Clasa a II a (2008-2009) partea I
Raspunsuri - Pagina 5
lavi02 spune:
Fetita mea intra acum in clasa I (scoala 97). Am trecut pe la scoala saptamana trecuta dar erau inca in zugraveli.
Stie cineva, trebuie aviz epidemiologic in prima zi de scoala?
Alte analize? (Dosarul medical l-am dus la inscreire de la gradinita)
In prima zi de scoala ce se intampla de regula, raman copiii pt cateva ore sau e doar festivitatea?
Ma astept sa ne spuna in prima zi si ce rechizite trebuie cumparate, pt ca n-am cumparat nimic.
gabib spune:
Draga Lavi02,
Si fata mea e la scoala 97.
Anul trecut, dupa festivitatea de deschidere din curtea scolii, bobocii au mers la clasa, impreuna cu parintii.
Elevii de clasa a V-a (fostii elevi ai doamnei invatatoare) i-au insotit din curte si pana la clasa, au cantat imnul scolii, apoi au plecat.
In clasa s-au facut prezentarile, au facut poze cu doamna si parintii si i-au oferit doamnei florile. Copiii si parintii erau emotionati.
Apoi parintii s-au retras, iar copiii au mai stat inca vreo ora si jumatate (pana pe la 11).
La prima sedinta am fost convocati in prima zi, la ora 18.
Va dorim succes,
Gabi si Alexandra
lavi02 spune:
Gabi, multumesc pentru lamuriri!
Trebuie aviz epidemiologic, ceva acte medicale in prima zi?
Fetita ta e cumva la after-school?
Si mai am o intrebare, mai delicata: cum sunt toaletele in scoala? Exista hartie sau trebuie sa aiba copiii la ei? Se poate pune hartie pe colac sa se aseze pe ea?
anamaria spune:
salutare fetelor! 
ieri am fost si i-am cumparat pana la urma uniforma! am zis sa nu se simtya stingher daca il trimit fara...
sunt foarte incantata (spre deosebire de sotz) ca este o uniforma deosebita, adica are aceeasi culoare/ model cu uniformele obisnuite, dar e din catifea reiata.
(taica-sau zice ca el nu cred ca am ales bine, ca copilul va fi 'afectat' ca e ALTFEL... - eu sper sa fie bine!)
ramane sa vedem unde ii gasesc pantofi, ieri am fost prin cateva magazine si nu am gasit nimic sa ne placa + sa fie potriviti ca marime
aaaa, era sa uit ce e mai important:
ieri a terminat si el caietul de vacanta la matematica! 
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
anamaria spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Buna fetelor! Am intrat pe ultima suta de metrii...Aseara i-am dat dictare lui Adi dupa o pauza de o saptamana si surprinzator inafara de cuvintele cu cratima n-a gresit nimic... Apropo...voi ati facut in clasa I ortograme??? S-a/sa, s-au/sau..ori incepem abia acum???A inceput sa citeasca si de la TV cuvinte scurte. |
pe la scoala la dictari le mai dadea doamna, dar nu scdea nota daca nu puneau bine cratima.
eu nu la-m batut la cap acasa cu asta, pt ca mi se pare logic sa stie mai intai un picutz de gramatica ca sa poata sa priceapa DE CE se scrie asa...
pp ca anul asta vor invata si ceva notiuni de gramatica, nu stiu?!
in alta ordine de idei, anul asta va fi ceva mai greu si cu engleza- pt ca incep sa scrie pe caiete, deci nu mai e de joaca!
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000) si
Vineri, 13 (iunie, 2003) poze cu frumosii mei (si nu numai
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
mihmir spune:
Buna fetelor. Lavi02 sa stii ca atunci cand merg la baie,le doamna hartie igienica,iar despre toaleta la noi a fost destul de bine.Cat despre prima zi de scoala, noi am avut serbarea de deschidere afara si apoi copiii au urcat in clasa unde au facut cunostinta cu abecedarul si matem. Doamna a stat de vorba cu ei,i-a pus sa scrie,sa deseneze pe o coala de hartie tot ce doresc ei.Aceste harti vor fi pastrate pana in clasa a IV a cand le vor primi.Nu cred ca stau mai mult de 2ore in prima zi de scoala. Eu va doresc sa aveti un an scolar plin de succese si multa rabdare.
Noi am primit de la scoala caietul auxiliar de cunoasterea mediului, abilitati practice si cel de matem.Am rasfoit un pic si imi par destul de grele cu multe notiuni, probleme,exercitiimulte, multe.Osa vedem cum ne vom descurca.Asta e nu avem incotro.
SUCCES TUTUROR COPIILOR LA SCOALA SI SPOR LA INVATAT.![]()
mira2find spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Si noua ne dadea la dictare, dar nu le-a facut o lectie ceva. Am cumparat insa o carte cu ortograme si scrie pe ea clasele I-II, ceea ce m-a pus pe ganduri. Oricum noi anul trecut abia ne-am descurcat cu literele , asa ca nu puteam invata ortograme.![]() Uff...macar la engleza nu-mi pun probleme. |
Invatarea ortogramelor nu reprezinta un obiectiv al clasei intai, deci nu trebuie sa va alarmati ca pruncii vostri nu le cunosc sau le bajbaie!
P.S. In afara de faptul ca Ilenuca mea trece a IIa, sa stiti ca si eu trec tot intr-aIIa, dar cu copiii mei de la scoala
simali spune:
Le urez mult succes puiutilor vostri in clasa aII-a. Noi ne pregatim de a-I-a (suntem pe topicul de la "In floarea copilariei".
Pentru ortograme am vazut o chestie foarte desteapta la fetita verisoarei mele care invata in Spania: au niste caiete mari ca cele studentesti de romana. Si are asa:
- randul 1 : scrie de mana SAU SAU, apoi rand liber si copilul trebuie sa copieze.
- randul 2: mama sau tata, apoi liber si copilul trebuie sa copieze
- randul 3: apa sau supa, apoi randul liber si copilul trebuie sa copieze
- randul 4: s-au, s-au - randul liber si copilul sa copoeze
- randul 5: oile s-au dus si liber ca sa copieze
- randul 6: cainii s-au jucat si liber ca sa copieze
(acolo erau cuvinte in spaniola dar am adaptat eu pentru situatia din romana). Ideea este ca ei invata foarte mult datorita memoriei vizuale si ca daca-i pui sa copieze ortograme sunt sanse sa le invete mai repede.
Mentionez ca fetita verisoarei mele are 5 ani si ca acolo, in Spania, se face scrisul de mama de la 4 ani. Facea, fetelor, propozitii cu diferite cuvinte date si le scria de mana. E drept, se scrie cu creionul, mare, si nu-i pasa nimanui cum scrie copilul (caligrafie) ceea ce eu cred ca e un lucru foarte bun.
alice

, asa ca nu puteam invata ortograme.