazt'o cu ochii mei dandu-i bile (bile peste bile..) de cascaval pane sub nas...alaltaieri a servit-o cu praji..d'aia grea de atata crema cu unt..no. asa ca uite ca se poate si mai rau...amu e bolnava rau si daca ar putea i-ar da probabil numa morcovi...

ce mai era..
a. jucarii are beoaca o tona. toate neinteresante, caci intotdeauna e mai interesanta o carte, un sertar plin de maruntisuri sau o musca pe pereti...jucariile sunt bune de imprastiat prin casa si de adunat apoi cand merem la culcare.

lovitul.
nu loveste. pardon. nu mai loveste. ne-a lovit o vreme pe mine si pe tatal ei, sau pe sine insasi. i-am spus de fiecare data ca noi nu lovim, noi facem numa draga draga pe obraz...si vad ca s-a prins.

..restul l-am uitat...

gazella bine ai venit, fain cand se mai lipeste cineva de noi.

a_deju spor la munci in tara mamei regine.

bea incearca sa faca nani de o ora. se inneaca in muci, dar urla ca din gura de sarpe de cate ori incercam sa ii aspiram sau sa ii stergem. urla cand ii dam antibioticul, urla cand isi bea siropurile, urla cand ii luam temperatura, urla cand ii schimbam hainutele transpirate. un calvar. nu ma vrea langa ea deloc, eu sunt calaul..si cu aspiratul, si cu siropul, si cu schimbatul..
nu mai stiu ce spunea ruxandra...am uitat, imi cer scuze, sunt putin obosita...ia antitermice pentru ca ii oscileaza temperatura intre 38 si 39, 7 (asta cand am reusit sa o luam..), ia antibiotic pentru ca e rosie in gat..ia sab simplex pentru ca are gaze ingrozitoare...picaturi in nas pentru ca nu poate respira si pentru ca ii curg mucii pana pe piept non stop..nu a mai vomitat, nu are diaree. asta e. sper sa fi trecut azi de apogeu, ca mi-a rupt sufletul.

mi-am amintit.
tv da, dimineata se uita la emisiunea cu elefantul, in timpul zilei la baby einstein vreo 15 min..
calculator nu. deloc.

in parc. daca asteapta cineva dupa noi sa terminam de leganat /zgaltait/invartit ne continuam activitatea maxim 5 minute. apoi cedam, cu explicatia ca si ei vor sa se joace, ca daca mai vrea ne mai dam dupa x-ulescu..mie personal mi-ar urca tensiunea everestul daca ar trebui sa astept la nesfarsit dupa unii si altii..noroc ca toti fac ca noi si nu prea apar conflicte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

chinico, multa sanatate lui Bea, ce rau se simte, draguta... multi pupici pentru amandoua fetitele!

Of, cate v-as scrie, dar ma simt atat de inghesuita cu timpul!
Imi pare rau ca n-am apucat sa mai intru sa scriu ca plec, dar am fost prinsa rau de tot, nici n-am mai avut timp sa deschid calculator.
Iar acum, ca a reinceput scoala, parca avem o perioada si mai plina, pana ne reintram in rutina si rezolvam tot ce tine de primele zile de scoala.
M-am bucurat nespus ca ieri Roxana mi-a spus ca si-a facut cateva prietene, ma surprinde mereu minunea asta de fetita, cand eu ma simt inecata de griji pentru ea, pe ea o simt la suprafata pescuind dupa mine... Mi-a mai spus: "mami, cred ca o sa-mi placa foarte mult la scoala asta noua!" Asa ca m-am mai linistit... dar nu de tot, normal...

