Clasa a II a (2008-2009) partea I

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Nici noi nu avem inca orar. Doamna invatatoare le spune de pe o zi pe alta ce au de facut in ziua urmatoare.
Astept cu interes sedinta cu parintii, cea adevarata. Doamna invatatoare a facut o mica sedinta cu parintii in ziua deschiderii, ne-a spus ce trebuie sa cumparam copiilor, sfaturi si idei. Dar parca nu sunt multumita cu atat.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui mira2find

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Citat:
Bucuria este de partea mea pt ca si eu am multe de invatat de la voi!

Sa nu crezi mira2find ca vei scapa asa usor.
Acum in primele zile cam in ce ritm se merge cu copiii? Se mai dau dictari? Sau se pune accent pe compuneri???

In culegerile lui Adi exercitiile sunt mai mult de compuneri.In ultimul exercitiu citit la lectia "Din nou la scoala", se povestea despre Dorel care se purta urat cu cartile, iar acestea s-au hotarat sa se razbune. Exercitiul era sa continui cum iti imaginezi ca s-au razbunat cartile, la care Adi a spus ca au fiert un cazan mare cu smoala si i l-au turnat in cap.(filmele de groza sunt preferatele lui ) Eu la faza asta am ramas interzisa recunosc si nici n-am stiut ce sa-i spun. Ar fi bine sa-l las pe el cu imaginatia asta a lui, sau sa-l indrum eu ce sa raspunda???

Dictarile sunt de baza acum.Ei trebuie sa perfecteze scrisul cu tot ceea ce presupune el, pe urma incurajam si partea de creatie (sigur ca nu suprimam dar nici nu ne axam acum pe compuneri).Compunerile se fac in momentul in care copilul stapaneste cat de cat scrisul si deprinde cunostinte in legatura cu ceea ce inseamna un text.

Ma gandesc ca ar trebui sa-i sugerezi lui Adi alte raspunsuri ,sa gasesti o cale sa-l dirijezi spre o gandire pozitiva. In niciun caz nu cred ca trebuie lasat ca imaginatia lui sa zburde nestingherita ci trebuie facute niste corectii (sa-i spui, de pilda, ca se intampla ca toti oamenii sa faca greseli mai mari sau mai mici; daca la fiecare greseala li s-ar turna smoala fierbinte in cap, ei n-ar mai avea posibilitatea sa se indrepte or multumirea noastra consta in a ajuta la indreptarea si nu la pedepsirea lor)

Prima poezie scrisa de Salvador Dali la varsta de 7 ani a fost o poezie macabra despre un vierme pe care l-a gasit mort sub paharul de pe noptiera. Tatal lui, care se pricepea la lieratura, i-a spus ca este o poezie deosebita si l-a laudat. Apoi Salvador Dali a fost Salvador Dali. Oricum, dar nu lipsit de originalitate si, mai ales, nu lipsit de incredere in sine - doar el si-a tiparit jurnalul sub titlul "Jurnalul unui geniu".

Eu nu m-as baga peste imaginatia copilului si nu as incerca sa "temperez" in nici un fel ideile lui, oricat de bizare.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Alice am citit cum va descurcati in clasa I... o sa se obijnuiasca... si va fi bine. Succes in continuare!

E vai de capul nostru!

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenp spune:

rufoase erau si ale lui si i-am cumparat cartile de romana si mate, am dat cam 35 ron pe amindoua. si daca te incalzeste cu ceva afla ca a doua strofa din imn a invatat`o cu lacrimi in barba;))

Citat:
citat din mesajul lui mihmir

Buna fetelor. Si noi am avut ieri prima tema la romana si anume:de copiat si de invatat imnul. Ne-am chinuit cam 2ore sa-l invatam si tot mai trebuie sa-l ajute doamna daca va trebui sa-l recite. Asta e,nu ne place romana absolut deloc. Sunt dezamagita de manualele pe care le-a primit:sunt scrise, mazgalite, cu pagini rupte si ma gandesc sa-i cumpar matem. si limba romana. Noi nu am primit inca orar, iar Robert este nevoit sa care toate manualele si caietele cu el. Eu nu mai inteleg nimic, sunt foarte suparataVoi a-ti primit manuale bune? Succes mititeilor la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Noi primim de regula tema pentru acasa luni si tre' sa o duca gata vineri. De regula e o pagina cu exercitii la mate, dar nu numai adunar si scaderi, nu probleme cu enunt ca in Romania, ci diverse variatiuni, jocuri cu bani de genul te duci la magazin si gasesti urmatoarele produse la urmatoarele preturi, iar tu ai atatia bani. Ce poti sa cumperi? Si copilul incearca sa gaseasca variante cat mai multe si invata sa faca diverse calcule cu banii. Enuntul este adesea desenat in mare parte, si nu scris. In afara de pagina cu tema la mate, mai avem un numar de cuvinte pe care trebuie sa invete sa le scrie corect - maxim 10 pe saptamana. Asta se face prin a scrie cuvintele in trei feluri diferite. In caiet are la inceput o lista de 10 posibile activitati, din care copilul alege 3. Si mai avem de citit minim 15 minute in fiecare seara. La noi nu se practica invatatul pe de rost. Fiul meu cel mare a avut de invatat prima poezie acum, la 13 ani, in clasa a 8-a, la franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

La noi sedintele cu parintii se numesc parent-teacher interview, sunt 2 pe an, si practic ai timp alocat sa vorbesti 5-10 minute despre copilul tau cu profesorul. De regula primim acasa o scrisoare si ni se cere sa alegem un interval de timp convenabil, apoi primim de la profesor ora exacta la care tre' sa mergem. In ziua respectiva profesorul clasei practic se ocupa numai cu asta, iar copiii au alt profesor care se ocupa de ei. Noi suntem din cei care termina foarte repede, ca nu avem nimic special de discutat Despre Mihai ni s-a spus doar ca vorbeste mult, ceea ce deja stiam - noroc ca vorbeste la obiect, si ca uneori se foieste cam mult - ceea ce iar stiam, dar ca nu ii deranjeaza pe colegi, asa ca e OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissa2007 spune:

In clasa intai am avut o doamna invatatoare super!
Ne-a cerut mult dar si rezultatele au fost pe masura...A pus accent pe construirea unei relatii afective deosebite: inv.-copii-parinti,iar acum ii simtim lipsa,cu atat mai mult cu cat noul an a inceput cu critici la modul general:am venit la pomul laudat,sper sa nu regret decizia luata,se foiesc in banci etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

si noi am inceput clasa a II-a in forta...
teme,de invatat imnulpe care evident ca nu-l stie....nu intelege el asta cu "marete umbre,Stefan,Mihai Corvine"
oricum prima strofa o stie,restul o invata in timp

a luat diploma de excelenta "pt. rezolvarea cu succes a numeroase ex si probleme in vacanta!"
dar la copiat de pe tabla a zbarcit-o asa ca doamna i-a rupt foaia...
inca nu e atent,se grabeste sa termine si cica scrie doamna f repede si el nu are timp sa scrie de pe tabla
ieri l-am intrebat ce au facut la scoala si cica "nimic,eu am dormit ca nu ama vut cartile la mine!"
o sun pe doamna si o intreb de ce a dormit copilu' la ore!
si mi s-a raspuns ca "fabuleaza,are o imaginatie bogata...n-a dormit nimeni dar e adevarat ca nu a avut desenul la el desi le-am spus sa isi aduca pt desen!"
dl. Mihnea mi-a spus ca a uitat ...ce tb sa aduca la scoala!
in plus am observat ca scrie destul de frumos,dar mananca din litere,in loc de toamna a scrie toana....in loc de cand scrie cant...etc
la mate vad ca se descurca mai bine,dar daca nu e atent greseste...

eu nu stiu in ce secol o sa-i vina mintea la cap...ca ma mai uit la copii astia mai maricei(de cl a V-a,a VI-a) si-i vad la fel de aerieni ca si fi-meu

asa ca tb sa ma inarmez cu muuuulta rabdare si sa ma rog sa se produca decklic-ul in mintea lui o data

va

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput