Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (99)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns darene spune:

Am vazut si pozele Ereenei,mi-a placut faza cu lamaia asa de mult ca am incercat-o pe Khalid si i-a placut.
Danonique ce bine arati!Si ai 2 copii superbi!

Cand citesc de tigari la voi mi se face asa o pofta,eu de pe la sfarsitul lui martie 2007 m-am lasat dar cred ca in Ro pana imi vine si sotul o sa fumez si eu un pic.

Pupici.

Poze Khalid
www.youtube.com/watch?v=ZhFqjfn-35w" target="_blank">video - Khalid razand
Elena,mamica de Khalid 21.12.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ellenuta spune:

fetelor ..

de cateva zile, eva gafaie ca un catel .. nu mereu .. pe bune, zici ca e un catel .. scoate limba si gafaie .. o deranja-o ceva? o avea ceva?? pls

in plus, ii transpira sprancenele si nasul .. si pe caput se face leoarca cand papa ..

Elena de Eva Maria (14.01.2008)

BITZI CRESTE MARE

BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII

CLOPOTEI SI ZUZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

'Neata!

M-am binedispus de dimineata cu poze cu cele mai frumoase fete! Nati, Ana e un copil de reclama, iar nora-mea e din ce in ce mai frumoasa si mai scumpa si haioasa si seamana tot mai bine cu tine!

Vazut si cretulin Bruno pe olita si Sacha-leit-tati in scaunel si mami tunsa si blonzita la check-in Nice family!

Vazut si pirati mortali, simpatici foc si mami care arata ca o adolescenta, sora lor mai mare.

Si acum sa ma pronunt n 2 subecte sensibile.
1. Cu gradinita.....greu tare! Numai fetele care au experimentat prima zi de gradi (si mai ales urmatoarele, cele cu urlete si suspine) cred ca pot intelege pe deplin. E usor sa zici "lasa ca se acomodeaza!" Nu-s de acord, nu e chiar asa simplu.
Anul trecut Markus a plans doua luni de zile in fiecare zi. Se prindea de piciorul meu si urla, nu ma lasa sa plec. Asta pt. ca nu-i placea regimul de camin (mancat acolo si mai ales dormit acolo) si una din educatoare, o nesimtita indiferenta si plictisita si o tzatza pe deasupra. Pe cealalta educatoare o adora, plangea mereu ca vrea sa plece cu ea acasa la schimbul de tura.
Eu plecam in fiecare zi de acolo plangand, conduceam pana la servici plangand si nici nu ma puteam concentra ca lumea la predat, mereu imi venea sa plang in timpul orelor, cand ma gandeam la el.
Asa ca mi-am ascultat instinctele, si nu pe MULTII binevoitori care imi tot explicau ca se va obisnui copilul.
Si l-am mutat la alta gradi (cu program pana la 12) unde i-a placut din prima, i-a placut de doamna duc. din prima, a plecat de langa mine urgent si nici nu s-a uitat in urma si asa a fost tot timpul anului, n-a plans niciodata si a fost super fericit si cooperant!

Asa ca.....nu intotdeauna e valabila "las ca se obisnuieste". Trebuie vazut si ce nu-i place, si dc plange....
Parerea mea !

2. Dresajul. Not for me. Ma irita pana si cuvantul. Poi de ce am facut copii, sa-i dresez? Sunt cumva caini?
Nu stiu, eu sunt mai pe latura umano-sufleteasca. Cel mai important e sufletul copilului, confortul lui psihic si emotional. Chiar daca asta inseamna uneori disconfort pt mine.
Poate gresesc, habar n-am, dar imi asum tot.
Markus doarme si acum cu noi in pat (cu Cristi doar, de cand s-a nascut Mathias, inainte cu amandoi). Probabil pt. ca n-am facut dresaj corespunzator. Dar nu regret. Chiar citeam aseara in agenda lui Markus, cum am incercat de cateva ori sa-l dresez. Si-l lasam sa planga si nu se mai oprea copilul, si apoi il luam si plangeam si eu ca proasta, vinovata ca naiba, cum l-am putut lasa, si aveam nistre mustrari de constiinta de numa.....imi venea sa plang numai cand citeam, aseara.

Mathias se trezeste de 2 ori pe noapte (ma rog, una din treziri e pe la 5-6 dimineata) si bea 200 ml lapte. Ce sa fac? Sa ii dau apa, sa-l las sa urle? Copilul se trezetse de foame. Markus a dormit toata noaptea de la 3 luni. Lucky me, nu toti copiii sunt la fel.

Iar ziua nu mai adoarme decat leganat in carucior. Fix pe la vasrta asta am citit in agenda ca si Markus nu mai adormea ziua decat leganat in carucior, fie afara, fie in casa. Asta este! Am sa-l legan si pe asta mic, asa cum mi-am rupt mainile leganandu-l pe Markus vreun an si ceva.....
Pt. ca i-am facut ca sa am grija de ei si mai ales de sufletelul lor, nu sa-i dresez.

Nah, ca ma apuca logoreea sambata de dimineata!
Sper ca nu am plictisit prea tare, si nici n-am suparat pe nimeni.

Va pupez, noi azi suntem singurei, ca tati e de garda......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miri_mik spune:

ven, pusici. un singur amendament: la dresaj (eu ii spun dresaj pt ca este o nmaniera deloc usoara de reconditionar ein conditii bune a unui copil care s-a obisnuit deja gresit), eu vorbeam de el in cazul in care sacha se trezeste fix la 11-12, 3 si 6. nu e un somn normal. si nu e deloc sanatos. nici pentru el nici pentru noi, pt ca la el se acumuleaza oboseala in timp si la noi nervii. nu se trezest epentru mancare (nu bea mai mult de 100 de ml), si nici plansul de foame nu il are. e vorba de trezitul de facut prezenta si de primit suzeta. nu stiu cum sa ma fac inteleasa, dar daca am ales sa lucrez (nu in cele mai comode orare) nu pot sa ma trezesc constant la ora 3. uneori nu mai adorm deloc d ela 3-5,6 cand trebuie s ama trezesc in mod normal. asa... in plus, acu 3 nop^ti si-a dormit noaptea intreaga: 8-6. adica a fost si el normal o noapte:))) si-am fost atat de fericiti! pana cand azi noapte s-a trezit iar la 11, plans o juma d eora de ciuda nu de foame, dat suzi, adormit, la trei iar suzi, la 6 laptic si suzi si... doarme si acum.

anyway, cum am spus-o de atatea ori, si nah, poate suna barbar, sunt mamica, dar nu sunt constant la dispozitia copiilor si numai a lor. si daca imi mai ziceti si voi ca o prietena de-a mea ca mi-am facut copii sa mi-i creasca altii(prin parafraza)... inseamna ca poate asa o fi. insa ca oricare dintre voi incerc sa fac ce e mai bine pentru copiii mei dar si pt noi ca familie. o mama veshnic nervoasa, indispusa si repezita din cauza nesomnului nu e tocmai idealul intr-o familie cu pitici:)

danonique, uite, ca sa evit eu plansetele ca ale vanessei am hotarat sa-l duc pe bruno la gradi pana in 8 luni. acum unrmeaza faza doi, la scoala, vorba aia. o sa planga. dar imi spun ca creste, trece si o sa ne amuzam la anul de momentele grele de acum. cu pampersii... asteapta! rabdarica. vanessa tre sa treaca de gelozii si de regresul clasic al copiilor cu frati mai mici.

va pumpizez. plecam in luxemburg, daca ni se arata. sacha tot somnorila e:)

miri_mik mami de bruno (28.02.2006) si de bebe sacha (08.01.2008)
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii

http://m3.lilypie.com/qNubp1.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NataliaS spune:

'Neata!!!

Ne-am trezit cu mic cu mare si acum incepe showul ca iar sunt singura cu ele pana la pranz...imbracat, spalat, strans prin casa, hranit, plimbat, urlat, certat, regretat, pupat...cam asa arata dimineata mea...fara timp sa beau un pahar de apa...de ex acum ma striga Ana din baie...

Va pupicesc si sa aveti o zi buna, cu copii cuminti!!!!

Natalia - de 2 ori mamica Stefania-Irina 26.12.2007 si Ana iubita 04.02.2005
Poze: http://www.flickr.com/photos/10220847@N05/
Acolo unde domneste iubirea, si imposibilul poate fi atins! (proverb indian)
http://www.youtube.com/watch?v=0R-FPIHNFJw

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emabucuresti spune:

buna fetelor,
multumesc frumos pentru raspunsuri in legatura cu bebe mucios, azi noapte din pacate a facut febra, am innebunit de sperietura insa i-a scazut. A fost foarte marait si plangacios toata noaptea, sunt zombie. Acum insa e mai bine, a mancat fructele dimineata si a dormit aproape 2 ore. Doctora mi-a spus sa-i dau in continuare eferalgan dim si seara si nurofen daca face febra mai mare de 38cu5.

citesc printre picaturi si despre voi, danonik imi place sa citesc despre copilasii tai,elle te pup, gatta sper ca sara se simte excelent, lalaD,grati, ven, merci frumos de tot!

Ema cu bebe Milan(07.02.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emabucuresti spune:

o sa fac si eu un album nou si vreau sa trimit de asemeni poze pt album daca nu e prea tarziu. ereena?
bebe gangureste si sta in fund binisor, progrese pe care le-am facut in concediu. este dulce si in acelasi timp mi se rupe inima cand vad ca atunci cand se simte rau(adik de cand cu raceala) gangureste mai abitir, zice mememe-bababa dadada si altele, dar cu multa suparare, parca ar vrea sa-mi explice ce nashpa se simte cu nasucul infundat & co

Ema cu bebe Milan(07.02.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

acum am venit si noi de afara...n-a vrut sa adoarma cu nici un chip dupa laptic...nici afara nu a dormit, ca m-am intilnit cu colegele mele de serviciu si l-au dragalit de numa-numa...acum l-am pus in patutz si urla de 5 minute....na, ca s-a oprit...musai sa doarma o ora ca altfel nu ma mai inteleg cu el...

i-am luat si spanac, ii fac azi la fel ca ala din borcanase, cu cartof si poate un pic de iaurt...plus ca trebuie sa fierb supica pe saptamina viitoare...

ufff, si iar sint singura...tati a promis ca vine azi ma repede de la munca (pe la 4). sint curioasa daca o face, ca si saptamina trecuta a promis la fel si a ajuns la 9.30...

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemary spune:

neata. am apucat sa citesc si eu ultima pag din acest capitol. referitor la "dresaj" sunt de acord cu ceea ce spune Ven, ca este important ca bebe sa se simta bine, sa avem grija sa nu planga prea mult pentru a se simti ocrotit, DAR... Miri are dreptate, este f.important si psihicul nostru de parinti, daca pe mine ma trezeste Daria de 2-3 ori pe noapte si nu am dormit in nicio noapte mai mult de 4 ore legate in 7 luni, va spun sincer ca nu ma simt prea bine si sunt deseori nervoasa si imi cam ies din fire cand sunt cu ea. stiu ca nu este bine, dar pur si simplu nu ma pot controla si mai ridic si tonul la ea, mai ales atunci cand se maraie din rasfat si urla(doar urla) pt a o lua in brate.
ce sa va mai spun ca de cateva nopti se trezeste pe la 3 -4 (si nu de foame) mananca max.40-50 ml si pe urma nu mai vrea sa doarma. si plange si se maraie si dupa 1 ora, 1 ora jumate adoarme in brate la tati. chiar nu stiu ce sa-i mai fac.

Mari de Daria Maria(29.01.2008) Povestea Darului plangacios

sunt tot mai mare

odiseea
www.onetruemedia.com/shared?p=3d1513077dbe4d8dc619f9&skin_id=402&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj bebelina

POZE DARIA

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca.b spune:

fetelor, , ma ajutati si pe mine cu o lamurire? vreau sa fac un master anul asta (mi s-a pus pata) si am vazut ca sint de doua feluri: de doua sau de patru semestre. care e diferenta? ca am tot citit pe site-urile universitatilor, da' nu m-am prins.

Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Povestea Nasterii

Mergi la inceput