Sezatoarea canadiana (102)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Codritu superbi copii, dulci foc, abia astept sa fie si ai mei asa, putintel mai maricei. Am vazut ca pitica inca mai foloseste suzi, ati incercat sa o scoateti si nu a vrut? Ca noi cu Alex am reusit foarte repede, daca vrei iti spun cum
Cred ca mirosea superb pe campul ala plin de lavanda, pacat ca nu ai putut atasa si mirosul la pozele frumoase.
Destre certuri ce sa zic... incepem si noi... deocamdata printesa este mai maleabila, accepta mai usor sa i se ia ceva din mana, dar alex este chiar rautacios, tot ce are Aylin trebuie sa aiba el, ca exemplu: din doua goblete identice, el il vrea pe ala pe care tocmai il rontzaie Aylinuta. Sta Aylin pe olita, vrea si el in acelasi timp, pe aceeasi olita. O pun pe Aylin in high-chair sa pape, vrea si el, cu toate ca abia a terminat. Si ma astept la mai rau, de asta ma rog sa luam casa cat mai repede si daca vor sa se certe sa ii dau afara in curte pe amandoi sa isi imparta singuri divergentele.

Legat de violenta fizica, ai grija sa nu fii si tu de vina. Adica sa nu fii super-protectiva cu unul dintre ei (chiar daca este vorba de cel nevinovat) si sa il respingi pe celalalt. Si Alex ii mai da cate una piticei, il cert si ii spun ca nu este voie, ca nu ne batem intre noi si ca trebuie sa vina sa imi spuna daca vrea ceva. El incepe sa planga, poate isi da seama ca a gresit, sau poate doar se simte lezat la sufletel, asa ca ii iau pe amandoi in brate, fiecare pe cate un picior si le explic ca nu trebuie sa se bata ci sa se iubeasca si sfarsesc prin a se pupa si gadila unul pe altul si rad si chicotesc
Nu stiu mai tarziu ce va fi, dar deocamdata merge, cu toate ca Alex are apucaturi cam violente, de la gradi i se trage ca sunt mai mult baieti putin mai mari ca varsta si invata de la ei numai tampenii. Iar printesa este o pisicuta delicata si o simandicoasa, dar daca ceva nu ii convine se repede sa muste si cu cei 6 coltisori micuti si dulci lasa niste urmeee...

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion
Posturile care le vizez eu cer bilingvism, uneori chiar CCC. Nu ca as sti clar ce e aia. Chiar e cineva care a dat testele de limba la guvernul federal?
eu le-am dat acum citiva ani. s-au facut schimbari de atunci dar nu semnificative. nivelele sint urmatoarele:
- A e fail
- B e suficient cit celalat sa te inteleaga, sa poti participa la o conversatie banala
- C e mai avansat, poti sa faci o prezentare mai complicata, vocabular mai bogat etc.
- E e "exempt" adica esti la fel de tare ca un nativ, nu vei mai fi testat vreodata.

CCC inseamna sa ai nivel C la "citit, scris, vorbit". multe posturi de customer service unde e necesar interactiune cu clienti francofoni cer CCC dar cel mai comun e CBC (adica C la citit, B la scris si C la oral). la fel si joburile de management, sint cam toate CBC sau CCC. de ex. jobul meu e BBB adica e suficient sa citesc materiale si sa le inteleg si la oral sa fac fata la o conversatie banala despre ce fa la job. ca sa vezi diferenta, cind te testeaza la oral si targetul tau e B e suficient sa folosesti in conversatie timpurile simple de la verbe, nu se asteapta la complicatii dar daca vrei C e musai sa folosesti subjonctif (de. ex) si cuvinte complicate din vocabular si sa manevrezi conversatia in asa fel incit examinatorul sa vada ca nu vorbesti numai cu prezent, passe compose, imperfect si viitor.

testele de citit si gramatica nu sint grele (zic eu), ajuta mult ca vocabularul si regulile de gramatica sint similare cu cele romanesti. pt un anglofon insa e greu sa ia C. de asta multe joburi nu cer C la scris, altfel multi nu ar fi avansati pe motiv de limba.

cine mai vrea info, cu placere elaborez subiectul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

ana multa sanatate! sa te refaci cat mai repede iar cu munca, iti iei concediu medical, ce daca raman in plop aia de la munca (asa gandeam si eu inainte, sa vin la munca indiferent de starea mea ca au nevoie de nime...)

cricor ce bine ca l-ati inscris in clasa intai; eu am avut mari probleme cu Tudor ca a terminat grupa pregatitoare in Ro si a intrat in clasa a doua in Ca, si nici scoala nu a avut ESL... mult succes la scoala!

Tudor al meu nu are school bus ca limita minima la grade 7 e de 3.5km si noi stam la mai putin de 2. nu conteaza ca trebuie sa traverseze autostrada pe pasarela pietonala...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Monicutza si al meu a fost rau la gradi, se pare ca a venit un bebe, a tipat tare tare la el, si al meu s-a speriat si i-a dat una!!!!! Si a fost pedepsit.
Iar dimineata, a venit un pitic la el, sa-l ia chipurile in brate. Mie nu mi s-a parut violent copilul ala, dar Marc a inceput sa planga si a urcat repede in brate la taticul. Si am plecat intoarsa de acolo , pt. ca plangea. Sunt cam violenti unii copii la varsta asta, iar al meu nu suporta cei care incep sa tipe.

Lorelai( Ottawa) merci de informatii. Cautasem eu pe net, dar nu ma lamurisera asa bine ca tine.
Dar de franceza nu a trebuit sa dai test?
Eu CCC nu mai vazusem pana acum, pana am gasit un post la biblioteca Parlamentului, si acolo cereau asa ceva.Plus experienta pe care nu o am inca. De obicei era CBC sau BCB , nu mai stiu.
Codritunoi ne-am batut mereu, eu cu fratele meu( mai mare cu 2.5 ani), si nici acum nu pot spune ca sunte f. buni prieteni si ca ne intelegem foarte bine....Suntem foarte diferiti. Dar ce bine e ca stam in acelasi oras... Nu s-a mai intamplat asta de vreo 15 ani.
Si eu eram cea mai rea cand eram mica, pana s-au prins ai mei si nu m-au mai crezut cand plangeam ca m-a batut el.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Dragi canadience, m-am intalnit miercuri in parc cu Nelia si Carmen(77) , niste fete superbe cu niste copilasi adorabili. Mi-a facut mare placere sa le cunosc si sa stau de vorba cu ele.
Mi-a placut si Montrealul, atat cat am reusit sa vad din el si o sa raman cu nostalgia teraselor boeme la care poti sa bei o cafea pana tarziu in noapte :) De unde vin eu nu prea exista asa ceva...
Ieri am intalnit la magazin o familie de romani cu un baietel tare dulce si i-am zis si mamicii lui despre site-ul desprecopii. Nu stia de el, dar era curioasa. Asa ca e posibil sa apara intr-o zi pe aici.

Maine deja decolam, nu imi vine sa cred cat de repede au trecut ultimele doua saptamani. Imi iau ramas bun de la voi si multumesc inca o data pt toate sfaturile primite. Au revoir Montreal, buongiorno Italia. Calatorului ii sta bine cu drumul...
Va pup .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

Citat:
citat din mesajul lui mikiion
Lorelai( Ottawa) merci de informatii. Cautasem eu pe net, dar nu ma lamurisera asa bine ca tine.
Dar de franceza nu a trebuit sa dai test?
Eu CCC nu mai vazusem pana acum, pana am gasit un post la biblioteca Parlamentului, si acolo cereau asa ceva.Plus experienta pe care nu o am inca. De obicei era CBC sau BCB , nu mai stiu.
mikiion, ce scriam eu mai sus se aplica la ambele limbi dar eu am fost testata la franceza. teste de limba dai pt a doua limba. te intreaba care e limba principala (la mine engleza) si ca sa fii considerat bilingual te testeaza la a doua limba. daca tu esti mai stapina pe franceza, spui ca asta e limba principala si apoi dai teste ca sa fii CBC la engleza. din ce vad eu in jurul meu, e mai usor sa fii francofon si sa iei CBC la engleza decit invers. testele de engleza mi se par mult mai usoare decit cele de franceza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Salutare, ma primiti si pe mine printre voi? Promit sa nu vin prea des si nici nu stau prea mult...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ange, miki, mersi mult pt ajutorul vostru. Ange, ea a fost profesoara de franceza in Ro, deci nu are problema cu franceza. O sa aiba nevoie desigur de o mica perioada de adaptare la accentul quebecos, dar sigur se va descurca. Nu ma refer sa faca cineva lucrurile in locul ei, ci sa fie indrumata mai degraba cui sa se adreseze pt o anume problema. Nu stiu cat ajutor/sfat au de la oamenii la care au stat in primele 2-3 sapt. cand au venit aici. Ea e fata destul de independenta si cu vointa sa rezolve ceva, provine dintr-o familie cu multe greutati si asta a pus-o de mica in situatia de a se descurca singura. Insa stii cum e, sistemul e altul si-ti trebuie un pic de timp sa intelegi cum functioenaza mintea celor de aici, cum sunt organizate lucrurile, institutiile, care-i mersul in cautarea unui job etc. Si de ce sa reinventezi roata de la carutza cand alti iau facut-o inaintea ta!?!?!?

