Clasa a II a (2008-2009) partea I

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Am avut prima tema. Imnul.
Noroc ca il stia deja, dar doar sa-l cante. A fost usor sa-l spuna in versuri si era foarte multumit de el. Si pentru ca tema lui de ieri nu a fost defapt tema, a fost 2 ore la bazin.

Am cumparat si caietele, 4 caiete tip II si 4 caiete de matematica. Din semestrul II vom scrie pe caiete dictando.

Si noi am trimis anul trecut adeverinta de la medicul de familie cum ca este apt pentru orele de educatie fizica, deocamdata pentru anul acesta nu ne-a cerut.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

va tot citesc da` n`am mai apucat sa scriu asa ca ma grabesc s-o fac acu. ionu` incepu scoala fara prea multa tragere de inima, cum drequ sa aiba cind aproape toata perioada verii a muncit la caietele de vacanta. avuram si sedinta la care duamna ne`a asigurat ca anul asta nu va fi deloc mai usor ca anul trecut, vor munci deci in draci... sper sa ne tinem de baschet in timpul scolii ca ar fi pacat. cam asta, in mare, de la noi. va dorim un an plin de bucurii si satisfactii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa2007 spune:

Cu adeverinta o sa ma conformez si eu pentru ca am inteles ca in aceasta privinta este o lege,dar nu vad cum se incurajeaza sportul,din contra...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira2find spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:
Bucuria este de partea mea pt ca si eu am multe de invatat de la voi!

Sa nu crezi mira2find ca vei scapa asa usor.
Acum in primele zile cam in ce ritm se merge cu copiii? Se mai dau dictari? Sau se pune accent pe compuneri???

In culegerile lui Adi exercitiile sunt mai mult de compuneri.In ultimul exercitiu citit la lectia "Din nou la scoala", se povestea despre Dorel care se purta urat cu cartile, iar acestea s-au hotarat sa se razbune. Exercitiul era sa continui cum iti imaginezi ca s-au razbunat cartile, la care Adi a spus ca au fiert un cazan mare cu smoala si i l-au turnat in cap.(filmele de groza sunt preferatele lui ) Eu la faza asta am ramas interzisa recunosc si nici n-am stiut ce sa-i spun. Ar fi bine sa-l las pe el cu imaginatia asta a lui, sau sa-l indrum eu ce sa raspunda???

Dictarile sunt de baza acum.Ei trebuie sa perfecteze scrisul cu tot ceea ce presupune el, pe urma incurajam si partea de creatie (sigur ca nu suprimam dar nici nu ne axam acum pe compuneri).Compunerile se fac in momentul in care copilul stapaneste cat de cat scrisul si deprinde cunostinte in legatura cu ceea ce inseamna un text.

Ma gandesc ca ar trebui sa-i sugerezi lui Adi alte raspunsuri ,sa gasesti o cale sa-l dirijezi spre o gandire pozitiva. In niciun caz nu cred ca trebuie lasat ca imaginatia lui sa zburde nestingherita ci trebuie facute niste corectii (sa-i spui, de pilda, ca se intampla ca toti oamenii sa faca greseli mai mari sau mai mici; daca la fiecare greseala li s-ar turna smoala fierbinte in cap, ei n-ar mai avea posibilitatea sa se indrepte or multumirea noastra consta in a ajuta la indreptarea si nu la pedepsirea lor)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Succes la scoala copilasilor vostri, si mai ales le doresc sa le placa si sa se simta bine acolo!

Noi suntem in saptamana 3 si inca n-am primit teme. Lucreaza in clasa, fac multa recapitulare, cum ma asteptam, dar si lucruri noi.
Azi avem si noi o intalnire cu profesoara, ca sa ne cunoastem si sa sa vedem ce au mai facut de cand au inceput scoala. Eu de abia astept sa mergem, cred ca ne asteapta si ceva surprize... dar mai mult n-am putut sa aflu.

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

In culegerile lui Adi exercitiile sunt mai mult de compuneri.In ultimul exercitiu citit la lectia "Din nou la scoala", se povestea despre Dorel care se purta urat cu cartile, iar acestea s-au hotarat sa se razbune. Exercitiul era sa continui cum iti imaginezi ca s-au razbunat cartile, la care Adi a spus ca au fiert un cazan mare cu smoala si i l-au turnat in cap.

Ma scuzi, dar mi-a placut sinceritatea lui! Pai daca li s-au cerut idei de razbunare... Adi a gasit o razbunare sigura, nu?
Din punctul meu de vedere chiar intrebarea a condus spre un asemenea raspuns. Vrei razbunare? Poftim razbunare!
Daca ar fi fost intrebat: ce ar fi trebuit cartile sa faca? Sau ce crezi ca au facut cartile? Astea sunt intrebari deschise care ar fi lasat cu adevarat raspunsul la latitudinea copilului. Dar aia cu razbunarea era intrebare conducatoare, asa ca nu e deloc de mirare raspunsul pe care l-a dat Adi.
Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi. Eu as profita de ocazie si as mai pune intrebari, ca sa explorez felul in care gandeste... dar cum crezi ca s-ar simti Dorel cu smoala in cap? Tu cum te-ai simti? etc... Poate ar ajunge si singur la concluzia ca smoala nu-i o idee prea atractiva.
Ca poate daca se simte criticat pentru felul in care gandeste, nu o sa te mai lase sa-i cunosti intentiile pe viitor

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Acum am gasit subiectul, nu l-am citit inca, dar am vrut sa spun ca si noi sintem in clasa a II-a. Il citesc si revin, ma intereseaza mult ce fac copiii din Romania, dar si din Ontario (salut, Donia!) si in alte tari.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Mihai e inca in clasa a 2-a, dar o termina pe 19 decembrie.Apoi ne mutam la clasa a 3-a pe care o incepe pe 2 februarie, cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihmir spune:

Buna fetelor. Si noi am avut ieri prima tema la romana si anume:de copiat si de invatat imnul. Ne-am chinuit cam 2ore sa-l invatam si tot mai trebuie sa-l ajute doamna daca va trebui sa-l recite. Asta e,nu ne place romana absolut deloc. Sunt dezamagita de manualele pe care le-a primit:sunt scrise, mazgalite, cu pagini rupte si ma gandesc sa-i cumpar matem. si limba romana. Noi nu am primit inca orar, iar Robert este nevoit sa care toate manualele si caietele cu el. Eu nu mai inteleg nimic, sunt foarte suparataVoi a-ti primit manuale bune? Succes mititeilor la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput