Clasa a II a (2008-2009) partea I

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Multumesc de raspuns Donia credeam ca aveti si voi scouts si sa impartasim informatii ... acum citind pe site-ul lor local am vazut ca la scola Biancai e responsabila chiar mama unei colege de clase de-a ei, asa ca am sa o intreb pe ea mai multe cind o voi intilni. Asa informatii si eu stiam mai mult din filme dar m-am convins de mult ca viata bate filmul
Vic si eu inainte de a voluntaria mi-am pus problema asta si am vorbit cu invatatoarea care mi-a spus ca daca Bianca vorbeste fara accent stind cu mine 24/7 si asta dupa doar 2ani jumate de us, sa nu cred ca voi influenta cu ceva accentul copiilor nascuti aici. Si da are dreptate, ca doar Bianca cu mine a invatat sa citeasca in vacanta de dinaintea clasei I. Brusc a inceput sa solicite ca vrea ea sa citeasca si nu eu . Asa ca am inceput catinel-catinel, in prima faza ne lua cititul unei povesti simple o ora jumate , dar mi s-a rasplatit totul cind la inceputul clasei I a evaluat-o la nivel 8 de citire asta in timp ce 90% din copii au inceput cu nivelul 1.
Chiar si acum cind nu stie un cuvint mai complicat eu il spun cu accent (mai mare sau mai mic) si ea il pronunta perfect, iar eu rid si ii spun ca nu-i corect ca ea poate si eu nu ...
Apoi copii imi citeau ei mie nu eu lor, si chiar le mai explicam cuvintele care nu le stiau ce inseamna, cind au ajuns la nivele mai mari de citire, si vad ca la clasa I am facut fata , om vedea daca sunt la nivel de clasa II acum, asta daca vor avea nevoie de ajutorul meu. Anul trecut nu s-au prea ingramadit parintii la voluntariat ... mai ales ca unii mai au si pitici mai mici pe acasa ... eu nu .
Acum sa va spun cum e cu notarea aici. Vad ca difera de la an la an si de la un invatator la altul. Cind am avut prezentarea teacherului ea ne-a spus printre altele si modalitatea ei de a nota lucrarile copiilor. Astfel cind fac
- intre 100%-90% vor avea semnul de check+
- intre 80%-70% vor avea semnul de check simplu
- intre 69% or below vor avea semnul de check-
La sfirsitul saptaminii primim un dosar (altul decit cel ce il plimbam zilnic) in care are teancul cu tot ce a lucrat in clasa in cursul saptaminii plus temele de acasa corectate si o foaie pe care semnam cum ca le-am revizuit/discutat cu copilul si eventual comentarii daca avem. A spus ca prefera varianta de a ne keep informed si nu sa avem vreun soc la prima parent-teacher conference, care sunt cite una pe semestru si la care primim si noi report card tot cu notari pe care il semnezi si o copie iti ramine tie una la scoala. Anul trecut a fost cu cifre :
3 insemna ca s-a dezvoltat si e secure la materia respectiva
2 in curs de dezvoltare dar unsecure
1 sub nivelul asteptat si total unsecure

Iar cam cum e nivelul clasei am stiut doar pentru ca am voluntariat la scoala ca altfel si aici e privat ...

