Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (99)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danybv spune:

In povestea ta Lala_D ma regasesc si eu , exact asa am procedat si eu cu cei doi copii ai mei 100% . Acum nu am nici un fel de problema cu ei .Ora de joaca este ora de joaca , somnul la fel , Maria adorme fara nici o interventie din partea mea si Andrei la fel . Am stabilit un program bine definit de la inceput .

danybv
Mamy de Maria (11 Ianuarie 2008 ) si Andrei (21 Martie 2006)
Album poze

De Ziua Marinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

hmm .. delicata problema asta cu dresajul .. da, suna dur, stiu. eva seara nu are nicio problema in a adormi .. ziua in schimb e jale. si din cauza nesomnului e maraita si obosita si nervoasa. nu ii intru in voie cu nimic .. de aceea, de luni am inceput s-o invat cum sa adoarma singurica .. o pun in patut la ea, o las acolo .. incepe sa maraie, ma duc la ea, o mangai, vorbesc cu ea si o asez la loc (ea se ridica in picioare) .. si tot asa pana adoarme singurica .. nu-mi chinui copilul si nici nu vreau s-o fac .. dar trebuie sa invete sa doarma si ziua.

cat despre trezitul noaptea .. se trezeste de maxim 2 ori, bea ceiut si se culca la loc .. asta nu-i ok .. vom lucra si la acest aspect.

ca si lala, nu o legan si nici nu o plimb in brate sa adoarma .. nu mi se pare ok.

si miri are perfecta dreptate .. conteaza si psihicul nostru .. daca e obosit si nervos, desigur ca si relatia cu bebicii are de suferit .. parerea mea ..

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Dani

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ereena spune:

hello, hello
veste buna, copilul meu a halit aseara 120 gr iaurt si tot ar mai fi vrut, asta dupa ce trei zile l-a refuzat categoric.acum am pus de facut iaurt ,sa vedem daca iese. apropos de iaurt, aveti careva aparatul de facut iaurt? cica nu da gres niciodata ,iese perfect si rapid.

ven si eu sunt de aceeasi parere. cuvantul nu spun ca ma inebuneste . oricum am un copil prea cuminte ca sa merite sa il las sa planga noaptea, pt faptul ca se mai trezeste inca de 2 ori.

daru mana de aprecieri la adresa puiului meu.adevarul este ca a fost extrem de cuminte si s-a simiti grozav la mare. acum nu ii mi ajunge cadita ui, ar vrea mai multa apa

ema, oricand poti trimite poze ,valabil si pt celelalte fete restante, ma ocup de ele imediat cum a m timp liber

anca, ma gandesc sa nu fie 2 tipuri diferite ,unul mai scurt pt cei care au facut 4-5 ani de facultate si unul mai lung pt cei care au prins facultatea de scurta durata ,cea de 3 ani

Matei-Florin 24.01.2008

IN CONCEDIU CU COPILUL
POZE SI FILMULETE
1001 MODURI DE A DORMI
ALBUM ZUZE

Pentru albumul www.slide.com/r/tgz-Xdqm6j-hlN1f0uNjbPyoRH29HC1b?view=original" target="_blank">CLOPOTEI 6 LUNI trimiteti pe mailul comun zuzele2008@yahoo.com , o poza bb mic, o poza bb la 6 luni, o poza bb+mami. Mentionati nume+nick mama si nume+data nasterii bb.Albumul este privat, datele sunt aceleasi ca pentru mailul comun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

daca ati mai pomenit asa ceva .. am pus centrul de joaca in tarc si eva s-a catarat pe arcadele acelea si s-a ridicat in picioare ..

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ellenuta

daca ati mai pomenit asa ceva .. am pus centrul de joaca in tarc si eva s-a catarat pe arcadele acelea si s-a ridicat in picioare ..

