Cum ati lua decizia?

Cum ati lua decizia? | Autor: incognito

Link direct la acest mesaj

Nu stiu daca am ales locul potrivit pentru subiectul meu.Sper totusi ca da.
In profesia mea,sint asistenta medicala obstetrica-ginecologie,am ajuns destul de sus.Nu cel mai sus,de fapt nici nu mi-am planificat asta.
Implica sa stii sa colaborezi,sa ai spirit de observatie,rabdare,cunostinte temeinice,stapinire de sine,rapiditate si corectitudine,atentie,multa responsabilitate directa.
De o vreme simt ca nu mai pot.Simt ca in curind nu voi mai face fata.Imi este din ce in ce mai greu.Sint perfectionista in meseria mea.Nu admit altfel.
Poate-s de vina si problemele de acasa si problemele de sanatate.M-am orientat putin in jur.Am gasit posibilitatea sa schimb locul de munca.Aceeasi profesie,altceva de facut.Munca de laborator.Fara nopti,fara inima care sta sa iasa din piept cind realizezi ca ceva nu merge bine si se poate intimpla sa... si sa...Salariul acelasi,fara sporul aferent turelor de noapte.As avea mai mult timp liber.As dormi noaptea acasa si nu m-as mai simti deznodata alte trei zile dupa o noapte prin sala de nasteri.As fi acasa duminica,de Craciun,de Pasti...Sint 13 ani de cind pe acestea le primesc pe sarite.
Nu mai pot,am obosit.Si nici cel mai lung concediu din lume nu m-ar ajuta.
Mi-e rusine sa spun superiorilor mei ca vreau sa plec.Pentru ca stiu ca au ajuns sa ma considere unul din oamenii de baza in echipa noastra.Dar eu simt ca trebuie sa plec.Si sa fac asta acum.
Voi ce ati face intr-o asemenea situatie?
V-ati urma instinctul de a renunta,de a pleca,de a face schimbarea chiar daca v-ar afecta oarecum,cel putin din punctul de vedere al salariului cistigat lunar sau ati continua sa trageti de voi,sa luptati contra voastra,sa va convingeti ca inca puteti?

Incognito

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

e normal dupa atatia ani (banuiesc ca sunt multi) sa iti fie 'frica' sau 'jena' sa schimbi locul de munca, dar eu (avand in vedere ca am schimbat 3 locuri de munca in ultimul an, numai pentru a gasi ceva mai bun) as pleca unde mi-e mai bine, daca as fi convinsa ca intr-adevar mi-ar fi mai bine... curaj iti doresc!

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Si eu sunt in situatia de a vrea si a nu vrea, de teama de necunoscut dar si oboseala cronica, cam ce zici tu .... desi am cu totul alta profesie. E vorba de schimbat modul de viata, nu de schimbat un job. De renuntat la o cariera pentru a incepe alta (chiar daca in acelasi domeniu - dar cu diferente majore). Ca si tine in noua situatie mi-ar fi mai usor, mai calm, probabil mai putini bani (cel putin la inceput) si inca .... nu ma pot hotara definitiv. In cazul meu ar cam trebui sa ma hotarasc pana la sfarsitul anului.
Toti cei din jur (prieteni, cunostinte) imi zic "fa-o" dar cumva mie mi-e greu sa iau decizia finala ....
Parca am nevoie de un sut in fund! Sa se intample ceva si sa "rup pisica" pana nu cad lata de oboseala si nesomn ....
Bafta si sa-mi spui si mie ce-0ai facut!