Sa va mai spun ce metode are invatatoarea de ai educa. Cine aduce temele zilnic e trecut pe o tabla cu "Sponge BOb" si daca ai numele trecut acolo automat primesti o guma de mestecat (are pe un perete un automat de ala de bile de guma si cind l-am vazut prima data chiar am facut un ooopppps asta la ce-o mai folosi ). Apoi are un borcan in care se afla betisoare de lemn (ca cele de la doctor de apasa limba cu ele ) colorate si cu numele fiecarui copil din clasa . Alaturi un borcan colorat in galben si altul in rosu. Daca ai facut o prostie ti se va cere sa-ti muti "stickul" iar in functie de gravitate in care borcan. Galben e pentru prostiute mai mici iar rosu pentru mai mari. Daca e in cel galben petreci toate pauzele in clasa singur gindindu-te la ce ai gresit, daca esti in rosu petreci pauzele in clasa scriind un bilet pentru parinti in care le spui ce ai facut si iti ceri scuze (trebuie semnat de parinte si returnat la scoala ziua urmatoare) si unul pentru teacher in care iti ceri scuze . So ii cam descurajeaza total
In zilele in care nu se muta nici un stick au un bonus.
Ieri de exemplu teachera a lipsit si le-a spus ca daca aude de la supliniotr ca au fost cuminti si v-a fi mindra de ei le aduce brownies (prajituri) la scoala iar daca vor fi rai ii va minca familia ei pe brownies
La care ieri cind am luat-o de la scoala pe Bianca si o intreb cum a fost a spus ca nu foarte interesant ca au avut suplinitor si abia asteapta sa li se intoarca invatatorea si ca ea sigur e ocupata acum facind brownies ca ei au fost cuminti azi. La care eu am intrebat de unde stie si asa am aflat de toata povestea.
Filofteia si restul fetelor par cam though invatatorii si ce ma intristeaza e ca nici macar nu realizeaza ca procedind astfel indeparteaza copii si nu ii fac sa invete cu drag . Ei ar trebui sa stie mai bine decit oricine altcineva despre psihologia copiilor ca doar cu copii lucreaza toata ziua.
Bianca a fost doar la camin in ro 1 an si 5 luni si inca isi aminteste ce "nervoase erau doamnele ale tot timpul si cum ne amenintau ca ne pun tape la gura daca nu dormim " iar alt citat " mami daca ne intoarcem in ro eu nu vreau sa merg la scoala acolo ca nu imi place acolo ci doar aici"
Sper ca nu a povestit pe la scoala amintirile ei din tara ca s-ar soca astia aici la cit de calma si iubitoare e toata lumea cu copii.

Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Despre voluntariat, la inceput nici n-am stiut, apoi mi-a fost teama, iar pana a intrat Mihai la scoala m-am angajat full-time in timp ce ma straduiam sa-mi echivalez/completez studiile ca sa pot lucra pe meserie, sa pot face ce-mi place mai mult. Asa ca n-am mai avut timpul necesar. In plus, aici se face un fel de curs cu parintii la scoala sa-i invete ce si cum trebuie sa faca la clasa.

La noi stiu ca dau copiii teste, dictari, dar nu se iau note ca-n Romania. De exemplu in fiecare vineri au o dictare, sau trebuie sa faca propozitii folosind cuvintele invatate pana acum, sa le vada nivelul la spelling. Mai au teste de reading comprehention, si mai au si la matematica.Toate astea le are profesorul in vedere cand face raportul la mijloc de an scolar si la final de an scolar, insa noi nu le vedem caietele si testele decat dupa ce se incheie anul scolar, cand aduce totul acasa.

Ca sa incurajeze copiii sa se comporte frumos si sa invete se folosesc diverse metode: star charts, reward box, iar mai nou primesc "bani" cand fac ceva bine, platesc cand fac ceva mai putin bine, dar cand ajung la o anumita suma primesc un certificat mentionand suma, cu laudele corespunzatoare, si au voie sa aleaga ceva din reward box, unde pune profesoara tot felul de jucarele de $1 sau $2. In felul asta invata in acelasi timp valoarea banilor si sa faca diverse calcule cu banii. In plus, li se dau mici responsabilitati, cum ar fi transportul unor hartii intre office si sala de clasa.

Noi avem din Romania experienta gradinitei, unde doamnele "fac injectie" daca nu mananci tot sau nu dormi, si a scolii: clasa I, a II-a si o luna in clasa a III-a. E drept ca experienta de parinte de scolar am facut-o la stilul step-by-step si nu in scoala romaneasca clasica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmi spune:

Servus tuturor!
Deja Mihai este mult mai bine, oricum poate respira noaptea bine pe nasuc si se poate odihni.
Astazi o sa primim orarul definitiv. Ar trebui sa ne intram in ritmul de scoala ca fiul meu inca se mai simte in vacanta. Nu l-am prea fortat eu, sunt inca mai lejeri si la scoala, dar trebuie sa intram macar in atmosfera de scoala.
Va doresc un sfarsit de saptamana excelent.

Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rasfatzata spune:

Buna,am revenit am fost ocupata cu Andreea in ultimul timp vea multe teme si-i este un pic mai greu pt ca anul trecut chiar daca a fost in clasa I nu prea a invatat,mai ales k nu stia limba,acum e mai bine dar trebuie sa muncim amandoua impreuna ptk ea se mai gandeste inca la joaca.

In noiembrie va implini 7 ani deci pt ea a fost mult mai greu mai ales k in rom trebuia sa mearga anul trecut la gradinita pregatitoare.

Incetul cu incetul va invata si alfabetul! Acum are o colega noua romanca care dupa varsta a intrat direct in clasa a II a va dati seama ce greu e!

De multe ori colega ei pe nume Roberta o intreaba ce nu intelege in romana si trebuie sa-i traduca asa ca fetita mea se distrage de la ore si nu este atenta ,mai ales k profu le spune k nu e frumos sa vb in limba rom .

Acum a primit o carticica, ca elevul dupa ore sa faca un sport:
_am ales aerobic si sa vedem inot sau atletism dau patinaj artistic cu role
aceste doua sporturi ii va ocupa toata sapt ca se va face de 2 ori pe sapt aprox o ora jum

TOATE ACESTE CURSURI SE PLATESC!(26euro pe tot anul,si daca mai alegi unul se plateste pe jumate adica 13euro in total 39 euro)

Ma bucur foarte mult k sunt astfel de cursuri si mai ales k va avea o preocupare...

Ce sa va mai spun fiica mea ANDREEA are o multime de prieteni la scoala si primeste mici cadouri(bratara,foto cu REBELDE ,carti de desenat),aseara mi-a spus ca este intr-un club de feteau si o carte de vizita facuta de ele,ce ma distreaza ca imi povesteste k atata entuziasm ce va face azi, in pauza cu fetele de la club!

va pup ,si o sa mai revin povestidu-va momente din viata scolara a ANDREEI ! HASTA LUEGO!(PE MAI TARZIU)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

fetelor,eu tot la calsa I-a imi vine sa ma uit

noi n-am inceput inca testele la scoala...cica de saptamana viitoare...
Mihnea a luat Fb la mate si B la dictare....a scris bine prima jumatate ,exceptie Constanta pe care l-a scris cu litera mica si fara n..apoi de la jumatate in colo i s-a taiat filmul,a taiat,a manzgalit a incurcat cuvintele intre ele....a facut varza...

acum ne luptam sa scriem din nou caietul de teme ca e ingrozitor de uratel scrie la semi si scrie cum nimereste...m-a invinuit pe mine ca i-am luat stilou prost(acum l-a dat cu penita de birou si l-a aruncat ca i-am luat altul ) si ca de asta a scris el asa urat!
da' il intreb si eu...litere tot stiloul a mancat?!
in fine,e mare tragedie cu refacutul caietului ca cica el nu e tocilar (asta a avzut la desene)...
asa ca suntem tot timpul in tratative si dicutii si pana la urma azi am reusit sa refacem doar dictarea(de pe caietul de dictrare) sa faca inca o disctare(pe caietul de casa),iar la caietul de teme am scri vreo 2 pag,a tot gresit i-am corectat si pana la urma l-a apucat plansul ...si a udat pagina scrisa cu cerneala si gata mi s-a pus pata si am rupt foaia
pe urma a inceput bocitul nr 2 si a scris doar o singura pagina si iar bocitul nr 3 ca il doare capul si nu mai vede bine si ii e somn ...asa ca am renuntat pt azi....

acum face baie si nu-l mai doare nimic....de fapt nimic nu s-a intamplat e vesel nevoie mare...unde plang copii astia de se zguduie camasa pe ei si pe urma rad si sunt veseli de parca nimic nu s-a intamplat?!!!!