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

hahaha...eu am scos arcadele alea de juma de luna . ii dau doar paturica si jucarii separate

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

Ereena, e exact cum ai intuit tu. am gasit in cele din urma informatia pe site-ul unei facultati. prin urmare, eu ar trebui sa fac un masterat de un an. pina saptamina viitoare ma mai gindesc, dar sint convinsa 70% sa ma apuc.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cynthia_ spune:

Salut!!! Mai suntem si noi pe aici din cand in cand. Am citit aproape tot.
Despre mancarica si eu ii fac in fiecare zi, dar avand in vedere ca la pranz cand ajungeam in casa pana ii pregateam Octi plangea de foame, mi-am pus la congelator pachetele cu legume curatate si spalate astfel incat cand ajung in casa doar sa le pun la fiert. Cred ca e bine nu?

Cat priveste dresajul felicitari tuturor fetelor care au putut sa-l faca, eu nu am avut taria desi mi-as fi dorit.

Sanatate clopoteilor bolnaviori!

Multumesc inca o data fetelor care au ajutat-o pe Ioana, ieri am reusit si a venit preotul si a impartasit-o, i-am dat bani iar el i-a dat toti Ioanei. M-am bucurat mult. Am vb si cu medicul la Cluj, trebuie sa faca mai intai un tomograf aici dupa care pleaca la cluj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

tot despre "dresaj"...cuvantul suna trist asociat cu un bebelush...la inceput ma gandeam ca nici nu vreau sa aud de asa ceva. Nu am puterea Laurei, nu sunt ordonata, nu-s consecventa asa ca varianta ideala a picat. Acum as incerca dar iara lipsa de consecventza ma impiedica sa aplic tehnica "miri" (regasita si in cartea dr. Spock), drept pt care ma trezesc noaptea de nenumarate ori si-i dau tzitzi lui Dudu intr-o motzaiala continua. Ma doare ficatul, sunt obosita de zici ca trag la jug...imi vine sa-l las in patuc sa urle dar simte si-mi zice "mamaaaa" si ma topesc..uit de junghi si o iau de la capat.

mami de Ozi (22.05.99) si Tudorash (29.01.08)

http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Mi-am exprimat deja parerea vis-a-vis de dresaj.
Doar o completare: nici Markus nu a dormit cu noi in pat de bebe. Ba chiar a dormit in patutul lui, in camera lui, inca de la nastere. Dar pe la un an jumate a inceput brusc sa se trezeasca noaptea si venea singur la noi in pat, nici nu mai plangea. Well, eu nu am avut sufletul sa-l duc inapoi in patul lui, asa am considerat ca daca vine are nevoie de caldura, de protectia noastra.
Sunt 100% convinsa ca nu va dormi cu noi forever, ba chiar, in 1-2 ani, pana intra la scoala, va dormi in camera lui, ca un baiat mare ce este. It takes time, that's all. Dar avem tot timpul din lume sa ii 'rupem' de noi, sa ii facem 'independenti' si curand vom regreta ca nu vor mai vrea ei sa stea pe langa 'fustele'noastre.....

Dar sigur, suntem DIFERITI. De aceea inteleg si alte 'perspective' asupra problemei, fiecare stie cum ii e mai bine lui si copiilor lui.

Si nu pretind ca am procedat perfect, corect etc. Astea sunt niste cuvinte care n-au ce cauta in cresterea copiilor. Am procedat asa cum am simtit. Ca de ar exista niste standarde, ar exista si manuale pt. parinti.....

La Markus - l-am asteptat prea mult (3 ani, tratamente, analize etc etc) ca sa imi pot imagina ca il pot lasa sa planga minute in sir de dragul de a-l dresa.
La Mathias - acum cand am fost in spital cu el tin minte ca ma rugam la Doamne Doamne cam asa: "Doamne da sa se trezeasca si de 10 ori pe noapte, numai fa-l sanatos!"

Nu e placut ca mama sa fie obosita si frustrata ziua, dar pe masura ce cresc copiii, satisfactiile pe care ni le aduc cresc exponential, si depasesc in asa hal 'nemultumirile', incat o sa va amintiti zambind de chestiile astea care acum vi se par asa de....revoltatoare.....
Cel putin la mine asa a fost.

Pup fetele, si puiutii, dresati sa nu!

Mergi la inceput