Mamici de septembrie octombrie 2008 (135)
Raspunsuri - Pagina 16
andreea_and spune:
La multi ani Alexei de Alina, lui Alexandru de Boo, lui Alexei de Miruna si nu in ultimul rand frumoasei Carla Alexandra! 
La multi ani Musette!
Felicic sa-ti traiasca sotul! Bine ca ai gasit banii, esti mortala 
Eva, Tzitziri felicitari ptr semnatura!
Eva eu nu ma pricep, stiu doar ca la mine s-au alarmat doctorii cand tensiunea diastolica trecea de 80...poate cineva de aici stie mai bine, cred ca depinde si de cat o aveai inainte de sarcina, la mine era max 60.
Aly_c bine ai revenit, ma bucur ca esti bine acum si bebe e la termen!
iepurila multumim de vesti. multi
lui bitza din partea noastra!
Corinna felicitari pt bebe, esti o fericita!
300 a fost prima crema de zahar ars facuta stand pe scaun
dar oricum meritul prea mare nu e al meu, am bagat totul la robot si gata, iar sotul a urmarit-o prin cuptor.
Gata, am facut si noi 38 saptamani, bebelina insa se pare ca vrea sa mai stea in burtica, tot nici un semn, contractie, nimic. Doar somn, dar asta e si de la pastile.
38+ cu
Mina Alexandra
AMR 14 zile
Poze
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui andreea_and Eva eu nu ma pricep, stiu doar ca la mine s-au alarmat doctorii cand tensiunea diastolica trecea de 80...poate cineva de aici stie mai bine, cred ca depinde si de cat o aveai inainte de sarcina, la mine era max 60. |
Inainte de sarcina am avut-o mereu 120/70 (aviator
Dra mea mi-a zis ca pana nasc trebuie tinuta sub 14 sistolica, si ma gandeam ca 134/84 e ok! Nu mi-a zis nimic de diastolica!
Pulsul oricum e ok, intre timp am citit si 8O e un puls f bun! Normal e intre 60-80!
37+
LUCA
AMR 21 ZILE!!! 
POZE
CAMERA LUCA
VIDEOS LUCA!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
clau_geo spune:
| citat din mesajul lui andreea_and La multi ani Alexei de Alina, lui Alexandru de Boo, lui Alexei de Miruna si nu in ultimul rand frumoasei Carla Alexandra! ![]() La multi ani Musette! ![]() Felicic sa-ti traiasca sotul! Bine ca ai gasit banii, esti mortala ![]() Eva, Tzitziri felicitari ptr semnatura! Eva eu nu ma pricep, stiu doar ca la mine s-au alarmat doctorii cand tensiunea diastolica trecea de 80...poate cineva de aici stie mai bine, cred ca depinde si de cat o aveai inainte de sarcina, la mine era max 60. Aly_c bine ai revenit, ma bucur ca esti bine acum si bebe e la termen! iepurila multumim de vesti. multi lui bitza din partea noastra!Corinna felicitari pt bebe, esti o fericita! 300 a fost prima crema de zahar ars facuta stand pe scaun Gata, am facut si noi 38 saptamani, bebelina insa se pare ca vrea sa mai stea in burtica, tot nici un semn, contractie, nimic. Doar somn, dar asta e si de la pastile. 38+ cu Mina AlexandraAMR 14 zile Poze |
Andreea, ce pastile iei tu de iti provoaca somn?
ca poate de la astea ma simt si eu asa obosita si am dureri de cap. Desi vad ca am si tensiunea mare 13,7 ceea ce e foarte mult pt mine care in mod normal al 9,5 sau 10,6.
37 + weeks - Mami fericita de
Irina Alexandra
Doamne ajuta-ne sa ajungem macar pana la 38 saptamani cu bine si sanatoase si nasterea sa nu aiba complicatii!www.flickr.com/photos/26166390@N04/" target="_blank">Noi si bebita
AMR 4 zile ??? mai mult sau mai putin
Nerantula spune:
| citat din mesajul lui dyanira Am si eu o intrebare daca cumva stiti: de cate zile libere beneficiaza tatii la nasterea bbelului??? Diana 39+ E chiar ultima suta de metri!!!!mamica fericita de ANDREI TUDORAMR putin pana sa ne vedem minunea |
Art. 24 alin. (1) lit. b) din H.G. nr. 250/1992 privind concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica, din regiile autonome cu specific deosebit si din unitatile bugetare, republicata, stipuleaza ca salariatii – deci si tatii - din aceste unitati au dreptul la 3 zile de concediu platite in cazul nasterii unui copil.
Pentru alti salariati decat cei de mai sus se aplica art. 61 alin. (1) lit. c) din Contractul colectiv de munca unic la nivel national pe anii 2007-2010 nr. 2895/29.12.2006, care dispune ca salariatii – deci si tatii - au dreptul la 5 zile libere platite pentru acelasi eveniment, la care se adauga 10 zile libere platite doar tatilor daca au obtinut atestatul de absolvire a unui curs de puericultura - beneficiu acordat o singura data, indiferent de numarul copiilor.
Respectarea Contractului colectiv de munca unic la nivel national este obligatorie pentru orice companie inregistrata ca persoana juridica romana (nu conteaza ca e o sucursala a unei corporatii); acest contract primeaza in fata contractelor individuale de munca la nivel de companie.
