Sezatoarea canadiana (102)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Cge trimis. Acum sper sa nu se supere Simona pe mine, ca i-am trimis in locul ei.

Icavezi ca tu confunzi si intri in panica fara sens. Adica nu confunzi nimic, dar vreau sa spun ca uneori aici sunt date informatii despre Ontario, si nu sunt mereu aceleasi vaccinuri obligatorii ca aici.
Pt. generatia lui Marc, varicela era in schema clasica de vacinare. L-a facut la 12 luni. Uite-te in carnetul ei de sanatate, scrie acolo ce a facut. Si cate doze si tot. Ceva cu vari.... se cheama.
Noi am avut si Prenevar gratuit. Am inteles ca inainte nu era asa.
Hepatita nu era in schema de vacinare clasica , si e bun daca pleci din tara. Atunci se recomanda.

Si eu stiam ca e gratuit acel vaccin pt. fetite. Dar nu stiam ca si cel contra hepatitei.
Cel contra gripei e tot gratuit la CSLC.
Despre cel contra gastro nu stiam ca exista. O sa sun. Ca deja am trecut prin mai printr-una si nu as mai vrea sa repet.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Mikiion, multumesc de link.

Simonna, frumoase poze,a meritat asteptarea, multumim.

Si eu cred Ica, ca fetelele noastre au facut majoritatea vaccinurilor.
Ele din pacate nu mai intra in gratuite ptr antigripal, gastro etc caci au peste 2 ani.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

ica,cum sa radem mai?! important este ca ne putem ajuta una pe cealalta si mie una deasta-mi place aici la sezatoare atat de mult.nu se pune bine o intrebare ca si apar pagini intregi cu raspunsuri
Nu te alarma.mergi la pediatru sa-ti "citeasca" carnetul si apoi te programezi la clsc(daca este cazul) pt vaccinari.Am impresia ca si la CLSC poti afla daca-i lipseste sau nu vreun vaccin.Nu stiu.Poate-ti raspund fetele.Eu merg doar la pediatru la o clinica privata pt Robert si pt Maia la St.Justin...

mikiion,de prevnar(contra meningitei) vorbesti?acum este gratuit? eu am platit in jur de 400$ (daca nu mai mult) de nu ma insel pe 4 doze.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Oana, zicea de vaccinul de varicela, mi-e greu sa cred ca fiind un vaccin obligatoriu parintii nu s-au conformat, din ceea ce a scris Oana reiese ca este un vaccin suplimentar, cel putin eu asa am inteles. Oana cum este?
Noi am facut vaccinurile obligatorii insa nimic suplimentar, eu la cele suplimetare ma refer.

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ana, imi pare tare rau, numai de complicatii nu mai aveai nevoie in starea in care te-am simtit ca esti. Da, si eu stiu ca poti primi somaj pe perioada de concediu medical. Aici concediul de mat., de boala si concedierea pe motiv de restrangere a activitatii (probabi lsi alte motive, dar asta e cel mai frecvent) intra toate in aceeasi categorie si se plateste la fel: 55% din salariul brut. Nu stiu daca QC are ceva beneficii sulimentare la o chestie ca asta. Daca vrei sa beneficiezi de somaj si dupa astea 6 sapt. ar trebui sa te dea ei afara. Acuma nu mi-e clar daca tu nu vrei sa te intorci, dar sefu trage de tine sau tu intuiesti ca seful nu te mai vrea si oricum nici tu nu vroiai sa te mai intorci. Daca seful inc ate vrea, e posibi lsa nu fie de accord sa te scoata in somaj si sa fie considerat ca tu ai demisionat, situatie in care evident nu mai ai dreptu lal somaj. Suna direct la guv. la somaj si spune-i tipei de la tel situatia ta si intreab-o in ce conditii poti primi somaj dupa cele 6 sapt .de concediu de boala pt ca seful tau se pare ca nu te va mai primi inapoi. Stiu ca n-ai energia acum sa te ingrijesti de asta, insa nu-i de ici de colea cateva sute de $/sapt. Plus ca nu-ti tine mintea tintuita catre cealalta problema sit e ajuta sa treci mai usor peste.

Khristin, m-au pus sa-l retrag de la publica pt a putea fi inscris la catolica. Mi s-a explicat ca nu se poate mentine inscrierea in doua locuri care beneficiaza de banii guvernului (ca si catolica tot din bani publici traieste). Daca e vorba de scoala privata, poti sa-l inscrii si la 10 scoli.

Daiopri, cred ca argumentul cel mai important legat de dimineata sau dupa-amiaza e somnul de dupa-amiaza al copilului. Copilasii care nu pot fara somn de dupa-amiaza or sa fie mai afectati de un program de dupa-amiaza de gradi, cei care deja au renuntat la somnul de dupa-amiaza pana la 4 ani, n-au probleme. Fi-miu e din prima categorie si am nimerit program de dupa-amiaza (de fapt la ce sa ma astept daca l-am inscris cu 3 sapt. inainte de inceperea gradinitei), dar sunt optimista si increzatoare ca se va descurca in vreun fel. O sa vina de la gradi si o sa aiba un pui de somn de la 4 la 5:30 (desi el doarme de regula 2.5-3h dupa-amiaza) ca sa reziste pana seara. Ca apoi ce lucru suplimentar sa fac cu un copil mort de somn si oboseala ca el? O sa se obisnuiasca el, plus ca va creste, nu ramane la 4 ani si va fi mai simplu pe masura ce trece timpul.
Acuma ma gandesc la iesitul afara de dimineata care e sfant pt copii mei: cam 1.5-3 h ei ieseau afara cu tataie la joaca/parc. Si acuma ma gandesc dup ace-o incepe alex gradinitza asta de dupa-amiaza daca alex va rezista la joaca dimineata si apoi la gradi inca 3 h si cu somn sarit. Dar pe de alta pare nu vreau sa-l privez nici pe cel mic de joaca si aer liber ca are nevoie. O sa vad eu cum impact si capra si varza.

Miki, nu e F1, ci FI, adica french immersion. Si Kumon-ul este un program de meditatii suplimentare (cred ca asa se traduce cel ma icorect pt noi, romanii) pt copii care vor sa prinda din urma, sa acumuleze mai mult. Deci nu e pt copii dotati, ci pt cei care-s mai inceti, care au lacune, care vor sa-si perfectioneze cititul, matematica spre ex. Dar nu e nici o rusine (asa cum probabil ar fi cineva tentat sa creada), mai ales daca parintii nu ai timp sa exerseze cu copilul. Mai exista un program similar, Oxford se numeste, dart e usuca la bani, numai evaluarea e 75$, o sedinta (care n-am inteles daca e o ora sau 1,5h) e vreo $45. Insa am inteles ca au o metoda de motivare care o tin secreta si care face copilul sa isi doreasca sa mearga acolo si sa studieze. Vorbesc din auzite, desigur. Am o prietena care isi duce fetita acolo.

Miki, si aici e obligatory tot numai senior kindergarten, JK nu e obligatory, insa e gratuita (program redus, oricum: 2.5h in medie pe zi). Daycare-ul e ingrijire oferita pt parintii care n-au cu cine-si lasa copii sau pt parintii care vor sa-si socializeze copiii pana incep JK. Orice daycare se plateste, exista subventii de la stat pt familiile cu venituri mici, insa pragul e f mic, dupa perceptia pe care am avut-o pana acum. In QC subventiile sunt pt toata lumea si am inteles ca se acorda unui nr. f. mari de daycare-uri. Unele scoli aici ofera si daycare pe langa programul de gradi/scoala, deci usureaza treaba parintilor. Aici daycare poti avea pana la 12 ani, varsta la care copilul poate sa mearga legal pe strada neinsotit de un adult sau copil mai amre de min. nu-s ce varsta.
Ange, eu vreau sa aprticip pt mine, nu pt prunc (hi, hi, hi), mi-ar face o mare palcere. Sa vad insa cum impact liberele cu nvoile lor de la scoala ca mai am doar 3.5 ziel de concediu si am o gramada de follow up cu adrain in Oct. Plus ca primele 2 ziel de scoala i-am promis lu ialex ca vin cu el (a doua zi probabil ca voi sta doar putin). Acu’ daca am masina la dispozitie o sa pot sa-mi iau doar juma de zi libera pt o nevoie de-asta cu copiii.

Simona, vreau si eu albumul, ti-am trimis email cu adresa mea (pe emailul tau) ca nu-sh de ce cand am dat click pe PM, mi-a aparut o bazaconie. L-ai primit?

Mona, ce soferi “nebuni si agresivi”? Marturisesc ca eu ii mai bag in sperieti pe unii la schimbatul benzii, dar mie mi se par pasnici soferii aici.

Ange, voi ati inteles correct, ma refeream la voluntariat ca parinte. Mona probabil privind prin experienta ei, a crezut ca m-am referit la voluntariat ca educator/invatator.
Cata, ca ziceai de crocsi, eu ma gandeam daca ii pot lua pt inauntru la gradi ca fi-miu e innebunit dupa crocsi, se incalta/descalta usor cu ei si-i lasa piciorul lejer.

A propos de black hole, Khristin, azi ma gandeam ca daca nu o sa fiu multumita deloc de educatoarea lui alex, sa ma duc apoi la gradi si sa cer mutarea lui la program de dimineata pe motiv ca nu se poate adapta copilul la programul fara day nap. Adevarul e ca ramane de vazut cum se va descurca avand in vedere ca e un mare iubitor de somnul de dupa-amiaza. Dar pe de alta parte stiu si ca joaca impreuna cu alti copii e o f mare motivatie pt el si s-ar putea totusi sa gaseasca energia necesara, dar sa cada zob dupa ce vine de la gradi. Da, uite ca eu am vazut ESL-ul doar prin prisma vorbitului fluent, nu m-am gandit la toate aspectele. Acum inteleg si de ce ai zis tu ca poate fi un avantaj pe temen lung pt copil.
Ups, cazier? Hai ca nu m-am gandit ca astai imi cer “calificare” pt voluntariat.
Si legat de contraceptie, nu-mi mai spune ca nici eu nu stiu de unde s-o apuc: nu vreau nici hormonale, nici insertii de orice fel, nu vreau legat de trompe. Stiu ca prezervativul si calendarul sunt riscante… nu ma intreba daca si cum o mai facem…

Maru, felicitari pt casuta. S-o stapaniti sanatosi si bucurosi. Sa stii ca asezarea la noua casa tine mult de cum impachetezi la plecarea de unde stai acuma. Eu mi-am pus totul in cutii pe caprarii. Adica scoteam din bufetul de buc. Si puneam in cutie asa cu mscoteam, in aceeasi ordine. Si apoi eticheta mcutia cu un marker si scriam bucatarie – fragil – farfurii. Bucatarie spices, bucatarie oale, dormitory-noptiere. Toate hainele de pe rafturile din dulap le-am pus in geamantanele cu care am venit in Ca. Tot ce era pe umerase le-am luat ca atare si le-am pus intr-o masina mica si tot asa le-am pus direct in dulapurile noii case. Noi multa mobile n-am avut ca ne mutam de la 1 bedroom chirie bloc intr-o casa cu 3 dormitoare. In afara de patul nostrum si patutul lui alex si masa de la bucatarie care erau demontabile, canapelele de living le-am asa, dar le-am infoliat ca sa pe protejez. Vezi ca gasesti la orice home depot rulouri de-alea mari de tipla de infasurat (ca cea de la bucatarie, care se lipeste, doar ca-s suluri mari) care mie mi-a fost superfolositate. Farfuriile de la buc. De ex. n-am stat sa le pun cu hartii intre ele, ci luam stiva de 6 farfurii de-un fel si le infasuram strans pe toate partile cu tipla de-aia, stii cum stau de bine? Nu se misca intre ele, nimic. Deci totul tine de impachetatul tau. Dar probabil ca am venit cu sfaturile prea tarziu .
Cricor, adica pt FI trebuei sa-l inscriu de acum? Adica nu pot din clasa 1 sa-l mut de la cathiloc-english la catholic-FI? Ce importanta are daca oricum in J&SK nu face oricum franceza?

Simi, de asta mi-e teama si mie sa nu dau peste vreo educatoare aiurea. Cica pe 10 sept. avem intalnire cu ea tim pde o ora sa o vedem, sa ne cunoasca si sa ne prezinte clasa inainte de inceperea gradinitei. M-au sunat ei pt aceasta intalnire, n-am solicitat-o eu si m-a impresioant placut, probabi lca asa se procedeaza, roicum, habar n-am. Se cunoaste ca-s novice.

Hilde, danke pt info, stiam eu ceva ca n ue bun la prajeli, da’ n-am stiut explicatia.

Maru, cauta la D.O.T ca au oferta mai larga decat la magazinele gen Home Depot. Am impresia ca sunt si un pic mai scumpe, dar s-ar putea sa merite daca sunteti tipicari. Eu am luat ceva la care scaunele se pot lasa pe spate complet si se transforma in sezlonguri. Am vrut ceva cu perne c-am zis sa fie mai confortabile, dar acum imi pare rau pt ca noi nu suntem de-aia atenti si uitam pernele pe afara si cand ti-e mai draga lumea ma trezesc cu ele ude si mai stai afara daca mai poti. Ca sa vezi ce constiinciosi suntem noi anul trecut mi-a zacut mobile de terasa afara toata iarna. Normal ca a fost afectata, dar … astia suntem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

ica,pai suplim. ar fi: prevnar,varicela,hepatita,influentza,gastro,vph,dtc(astea din urma pe la secundar) si daca-mi aduc aminte si de altele iti spun
nu stiu daca rro(rujeola,rubeola,oreion) este in schema.

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Da ange, totul a fost gratuit, dar la CLSC. Daca faceam la pediatru in cabinet le plateam......Nu stiu de ce. Asa mi-a zis el.
Uitati aici schema atuala de vaccinare care s-a aplicat si la Marc, nascut in 2006. Tin minte ca era primul an cand prenevar contra meningitei era gratuit.

http://www.formulaire.gouv.qc.ca/cgi/affiche_doc.cgi?dossier=3628&sujet=71

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An

Virsta Marc

Mergi la inceput

Revin, noi n-am facut influenta.
Linkul ar putea sa stea pe prima pagina, sunt fete care nu scriu dar care poate sunt interesate. Sau vin din Romania.
Si editez: nici un vaccin nu e obligatoriu, toate sunt voluntare. Poti sa refuzi daca vrei.
Eu stiu un caz in care chiar cu vaccin contra varicelei facut aici, plecat in Romania copilul a facut varicela, intr-o forma foarte usoara insa. Cica numai boala da adevarata imunitate.

Din nou editez, ca ma scris prea multe mesaje: Try ,merci, acum m-am lamurit foarte bine despre sistemul din Ontario. Pot spune doar ca suntem privilegiati cei care stam in Quebec, din punctul asta de vedere. Nu ca iau eu partea Qebecului sau sa deschid iar vreo polemica. Dar o sa raportez mai sus( a se citi sot) si cand va fi vremea sa hotaram o sa tinem cont de toate informatiile culese de pe aici. Merci. Culmea ar fi sa ne intoarcem pt. un timp la Quebec villeCe as mai rade!!!!!

Si SK cate ore e pe zi?
Oricum daca ne-am muta la anul, Marc ar avea doar 3 ani asa ca nu ar intra inca la JK.

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Un apel de umanitate/comunitate, daca pot spune, pt mamicile din Montreal. Am doi prieteni de-abia veniti in Montreal, dar din pacate despartiti inca din tara. Au o fetita de 5 ani si abia s-au asezat la casele lor (fiecare in casa lui, fetita sta cu mama). El e f bun prieten cu noi de facultate, ea a fost colega de generala si buna prietena cu sora-mea. Eu ii ajut cu draga inima in tot ce pot, dar la atatea diferente intre Montreal si Toronto, mi-e sa nu o induc in eroare, cu toata bunavoita de care dau dovada. Si daca s-ar oferi vreuna din voi (sau si mai multe fete) care sa o poata ajuta cu informatii ici si colo oriunde are nevoie: ca legat de fetita, ca legat de ea, de acte, de ce e mai bine si ce nu, v-as ramane indatorata. Mai ales ca-s divortati, e de 2 ori mai greu pt ea, ca mama singura. Cu el ne descurcam noi, il “educam”, e mai usor, e singur si barbat pana la urma, dar ma gandesc la ea ca nu am avut o comunicare solida cu ea, in sensul ca era prietena sora-mii, nu a mea. Si as vrea s-o ajut intr-un fel. Si cel mai bun ajutor i-ar veni din partea fetelor din montreal unde sa poata cere un sfat sau o informatie (ma gandesc la cat timp poti salva daca stii unele lucruri direct, fara sa stai sa le cauti si sa le descifrezi de unul singur). Nu se pune problema pt un alt fel de ajutor.
Daca se ofera cineva voluntara (ca tot vorbiram de voluntariat) sa-i pot da un nr de tel. (sau email daca e prea mult un nr de tel. – desi nu stiu daca ea inca are calculator acasa si, deci, acces non-stop la internet) unde sa poata suna cand are nevoie de o info, ceva, inca o data, ar insemna f mult pt mine si nu ma indoiesc ca si pt ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicutza_bb spune:

Ica si restul fetelor care sunt interesate de vaccinul contra gastro: acest vaccin se face in 3 doze, dar incepand de la 3 luni ale bebelusului. Deci prima doza trebuie administrata inainte de 3 luni.
Printesei i-am facut vaccinul, este oral si costa 180$ doza x 3 (dar nu sunt 100% sigura ). Lui Alex nu i-am facut pt ca a aparut in cabinetele pediatrilor cand el avea 4 luni implinite. In schimb baietelul nasilor lui, nascut la 3 luni dupa Alex l-a facut.
Este foarte bun, cand am facut toti gastro, printesa a facut forma cea mai usoara (dar tot a facut).

toti piticii, sa nu aiba nevoie de vaccine si medicamente

Monica, mami fericita de papusica Aylin Nicole (27 iulie 2007) si nazdravan de Alex (18 iunie 2006)

Pozici Aylin
Pozici Alexutu

"Happiness is nothing more than good health and a bad memory" - Albert Schweitzer

Mergi la inceput