Clasa a II a (2008-2009) partea I
Raspunsuri - Pagina 6
milicidana spune:
mai intai vreau sa multumesc pentru invitatie lui FILOFTEIA .Acum auntem si noi elevi de cl;2,am facut anul trecut cuvinte cu cratima si in timpul vacantei am facut si dictari si citire si povestiri pe caiet. Sper sa nu avem probleme anul acesta .va spun fetelor ca anul trecut adica cl;1 pentru mine a fost cea mai grea ,copilul mic cu gandul numai la joaca nu era atenta greu a fost ,a mers bine cu scoala dar am muncit mult .Speram anul acesta scolar sa fie mai usor ,am muncit si in vacanta si vad ca acu se descurca bine dar nu zic hop pana nu sarim dealul. BAFTA LA TOTI COPII si sa auzim numai de bine BAFTA IN NOUL AN SCOLAR
chiccutza spune:
bine v-am gasit fetelor!
si noi incepem clasa a II-a luni.Federica mea nici nu vrea sa auda.temele de vacanta le-am facut cu chiu cu vai(la mate am mers mai repejor
).
inca mai uita literele,iar de citit nici nu vrea sa auda.incepe propozitia si in 2 secunde uita de unde a inceput
.
tare ma oftic de treaba asta

fiindca ce vrea ea prinde imediat.cred ca este o problema de neatentie.cand ii explic parca nici nu ma aude
.
nu stiu cum o sa fac fata anul asta,mai ales ca cel mic incepe si el primul an de gradi.

MAMA DE FEDE SI DANI
gabib spune:
Referitor la ortografie si scrierea cuvintelor cu cratima, au facut la clasa cateva exemple, insa la lucrari doamna nu a penalizat greselile.
Am gasit la librarie " Ortografia pe limba celor mici", Ed. Erc Press. Sunt 2 volume, fiecare costa 3,9 lei. Mi s-a parut accesibila pentru copii si ne-am propus sa lucram cate o lectie pe saptamana.
Am lucrat la rezumate in ultimele zile, si se pare ca fiica-mea a retinut ceva din primele 2 lectii parcurse (sa scrie m inainte de p si b, intr-o, intr-un).
Nu stiu daca gramatica apare in programa clasei a II-a, dar probabil li "se vor servi" multe notiuni, care prin exercitiu, se vor fixa.
Mai avem cateva ore de liniste...
lavi02 spune:
Fetelor, multumesc pentru raspunsuri. Doamne ajuta sa fie bine cu scoala, ca am niste emotii... probabil stiti![]()
mirelacarmen spune:
Buna!Noi n-am facut ortograme in cls 1;dar la autodictare le-a corectat in cazul in care erau,fara a le pune note.Anul asta vor face si sper sa se descurce.Abia asteptam cls a 2-a si sper sa fie si rezultatele bune.
Va dorim multe succese si calificative maxime!
anamaria spune:
se pare ca sunt prima care am revenit 'pe baricade' ...
am fost cu bogdan la festivatea de deschidere a anului, si m-am simtit din nou ca atunci cand eram eleva si ma plictiseam de moarte pe 15 septembrie in curtea scolii (
acelas discurs plicticos - mai ales pt copii, dar si pt multi dintre parinti), au luat cuvantul doamna directoare a scolii si, de parca nu era de-ajuns, un reprezentant din partea primariei, un politist, si preotul...
plictiseala mare, statia de amplificare de toata jena (se auzea cu ecou si mai mult de 50% din mesaj nu s-a inteles nimic
), copii si parinti galagiosi (v-am spus, si eu m-am plictisit+ enervat, DAR macar am pastrat linistea
)
doamna a zis ca-i mai tine pana la 11 si le da drumul. (ceremonia s-a teminat la ora 10.10)
cam atat, sper sa fie un an cel putin la fel de bun ca si cel care a fost! 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
preda_vicky spune:
Buna dimineata, ofer
si ceai fierbinte.
Am fost si noi dimineata la festivitatea de deschidere a noului an scolar, am tremurat la greu in careu, noroc ca s-a hotarat d-na invatatoare si i-a dus in clasa mai repede, nu a asteptat sa se termine, ca tremura toata lumea, si copii, si parintii si cadrele didactice. Urata vreme
. La noi a vorbit directoarea si politistul, preot n-am avut
. Dar nu mai mergea statia
, era galagie
, copii nu mai aveau rabdare, parintii se grabeau si ei la servici... pe Dani l-a tinut pana la 10.20, l-au luat in primire d-nele de la after. Abia astept sa ajung acasa, sa vad manualele
.
toti copilasii, sa fie sanatosi sisa aiba un an scolar plin de realizari si rezultate bune si foarte bune, iar noi parintii sa avem rabdare si putere de munca
!
http://community.webshots.com/user/viki39
mmi spune:
Si noi am inghetat de frig si a si plouat. Noroc ca deschiderea s-a mutat cu mic cu mare in sala de sport.
Astazi deja suntem in clasa a doua de-a binelea.
Doamne-ajuta.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
anamaria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Adi s-a bucurat ca s-a intalnit cu colegii...chiar a fost suparat ca a stat asa putin la scoala. |
inseamna ca sunteti pe calea cea buna!

bogdan al meu mi-a spus foarte serios ieri ca trebuia sa fi plecat si el odata cu mine, ca s-au dus in clasa si doamna le-a spus fix 2 cuvinte si le-a dat drumul acasa... (mai mult, a vorbit cu unii parinti in timp ce el s-a cam plictisit in banca
i-a zis in ce zile va avea sport, cand are religia si cun. mediului, in rest sa vina cu romana si mate la el mereu.
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Mie nu mi se pare ca va fi usoara clasa a II-a. ![]() |
eu sunt convinsa ca va fi destul de dificila clasa a 2-a, dar asta e, trebuie sa ne descurcam!
oricum, cu atatea idei si variate de pe DespreCopii, sigur nu ne va fi imposibil sa luam coronitze!

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!