Un singur an pana la scoala...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Ma reconosc si eu in vorbele voastre. Calin al meu are acum 5 ani jumatate, nascut in martie si m-am tot gandit cand sa-l dau scoala, la 6 ani jumatate sau la 7 ani jumatate? Si am decis ca e mai bine dupa 7 ani. De ce sa fie el cel mai micut din clasa (la varsta ma refer) ca la inaltine are deja 1,20 m si mai creste (in clasa I imi va ajunge la umarul meu).
Din parerea altor parinti stiu ca oricat de inteligent ar fi copilul, sa zicem ca in clasa I face fata cu brio, ca e intersant, e altfel de activitate, etc, dar incepe sa se vada diferenta din clasele II incolo, intre copiii dati mai devreme la scoala si ceilalti. Nu se pot concentra la fel de mult, dificultatea activitatilor creste si copilul se poate simti suprasolicitat si poate sa ajunga la concluzia ca nu-i place la scoala. Ca una este sa fii destept si capabil si alta e sa poti munci si sa fii constiincios zi de zi, sa te mentii la un anumit nivel.
Si ramane vorba intre noi, stiu ca baietii sunt mai lenesi un pic decat fetele, le sta gandul numai la joaca.
Asta e parerea mea, in fond fiecare decide ce crede ca e mai bun pentru copilul sau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Voichita spune:

Asta e si problema mea. Stefana e nascuta pe 24 decembrie 2002. Deci in septembrie 2009 va avea 6 ani si 8 luni. Acum e in grupa pregatitoare si m-am interesat deja sa o inscriu la scoala. Am vorbit si cu educatoarea care nu a considerat ca ar fi vreo problema. Numai ca au fost mai multe voci printre cunostinte care au spus sa o mai las un an. Si chiar nu stiu ce sa fac.

Ar insemna sa o faca inca o data grupa pregatitoare, numai ca acum va fi cu alti colegi si alte educatoare. Ea a mai schimbat gradinita si stiu ca nu e usor sa te acomodezi intr-un colectiv nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Salut.

Ne inscriem si noi in club, daca ne primiti...

Nicoleta, mami de Stefan (27.01.2003)si de Matei (25.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Happiness, esti o mama deosebita si ai o fetita la fel de deosebita. Nu mai putem da timpul inapoi, dar ce-a fost odata ne-a ramas in suflet si noua, si copiilor, putem retrai cu ochii mintoii vremurile acelea sau, daca vrem ceva mai concret, ne uitam la poze si la filmulete.
Nostalgie - da, dar nu numai eu simt asta, ci si el, vazand ca, pe zi ce trece, are de facut tot mai multe lucruri, are mai multe responsabilitati mi-a spus intr-o zi "mama, mi-e dor sa fiu iar bebelus". Ce conteaza cu adevarat a ramas- la fel de mult ne iubim, ne alintam, numai ca nu mai e atat de dependent de mine - e normal sa nu fie, a crescut doar, numai ca problema e ce fac eu - care am ramas la fel de dependenta de el?

OK, ne inscriem si noi aici - Robert, nascut pe 14 decembrie 2002.

Am o propunere - hai sa punem aici cate o poza cu ei din fiecare an de viata - de cand erau foarte mici si pana astazi, cum sunt acum. O sa incerc sa fac o selectie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Multumesc pentru cuvintele frumoase,Cristina ...Imi pare bine ca mai sunt si mamici care scriu din suflet,fara ironii...Asta imi doream pe acest topic,de fapt.Va pup pe toate si sanatate multa piticutilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AILUI spune:

Citat:
Am o propunere - hai sa punem aici cate o poza cu ei din fiecare an de viata - de cand erau foarte mici si pana astazi, cum sunt acum. O sa incerc sa fac o selectie

Dar cum sa facem ata, ca imi place ideea !!!!

mami ailuI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina22 spune:

si noi, si noi!
Avem cam aceaasi "problema" ca si Voichita. Andrei e nascut in 22 noiembrie 2002. Avem in jur o gramada de voci care striga sa nu-l dam la anul la scoala.
De inscris l-am inscris, insa asteptam sa vedem ce va mai fi.
Happinesspentru subiect!
Daca se face o listuta, aici suntem si noi!

cristina si Andrei(am 5 ani!!!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ivanoiuadela9 spune:

Salut,vin si eu in clubul vostru. Fetita mea e nascuta pe 18.06.2002 asa ca anul acesta nu am dat-o la scoala am zis ca e prea mica la varsta cu toate ca are 1.32 si 20 kg... inalta si slabuta . Mi-e groaza de ce o sa fie pentru ca programa scolara este foarte incarcata . Voi ce credeti? Ne descurcam ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Sigur va veti descurca!

Sa facem cunostinta!
Cum am crescut noi (am pus cate o poza din fiecare an, din 2003 pana in 2008): http://profile.imageshack.us/user/ccogut/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ne inscriem si noi
David nascut pe 4 Feb 2003.
Aici scoala incepe la 6 ani impliniti pe 1 aug, deci David va fi la mijloc, va avea 6.7 ani...cred ca e foarte bine ca varsta...

Si eu am nostalgii cu el bebelus...si tare as mai da timpul inapoi, macar pentru cateva minute sa il mai pot pune la pieptul meu...(acum rar sta pentru cateva secunde!!)

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput