Sezatoarea canadiana (102)
Raspunsuri - Pagina 8
columbiana spune:
Codritu, foarte frumoase pozele; pare un loc superb, abia astept sa ne vinturam si pe acolo.
asa e, Oana- moral ajuta mult sa stii ca ai la indemina un asemenea spital (de care e bine totusi sa nu prea ai nevoie )
http://www.floriinro.ro/
columbiana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ica 1975 Vad ca eu mai mereu sunt in urma cu cate ceva acu’ descopar ca vaccinurile le-am pierdut din vedere. Soricelul le-a facut doar pe cele oligatorii insa nimic suplimentar ptr varicela, hepatite si altele … la 3 ani sper ca nu-i prea tarziu si ca ar mai fi timp ptr unele macar, dar care ? sun la CLSC sau se pot face si la pediatru ? Nu radeti ca si asa ma simt mama … insuficient de atenta sa zicem Noi Ce spui sa si infaptuiesti ! |
Ica, daca ai un pediatru du-i carnetul de vaccinari si intreaba-l daca totul e ok, ce lipseste, ce te sfatuieste- eu ma consult cu dr.Dobrescu la controlul general anual, de ex; se pot face toate unde vrei-ori la pediatru, ori la CLSC; eu le-am facut cele obligatorii numai- nu am facut niciodata cel gripal de exemplu, pentru ca Tudor e rezistent de obicei- o gripa vine cam la doi-trei ani la el(din fericire);
http://www.floriinro.ro/
Ica 1975 spune:
Oana, merci
Codritu frumoase pozele, poate ajungem si noi
Ana,ce-ai facut ?
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Podeanu spune:
Camelia si restul, saptamina trecuta cind am citit mai mult de vaccin (pe net) scria clar ca numai in Ontario e gratis in Qc se plateste si costa exact cit mi-a \is si de la pediatrul meu (3 doze*175). In seara asta insa am tras un ochi pe ziarul local ce tocmai venise si juma' de pagina era cu info despre vaccin si ca din SEPTEMBRIE Quebecul va incepe sa vaccineze gratuit fetitele din clasa a 4 primara pina in a 3a secundara. Am pastrat ziarul sa mai sun odata la pediatru.
Codritu f linistitoare pozele tale, cu peisajele alea de vis. Copilasii tai sunt asa dragalasi , nu prea arata ca s-ar batea mereu.Poate Cristina cge sa-ti mai dea ceva sfaturi.
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Ana & Ica - multzumesc frumos! nu cutez sa sper prea mult... atat timp cat nu sunt "fluenta" in sue... desi, sincer, eu nu-mi prea fac iluzii ca o sa fiu "fluenta" in sue ca in engl sau fr... da' ma stradui
Ana - multa sanatate in continuare itzi doresc!
Ica - uite aici un link care sper sa-tzi folo: http://www.formulaire.gouv.qc.ca/cgi/affiche_doc.cgi?dossier=10849&sujet=71
Codritzu - f frumoase pozele si copilasi sunt tare dragalasi.
In rest - de ieri, Gabisor are muci si tuseste - si, in consecintza, am avut o noapte nedormita. Azi nu va merge la gradi... asa ca vad eu cum invatz pt testul de martzi...
Un weekend fain va doresc! La noi tot drizzle si vant de indoaie copacii. Ieri vantul a fost atata de puternica ca oamenii de-abia puteau merge pe strada... In casa sunt vreo 18 grade si totul e rece-rece cand ating (patul, perna, etc)... brrr e toamna! Pe aici se zice ca vom avea o iarna extrem de friguroasa - deoarece copacii sunt incarcatzi de fructe (berries marunte si rosii) si pasarile mananca din greu. Cand ma gandesc ca nu e nici sept si toamna a venit deja si se vorbeste de iarna...
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Cricor spune:
Try, in Torontode ex. FI incepe in SK. Daca un copil merge la scoala engleza in SK, nu mai este accceptat in clasa 1la FI, pentru programul a inceput deja. Stiu ca in functie de board, varsta de incepere e diferita ziceam doar sa nu ratezi primul an, oricare ar fi acela.
