Clasa a II a (2008-2009) partea I

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Oare nu tu imi spuneai anul trecut ca trebuie sa-i induc cum ca acea culegere (a noastra) este o chestie grozava?? Si mie mi se parea plicticoasa?

Da, dar asta inainte sa-mi dai tu exemplul ala cu "Cela are ace" care mi-a schimbat complet opinia. Pe cine naiba mai cheama in Romania Cela, sau Nini, sau Miu ? Auzi propozitie la litera "M":

"Manu are marama mea". Tu sti vre-un tip pe care sa-l cheme Manu cu numele mic? Nu mai pun la socoteala ca daca dam un test fulger printre copiii de 7 ani cred ca 1% stie ce-i aia marama...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mira2find spune:

Citat:

Buna fetelor!
La noi a inceput sezonul racelilor, asa ca Adi este racit, a tusit toata noaptea, l-am trimis totusi la scoala si vom vedea cum evoluam. El la orice raceala face o tuse iritativa si zici ca e bolnav de moare, dar de fapt nu are mare lucru.
Ce sa va spun de teme...avem de citit "Cuore inima de copil" si de povestit 10 capitole din el in doua saptamani.

De povestit in scris? Ca nici de citit nu vad cum ar putea-o termina in timpul asta? Si deja au trecut la dictando? De ce asa de repede? Scuza-ma ca te asaltez cu intrebarile astea, insa am ramas masca citind cerintele de la voi.Fac copiii fata unor asemenea cerinte?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

filofteia, multa sanatate lui Adi! Da, incepe sezonul racelilor... Si Roxana e putin racita, nu prea rau, dar totusi am tinut-o acasa azi. Si ieri si azi mi-a spus ca e obosita si ca o doare capul, ieri a dorit sa stea mai mult in pat, asa ca azi am hotarat sa stea acasa, ca nu e deloc ea insasi.

alintaroma, vineri am primit de la scoala o brosura despre inscirerea la scouts ... m-am gandit imediat la tine. Roxana m-a intrebat daca o las, dar nu prea cred, ca se aduna prea multe deja. Voi ce ati mai hotarat?

Vic, Mihai scrie de tipar sau de mana? Aici copiii invata sa scrie de mana in clasa a treia... Roxana insa s-a apucat de una singura de anul trecut
Eu ma tot mir de scrisul ei de tipar... la inceput scria tare frumos, efectiv ii placea se deseneze literele, dar acum a capatat viteza si scrie mai urat, parca, pe masura ce creste.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

simali,incerc sa nu-l fortez pe Mihnea cu scrisul...numai ca stie ca asta e treaba lui asa cum noi evam serviciu si el are un fel de serviciu
daca nu refacem caietul acum cand inca suntem la inceput o sa fie mai greu cand va fi de scris tot...pt ca stiu sigur ca doamna o sa ne atraga atentia,deja a scris pe caiet cateva observatii...
pe urma tb sa inteleaga ca daca nu se concentreaza la semi sa faca bine suntem nevoiti sa lucram acasa in timpul liber...sau in we-uri!
e adeavarat ca sunt o mamica prea pretentioasa...acum tu ai avut experienta in care mama ta se tinea de tine sa faci ce tb,la mine a fost pe dos,mama mea nu s-a interesat niciodata ce fac eu cu temele....pt ca avea incredere in mine,dar eu ca orice copil invatam in salturi
as fi vrut sa ma ordoneze cineva.....desi era constiincioasa si slava domnului ca am facut singura destule scoli...in timp am simtit si lipsurile si as fi vrut sa nu le am!mi-ar fi fost mult mai usor in viata....
de aceea prefer ca Mihnea sa ma judece acum cu minte de acum si mai tarziu poata ca o sa inteleaga ca tot ce fac e spre binele lui...
el n-ar face nimic,crede ca stie tot

si noi am lucrat din taine....nu stiu daca a fost sau nu bine...oricum mult ,f mult si destul de greu pt ei...
si anul acesta o sa avem culegere,sper ca nu tot din categoria taine

toti scolareii si toate mamicile

Vio,mamica lui Mihnea viitor "descoperitor" de infinit
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vic spune:

Donia, Mihai scrie de tipar, dar unele litere, gen b si v au deja forma corespunzatoare pentru scrisul de mana. Din ce am observat, desi se incearca trecerea la scrisul de mana in clasa a 3-a, ca si la voi, majoritatea raman la scrisul de tipar, adica nu leaga literele. Am senzatia ca oricum scrisul de mana de aici nu e acelasi lucru cu scrisul de mana din Romania. Mihai scrie relativ frumos acum, se poate citi, sta intre linii, dar aici caietele au spatiile enorme si ca urmare literele sunt uriase, iar el are deja tendinta de a le face mai mici.

Simali, eu cunosc aici un baiat pe care il cheama Emanuel, dar mama il striga Manu.

Va doresc la toate sanatate multa, cat mai putine raceli in sezonul rece. Noi am scapat iarna asta fara cine stie ce raceli, iar acum vine vara, si abia asteptam zilele cu soare, sa ne putem plimba in natura.

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Mama Filofteia scuze ca ma bag dar invatatoarea voastra e cam dusa
Cum pisici sa-i treaca pe dictando din a doua saptamana de clasa a II a ...zau ca e exagerata. Si ca si cerinte de lectii ...tot exagerata e
Foarte bine procedezi cu puiul.
Noi am trecut pe dictando dupa vacanta de Paste si atunci nu toti odata ci in functie de cat de frumos/ ordonat scriau. Iar povestiri in scris ...tot pe atunci.
Si zau daca nu avem si noi o doamna exigenta dar a voastra sare calul dupa parerea mea

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:

Lala nici nu mai stiu ce sa spun...scuza permanenta este ca sunt foarte buni...aceeasi motivatie o are si profesoara de engleza...numai cea de religie pare mai "umana"...
Eu cred ca de fapt sunt o clasa in care toti parintii se ocupa intens de copii, partea proasta este ca unii parinti exagereaza , iar invatatoarea in dorinta de a excela ridica stacheta cat de sus poate pe spinarea copiilor si a parintilor .

Atunci invatatoarea habar nu are de pedagogie si de psihologia scolarului mic
In felul asta ii suprasoliciteaza, va aparea oboseala, "sictirul" chiar, materia se aglomereaza si se ingreuneaza iar ei nu sedimenteaza destul cunostintele acumulate.
Scoala in clasele I- IV nu este o competitie gen cine are elevii cei mai cei ci un start in viata de scolar unde se pun niste baze ce trebuie sa ramana for ever.
Daca ar fi fost competitie ar fi ramas la varianta cu premii dar pana si Ministerul recomanda sa ii lase mai usor.
Eu as fi facut scandal si m-as fi dus peste ea cu programa de romana/ matematica pentru clasa a IIa ( o gasesti pe edu.ro).
De ce sa inceapa sa aiba copilul meu ura/ dezinteres/ repulsie pe o materie fiindca e ea obsedata de "imaginea" din cancelarie.
Multa bafta cu nebuna.

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput