Clasa a II a (2008-2009) partea I

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Ce bine ca aici nu au practic nimic de luat de-acasa la scoala in fiecare zi, cu excepia mancarii pentru pranz. Toate cartile si caietele stau la scoala. Doar cele cu tema ce le plimba, le aduce luni si le duce joi sau vineri, cand o termina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vic, si la noi exista acele interviews in loc de sedinta cu parintii, dar... nu mai stiu cat de dese sunt. Primul e clar la primirea primului report card in trim. 1, apoi nu mai tin minte... Ma bucur ca mai povestesti si de la voi.

nelia, astept povesti si de la voi... ca asa-i de mare Canada, ca nu au programa unica... fiecare provincie cu mancarea ei de peste Eu am o banuiala ca Agata are mai multe lectii decat Roxana mea.
Zilele trecute am primit de la scoala o notita in care ne spuneau ce inseamna tema de casa, cat de des trebuie sa fie, ce rol are fiecare, copilul, profesorul, parintele... in clasa a doua se pare ca recomandarea e de maxim 15-20 de minute de 3 ori pe saptamana (la fel ca si in clasa 1).

filofteia, cu recapitularea... la inceput ma cam saturasem de asta, mi se ridica parul in cap cand auzeam ca iar invata literele ... acum am inteles ca are un mare rol. Ca in loc sa-i forteze sa treaca rapid la altceva, ei se axeaza mult de tot pe citit (la varsta asta), pentru ca si enuntul problemei de mate trebuie citit, nu? Deci fixeaza literele, sunetele, grupurile de litere, notiunile de baza din matematica si nu trec in zbor de la un capitol la altul. "Repetitia e mama invataturii" imi spunea profesoara de anul trecut, iar dupa ce mi-a explicat cu binisorul m-am linistit si eu

Sa va spun acum si o chestie care ma enerveaza de nu mai pot aici! Colectarea de fonduri! In primul an a venit acasa cu o valiza de ciocolata pe care ar fi trebuit sa o vanda la rude, prieteni si cunoscuti. Pai cunoscutii nu pot sa-i deranjez ca sa le cer bani, prietenii nu pot sa-i enervez, ca sunt si ei la fel de nervosi din cauza asta, iar rude... de unde?
Asa ca pana la urma am pus noi bani din buzunar si am acoperit valoarea valizei, ca sa nu se faca de toata jena copila ca nu e in rand cu lumea.
E drept ca nu te obliga nimeni... dar te simti, na! Insa parca as prefera sa imi spuna, uite domnule, da si matale 20 de dolari si te-ai scos... nu sa trimita copilul acasa cu o lista pentru nume si sume... si in acelasi timp sa spuna ca ei nu incurajeaza copiii sa mearga din usa in usa ca sa ceara bani in schimbul ciocolatei, sau aluatului, sau calendarelor, sau.. te miri ce!
Si sunt cam 3-4 ocazii sa scoti bani din buzunar in ideea colectarii de fonduri... insa eu aleg de obicei una singura si cu asta, basta.
A, si mai vin carti ieftine pe care poti sa le comanzi pentru copil, iar o parte din cost se intoarce sub forma de produse la scoala, iar asta imi place sa o fac... pentru ca sunt carti foarte bune cu pret redus, deci e avantajos si pentru noi. Dar cu valiza de ciocolata... aia chiar m-au enevrat atunci... ba nu, ca s-a intamplat in doi ani la rand, de aia sunt asa nervoasa

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Donia, si la noi tot asa cu strangerea de fonduri. O data pe an e ciocolata, dar de vreo 2-3 ani am scapat mai usor. Adica o cutie inseamna vreo $40, dar acum ne trimit o scrisoare inainte ca daca nu vrei cutia cu cioco, poti sa alegi sa donezi $20 si ai scapat la juma' de pret . Acum, am remarcat ca la servici mai apare din timp in timp cate o cutie din asta cu cioco, cu plicul pentru bani alaturi, si uite-asa se strang banutii. Eu inca n-am avut curaj sa incerc... Tot pentru strangere de fonduri copiii au o activitate sportiva: fac cateva ture de "stadion" (nu e chiar un stadion, e doar un teren mai mare si alearga in jurul lui) si tre' sa-si gaseasca sponsori care sa le de-a o suma de bani pe tura de "stadion" alergata. Ei, aici avem mari probleme, ca eu nu ma pot duce la colegi si cunostinte sa-i rog sa-mi sponsorizez plodul cu $1 pe tura sau cat or vrea sa dea... Altfel, mai au tot felul de seri pentru familie, cu dans, sau art show, trivia (concursuri cu intrebari si raspunsuri), la care dau si premii, dar evident le raman si bani pentru scoala. Acum urmeaza cumpararea de mango. Adica ne vine un formular acasa si spunem cam cat mango vrem: o cutie, doua...Mango -urile vin in decembrie, la scoala, si cica o parte din bani raman ca fond al scolii.
Mai e si activitatea cu cumparat carti pentru copii. Asta se desfasoara in doua feluri. O data pe an se organizeaza book fair, adica au cartile la scoala si te poti duce sa le vezi si sa le cumperi. Cealalta varianta este cand, cam o data sau de doua ori pe trimestru primeste copilul niste reclame la carti la scoala si tu spui care din carti le vrei, platesti si dupa 2-3 saptamani copilul primeste la scoala cartile comandate.
Iar curatenia din jurul scolii, adica plantat flori si copacei, pus tocatura de coaja de copac in anumite zone - cele de joaca de obicei, si tot asa, se face de doua ori pe an, tot cu ajutorul parintilor. Ma rog, la liceu e numai o data pe an, dar n-au teren de joaca asa cum e la cei mici . Dar nu se face curatenie in clase, ca au om angajat sa dea cu aspiratorul in clase in fiecare seara, iar geamurile cred ca nu-s spalate decat de ploaie...

Partea ciudata si cu care m-am obisnuit greu aici a fost cu organizarea claselor. Adica cei de clasa I sunt la un loc cu cei de-a 2-a, cei de-a 3-a si a 4-a sunt la un loc, si la fel cei de-a 5-a si a 6-a. Numai prep-ul (prima clasa de scoala) si liceul, de la a 7-a sunt cu clasele separate, ca-n Romania. Se pare, insa, ca de la anul scoala primara unde e Mihai vrea sa schimbe si sa aiba fiecare clasa separat, nu cate 2 nivele la un loc. Sunt tare curioasa cum va fi...

La noi interviurile sunt unul in primul trimestru, sa ne cunoastem cu profesorul de la clasa si sa spunem ce vrem sa invete copilul, unde trebuie insistat mai mult etc, iar al doilea e la mijloc de an scolar, dupa ce avem primul raport. Aici rapoartele se dau de doua ori pe an, semestrial, o data la sfarsitul trimestrului 2, si o data la final de an scolar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

n-am apucat sa mai intru, saptamana trecuta am avut o delegatie, iar in we am fost 'pe baricade' cu mutarea (care inca nu s-a finalizat )

bogdan a invatat si el primele 2 strofe din imn, doamna i-a ascultat pe toti copiii din clasa si apoi i-a 'apreciat' pe randuri: era destul de nemultumit ca randul lui a primit "asa-si-asa"...
anyway, eu una nu stiu decat 1 strofa din imn si in rest spun tot daca imi sopteste cineva primul cuvant (spre rusinea mea )
asa ca ce sa ceri de la aschie???

teme a avut in fiecare zi, si la romana si la mate, n-as putea sa spun exact ce ca le rezolva cu socrella si n-am avut timp sa mai ma uit pe caiete.

sedinta cu parintii n-am avut inca... dar sigur ma astept sa fie cat de curant, cu tot cu colectarea de fonduri aferenta

despre engleza ce sa va zic, in zapaceala mea am aruncat cartile de anul trecut, inclusiv engleza si aseara copilul mi-a cerut-o ca cica fac si anul asta din aceeasi carte
sper sa rezolv asa, azi am cerut cu imprumut de la colega de birou, ea are copilul intr-a 3-a.

despre teme acasa eu una nu sunt adepta acestora, dar 'comparaison n'a pas raison' pt ca in alte tari stau la scoala mai multe ore, presupun gen sistemul step-by-step de la noi. cata vreme a fost la step, si bogdan avea teme maxim 1 data/ saptamana, desigur ca citeam in plus acasa dar vorbesc de teme scrise. mai mult, mi se pare mie ca la step lucra mai multe exercitii decat le da doamna acum, la clasa...

cam astea ar fi noutatile de la noi, mai vorbim saptamana viitoare ca de miercuri plec iar in delegatie, la Azuga...

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Citat:
citat din mesajul lui anamaria
despre teme acasa eu una nu sunt adepta acestora, dar 'comparaison n'a pas raison' pt ca in alte tari stau la scoala mai multe ore, presupun gen sistemul step-by-step de la noi. cata vreme a fost la step, si bogdan avea teme maxim 1 data/ saptamana, desigur ca citeam in plus acasa dar vorbesc de teme scrise. mai mult, mi se pare mie ca la step lucra mai multe exercitii decat le da doamna acum, la clasa...

Da, ai dreptate, aici copiii stau 6,5 ore la scoala. Din astea cam o ora si jumatate e reprezentata de cele 3 pauze, dar tot raman inca 4 ore de invatat.
In Romania cat mai dureaza orele de curs, pauzele?