Sorana si Monica (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Incognito, daca simti ca nu mai poti, ca nu mai faci fata actualului loc de munca, ca te solicita prea mult, ca vrei sa te bucuri si tu, de duminicile si sarbatorile petrecute alaturi de cei dragi, vrei sa petreci mai mult timp cu gemenii tai, atunci, schimba-ti locul de munca !
Nici eu nu am un loc de munca prea bine platit, insa, am liniste, un program de 8 ore care imi permite sa ma ocup jumatate din zi de fetita mea cea dulce si norocul meu, chiar imi place ceea ce fac.
Urmeaza-ti instinctul !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Poti sa renunti, sa iti anunti sefii si sa te bucuri de un program mai relaxat, probabil ca vor intelege! Numai ca imi e teama , ca obisnuita cu ritmul asta, te vei trezi mai tarziu ca iti lipseste! Am vazut la un alt subiect ca ai motive de bucurie la locul de munca...bucurii pe care un laborator nu cred ca ti le-ar oferii! sa ne spui ce ai facut!!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Daca simti ca nu mai poti, atunci pleaca! In meseria ta nu cred ca iti permiti sa nu mai poti, sa te saturi, nu?? Dar daca stii si simti ca viata aia linistita care te asteapta in viitor nu-ti va oferi aceleasi satisfactii ori ca vor fi momente cand te vei simti neimplinita profesional, daca ai indoieli...atunci nu pleca..ia-ti un concediu si pleaca undeva sa te relaxezi si ia-o de la capat! Oricum, nu veniturile conteaza atat de mult cat sa fii tu linistita, sa ai timp pentru copii tai, pentru tine... E o decizie pe care numai tu o poti lua, dar pune totul in balanta si gandeste-te la ce renunti si ce vei avea - daca vei fi multumita cu noua viata... Multa bafta in decizia pe care o vei lua! (nu uita sa ne spui si noua..)

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Pune- te pe tine inainte de toate si familia ta. Pentru niste bani nu cred ca este bine sa lupti atat, mai bine lupta- te pentru tine si pentru copii tai, ca ai sa vezi ca o sa fie mai bine si ai sa simti si tu ca iti faci datoria fata de tine si de copii.

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

incognito, stiu ca te luptai cu decizia de a divorta...
eu zic ca schimbarea locului de munca ar fi pozitiva ar fi o miscare buna...ai putea sta mai multa langa copii tai, in special noaptea

si prietena mea a renuntat la munca la urgente pentru laborator, si si-a facut aceleasi mii de probleme, dar pana la urma e aat de multumita de decizia luata, chiar si la laborator poti salva vieti,s a zic asa

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Incognito,

de ce nu incerci sistemul privat, in acelasi domeniu? Stiu ca se cauta oameni buni, iar tu, cu experienta ta, ai gasi imediat ceva. Fara atat stres, cu mai putine ore de munca, cu mai multi bani.

Gabi

There is no taste like the taste of being thin!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns incognito spune:

Va multumesc frumos pentru pareri si pentru incurajari.
Sint tot pe ginduri,parca mai abitir ca inainte.
Chiar daca ceea ce fac acum imi da sentimentul de implinire,asa cum spuneam in alt subiect chiar ma face fericita,e timpul sa fiu mai chibzuita.Voi face ceea ce simt,adica voi schimba locul de munca.A devenit foarte important sa fiu mai linistita.Calitatea muncii mele va scade treptat daca continui sa ma incapatinez sa merg mai departe tot asa.Ori nu vreau sa ajung in situatia asta.
Maru,si problema cu divortul are contributia sa in planul profesiei.Nu le mai pot duce pe toate.Asa ca mai intii voi face miscarea cu locul de munca.Se poate repede si relativ simplu,incomparabil cu celalat aspect.Cred ca va fi mai bine pentru mine si cei mici.Doamne-ajuta!

Va multumesc inca o data,
Cu mult drag,

Incognito

mami de Ioan si Ioana-06.01.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Si eu am ajuns la concluzia ca cel mai important este linistea, sa nu traiesti in stres, macar atat cat se poate, iar daca ai ocazia sa schimbi ceva in acest sens, sa o faci fara regrete.
Nu conteaza ce cred altii, conteaza ce vrei tu.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

Mergi la inceput