In concluzie, orice tatic are dreptul la cele 5 zile libere (+10 daca are atestat de curs de puericultura)
36+
AMR 28 zile!! 
Peter Pan
LUCUTTA spune:
EVA,tensiunea in sarcina se considera mare cand deja antinge valorile 140/90,deci esti la limita,sa ti-o mai iei peste o juma de ora cand ai asa sa vezi ca nu cumva sa sara mai mult.
31+
Sergiu
denisa.g spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui EvaF
Inainte de sarcina am avut-o mereu 120/70 (aviator Dra mea mi-a zis ca pana nasc trebuie tinuta sub 14 sistolica, si ma gandeam ca 134/84 e ok! Nu mi-a zis nimic de diastolica! Pulsul oricum e ok, intre timp am citit si 8O e un puls f bun! Normal e intre 60-80! 37+ LUCA AMR 21 ZILE!!! ![]() POZE CAMERA LUCA VIDEOS LUCA!!! “Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23) |
Eva, eu am avut-o mereu 12/7 dar de 2 luni este 13/7 sau 13/8. Dr-ul meu mi-a zis ca e ok atata timp cat este intre 10 si 14. Daca depasesc vreo valoare atunci il sun, altfel e ok. Tinand cont ca tu o ai la fel cred ca e ok la tine.
37 + 
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi si burtica
andreea_and spune:
Eva ti-am zis, nu ma pricep, stiu doar ce mi s-a spus mie. Mi se pare ca in "what to expect..." scrie si despre asta, acum n-o am langa mine.
Clau eu iau dopegyt pentru tensiune. Durerile de cap e foarte posibil sa le ai de la tensiunea marita, somnolenta din ce am mai citit e normala inainte de nastere, se pregateste organismul pt travaliu si trebuie sa fii odihnita. Intreaba-ti oricum doctorita luni ca sa stai linistita.
Nerantula
, tu cum mai esti, cum te simti?
38+ cu
Mina Alexandra
AMR 14 zile
Poze
andy.p spune:
andreea_and felicicitari ptr semnatura

Musette
sa fii sanatoasa si fericita si sa ai un bb asa cum ti-ai dorit:papacios si fara colici
Eva mie cardilogul mi-a spus ca numai daca trece de 140 e problema,tu esti k din ce-am vazut.
Cantar n-am luat tocmai din cauza ca nu vreau sa stau cu copilul numa pe el sa vad cat a mancat,si apoi sa ma panichez ca nu e in parametri.Andy a crescut fara cantar si a fost ff bine.
felicic
esti tare.
Dya no mi-ai mai zis una,nu stiu voi intreba luni la sc sa vad.
37+
bbelina
laura si andy (07.04.2002)
kid2003 spune:
Suntem acasa!!!!
Felicitari July si Joy pentru boboceii noi si tinem pumnii gravidutzelor norocoase. Nu am apucat sa citesc inca nimic dar promit ca o voi face.
Maria este un copil exemplar, ma trezesc intrebandu-ma daca nu cumva are ceva sau nu cumva mi-au schimbat astia copilul la maternitate. Spre deosebire de sora ei care m-a terminat fizic primele 4 luni, Maria papa, doarme si...pana acum nu stiu cum plange. Nu am auzit-o niciodata plangand.
Dar nici nu am stat prea mult cu ea, o vedeam doar la alaptat, in rest statea la bebei, la alaptatul de la ora 6 dimineata nu am ajuns niciodata.
Nasterea pentru mine si Simodina a fost ca o vacanta! A fost super de super! Am stat intr-o rezerva frumoasa, cu terasa si vedere la parcul spitalului, operatia ne-a durut in prima noapte rau si din a doua zi din ce in ce mai putin, pot spune chiar ca in a doua zi seara eram sprintene bine! MErgeam bine, nu mai ceream calmante, ce mai...mamici model
Mi s-a parut mai usoara decat prima nastere. Mobilizarea a fost cheia. Faptul ca am stat la o rezerva mai indepartata de sectia de neonato ne-a facut sa mergem mult pe jos din a doua zi si ne-am revenit mai usor.
Bebeii au fost indopati sistematic cu lapte praf la neonato, astfel ca nu am avut de multe ori placerea de a o alapta pe Maria. Speram sa recuperam. Azi noapte mi-a venit laptele si e destul pentru fetita sa pape.
Va tinem pumnii tuturor. E o mare minune. Voi pune si eu poze cu Maria in curand. Avem cercei si o freza haioasa.
Multumim mult de tot Babytzei pentru vizita la spital. E o frumoasa si jumatate, ar putea sa pozeze pentru un catalog de moda pentru mamici! Multumim Babytza!!!
Si Musette ne-a fost alaturi si ne-a transmis gandurile voastre si felicitarile! Va pupam pe toate cu drag si va tinem pumnii in marea aventura!
bb2
alexa si mami spune:
andreea and
multumesc! wow 38S, la virsta asta am nascut-o eu pe alexa.
musete! multa sanatate, nastere usoara si un bb cumintel! 
kid
bine ati revenit! ma bucur tare mult ca sunteti bine si mai ales sa aud ca maria e cuminte 
alexa si
mami