Monicutza, spre rusinea mea inca nu stiu. N-au sosit de mult si eu inca n-am reusit sa iau legatura cu ea. I-am trimic cateva mesaje, dar n-a raspuns deocamdata la nici unul. Doar cu fostul sot am reusit sa iau legatura si de-abia am reusit ieri sa vorbim generalitaturi la tel. (vorbeam de la servici si nu pot sta prea mult pe tel.). Nu stiu unde stau deocamdata si prea multe despre ea. Nu stiu daca are inca acces la internet acasa, eu mai mult am intuit nevoile ei. Un nr. de tel. de la voi e supersuficient pt inceput. De aici se poate crea sau nu o legatura, tine de voi daca va placeti una pe alta intr-atat incat sa va vizitati. Ideea mea si care mi se pare ce amai importanta pt ea acum era de ajutor informational din partea unor persoane care o pot indruma pe ce cai s-o apuce sa ajunga ceea ce vrea si probabil ceea ce stie cel mai bine – adica profesoara de franceza. Deci daca aveti cunostinte care au facut asta in Montreal si cu care o puteti pune in contact si sa o sfatuiasca care-s pasii, la ce sa se astepte etc. ar fi super pt ea. Nu stiu in ce stadiu sunt cu actele, cat de ele au rezolvat si cat nu, dar intuiesc ca au trecut de faza asta.

Ica, mersi tare mult. Are o fetita de 5 ani care deja a inceput maternelle-ul si service de garde, cum ziceti voi, deci problema asta e rezolvata (de dimineata pana seara la 6). Si deci are acum timp sa se ocupe de ea.

Codritu, welcome to the club, referitor la relatia dintre copii. Ai mei sunt de 4 respectiv 2 ani. Dar eu nu bag atata in seama. Alex s-a prins de avantajul celui mai mare si mai puternic si si-a dat seama ca nici n-are nevoie de forta ca sa-l domine, e de ajuns sa-l tease him all the time. A facut o distractie pt sine din asta. Adrian insa e mai tzafnos, mai nervosel, mai putin tolerant si… inca la doi ani. Si nu intelege de ce n-are dreptul la jucaria din mana altui copil. El crede ca e de ajuns s-o vrea si atat… si trebuie sa i se dea. Si, de aici, mereu se lasa cu frustrari si plansele, cerseli pe langa mine. De multe ori ii las pe ei sa isi rezolve problema pe moment. Intervin doar cand vreau sa intaresc regulile jocului. Cu alex mai vorbesc si separat ca e mare si intelege. Frustrarea lui adrian vine si din faptul ca inca nu vorbeste si nu poate verbaliza nimic din nemultumirile lui. Dar si cand e sa se iubeasca imi dau lacrimile de emotie. Mai era pe la parinti iintreaba, parintii raspund un subiect legat de tema asta si concluzia generala era ca sunt absolut normale certurile si sicanele dintre frati/surori, trebuie doar noi sa avem o doza de acceptare a situatiei, unii parinti cred ca normalul e sa se inteleaga si sa fie armonie mereu intre ei, dar tocmai citeam ieri intr-un articol trimsi de lorelaim ca nici sa nu ai pretentie sa ceri . De cele mai multe ori, relatiile nu se continua la fel in adolescenta si la maturitate, lucrurile se schimba.

Multumesc inca o data pt poze, ana, sueprbe, fetelor. N-am reusit inca sa asociez toti copiii mamicilor aferente (ce sa fac, stau prost la capitolul memoria numelor) si nici pe voi nu v-am identificat pe toate, dar pastrez linkul si cand am o nedumerire, ma uit si ma mai dumiresc. Odata ce am asociat o fatza unui nume, mi-e usor sa tin minte.

Cricor, amica mea are fetita in clasa I acum si o sa incepa FI dintr-a IV-a la o alta scoala decat e acum. Acum merge la catolica-english. Si i-a zis principal-ul de la FI ca nu e nevoie s-o inscrie de acum la FI, ci cu un an inainte. Probabil ca depinde si de stilul de FI (daca e progresiv, constant sau regresiv)? Ca nu-mi dau seama. Da, cred ca difera in functie de board.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ari spune:

Try, nu am citit chiar tot, dar daca e vorba de o nou sosita in Montreal, sa-mi trimita un pm. Cred ca pot s-o indrum! Asta mi-e slujba!!!

Scuze, am citit si vazut ca e posibil sa n-aiba acces la internet. Iti trimit pm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Iuliana, placerea a fost reciproca! Drum bun spre Italia , ca de placut o sa va placa sigur!

Ari, welcome!

Mergi la inceput