maine mergem la expozitia de pisici...si venim repede acasa ca avem de recuperat ..sper sa nu mai avem parte de bocit

sa aveti o saptamana frumosa si usoara,

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Doamne ce va munciti cu scrisul! Eu ii spun lui Mihai ca trebuie sa se straduiasca sa respecte liniile si sa scrie cat mai ordonat si frumos. Recunosc ca acum scrie mult mai frumos ca in anii trecuti, ca sa nu mai vorbim de corectitudine. Am pastrat din caietele din anii trecuti si Mihai s-a uitat de curand pe ele. Reactia? "Da' de ce am scris asa?", "Da' aici ce-am scris?" - nu de alta, dar pana nu zic cu glas tare, sa aud ce iese, uneori nu pot nici eu sa ghicesc ce a scris. Pe alocuri a mai "tradus" invatatoarea.
Pentru ca aici se scrie cu creionul, Mihai are adesea tendinta de a tot sterge cu radiera. Cred ca-i si place sa foloseasca radiera . Asa ca ma straduiesc sa-l invat sa nu mai stearga, ci sa taie cu o linie ce a gresit, de exemplu litera scrisa in plus, sau daca nu e posibil asa, atunci taie cuvantul cu o linie si-l scrie din nou. Asa vede si invatatoarea ca s-a straduit sa invete, chiar daca a mai gresit. Ca sa nu mai spun ca la inceput MIhai nu ma lasa sa-i corectez tema, ca "asa afla doamna ce stim si ce nu, si ne mai explica o data". Ei, acum le corectam acasa, discutam, iar unde nu intelegem, scriem in diary (agenda) si ne explica doamna. Aici comunicarea parinti-profesor se face in primul rand prin diary - o agenda, adica, in care scriem in fiecare zi ce si cat a citit, si ce alte activitati a mai facut. Tot acolo scriem diverse comentarii sau intrebari legate de lectii, sau orice este relevant. Iar profesorul citeste si raspunde cand e cazul. In fiecare zi apare o stampiluta la ziua in curs, iar scris ceva de doamna numai cand are ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Violeta, daca plange la lectii gresesti undeva. Daca-l ajuti la lectii trebuie sa-ti impui sa fi calma. Daca el vrea sa se duca cu caietul urat la scoala lasa-l ca e caietul lui (eu as suna invatatoarea si as ruga-o sa "observe" cat de urat este totul si cat este de dezamagita). Trebuie sa-l faci pe el sa-si doreasca sa fie totul OK cu caietul lui.

Imi amintesti de mama... pe bune daca nu era fix ca tine. Eu nu apucam niciodata sa-mi doresc singura vre-o performanta ca ma "planifica" ea in avans... Ma simteam ca o papusa cu sfori. Am avut inclusiv o perioada in care nu ma mai interesa deloc scoala pentru ca o interesa pe ea pre mult si-mi lua toata placerea. Acum, ca adult, stiu ca ea-si rupea din timpul ei liber (in care putea sa se ocupe de sine) ca sa ma ajute pe mine si-i sunt recunoscatoare. Dar ma intreb, daca tot isi sacrifica timpul ala, de ce nu o facea cu calm si bucurie?

Intrebare: am citit la voi ca ati avut "Tainele Abecedarului". Cat a fost obligatoriu sa faceti din ea? Se poate ocoli? Declar cu mana pe inima: este cea mai idioata si mai varzoasa carte pentru exersarea limbajului pe care am vazut-o vre-odata. Am denumit-o deja "Poamele Abecedarului"...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

azi bogdan are engleza. si a zis sa-l rog pe taica-meu sa-l ia de la scoaala, ca sa repete cu el la engleza; cica a inceput sa-i placa engleza

filofteia - pupam bolnaviorul de adi!
cum a fost deschiderea anului la Palatul copiilor?
si pisica?! era bine?

Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!

ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput