Grupa mica la gradinita
Raspunsuri - Pagina 12
Laura25 spune:
Copii mei au fost anul trecut la cresa la "program saptamanal", dar insemna de fapt program de la 7 la 19. Mie mi se pare f. bun pt parintii care muncesc 9-10 ore si nu alta alternativa. Conditiile erau chiar bune. Ai mei stateau cam de pe la 8 pana pe la 17, dar erau si parinti care nu puteau sa-i ia inainte de ora 18-18:30. Doamnele de acolo mi-au spus ca au avutin anii din urma si program de noapte si au avut copilasi care statea acolo cateava zile non-stop.
Laura
de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)Cugetari gemene,
Fotografiile noastreFilmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
soanso spune:
buna dimineata!
am schimbat titlul subiectului in Grupa mica la gradinita
Propun sa continuam discutiile despre Grupa mica la gradinita:sfaturi,suport,experienta,incurajari si multe altele.
aldebaran,bine ai venit 
ma bucur ca ai un copilas asa cuminte,sa o tineti tot asa.
este la program scurt???
la noi este o singura educatoare si o ingrijitoare la 21 copii dintre care merg zilnic 14-15 iar programul e de 4 ore.
trebuie sa-i pun pachetel zilnic un sandwich si o sticluta cu apa sau ceai,mai primeste un corn simplu si o cutiuta de lapte pe care le aduce acasa.
Alexia27,vaiii eu una nu mi-as lasa fata o saptamana departe de mine...cred ca as "muri" de dorul ei.
SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA
tedita spune:
Fetelor, spuneti-mi si mie care sunt cresele/gradinitele din Bucuresti unde parintii au voie sa stea pe hol sa vada ce fac copii, sa ii lase cate o ora in prima zi, doua in a 2-a, sa am voie sa ma duc in timpul zilei sa " spionez"..ca eu am mai aveam un pic si ma luau la bataie doamnele de la cresa ca indraznesc sa vad ce face copilul si nu il "plasez" si plec in sec urmatoare. PARCA AR FI INCHISOARE CRESA AIA( NR 13 DRUMUL TABEREI)
Alexia27 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui soanso Alexia27,vaiii eu una nu mi-as lasa fata o saptamana departe de mine...cred ca as "muri" de dorul ei. SOSO (20 dec 2005) POZE SORANA |
Asa e, subscriu la sentiment! Treaba e, ca pe vremea "aia", de multe ori nu aveai ce face. Eu cunosc foarte bine gradinita Apaca, unde mergeau copiii muncitoarelor in fabrica, si cum acolo se lucra in 3 schimburi (inclusiv noaptea), asta era. Dar nu era obligatoriu sa lasi copilul toata saptamana daca aveai posibilitatea sa-l iei.
Eileen Nicole
codruta_grg spune:
Suntem si noi de 1 saptamana in grupa mica si deja suntem racite
. Tuse cam magareasca noaptea, ieri stranuturi dese si azi cam infundat nasul....
I-a placut in primele 2 zile dar deja e prea plictisitor si mult pentru ea (de la 8 la 16), ca se canta ca nu mai vrea la gradinita.
Pe mine ma deranjeaza ca vin parintii sa-si scoata copiii si inainte de ora 3 (desi noua ne-a zis ca se scot intre 4 si 5). Miercuri, am mers la 4.15 dupa ea si era ultima, i s-au umplut ochii de lacrimi si a zis: "am crezut ca nu mai vi dupa mine"...offf..asa ca merge mama dupa ea pe la 3-3.30
Codruta &
Petra Alexandra
asa crestem noi
Apanda spune:
Noi suntem fetita mare, am plans primele patru zile, iar a cincea nu. De ce? pentru ca nu ne-am dus. Sunt fosrte ingrijorata ca fetitei mele nu-i place mancarea rece nici macar ceaiul. Asa ca joi cand a papat supica de rosii cu taitei mici mici rece nu i-a lacut dar a zis ca totusi a papat tot si ii s-a facut rau. Cand m-am dus sa o i-au la 3, educatoarea mi-a zis ca e vioaie ca e foarte activa mai putin dimineata cand o lasam la gaganita si dupa ce se trezeste. Dra i-a saracutaera bolnavioara avea rosu in gat si a vomitat. of of of acuma stam si luni acasa poate si marti ca sa ne punem pe picioare sa nu mai fim racite. Dar de ce cand mergem la gagnita dimineata plange si upa masa ii trece, iar seara urla ca numai vrea oplus ca avem cosmaruri. Chiar asa un regim dur si drastic este in gaganitele de stat? Dupa ce a fost marea batalie pentru un loc la gaganita acuma dupa numai o saptamana incep parintii sa renunte doar pentru ca doamnele educatoare sunt prea dure?
Luni cand am fost cu ea la gradinita am stat 2 ore cu fetita mea ca sa vad cum se acomodeaza. Binenteles ca mi-am auzit ciorbita de limba de la educatoare ca nu e bine ca nu e voie. Dar vroiam sa vad cum se comporta cu ea si cu ceilalti copii.Au rabdare si se cunoaste ca sunt profesioniste dar totusi cand au 20 de copii in grija se vede ca sunt si ele oamenii. Orcum nu am ce sa le reprosez, doar ca trebuie sa le rog sa ii de mancarea calda. Acuma astept sedinta cu parintii ca sa vedem ce impresie aam facut noi. iar la sfaturi cum sa procedam ca sa ne lasam copii fara frica ca va iesi galagie nu stiu fiecare copil are o rectie diferita. Uni nu au plans luni si au plans joi, alti nu au plans joi dar au plans luni. Vom vedea, dar am vorbit cu toata familia daca la 15 oct tot asa o gasesc cu ochii vinetii, palida si fara chef de nimic. gata cu gradi. incercam mai mult la anu. mai vb miercuri sau poate marti.
rapsody spune:
Fetelor ziceti-mi si mie cat dureaza acomodarea asta ca innebunesc...al meu a stat acasa 3 zile cu raceala, azi iar plansete, cand am ajuns acolo a mai vazut un copil care plangea si iar a inceput... noaptea se trezeste tipand...nu stiu ce sa mai fac...stau la serv. cu o inima stransa...cat mai dureaza??
soanso spune:
apanda,cati anisori are fetita ta? of vad ca si voi aveti probleme cu acomodarea,ce ma frapat e cum mai sa le dea supica rece la copilasi???a mea nici macar ceai nu bea rece .
eu de stres de cand e fata la gradi cred ca am slabit vreo 2-3 kg.
citea aici pe forum ca baetelul unei mamici anu trecut a racit la gradi de 20 ori
,vaiiii ce ne asteapta.
Codruta
,la ce gradi merge Petra??
SOSO (20 dec 2005)
POZE SORANA
cris-cris spune:
| Citat: |
| Fetelor, spuneti-mi si mie care sunt cresele/gradinitele din Bucuresti unde parintii au voie sa stea pe hol sa vada ce fac copii, sa ii lase cate o ora in prima zi, doua in a 2-a, sa am voie sa ma duc in timpul zilei sa " spionez"..ca eu am mai aveam un pic si ma luau la bataie doamnele de la cresa ca indraznesc sa vad ce face copilul si nu il "plasez" si plec in sec urmatoare. PARCA AR FI INCHISOARE CRESA AIA( NR 13 DRUMUL TABEREI) |
Si pe mine m-ar interesa acest lucru.Saptamana trecuta pe tati era sa-l ia la bataie chiar directoarea ca umbla pe holul gradinitei sa vada ce face baiatul pe la ora 10.Si a mai mustruluit-o si pe saraca tanti care pazea la intrare.Nasol,chiar puscarie.Nu poti sa vezi ce face copilul nici pe furis, parca n-ar fi al tau.
Eii, si azi dimineata iar plansete de acasa pana la gradi si acolo.Nici nu a vrut sa mearga doar cu mine, a trebuit sa-l luam si pe bunicu....nici n-a vrut sa ma tina de mana pe drum....cred ca pe mine ma considera vinovata pt.toata chestia asta cu gradi.
Nu stiu cat o sa mai dureze acomodarea, dar pe de-o parte simt ca am inceput eu sa ma mai calesc, sa nu ma mai emotionez la plansete, ca altfel nu cred ca o scot la capat....E greu...
LiliaToma spune:
Fetelor, imi pare tare rau de puiutii vostri si va inteleg perfect stresul.
Amelia pare ok deocamdata la gradi, probabil si pentru ca inainte de asta a fost la cresa.
Dar parerea mea e ca nu trebuie sa va descurajati. Am trecut si noi prin asta la inceput, la cresa.
PLangea de mama focului, se agata de mine, eu o imbracam, ea se dezbraca, eu o incaltam, ea se descalta.
In primul rand trebuie sa intelegeti cumva de ce plang. Pot fi doua motive: sau Doamnele se poarte urat si atunci cautati sa aflati, incercati sa vorbiti cu copilul in clipele bune sa intrebati ce zice Doamna, daca a strigat si ce a strigat, etc.
Sau al doilea motiv, care era si la noi: Ameliei ii era foarte frica ca noi o sa o lasam acolo si nu o sa o mai luam( la inceput ii amenintau Doamnele ca daca nu mananca nu vine mama dupa ei)... a durat un pic pana a inteles ca nu o lasam. I-am repetat insa in fiecare zi si i-am spus asta, i-am spus ca noi o iubim, ca daca cineva o cearta sau Doamne fereste, o bate, sa spuna. Stiu cum e, cu greu ma abtineam sa nu plang si eu si credeam ca nu o sa se mai obisnuiasca si luam si cadouri, si seara promitea sa nu mai planga, dar dimineata... ( de fapt o perioada incepea a plange si seara cand ma vedea ca deschid usa).
Multa rabdare, cat mai multa si ar trebui sa fie bine( numai daca Doamnele sunt chiar din alea comuniste nu stiu daca se mai adapteaza copilul) .