Clasa a II a (2008-2009) partea I
Raspunsuri - Pagina 11
anamaria spune:
ok filofteia, iti multumesc mult de ajutor.
Palatul copiilor e in gura Trivaii, zic bine?!
ma gandesc ca poate chiar daca nu e foarte talentat cupilu', si nu il va accepta el, imi poate recomanda pe altcineva, nu?
am sa-ti dau un PM cu adresa mea de mail si nr de tel, ca sa ma poti anunta cand ai orele. eu as prefera in timpul saptamanii, ca stii doar: noi suntem ceva mai plimbareti in weekend ![]()
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
alintaroma spune:
la subiect. Sunt mama de Bianca ce merge in clasa 2 a la Roguewood Elementary School. Am fost pe lista anul trecut dar nu am prea scris ca e ca si cum as vorbi limbi straine fata de voi. Dar v-am citit constiincios ca tare am vrut si vreau sa vad ce am pierdut mutindu-ne aici. Ca tot zice toata lumea ca scoala din ro e mai buna ca cea americana ... (the legend goes on
)
Noi suntem deja in a4a saptamina de scoala. Am avut si noi o lista cu rechizite ce trebuie cumparate de catre noi desi invatatoarea de anul asta (aici schimba in fiecare an si invatatoare si colegii - partial) ne-a spus cind am avut "open house-ul" (care practic e o sedinta a parintilor cu invatatoarea , sa ne cunoastem sa ne povesteasca despre programa si stilul ei de a aborda-o cit si celelalte probleme ce pot aparea, iar in timpul asta copii papa ice-cream in gym class si se joaca)ca nu e nevoie de nimic ca are tot ce-i trebuie. Noi le luasem oricum. Imi place tare mult ce invatatoare are anul asta , are o reputatie foarte buna and so far ne place la amindoua.
Anul asta continua cu aprofundarea limbii engleze (scris, citit, comprehension (in ro suna ciudat - inteles textul
) spelling) matematica, music, art, computer, ed. fizica iar in plus au science, social studies si spanish.
Lunea li se da o lista de 10 cuvinte plus 5 challenge-one (adica sunt mai grele si optionale) iar vinerea au test scris. So far avem doar A+
. Teme primeste zilnic de luni-vineri si la en si la mate dar nu ii ia mai mult de 15 minute sa le faca asa ca nu avem probleme. Weekendul e teme-free
a spus invatatoarea ca asta e family time si ea nu da teme ![]()
Citim zilnic seara dar inca nu stiu la ce nivel au pus-o pe Bianca anul asta (aici e pe nivele incepe cu 1 si se termina nu stiu cu ce cifra
) ea a terminat la nivelul 22 desi obligatoriu la terminarea cl I era nivelul 16.
Mai au teste la mate contra cronometru unde deocamdata nu reuseste sa le faca pe toate la timp ci 25 din 30 de operatii dar sper sa progreseze .
Ea cu cititul a stat bine tot timpul dar la mate am avut eu senzatia ca e un pic in urma si toata vara am lucrat suplimentar si la mate si en iar inainte de a incepe scoala eram chiar multumita.
Donia ai fost tare simpatica cu ciocolata
si aici avem actiuni de stringere de fonduri ptr PTO anul trecut sa luam un catalog cu reduceri si cupoane pe care eu l-am pierdut dar l-am platit $20
. Anul asta a primit un plic in care sa stringa donatii de la prietenii, familie, vecini so on (sunt tax-deductible) dar noi nu am avut la cine merge ca familie aici 0 preteni prea subtire si la vecini n-am indraznit desi actiunea era transparenta el urmind sa iti scrie cec pe numele PTO a scolii asa ca am donat noi 50$ si gata. Ideea e ca ne-au spus de la inceput ca daca ating targetul nu mai fac alt fund raising si YES! l-au atins.
Cam atit despre noi ce imi vine acum in minte sa aduc situatia la zi cit de cit .
Va admir ca ccc copii au atitea activitati extra noi deocamdata nu prea ca nu ne ajunge timpul
ajungem la 4 pm de la scoala zilnic . Desi am de gind sa o inscriu la pian ca m-a zapacit de cap cu asta dar probabil va fi in weekend odata pe saptamina.
scolareilor si multa bafta in noul an!!!
Vio mami de Bianca
Happiness keeps you Sweet,
Trials keep You Strong, Sorrows keep You Human,
Failures keeps You
Humble,
Success keeps You Glowing,
But Only God keeps You Going
mmi spune:
Astazi am sedinta cu parintii.
Din pacate suntem raciti tare, mai ales copilul.
Nu stiu cum puteam face sa nu se raceasca, i-am dat primele 10 zile de bronchovaxom si s-a si racit...
Sanatate multa tuturor.
Cu drag, Mihaela, mami lu' Mihaita (13.10.2000)
alintaroma spune:
Filofteia multumim de primire si urari
Si cumnatele mele in ro se pling tot de acelasi lucru
ca dau meditatii la copii de s-au saturat si sunt doar la gimnaziu toti .
mmi sanatate multa va doresc si nu prea ai ce face . Noi am trecut deja prin doua ture de raceala dupa 3 saptamini de scoala dar i-a trecut asa cum i-a venit
adica fara nimic . Daca nu a facut febra nu i-am dat nimic si am trimis-o si la scoala zilnic.Aici oricum nu se da nimic la episoade de astea de muci&tuse so ... Acum nu mai sunt bb-i pot lupta cu boala si gindeste-te ca ccc cu fiecare raceala devine mai puternic(a) ![]()
Failures keeps You
Humble,
filofteia spune:
Mihaela sanatate
si sa nu se lase cu prea multe medicamente.![]()
Alintaroma auzisem eu despre scoala ca este grea, dar nu mi-am inchpuit ce se intampla...este grea pentru ca parintii trebuie sa invete cot la cot cu copii, sa gaseasca solutii cum sa-i invete pe intelesul lor. Exemplu concret...ieri au primit tema rezumatul lui Pinocchio. Toate bune si frumoase, dar nimeni nu le-a povestit ce inseamna un rezumat, cum se incepe si cum se termina, copii au inteles ca trebuie sa povesteasca filmul Pinocchio, pe care l-au vazut in cele doua ore de romana. Azi doamna a luat cateva caiete la controlat si a fost nemultumita ca rezumatul avea doar o pagina...caci ar fi trebuit sa aiba trei. Iar maine le ia caietele la control. Noi am scris doua pagini si nu va relua tema, pentru ca mi se pare aiurea. Oricum l-am invatat eu cum este cu rezumatul, ca el povestea cu lux de amanunte si cu dialog.
Ca sa nu mai vorbesc ca dupa o pagina jumatate incepuse sa-i dea lacrimile ca ce mult mai are.
Si tot eu a trebuit sa-l corectez la ortograme...in loc sa-i invete astea mai intai, ca sa poata scrie corect, facem rezumate de care copilul este depasit...oare o fi al meu mai in urma cu neuronii???
Asa ca m-am apucat serios din cartea de ortograme sa invatam cand se foloseste s-a/sa, cand s-au/sau si asa mai departe...caci la scoala vad ca se considera stiute. 
Zau daca nu-i inteleg pe cei care-si mediteaza copii din clasa I.
Si mi-am adus aminte ca am stabilit cu el si un plan pentru viitorul rezumat...il va scrie pe un caiet de acasa, va taia, completa, apoi seara vom scrie pe curat impreuna, aseara se facuse prea tarziu, bona a fost depasita de data asta de tema
si a ramas pentru cand ajung eu, asa ca l-am facut direct pe curat...Norocul lui Adi este ca-i mare povestitor el din fire, dar alti copii care nu prea stiu si nu au fost incurajati sa povesteasca nu stiu cum se descurca asa direct cu rezumate/compuneri...
