Sezatoarea canadiana (102)
Raspunsuri - Pagina 18
try spune:
Olga, Doamne fereste, am citit socata mesajul tau. Slava Domnului ca esti bine si bebelusul la fel. Primul lucru la care m-am gandit cand am inceput sa citesc ca fost bebelusul. Nu mai pot sa adaug nimic, am mintea goala. Ma chinuie vizualizarea accidentului tau.
Andy, din cate-mi aduc eu aminte: o trusa clasica de scule (cu ciocan, cleste, patent, cheie franceza etc.) , masina de tuns iarba, trimmer (daca ai pretentii si gradina mare, daca nu se poate si fara, noi nu ne-am omorat cu trimmuitul), scara, matura de exterior, furtun pt udat (desi acusi vine toamna si posibil sa nu mai avet inevoie pana la vara viitoare, dar paote gasesti ceva in sale) si porcarie de-aia de-o infigi sau o pui pe pamant si-ti uda gradina singura, mobila gradina, o sapa, o cazma, o grebla de-aia de adunat frunze. Daca gazonul arata nasol, reparati-l din toamna asta (adica zgariati un pic pamantul in locurile mai chele cu ceva gen grebla de fier cu dintii tari, presarati un pic de pamant special pt iarba si apoi dati cu seminte si usor presati samanta pe pamantul proaspat. Udat zilnic pana da iarba). Foarfeca de pruni iti trebuie daca ai copacei/arbusti de intretinut in curte sau in fatza casei. Nu mai stiu ce sa-ti pun pe lista, poate mai au fetele idei. Cert e ca atunci cand ai nevoie de ceva, oricum te duci si cumperi . Urmareste sale-urile la greu la orice stii ca nu e musai sa cumperi.
A propos de dezapezit e simplu: cu lopata ta, e gratis, cu lopata lu’ nenea de la firma e pe bani. Mie imi face o mare placere munca fizica in jurul casei si pe mine ma apuca febre de-astea de muncit afara si facut cate ceva, dar marturisesc ca ma folosesc de asta ca de o metoda de relaxare, adica urmaresc nu neaparat un produs final in gradina mea, ci mai mult o stare de multumire si descarcare persoanala. Vara asta aproape numai eu am tuns iarba din gradina (si avem ce tudne ca stam pe colt si terenul afara e din belsug, acu’ mi s-a pus pata si nu ma ivreau i-am predat stafera lu’ tata care isi freca mainile pe langa mine de cand a venit priam data in canada la noi, dar nu l-am last eu pana acum. In iarna cat am stat acasa in concediu de mat. la fel, ieseam si dadeam zapada de pe driveway de drag. Ma destresam in felul asta. Cand o am pe mama sau tata aici, n-apucam nici unu lsa dam zapada ca o dau ei pana venim noi acasa de la servici.
Andy, asa-i, ari zice bine (ma bucur ca srii si aici, ari), pune flori, cauta de-alea anuale. Cu 50$ iei o gramada de bulbi de tot felul. O surpriza frumoasa pe care mi-a facut-o fosta proprietareasa a fost o gradinitza plina de lalele de toate felurile. Daca le plantezi din toamna asta se fac super la primavara.
Sa stii ca nici mie nu-mi rezista o floare in casa, ca n-am grija lor, dar in gradina imi place sa ma ocup de ele (chiar daca nci iacolo nu arata c-an reviste). Nu stiu sa-ti explic de ce si cum.
Cge, multam de explicatie. Musseto, n-ai nevoie de bona pt copii in Italia? Poate asa am sanse sa vad si eu Roma.
Ange, robert sigur a cerut cu sora-sa pt ca era singura persoana in scoala aia care-i oferea probabil familiaritate. E clar ca nu se simte confortabil acolo si are nevoie de-o perioada de acomodare. Si eu stau si ma gandesc cateodata cum o sa fie cu alex. El e mai rezervat (nu retinut) o perioada de inceput, dar apoi mi-e ca daca-si da drumul ca acasa ii sperie pe aia, are un mod foarte "cartile junglei" de a se juca, se catara, rastoarna, face ca toate animalele pamantului. Mai ales cand e entuziasmat incarcat energetic sa te tii. Sper ca l-o struni educatoarea ca eu nu mai am rabdare uneori. Nu e violent sau rau, ci doar are uneori un ivel energetic peste puterile mele si-un mod de manifestare care constientizez ca nu are cum sa fie acceptat intr-o gradinitza. Astept si eu sa inceapa gradinita paote mi l-o educa cineva .