Cata, Luca merge in clasa 1...again (bietul copil). Am hotarat asta dupa indelungi deliberari, in principal pentru ca el a facut 7 ani in august (si-n Romania mai toti baietii merg la 7 ani - ca asa's ei mai lenti...cum or ajunge sa aibe job-urile cele mai bune nu pricep mai frate).In plus el nu are obisnuinta de a sta in banca, nu scrie de mana, nivelul lui academic de limba romana nu stiu daca este la nivelul unui copil crescut in romania (banuiesc ca nu) etc, etc si am considerat noi ca-s destule chestiile la care trebuie sa se adapteze, sa nu-l parasutam in clasa 2a, unde ar fi fost cel mai mic ca si varsta. Saracutul, nu prea stie ce-l asteapta ...
Mikiion, te-a lamurit try ce-i cu kumonul? El functioneaza pe ideea de repetitie. Duci copilul la un fel de testare,ii stabilesc un nivel si pe urma primesti acasa teme pe c. El trebuie sa le faca contracronometru. Pe urma o data pe saptamana merge cu temele respective sa fie verificate, eventual intrebari, explicatii, etc. Parerea mea este ca toate sistemele educationale au cate o hiba, mai mare sau mai mica. Daca il afla careva pe ala perfect sper ca aflam si noi. In caz ca din postarile mele ai intels ca ne-am intors in Romania ca sa dam copilul la scoala acolo caci 'numai in Romaniase face carte', te asigur ca ai inteles gresit.
Corina
Ica 1975 spune:
Buna dimineata !
ptr toata lumea cand va treziti sau cand intrati aici. Azi sunt f matinala din pacate, arat cam asa desi am ceai in cana si nu cafea ma duc sa ma destresez putin
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
simi spune:
Codritu, mi-au placut mult pozele! Si copiii sint scumpi foc!
Sfaturi nu prea pot sa-ti dau nici eu, ca n-am copii asa de mici si nici diferenta mica nu-i intre ei, asa ca n-am avut asemenea problema. In schimb pot sa-ti spun ca intre mine si sora mea sint 2 ani diferenta si ca ne certam si ne bateam non-stop cind eram mici. Adica ea pe mine. Cu toate ca-i mai mica, ma dovedea! Ultima oara ne-am ciufulit cind eram la facultate.Stiu ca nu suna prea incurajator , dar nu dispera, pentr ca acum vreau sa-ti spun ca sora mea e cea mai buna prietena a mea, ne iubim la nebunie si mi-e dor de ea de nu mai pot!
Asa ca probabil ca tie iti vor scoate peri albi pina una-alta, dar se vor iubi si vor fi uniti, nu-ti fa probleme!
Si du-te pe forumul de "psihologie" ca acolo e un subiect foarte dragutz despre paruielile fratilor. Eu ma recunosc in tot ce-i acolo.
Smile,tomorrow could be worse!
mikiion spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Cricor Mikiion, .... Parerea mea este ca toate sistemele educationale au cate o hiba, mai mare sau mai mica. Daca il afla careva pe ala perfect sper ca aflam si noi. In caz ca din postarile mele ai intels ca ne-am intors in Romania ca sa dam copilul la scoala acolo caci 'numai in Romaniase face carte', te asigur ca ai inteles gresit. Corina |
Sorry nu am vrut sa se inteleaga asa ceva, sunt de acord ca nu exista sistem perfect.
Si cred ca ai facut bine sa-l dai in clasa 1. Adevarul ca acolo incep mai tarziu scoala. Nepotul meu avea aproape 8 ani cand a inceput. Ei mai fac un an de pregatitoare la gradinita.
Stiu ca fratele meu a inceput la 6 ani si putin si era mereu cel mai mic din clasa.
Coditru ce zona din Ontario te-ar interesa? Eu sunt invers. Ma dezavantajeaza ca nu am o engleza la nivel academic. Posturile care le vizez eu cer bilingvism, uneori chiar CCC. Nu ca as sti clar ce e aia. Chiar e cineva care a dat testele de limba la guvernul federal?
[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani
[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-
Virsta Marc