pregatire pt cresa

pregatire pt cresa | Autor: lavi_p13

Link direct la acest mesaj

salut! fetita mea de un an si 10 luni va incepe de luni 1 sept sa mearga la cresa si nu stiu sigur ce lucruri ii sunt necesare acolo va rog mult sa-mi spuneti ce ati pregatit pt pitici vostri inainte sa mearga la cresa. S i cat timp le-a trebuit pana sa se acomodeze? Sunt foarte stresata si nu stiu cum sa o mai pregatesc ca sa fie totul destul de bine

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

eu nu stiu ce lucruri ii trebuie la cresa in romania, dar stiu ca va dura vreo 2 saptamani sa se acomodeze, la unii copii mai repede, la altii poate mai greu. poate mai greu iti va fi tie sa o lasi la cresa si sa stai cu gandul la ea. incepand de la 2-3 ani copiii au insa nevoie de alti copii, de joaca, de intereactiunea intre ei.
philip avea 2 ani cand a inceput (aproape) si cred ca am facut bine ca l-am dat.
mult succes!

philip&andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

lavi, mai degraba sa te pregatesti tu, sufleteste, copilul nu va avea nici o problema, dimpotriva, vei vedea ca va face niste progrese uluitoare.
La inceput nu realizeaza ce se intampla, dupa vreo cateva zile incepe sa planga cand il lasi acolo, apoi, dupa vreo inca o saptamana-doua, se acomodeaza complet si nu mai plange, ba chiar se bucura cand il ia educatoarea. Cel putin asa a fost la mine.

noi nu ducem decat pampers si pijama, eventual si o bluza, pantalonas in plus sa schimbe copilul in a doua parte a zilei (ca transpira).
Hainutele mi se dau inapoi in fiecare zi, la sf. programului, pijamaua ei mi-o dau inapoi vinerea, deci la sfarsitul saptamanii.
Si i-am mai dus un biberon pt. apa, din acela cu supapa speciala care nu lasa apa sa curga inapoi. Ca nu stie sa bea din cana.

In rest, nu au voie copii cu bijuterii (din aur), cu mancare (sub nici o forma) si nici cu suzete (in principiu)- pt. ca si le iau unii de la altii din gura si nu au voie nici cu jucarii, doar cu o jucarie cu care sa adoarma la pranz in pat (ceva de plus).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi_p13 spune:

Mersi mult de raspunsuri fetelor!Incerc din rasputeri sa ma pregatesc eu suflesteste sa pot fi tare in prima zi cand trebuie sa o las pe micuta la cresa, si sigur va plange ca este foarte atasata de mine, dar ma macina tot felul de ganduri daca vamanca cate ceva pe acolo ca oricum ii destul de pretentioasa, daca vor putea sa o adoarma si multe alte griji

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Fata mea cea mare de ex. acasa nu manca mai nimic, iar la cresa, antrenandu-se cu celilalti copii (ca se imita unii pe altii) manca foarte bine, iar de dormit, adoarme, ca ii oboseste cu tot felul de activitati.
Cand am dus-o pe cea mare eu am plans de bucurie, ca am scapat de bone (toate nenorocirile pamantului de bone).

Drept urmare, la cea mica, nu am mai angajat bone (sa nu mai aud), am crescut-o eu. In prima zi cand am lasat-o la cresa am plans de dimineata pana am luat-o iar acasa.

Dar o sa fie bine, o sa vezi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

daca te ajuta, du-i (macar pentru inceput) si jucaria/paturica preferata, sa o aiba ca prietena, insotitoare, sa nu se simta singura...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Si eu am mari emotii...la noi cresa se incepe pe 15.Sper sa fie bine.

Noua ne-a cerut:

- 2 saculeti din panza.Unu pt hainele de interior si unu pt exterior.
- 1 rola de bucatarie(nu folosesc prosoape la sters pe manute.)
- hainute de schimb
- pampers/servetele daca e nevoie(depinde de copil)
- olita

..... si o sa imi mai zica luni cand duc analizele si platesc prima luna.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
, mamica de Sebastian-Mihai ( 10.09.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mexxa spune:

Inca o intrebare...acel aviz medical cu analizele noastre...chiar trebuiesc facute?? Nu poate fi dat de medicul de familie?
Sunt de acord sa le fac pe ale copilului...dar eu, sotu....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
, mamica de Sebastian-Mihai ( 10.09.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanna3 spune:

noi am facut toate analizele solicitate, e cel mai bine... si daca ar proceda toti parintii asa ar fi perfect...

la noi acomodarea a fost f buna
au avut la amiaza cate pernita / prosopel mic cu care dormeau si acasa si suzeta
treptat au renuntat la toate atat acasa cat si la cresa

ideal ar fi ca tatal sau bunicul / bunica sa duca copilul astfel nu plange atat dupa mama

noi asa am procedat si cand m-am dus eu cu ei - extrema urgenta - a fost jalea de pe lume desi mergeau de cateva luni bune - s-au crucit si educatoarele de asa schimbare...
in mod normal cand ii da jos din masina sotul le spuce acum intram si mergem la papa... si astia mici isi deschid singuri usa si fugeau catre masa

multa bafta

http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra

Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)

iubesc si sunt iubita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pdioana spune:

Linistiti-ma si pe mine, VA ROG! Am o fetita de 2 ani si 2 luni - Daria - care a inceput cresa de la 1 sept.2008. E ingrozitor - copiii plang acolo de parca s-ar sfarsi lumea. Mi-e atat de greu sa o las acolo - de luni plang mai tot timpul dupa ce o las. Daca ar face si ea ca alti copii - sa urle si sa strige cand o las nu mi-ar fi atat de greu, in schimb ea se duce cuminte cu lacrimile curgandu-i siroi pe obraji, fara sa faca scandal ma roaga sa o pun in patutul ei de la cresa si ma pune sa ii promit ca ma duc dupa ea cand vin de la lucru, apoi imi trimite un pusi si face pa (asta tot plangand linistit) si isi acopera fata ca sa nu ma vada cum plec. Mi se rupe sufletul cand o vad cum vrea sa para matura, sa inteleaga ce se intampla. Oare va trece?! Cat timp dureaza acomodarea in general?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Azi l-am dus si eu pe Stefan la gradi. Ma rog, cresa, pentru ca are un an. Mi-au cerut: 2 schimburi de haine, pijamale, papucei comozi pentru interior, eventual canita cu cioc daca nu bea apa din cana normala. In afara de asta, eu am preferat sa ii duc scutece de care folosim acasa pentru a nu avea probleme.

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput