Mamici de septembrie octombrie 2008 (134)
Raspunsuri - Pagina 20
ilia_99 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui lenyi79 Sa va zic si eu ceva. Nu stiu ce sa cred, ca fiecare doctor are cate o parere (eu merg la 2 doctori, cu unul nasc si pe celalalt il am la clinica unde am abonament): doctorita mea imi zice ca daca nasc mai devreme cu siguranta e natural ca lui bebe asa ii va fi cel mai bine; medicul cu care voi naste eu in schimb nu mi-a pomenit de aceasta procedura; eu am ales cezariana ca multe dintre fete, tot de frica unor complicatii in travaliu dar si pt ca sunt pur si simplu fricoasa, iar dom' doctor a zis o chestie ff interesanta "daca colul nu e cat de cat dilatat se amana operatia". Explicatia ar consta in faptul ca daca nu e colul pregatit (un pic dilatat) nu se vor elimina bine lohiile si alte produse din organism de dupa operatie. Asa ca sunt cazuri cand cezariana se poate amana. Voi ce stiti: daca intri in faza de contractii inainte de data programata lam cezariana e obligatoriu sa nasti natural? Nu pot si in acest caz sa mai fac cezariana? LauraY 36+ Daria MariaGhemotocul meu Mai sunt 24 de zile pana la marea intalnire cu Dariuta |
Laura, poti sa faci cezariana si daca intri in travaliu si, de obicei, eu stiu ca dr mai destepti chiar asteapta declansarea travaliului si apoi intervin cu ceza. explicatia primita cu eliminarea lohiilor mi se pare f pertinenta, mai ales ca am o prietena care a patit-o: n-a eliminat lohiile si a ajuns la un pas de septicemie, cu o infectie oribila.
31+
CD27 spune:
referitor la cezariana si travaliu si eu am auzit ca multi doctori prefara sa lase travaliul sa inceapa si apoi fac cezariana (mi-e teama ca dr mea ar fi unua dintre ei
, desi n-a zis asta), dar am auzit de asemenea ca daca bebe s-a angajat pentru nastere naturala, sunt foarte putini doctori care mai fac cezariana, offf complicata medicina asta
36s Mikul Robert Constantin
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/
ilia_99 spune:
Eva, marturisesc, de alergie in functie de cite karate are aurul n-am mai auzit! Da' nu contest, treaba de finete, probabil!![]()
Am patit si eu treaba asta cu cerceii, la fetita, si asta mi-au spus 2 dr atunci, ca aurul nu da alergii. Eu nu prea dau sfaturi din povesti, doar transmit din invataturile altora - mai intelepti - catre mine, pt ca m-au ajutat sa cresc doi copii, pina acum.
31+
alexa si mami spune:
andreea and 
codruta, multumim de vestile de la claudna
ma bucur mult ca sunt bine!
nu are nimeni nr de tel de la bitza? sigur a nascut:)
alexa si
mami
dyanira spune:
| citat din mesajul lui CD27 referitor la cezariana si travaliu si eu am auzit ca multi doctori prefara sa lase travaliul sa inceapa si apoi fac cezariana (mi-e teama ca dr mea ar fi unua dintre ei ![]() , desi n-a zis asta), dar am auzit de asemenea ca daca bebe s-a angajat pentru nastere naturala, sunt foarte putini doctori care mai fac cezariana, offf complicata medicina asta![]() 36s Mikul Robert Constantin http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/ |
Mie mi-a spus dr ca imi face cezariana si daca bb e angajat doar ca asteapta declansarea travaliului.Nu stiu ce mi-o zice vechiul meu medic care de luni se intoarce inapoi din concediu si banuiesc ca o sa il prind inapoi.

Diana
39+ E chiar ultima suta de metri!!!!mamica fericita de
ANDREI TUDORAMR putin pana sa ne vedem minunea
EvaF spune:
| citat din mesajul lui ilia_99 Eva, marturisesc, de alergie in functie de cite karate are aurul n-am mai auzit! Da' nu contest, treaba de finete, probabil! Am patit si eu treaba asta cu cerceii, la fetita, si asta mi-au spus 2 dr atunci, ca aurul nu da alergii. Eu nu prea dau sfaturi din povesti, doar transmit din invataturile altora - mai intelepti - catre mine, pt ca m-au ajutat sa cresc doi copii, pina acum. 31+ |
In functie de carate are mai putin aliaj! Asa e treaba cu caratele, cu cat mai multe cu atat mai pur!
A propos, culmea e ca altii mai intelepti m-au crescut pe mine, si m-au facut asa mare, si am fost spalata cu ceai de musetel! Nu tu bubitze, nu tu cosuletze, bebe cu piele curata! Ma uimesc cand ma uit la pozele cu mine si la alti bebei cu bubitze si cojite! Ce sa mai zic, le voi urma exemplul celor mai batrani! Chiar si acum daca am o infectie cutanata trece fantasctic de repede cu musetel, si se cicatrizeaza cu galbenele!
De la batrani citire si pe pielea mea incercata! Copilul meu chiar va fi spalat cu musetel prima saptamana sau pana cade bontul ombilical si apoi cu apa fiarta si racita!
Nu sfatuiesc pe absolut nimeni sa faca asa, eu spun cum imi voi spala copilul propriu si personal!
36+
LUCA
AMR 22 ZILE!!! 
POZE
CAMERA LUCA
VIDEOS LUCA!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
lenyi79 spune:
Fetelor, am inca o nedumerire
. Pai citeam in documentul legat de indemnizatia pentru concediul de lauzie :cum vine asta "nu mai mult de 63 de zile calculate de la data nasterii copilului". Pai eu stiam ca sunt 126 zile, corect? Din care 63 le poti lua inainte de nastere si 63 dupa. Dar nu am citit nicaieri ca nu am voie sa iau mai mult de 63 zile dupa nastere concediu de lauzie. Eu vreau abia de la 1 septembrie sa iau concediu de sarcina pana pe 22 (deci 22 zile din 126) si porma sa iau lauzia -adik 104 zile. Sa inteleg ca ma obliga doar la 2 luni cu salariul la 85% si porma ma chinuie la 8 milioane.. M-0am straduit degeaba inseamna sa iau medical pana acuma si sa imi epuizez toate zilele de concediu de odihna, special ca sa am mai multe luni dupa nastere pe 85% din salariu.
Cine stie exact cum stau lucrurile?
Eu inteleg ca statul nu vrea sa ma ajute, dar chiar atata bataie de joc? Am citit si rasciti toate legile..dar nu am dat nicaieri peste faza asta cu maxim 63 zile dupa nastere.
Sunt din ce in ce mai furioasa pe statul asta care nu ne ajuta cu nimik, ba chiar daca ar putea ne-ar si lua bani ca facem copii, ac deh...inseamna ca ne tine. 
LauraY
36+
Daria Maria
Ghemotocul meu
Mai sunt 24 de zile pana la marea intalnire cu Dariuta
CD27 spune:
dya ce putin mai ai
, e foarte bine ca ai vb cu dr despre aspectele astea, mie mi-e cam teama cand vad ca dr imi spune ca ne vedem peste 2 saptamani, apoi peste 3 si vorbim atunci, desi eu i-am zis clar ca vreau cezariana si a confirmat si ea ca ar fi mai bine, din cauza de bazin mic
36s Mikul Robert Constantin
http://albume.claudiugilmeanu.ro/weddings/roxana_cristian/
ilia_99 spune:
Fetele, eu ma retrag putin, poate mai vb mai pe seara, daca ma lasa piticii! Va pup.
31+
PS: Multumesc de explicatie, Eva, stiam.
iepurila spune:
| citat din mesajul lui alexa si mami andreea and ![]() codruta, multumim de vestile de la claudna ma bucur mult ca sunt bine!nu are nimeni nr de tel de la bitza? sigur a nascut:) alexa si mami |
asta intrebam si eu. Daca n-are nimeni nr ei. Pe mailul comun nu l-am gasit. Ea imi spusese ca-mi da sms (are nr meu), dar pana acum nici un semn
Eu, iepurica
31+ 
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.