Puisori de mai 2003(3)
Raspunsuri - Pagina 4
Aalina spune:
Dana la mine legumele daca au lasat zama eu le-am tot scurs asa ca au ramas in forma in care le-am pus.
Reteta mea chinezeasca: pipote picante in sos de soia. Se taie cam 4 cepe (pt. un kg de pipote) si se pun la calit in ulei. Inainte de a-si schimba culoarea se pun pipotele taiate feliute. Astea isi lasa zeama si se fierbe toata afacerea mult si bine. Se adauga sos de soia cat vrei tu, dupa gust si in functie de aia mai pui sare sau nu. Se pune piper, curry,ghimbir si ardei iute. Noi folosim de cei mici italieni peperoncino. La cantitatea asta pun cam 3 (acum nu imi mai merge asa condimentat si pun 1) Dar daca suportati... Oricum reteta e condimentata.
Cand aproape ceapa s-a topit si e un sos se pune morcovul taiat bucati mai mari. Inainte cu 10 minute de a opri se pun ardei taiati felii, de preferat de diverse culori ca arata mai bine.
Se serveste cu paste de orez alaturi. Eu si alea le prefer facute cu curry.
Daiopri bafta si voua la scoala. Si eu am terminat sa il inoiesc pe al meu. Luni incepem.
Eu joi am eco iar...si evident deja am inceput cu stresul. Si nu imi prieste deloc la job desi inca nu ma omor cu lucrul dar simplu stat pe scaun 8 ore ma termina.
DanaMario si eu m-am gandit ca daca toate sunt bune stand cu bb2 acasa o sa pot macar in clasa 1 sa fiu si cu Dori. Curatenia am terminat-o inainte de a incepe munca. Mai am perdelele de facut pentru la tara da nu mai am chef. Stiam eu ca daca nu le fac cand am entuziasm nu ma tine. Si eu ma mai agitam inainte acum... nu prea am chef de facut nimic.
Noi ne-am distrat ieri ca mi-a aparut copilul acasa cu febra si dureri de cap. Noroc ca ne-am prins repede ca a reusit cumva sa faca insolatie asa ca toata seara si toata noaptea ne-am distrat cu comprese pe frunte, ceaiuri si bai pentru a scade febra. Am zis ca strang pe careva de gat. Astazi deja e mai bine. Astept sa vad cum va reactiona cand vine seara.
Daca va fi bine o sa mai am catev azile de liniste pana intram si noi in program normal.
Incerc si eu sa ma adaptez. Joi am de facut si o delegatie pana la Mures si deja nu mai am chef de stres si de deplasari.
Pupici
15+
DanaMario spune:
Hai mai Dana ca-i frumos
Eu ploaia nu o mai bag in seama ca a plouat toata vara.
Partea buna e ca daca ploua sint flori frumoase si orasul pare si mai curat.
Mi-ati facut pofta cu mincarea chinezeasca o sa-mi cumpar si eu ca acasa nu vreau sa fac
ca incerc sa-l obisnuiesc pe Joshua mai cu mincare de-a noastra
N-am nici un chef de servici (problema e ca nu numai azi n-am chef in general n-am chef)
Daiopri cum mai merge scoala?
Noua nu au inceput sa ne dea teme miine au petrecere.
Aici vad ca in loc de deschiderea anului au pettrecere cu hotdog, hamburger.Joshua tot numara zilele cit mai e pina la party.
Voi ce le mai dati seara sa manince?
Aalina sa va faceti bine repede.
Daiopri spune:
DanaMario scoala nu merge ca e tot acasa tusind. Noroc ca mai e bunicul aici. Poate maine.
Multa sanatate! Te afecteaza intr-un fel chestia asta? Adica doare sau ceva? Joshua nu zice ca vrea frate ceva, ca al meu ma tocase. De fapt cred ca DD l-a ascultat pe el:)
Aloo, d-nele harnice, vreti o invitatie ceva, sa bucatariti si la cele mai lenesute asa?:)))
Aalina asteptam sa ne zici de la eco si poze ceva. Mie mi se lungesc urechile pana sambata, si ma enervez cand ma gandesc ca sansele sunt mari sa nu aflu pe loc.