alintaroma spune:
Acum ca te citesc pe tine Filofteia le cred pe ale mele cumnate din tara ca la acea ora cind mi-au spus de meditatii la clasa 3 am fost convinsa ca au fumuri in cap si mofturi
dar acum imi pot cere scuze pentru gindurile mele necurate ![]()
![]()
Aici s-a lucrat din clasa I la aspectul asta. Copilul primea o carte, conform nivelului de citit la care se afla, zilnic sa o citeasca acasa dupa amiaza iar a doua zi o citea unui adult (de obicei erau parinti care faceau voluntariat, si eu am fost in acest program anul trecut de aia stiu) apoi "in big lines" trebuia sa spuna despre carte. Apoi cind au ajuns la nivele de citire mai mari am inceput cu a-i intreba despre carte prima data, care sunt personajele principale, firul povestii, cum incepe, cum se termina, despre ce a fost vorba in poveste, daca a fost vorba de vreun conflict/problema cum s-a rezolvat ace(a)sta, etc si abia apoi citit cartea. Aici ii zice comprehension , sa vezi cit intelege copilul din ceea ce citeste, sa nu o faca mecanic.
Toate astea oral. Apoi au inceput timid sa faca si sintaxa propozitiei, regulile de scriere, despre consoane si vocale, acum au inceput cu o clasificare a cuvintelor (silabe inchise, deschise si cuvinte in rosu
oricum a avut tema acasa cu asta si si-a facut-o singura ca eu eram in ceata totala, adica nici nu am stiut sa verific daca a facut bine ceeea ce a facut dar a fost bine)etc.
Dar nu li se cere inca sa o faca inscris ca nici nu stiu sa scrie corect toate cuvintele (desi sunt incurajati sa scrie oricum , chiar si cu greseli doar sa o faca).Invatatul limbii en e un proces mai lung si cere timp , nu poti pretinde la nivelul asta sa faca compuneri scrise cu cuvinte de care inca nu au habar cum se scriu corect.
Sistemul scolar aici mi se pare foarte prietenos si deschis. Dar nu e perfect stiu sigur. Ca parinte te poti implica in multe activitati si daca alegi sa o faci chiar "make a differece" asa cum zic ei. Fiind voluntar la scoala am vazut si copii de care se vede ca nu se ocupa nimeni iar la citit e doar chestie de exercitiu si nu de altceva. Am vazut asta cu Bianca. Daca copilul ramine doar cu ceea ce fac in clasa se vede desi fac destul de mult in cele aproape 8 ore de scoala zilnica.
Li se citesc povesti si la scoala si li se cere sa scrie inceputul, mijlocul actiunii si sfirsitul sau ce problema a fost si cum s-a rezolvat.
Cam atit imi vine acum in minte daca mai am ceva voi mai scrie.
Am vazut subiectul cu limba engleza si mi s-a parut 
. Profa lui Adi vrea sa predea limba en mai ceva cum o fac aici
.
Am vazut ca deja Donia ti-a dat linkul cu starfall iar aditional daca lui Adi ii plac jocurile pe pc (desi parca imi amintesc ca ai spus ca nu
) noi in ro am avut ceva cduri cu revista cumparate de la chioscurile de ziare "Disney's Magic English - in miscare" si altul cu anotimpurile, sau acasa la mine iar de la Erc Press "Lolek & Bolek te invata limba engleza" si tot de la ei "Dragonasii te invata lb. engleza". Bianca a invata foarte multe de acolo si asta la 4 ani , cind am venit aici avea 5 ani dar stia foarte multe cuvinte chiar daca nu stia sa faca propozitii foarte bine dara a fost un inceput si i-a prins tare bine desi atunci nu stiam asta ![]()
Ma mai gindesc poate mai gasesc ceva linkuri de la ea de la scoala si le pun. Desi nu-i normal sa va stresati voi parintii sa gasiti metode de a-i aduce la nivelul cerut de profa
asta ar trebui sa fie treaba ei , nu? Dar vad ca s-a intors lumea cu fundu'n sus ...
Failures keeps You
Humble,
Donia spune:
mmi, multa sanatate lui Mihaita, dar si tie!
Eeeei, am avut si noi prima tema de casa! Doua pagini, dar simplut. Pe prima pagina trebuia sa scrie o scrisoare de multumire (cateva randuri), sa aleaga ei drept destinatar pe cineva care i-a ajutat recent. Pe a doua pagina erau cateva exercitii simple, de exemplu sa incercuiasca varianta corecta.