Vic, ce de asemanari... pana si cu ciocolata aia care ma enerveaza
De alergat alearga si ei, asta in amintirea unui tip foarte faimos in Canada, Terry Fox, care a murit de cancer, dar cat mai era inca in stare fizica buna a alergat prin toata tara cu un picior amputat si proteza ca sa stranga bani pentru research in cancer. Deci mai dam si aici cativa dolari, plus ca mai e si dance-a-thon... se mai aduna.
Aici isi curata sala de clasa la sfarsitul zilei, dar iau numai chestiile mari de pe jos. Si uneori ii mai pun sa adune din curtea scolii in pauze, dar de partea cu landscaping se ocupa o companie.
Si pe aici mai sunt clase combinate, Roxana e acum cu clasa 1, dar asta nu ca regula, ci daca nu sunt destui copii pentru a alcatui o clasa. Insa daca ai prins o generatie cu numar de copii nepotrivit... cam asa mergi pana la capat.

filofteia, Roxana invata in engleza. Imi dau seama ca e greu, foarte greu cu dictarile la Adi... aici nu se dau dictari decat foarte simple, adica au cate 5 cuvinte noi in fiecare saptamana, iar vineri au dictare cu acele 5 cuvinte pe care le repeta si ras'repeta toata saptamana.
Imi place tare mult cum il incurajezi tu pe el ca nu conteaza nota, macar sa nu mai vina si un stres suplimentar din partea ta ca parinte...
Aici ca sa invete sa scrie si sa citeasca au insistat mult cu sunetele, cum se citeste I si in ce cuvinte e intalnit, apoi sh, oo, ch, cum se aud, plus sunete mai complexe care se aud la fel dar se scriu diferit.
Iti recomand doua site-uri foarte bune, au multe jocuri si multe videouri, poti fie sa printezi ca sa lucrezi cu Adi, sau sa va uitati impreuna la videouri, acolo va vedea si cum se scrie si cum se aude un sunet, mai sunt jocuri in care face puncte daca "vaneaza" literele corecte pentru a completa cuvinte... sunt multe chestii faine si mie imi par foarte utile. In plus mai au si carti care sunt citite, dar poti sa vezi si textul in acelasi timp, video despre animale... arunca un ochi.

Uite un exemplu in care se lucreaza cu sh si o si altele...
http://www.starfall.com/n/short-o/so/load.htm?f

Si cele doua site-uri:
http://www.rif.org/
http://www.starfall.com/

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

salutare din nou!

se pare ca voi fi 'pe baricade sapatamana asta, mi-am aranjat ploiele a.i. sa nu mai plec in delegatie (in fine, a fost o conjunctura favorabila, ca altfel nu aveam eu prea multe de spus )

aseara am prestat la lectii, pe motiv ca bogdan al meu a ramas la joaca vreo juma de ora ieri dupa scoala, apoi a mancat si cand s-a asezat la lectii, a... ADORMIT ! mare interes, mare succes!

ca atare, ieri cand am ajuns acasa pe la 8, ne-am apucat de lectii ; pt ca doamna nu va veni azi la scoala - copiii stau cu doamna bibliotecara, lectiile erau duble - sa le ajunga pt 2 zile (asta ca sa ma revansez pt zilele cand NU fac lectii cu el)

foarte greu a mers cu romana, nu ca n-ar fi stiut dar n-avea defel tragere de inima: l-a apucat intai sughitzul, apoi setea, apoi somnul, samd. (foarte inventiv si, pe undeva, mi-a amintit de mine la varsta lui )
dupa ce cu mare greutate am reusit performanta sa facem 3 exercitii din 5, in nu mai putin de 1,5 ore , am decis ca era deja prea obosit si daca vrea sa se culce...
totusi, i-am atras atentia ca la cat de greu merge ca nu se concentreaza deloc-deloc, ii va fi foarte greu sa le termine azi pe toate!
asa ca in final, din proprie initiativa, a mai facut si 5 exerciti la mate, rapid si la obiect (e drept ca erau usoare ), asa ca nu ma injura socrella prea rau azi!

despre sedinta cu parintii nici o noutate, cat despre orar ma minunez si eu, se schimba des ca sa evitam plictiseala banuiesc
saptamana trecuta aveam sport miercuri si vineri, saptamana asta avem marti si... cine mai stie?!

despre durata orelor in RO, in sistem 'clasic' sunt 4 ore de cate 50 minute, cu pauze de 10 min iar pauza mare de 20 min. temele pt acasa nu sunt groaznic de multe, le-ar face presupun in vreo 2 ore DACA ar avea chef, dar mai asteptam sa ne facem mari pt concentrare maxima
bogdan a mers si la o scoala alternativa ('step-by-step'), unde dupa aceste 4 ore avea pauza de masa 1 ora si apoi intre 13 si 16 aprofundau ce au invatat de dimineata - deci ceva asemanator cu sistemul din State sau UE.

Edit: uitasem...
la engleza nu au inceput inca sa scrie, a zis ca abia peste vreo saptamana - 2 ii va pune sa si scrie. ieri au invatat alfabetul, era foarte mandru bogdan ca a stiut sa pronunte 'H' asa ca a declarat ca va mai lucra suplimentar cu bunicul, ca uite ce bine stie!

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

filofteia - adi unde face canto?
as vrea sa il inscriu si eu pe tudor, ii place mult sa cante si mi se pare ca are si talent (cel putin pt urechea mea afoana )

spune-mi si mie detalii te rog: unde il duci, in ce zile/ ore, si daca as putea eventual sa discut cu acelasi profesor (sa merg cu tine eventual prima data?! sau sa-l contactez telefonic, cum zici...)

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

Mergi la inceput

Mergi la inceput