De mancat, mancam mancare gatita pe la 6 asa ca dupa aia daca mai vrea doar lapte cu cereale ceva. Ca nu mai vroia ciorba la gradinita si ne-am trecut pe ameteli de sandvisuri, ca acum sa aflu ca nu mai pot sa ii dau la scoala din ala cu peanut butter, si drept sa zic o sa manance numai branza si iaurt:(((
Nu zic ca nu mananca mai nimic cu bunicul acasa. Nu stiu cum da mereu il fraiereste, si dupa aia imi tine bunicul teorii cum ca nu mananca, copilul bine si etc… Da mai am nitel si gata:))
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
DanaMario spune:
Daiopri Joshua nu zice nimic de frate/sora.Nu nu ma afecteaza deloc eu nu simt nimic (nici nu exista tratament pentru asa ceva).E pentru prima data in viata mea cind ma duc la examen anual oi fi avint asta de mult cine stie.
Da Aalina si Daiopri asteptam sa ne ziceti de la eco si sa dea DD sa fie ce va doriti voi si sanatosi sa fie.
Sint intr-o faza de plictiseala la servici ma plictisesc acasa fac eu cu Joshua ceva teme dar nu mai mult de o ora ca nu stresez copilul e totusi la gradinita si-n rest ma plictisesc.
Ma tot chinui sa gasesc ceva interesant ca ma plictisesc rau pe toate planurile.
Ai vostri se mai joaca cu jucarii ca eu am inceput sa dau la alti copii toate jucariile.
Aalina spune:
DanaMario iti dai seama eu ce entuziasmata sunt la servici.... Da am noroc ca acum desi e o perioada tare aglomerata macar nu e cu stres.
Dana la cum suna plictiseala ta... nu e a bine :)) Incearca ceva lecturi.
La noi tot ce inseamna masinuta, trenulet, avion e pe lista de preferinte la jucarii. Ma bucur ca nu se uita la desene animate si nici pe calculator nu sta prea mult. O sa vedem cu ce ne vom mai ocupa timpul de acum ca vom sta mai mult in casa. Ca pana acum... traiasca dealurile.
Seara al meu baga pe langa nelipsitul lapte cu cereale cam ce gasesc eu prin frigi: chiftelute, creier pane, branzica, unt, snitel... Oricum la mancarea gatita in top sunt ardeii umpluti, sarmalele si varza. Iar la supe supa de burta si a la grec. Asa ca atunci cand e musai bag smantana la greu si orice supa poate deveni de burta :)))
Daiopri sa va faceti bine mai. Eu m-as baga la gatit da faza e ca numai uneori ma pocneste cheful. Si ce ne facem daca exact atunci cand sunt in vizita la tine nu am chef :)))
Eu am observat ca Dori are perioade cand manaca foarte bine si perioade cand nu. ASa ca o fi si la ei dupa chef. Ce ma seaca e ca la camin mananca tot ce ii dau aia, chiar si mancaruri pe care acasa nu a binevoit sa le guste macar.
Va pup
15+
DanaMario spune:
Eu sint tot cu "plictiseala mea" mai stau o ora la servici si plec sa-l iau pe Josh care nu prea e incintat sa plece acasa ii place acolo cu toti "nebunei lui".
Dar am totusi o preocupare acuma citesc tot despre Daiopri si Aalina cu bebelusii lor.
Asa ca voi povestiti orice ca mie imi face placere sa citesc de bebelusi vostri.
De cind sint in Canada a inceput sa-mi placa asa mult toamna e asa frumos frunze galbene,rosii, maro si a inceput sa miroasa dimineata a toamna.
Azi am intirziat la gradinita ca a vrut musai sa numere frunzele cazute.
Concluzia lui Joshua "mami toamna nu e aici ca nu sint 7 ani de frunze pe jos".
I-a zis mama "maninca mai repede stai 7 ani" si acuma o foloseste mereu.
Noi am inceput deja sa cumparam decoratii de Halloween (nu scap de Joshua pina nu mai isi cumpara cite una).
Nu l-am mai inscris la nici o activitate extrascolara vreau sa facem un test citeva luni ca am ajuns la concluzia ca e mai cistigat daca ne ocupam noi de el
- cu mami teme(citit scris) in loc de KUMON
- cu tati innot si tenis in loc de cursuri
Aalina buna idee in seara asta ii gatesc "cei prin frigider"
Parpalak unde esti mai traiesti?
Eu nu mai stiu prea multe de ei am fost ocupata cu mama acuma sint ocupata "cu plictiseala mea".
O zi buna
Daiopri spune:
DanaMario, si eu ma cam plictisesc pe aici (dovada ca is asa activa pe DC). Despre activitati extra, eu una nu am mare rabdare si deci cam problematic sa petrec eu timp cu el prea mult. Mai ales ca al meu nu are nici el rabdare sa stea intr-un loc prea mult. Noi incepem gimnastica de sambata. Dar vorbeam cu sotul, ca pana la urma cam scumpe "distractiile" astea, dar cand ploua mai mereu ce sa fac cu el. Apoi dupa o zi intreaga la scoala ii mai are lui de teme? Plus ca noi alegem cursurile pt disciplinarea lui mai mult, caci mi-a fost teama ca il dau la scoala si vorbeste invatatoarea cu peretii. Desi inca nu sunt in siguranta:)) Culmea e ca, desi nu casca ochii la tine, tot prinde ce zici. In mai toate cazurile am fost surprinsa sa vad ca stie ce am discutat sau aratat. Pe noi nu cred ca ne-ar asculta sa il invatat, ca il are pe "but" in brate, si s-a obisnuit cu noi sa fie distractie cu lectie. Aici seamana cu mine ca eu gasesc la toate un dar, si nici nu imi place cand merg acasa sa invat/lucrez.
Aalina, nu merge asa. Ori vii si ai chef, ori … Ca asa nici eu nu am chef:)) Cum te mai simti?
La mine e forfoteala dar sunt asa de bucuroasa ca macar acuma simt, si nu mai tre sa merg de nebuna la dr sa il pun sa asculte. Faza e ca abia astept sa vad bb. Si ma astept sa fie exact ca ala mare cumva, si parca vad ca plang pe acolo ca nu e cum ma asteptam:))
Da,da si eu vroiam sa spun, tanti Parpa, da chiar asa?:((( Pe la noi diloc diloc?
Numai bine tuturor
Aalina spune:
Raspund pe fuga caci totusi plec in cea delegatie. In seara asta bagati pumni stransi si rugaciuni ca merg sa il vad pe individul mic. Ahhhh si eu astept sa il simt cum topaie ca poate imi mai linistesc jumatatea crizata de neuron.
In rest sunt bine :)))))))))
15+
DanaMario spune:
Tinem pumni strinsi Aalina sa ne zici detalii cind te intorci.
Eu am iesit vreo ora la prinz la plimbare e asa frumos afara parca toata lumea e in vacanta e pe afara.
Zici ca nimeni nu lucreaza in orasul asta toata lumea e pe afara maninca.
Azi plec mai devreme ca are Joshua party BBQ la scoala nu cred ca poate sa lipseasca.
Aseara m-a zapacit Joshua sa-i cumpar azi bomboane sa duca la scoala la 2 fetite :) si acum 2 zile mi-a fost sila sa-i citesc poveste asa cal-am lasat sa vada "Cei trei purcelusi" in pat de pe laptopul meu si atit mi-a fost ca acuma nu-i mai place calculatorul lui ca nu poate sa-l ia in pat si cica sa-i cumpar sau sa-l impartim pe asta amindoi :)
Si-n alta ordine de idei ma uitam ca-n Bucuresti e inca cald 28 grade dar de duminica sint 2-3 grade. Asa e?
Daiopri v-ati facut bine v-ati dus la scoala?
Dana_d ocupata tare cu noua casa ?
Alycia voi ce mai faceti?
Gata de miine incep cura de slabire si imi caut vreun curs online ceva ca mor de plictiseala.
Acuma imi mai ocup timpul la servici ii tot pregatesc lui Joshua teme
Ieri am facut niste pagini cu adunari si scaderi si ne-am luat la intrecere acasa cine le termina mai repede.
Azi i-am facut o pagia cu cuvintele pe care stie sa le scrie ca-i foarte incintat cind se mareste lista.
Hai ca azi am asa chef de vorba dar nu-i nimeni pe aici
Daiopri spune:
Aalina, asteptam vesti!
DanaMario, l-am dus si ieri si azi. Tare multumit ieri ca a fost ziua cuiva si au petrecarit. Vaz ca merge mandru tare la scoala. Inca nu a ajuns la ziua plina, ca ii ia treptat, da cica azi merg la biblioteca. Aici imi trebuie semnul cu capul in zid, ca cine trebuie sa citeasca?:)))
Eu nu as mai putea sa imi iau nici un curs nimic, ca am mintea paralizata total. As sta si iar as sta. Bb asta ori e lenes tare ori o sa ma alerge de imi merg fulgii.
Mai am 2 zile si ma intalnesc si eu cu colocatarul. Sper sa se invarta pe acolo sa se vada ce e, ca altfel ma supar rau:)))
Numai bine tuturor