Si tot ieri am scos din buzunar 85 de dolari pentru scoala
... 40 comanda de carti (dar asta e prima si ultima, ca avem o biblioteca plina si prefer sa mai si imprumut de la biblioteca publica), 25 sponsorizare pentru maratonul dansului (si asta sper sa fie ultima ocazie
) si inca 20 pentru poze... eu nu inteleg de ce costa 20 de dolari 3 poze!
filofteia, e foarte mult rezumatul acela de trei pagini, una mi s-ar parea suficienta. Bravo lui Adi ca l-a facut de doua pagini!
alintaroma, vad ca sunt foarte multe asemanari si cu sistemul de la voi. La noi nivelul de citire se noteaza cu litere, de la A la... nu mai stiu nici eu, ca Roxana a iesit din sistem
Anul asta nu mai mergi ca voluntara? Eu probabil voi incepe de miercurea viitoare, sa vedem ce zice profesoara. Ai dreptate ca se vad si aici diferente mari intre copii, chiar daca in scoala se lucreaza destul de mult cu ei si acasa nu li se cere mare lucru. Anul trecut lucram cu un baietel care e istet, dar nu se ocupau parintii de el absolut deloc, si se vedea ca ii lipseste exercitiul. De aia profesoara le multumea de nu stiu cate ori voluntarilor ca au ajutat, pentru ca suplineam practic ce ar fi trebuit sa faca parintii, cu un mic efort.
A, si mi-am amintit ca o data am facut cu Jacob exact un rezumat la o poveste cu pirati
... pe vremea aia invatau cum sa faca rezumate. Aveau o foaie de hartie pe care scria "La inceput", "In mijloc" si "In partea finala" si aveau cateva randuri alocate pentru fiecare parte, ceva mai mult pentru mijloc, desigur.
Si pentru fiecare parte mai trebuiau sa faca si cate un desen, ceea ce faceau cu mare entuziasm, se intelege ![]()
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
alintaroma spune:
Donia si eu m-am inscris pe lista de voluntariat si anul acesta si am completat si formularul prin care imi verifica back-groundul sau mai bine zis cazierul dar inca nu au inceput cu voluntariatul.
Clasa e de 20 de copii si teachera ne-a trimis scrisoarea saptaminala in care ne-a anuntat ca are o echipa grozava anul asta si ca deja urmeaza toate cerintele si au semnat toti "Agreementul clasei"
si il urmeaza cu sfintenie toti . Om vedea noi mai incolo. Vineri au primul experiment la science unde sunt la studierea materiei probabil vor trece din stare de lichid in solid si inapoi si apoi in gaz (eu am facut asta cu Bianca in vara ca tare a mai apucat-o cititul in enciclopedii si acolo a vazut ca se fac expereimente si i s-a parut tare cool, am crescut si vrej de fasole
).
Poeze facem si noi de vineri intr-o saptamina dar nu mai tin minte cit costa ... voi afla sigur zilele ce urmeaza , dar avem multe poze/set si in diferite formate, plus calendar cu moaca ei
semne de carte, magneti, brelocuri ... prostiute .
Carti comandam si noi citeodata prin Scholastic dar am lasat-o mai moale ca oricum la cit de mult citeste ea tot imprumutam si de la biblioteca orasului si de la cea a scolii, apoi va aduce si cea obligatorie de la scoala asa ca avem destule. I-am luat o parte din seria "The magic tree house" si "Junie B" ii plac astea 2 serii la nebunie. Husbandu i-a luat Jules Verne "20.000 leagues under the sea" pe care a inceput-o citea bine dar nu patrundea ceea ce citea asa ca am lasat-o pentru mai incolo.
Failures keeps You
Humble,
milicidana spune:
BUNA Alexandra astazi a avut test la matematica si zice ca a gresit ceva maine vad ce a facut.Va spun fetelor am niste emotii si o durere cumplita de cap.Sper sa fie bine mai ales ca este primul test si maine are test la romana vedem si acolo ce va face sper sa fie bine .La voi cum este? Au inceput testele? Sper sa fie bine dar la teste fetita mea o da mereu in bara
.daca ma credeti imi vine sa plang ,ea stie ex dar la teste zici ca-i sterge cineva memoria face un haos total
. Sper sa ne auzim cu vesti bune .mama lui ALEXANDRA-CATALINA