Uf, il aud pe Cristi ca s-a trezit... inainte sa fug multumesc pentru cuvintele frumoase despre copii!
Am admirat si eu minunile de bursuci si papusile de Zara si Cristina
Sper sa apuc sa intru diseara, daca n-oi pica lata...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Fetelor, va rog mut, un sfat pana ajung la medic cu Denis, maine dupa-masa: ieri a mancat gomboti, si la amiaza, si seara. Ieri seara lapte dupa gomboti. Azi-noapte a vomat 2 ore apropae continuu...am schimbat 3 randuri de pijamale, 3 body-uri, haine de pat....a varsat toti gombotii si prunele nedigerate...pe la 2.30 noaptea s-a linistit si a adormit. Azi-dimineata i-am dat putin ou cu cas si paine prajita, apoi nu a mai vrut sa pape nimic pana la 6 seara, cand a mancat branza de vaci cu banana si biscuite. Nu l-am stresat cu mancarea, l-am hidratat, a baut si ceva smecta. A avut doar doua scaune apoase azi-dimineata si de atunci nimic...azi nu i-am mai dat lapte deloc...starea generala relativ buna. Parea ca si-a revenit si e ok, doar partzurile mirositoare rau au ramas. Dar acum de 10 minute iar a vomat (s-a trezit din somn) in jet toata branzica de la 6.00...Febra nu a avut (ma rog, daca nu punem in considerare 37.8 de azi dimineata, pe la ora 11.00, cand i-am dat Nurofen)!...Ce sa-i dau dimineata sa manance???? Dar la amiaza??? (azi am facut orez cu morcov si pui fiert, dar nici n-a vrut sa se uite la el) Eu am crezut ca e doar o mica indigestie de la gomboti, insa nu ma asteptam sa vomite si in seara asta! Credeti ca poate fi altceva???

Va pup si va multumesc!

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

Life is short...buy pink shoes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Hellou, hellou.. cu asteptatul la rand..

..in cazul Lacramioarei era vorba ca 3 adulti ocupau 3 leagane, in timp ce 2 copii isi disputau 1 leagan. Si nu ca 3 copii le ocupau si al 4lea astepta. Intre noi fie spus nici in parcul nostru nu au voie adultii si adolescentii la leaganele/jocurile pt copii.. exista cica si o limita de varsta.. ii mai alearga gardienii. Bine, recunosc si eu am mai pus popou in leagan.. dar cum vazui copchil la orizont, cum hopa sus.

Asa, deci la intrebarea Madalutei raspund asa: noi cautam sa mergem cand e liber. Daca leaganul/jocul e mereu ocupat atunci ne postam in apropiere; atat. De regula dupa un timp rezonabil.. ne lasa loc. O singura data am asteptat mult si bine pt ca respectivul copilas nu vroia sa-l paraseasca.. dar nu ne-am enervat. Si noi procedam la fel.. ne mai dam o perioada, dar nu sarim calul. Daca protesteaza cand il iau, il momesc cu altceva.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desiree spune:

asiza, noi am trecut de 2 ori prin asta..in general ne-a recomandat repaus digestiv 8-10 ore, o zi, daca e mai grav...cand e deranjat la burtica.ca sa aiba timp sa se refaca flora intestinala..ou nu i-as mai da...e greu la o burtica deranjata..daca branza de vaci a vomat-o, care e recomandata in regim, atunci e inca deranjat..eu l-as lasa in pace maine dimineata, i-as da doar daca cere....eventual paine prajita,...prima mancare care a mancat-o octavian au fost paste cu branza si putina lamaie la cuptor..fara ou, fara nimic..doar branza sarata...ce i-am mai facut? supa de legume (radacinoase)...si putina carne dar fiarta separat pt acest caz si aruncata in oala dupa ce au fiert legumele

daca ii dai lapte, da-i nan fara lactoza (daca il accepta, ca e oribil)

poti sa-i amesteci orez fiert cu banana...pt primele mese...

masa daca i-o dai..foarte putin si des...da-i din farfurie cate 2-3-4 linguri si lasa-l..apoi peste 2 ore iar..si tot asa...

nu e important sa manance, doar sa bea..si mancarea sarata normal, sa retina lichidele...

suc natural de afine de la farmacie strange la burtica..e dulce si bun

Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic

Mergi la inceput