Simi, din pacate, soferii de tiruri, ca am inteles ca la ei te refereai, sunt unii din cei mai safe soferi de pe strazi. De cele ami multe ori in accidentle unde este implicat si un tir, soferul de masina mica e vinovat. Vorbesc asta din date si statistici, fara nici o legatura cu accidentul Olgai. Stiu, nimeni nu-i iubeste pe sosele pt ca sunt mari, impozanti si foarte intimidanti, dar din fericire sunt cei mai buni soferi si nu pun viatza celorlati in pericol mai mult decat o fac soferii amatori. Eu mereu trec repede de tiruri pe autostrada, nu stau in coasta lor ca ma intimideaza, ma fac sa stau ma incordata la volan.
Simona, mortal atomix-ul tau. De fapt n-am grad de comparatie ce replici iti da si la cum ii merge mintea. Imi pare nespus de rau pt sarcina ta. E dincolo de intelegere cand o mamica isi doreste mult un bebelus pe care apoi, dintr-un motiv sau altul, nu-l mai are. Imi pare tare rau.
Adaf, mai zi si tu ca eu am obosit. De vreo 4 ori am zis si ‘nic. Am sperat c-o prindem si pe Khristin pana sa nasca, acu trece si vara si adio intalnire. Sau cre’ ca noua ne place doar cu zapada multa si weather risc crescut cum a fost data trecuta la Madarin. Doar tre’ sa dovedim ca suntem adevarate canadience si n une sperie pe noi zapada. Inca nu realizez ce-i aia zapada, dar sigur in curand o sa fac goose bumps.
Ktrinel, cum, mai, nu i-au facut un EKG? Sunt nebuni? Pai acolo se vedea daca a fost stroke sau nu. Mie simptomele mi se par suficient de motivante sa fi fost pus sa faca un EKG.
Salina, bine-ai venit pe grup, chiar daca inca n-ai ajuns in Canada. Cresc fortele in Montreal, nu gluma.
Si-n felul asta mi-am adus aminte si de prietenii mei din Montreal, am reusit sa i-au legatura cu ea prin email, pana la 15 sept. nu are inca internet si telefon si deci n-o sa pot tien legatura usor cu ea. Dar mi-a zis ca o sa va sune pe fetele care mi-ati trimis nr de tel. sau emailul. S-a hotarat sa se inscrie in procesul de obtinere a diplomei de profesoara de franceza 1 (nu 2) in QC. Nu stiu daca asta inseamna sa faca studii sau doar trebuie sa-si dea niste examene (asa cum dau de ex. inginerii ca sa intre in ordin), cert este ca stie ce vrea si e hotarata si la cum o stiu eu, daca si-a pus in cap, musai obtine. Multumesc inca o data fetelor sustinatoare care s-au oferit sa o ajute cu info.
Mi-ro, cred ca ti-a fost cumplit de greu in astea 4 luni. Sa vezi ce bucurie pe voi la aeroport. Cred ca dormiti imbratisati vreo luna de acum incolo.
Sa ne povestesti mai multe, nelia. Sunt tare curioasa de impresiile si bogatiile adunate de Agata de prin tzara.
Mqqm, e inca restanta cu impresiile adolescentului. Da' cred ca daca n-a scos nimc ide la el pana acum, nu mai scoate inca vreo 15 ani de-acum [:D
Ktrinel, hai ca am citi ca e in regula, cel putin nu e serios deocamdata. Dar la cum merg treburile si la varsta pe care o are, trebuei sa inteleaga ca va trebui sa se menajeze. Si cand ma refer la menajat insemana sa-si schimbe optica in a vedea lumea (ca de aici stresu lasta interior care se construieste si afecteaza sanatatea). Sotul meu a facut un atac de-asta cand eram la 3 lun ide canada. Era atat de stresat de faptul ca nu gaseste job si la cat de putin vorbea pe atunci despre e lsi sentimentele lui… greu, il vedeam doar ca e f stresat, dar ma simteam inutila, nu stiam cum sa-l ajut. Era vorba de un stres pe care si-l autoconstruia el prin modul in care percepea viatza din jurul lui. El atunci a avut pt o perioada de timp (cam o luna) degetele mic si inelar amortite impreuna cu partea de palma aferenta acelor degete. Totul a fost pe motiv de stres. A trecut. Partea buna e ca in timp a invatat sa dea drumul in afara la toate cate se strang intr-un suflet de om si aste te ajuta sa nu mai build up inside si sa-ti afecteze sanatatea.
Marule, bravo cu mutarea, bine c-ati terminat. Sa stii ca mor de curiozitate cum e pe camion, I mean behind the wheels.
Daiopri, eu ca la datorie, pe mien ma vezi pe forum doar in zilele lucratoare. Asa ca daca ieri fuse long weekend, n-am apucat sa butonez nimic.
maru spune:
Try, cum e behind the wheel? cool!
de la reprezentanta pana la cumnatul meu, unde aveam pachetele cu mobila lui andrei am mers la ghici: nu am putu misca oglinzile retrovizoare, asa ca am gfacut aplecari la greu, placintele alea unde citesti viteza erau pe dos, pana m-am lamurit a treccut ceva timp. La intoarcere am fost curajoasa, si am luat=o pe highway, jur ca m-am simtit regele soselei, cu 100 la ora si mare si tare! Pe de alta parte, ce era sa fac?
Olga, imi pare tare rau, nu stiu ce sa iti raspund, ca profu meu nu e in pana joi (kinesiology) si stiu ca el ar sti ce si cum. Sa vad daca prind vreun student maine si ti zic
coastele fisurate iti vor da dureri multe luni de zile
Ar trebui sa apelezi la un avocat sa obtii despagubiri serioase de la cel ce te-a accidentat, sa nu te lasi! NOi am negociat rau de tot cu firma de asigurari atunci cand Victor a a vut ultimul accident si masina a fost distrusa total, si ams cos pe ea mai mult decat am dat noi in fapt. Dar noi nu am avut alte urmari fizice, Victor nu a avut curaj sa sofeze luni de zile, a sofat ca a fost nevoit, si ca eu sunt mai severa si i-am zis sa aplice principiul, ai cazut de pe cal, inapoi in sa!
ma duc la cautat prin cutii si aranjat la loc!
Doamne'ajuta!
POZE
POZE2
http://maru-incotro.blogspot.com/
Daiopri spune:
Try asa si eu, doar in zilele de lucru:) Nu de alta dar acasa sunt 3 inaintea mea deci sanse zero.
Mona, in cate saptamani esti? Eu am luat o gramada la sarcina asta deja, dar de cand mi-a zis dr sa scriu pe hartie ce mananc, daca tot ma vait ca am ingras. Si de at nu ma mai vait!
Si la noi o intreaga ceata, eu berbec, sot scorpion, baiat taur si urmeaza varsator (ca soacra:))
Ana tu cum mai te simti?
Mi-ro deabia astept sa intrati in normal.
Eu ieri m-am suparat nitel pe baiat, ca ne tot certam (deh cornutele astea) si zice ca o sa il arunce pe bb cand se naste. Acuma stiu ca e copil dar mi-a picat ca naiba. Nu stiu zau cum o sa reusesc sa balansez toate dupa ce o sa fim mai multi. Daca de pe acum ma supar. Desi trebuie sa recunosc ca eu am asa o problema, ma supar pe copil ca si pe un om mare. Atata timp cat zice ceva care ma deranjeaza nu ma incalzeste ca el e mic. Of, of, in ce m-am bagat…
Maru spor la treaba. Si bravo pt condus.
Si eu de cand sunt insarcinata, parca mi-e mai teama putin. Am senzatia ca toti vin cam aproape de mine, in special contrasens. Si daca mai sunt si natarai care fac greseli, ma sperii de-a binelea. Nu eram asa sensibila inainte.
Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png
Podeanu spune:
Olga, nici nu stiu ce sa-ti spun.
Pucku, am luat rezultatul de la MRI scrie negru pe alb : ori kyste ganglionnaire ou kyste arthrosynovial. Am incercat sa citesc pe net mai multe dar mi-am prins urechile. Astept rendez vous -ul pe 16 septembrie.
Salina bine ai venit la Sezatoare si acomodare usoara in Canada.
Au inceput si copiii mei scoala azi..impresii bune ptr inceput. La Edi: sunt 20 fete in clasa (frumoase o gramada) si doar 7 baieti. La Denisa:"mami nu se vorbeste deloc in clasa". Cam astea au fost impresiile. Nu au aer conditionat in scoala si au murit de cald azi si in pauza majoritatea fumeaza.
Pucku spune:
Olga tu stai in Toronto?
pe dundas west cu bloor este o clinica sport rehabilitation clinics, care au doctori, fac psishio si au si avocati, la vremea cand am avut eu accidentul ei s-au occupat de tot, au cautat in arhivele politiei ca sa vada cine ma lovise, eu eram super stresata ca nu aveam card de health insurance si cand a venit politia si pompierii eu ca nu am nic.....numai cand m-am ridicat de jos am realizat ca nu pot merge si ca pantoful mi-e distrus.....am intrat in panica....toate costurile mi-au fost rambursate de asigurarea lui, si tratamentele, incaltaminte ortopedica, statul acasa ca nu puteam sa-mi caut servici....si in vara am ramas insarcinata, cand mai aveam inca 5 luni de tratament, l-am continuat dar nu toate proceduriile si s-a accentuat mult pe masaj
acum nu stiu la tine cum o sa fie oricum cand o sa le spui ca ai un bb stiu ei cum sa se occupe de tine
si da trebuie dat in judecata.....
eu am aflat apoi ca de fapt era baiatul celui care se declarase la volan , lua 'ore' de condus in centrul comercial pe 26 decembrie....ghinionul meu ca m-am aflat in drumul lui mi-am zis vreo 3 luni, pana cand avocatul mi-a explicat ca era interzis ce facea, si sa ma opresc in a da vina pe mine
sper sa fie totul bine....
ah, eu am continuat si dupa nastere cu masaj, pana am plecat din toronto de fapt la aceeasi clinica, dar apoi pe asigurarea privata
Dana ca urmare la ce apar chysturile astea???????????
Maru ai condus camionul ala? si noi tot din ala am avut la mutat, dar numai ce am intras in cabina si am crezut ca pic.....in schimb l-am laudat pe al meu ca a adus camionul in siguranta la Quebec, si catelu care a 'condus' langa el pe bancheta- a se citi sforait
Steph a schimbat grupa azi la gradi, si educatoarea, era nefericita ca nu-l mai are pe Jeremy, iubitelul ei
si ca mi-am adus aminte perla din vacanta
am vizitat cel mai lung pod di lume acoperit de la hartland de o lungime de 300 si ceva de metrii construit in 1908
http://www.town.hartland.nb.ca/html/bridge.htm
si citind in carte stiati ca din new brunswick, ziceau ca, era o legenda si traditie ca la jumatea podului sa te opresti si sa-tzi saruti iubitul
la care Steph se pune pe un ras si rade si rade si zice
- pai Jeremy e la Quebec, de unde sa-l pup eu acum.....
am ras si noi.......
eu dorm pe mine asa ca ma bag la dodo, dupa ce ma duc sa-mi pisulesc catelu
somn usor Canada
unde sa ma duc sa-mi fac un nou album photo? ce site imi recomandati?
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
lilidana spune:
Bine v-am regasit!
Iar intru la voi cu o rugaminte,stiu ca doar asa ma fac "vazuta",dar mai stiu ca voi sunteti niste dragute si ma veti ajuta din nou.De asta va iubesc eu asa de tare si va citesc cat de des pot .
Asadar,le rog pe fetele din Toronto sa-mi zica daca au auzit de Harvest Hill,o comunitate noua,o zona in constructie,undeva in Thornhill.Ne "orientam" si noi spre "altceva" si am gasit acolo cateva modele de casa,dragute,zic eu.Insa nu stim nimic despre zona.
Multumesc anticipat de raspunsuri.
Andy08 spune:
Try: Multumesc mult pt. info. Ne-am apucat sa facem ordine pe acolo si am vazut ca avem furtun si grebla, am mai luat scara si o masina de taiat lemn si metal.....si multe altele. Mai avem de luat si ne inspiram din ce ne-ati zis voi.
Daiopri: Inca n-am primit rezultatele de la analize (a fost si weeekend lung...). Astept si eu sa vad. Am inceput cursurile prenatale azi. Primul a fost despre nutritie si am putut pune mai multe intrebari. La tine e al doilea bebe, nu? faci cursuri prenatale?
Andy 24+
inacanada2005 spune:
lilidana- Harvest Hill este o comunitate noua in East Gwillimbury, adica putin in Nord de Newmarket ( practic la granita cu Newmarket). Casele sunt construite de builderul Minto. Uite aici, pe site , daca nu l-ai 'cercetat" deja :http://www.mintohomes.com/Toronto/ourCommunities/community/index.asp?CO_ID=9
Eu stau in Newmarket, dar in zona veche a orasului si nu m-as muta de aici pentru nimic in lume. Imi place mult, mult.Daca mai vrei si alte detalii, da-mi de veste si-ti spun tot ce stiu.
lorelaim spune:
Olga - itzi urez multa sanatate si sa-tzi ajute bunul Dumnezeu sa insanatosesti cat mai repede!
Maru - distractzie placuta la despachetat! Daca tot ai pomenit de Laura & Doina - ce mai fac fetele? ocupate-ocupate?
Dana (Podeanu) - multa sanatate itzi doresc si ai grija de genunchi - las-o usurel cu gym-ul... (de fapt eu tot asta-i toc si omului meu... da' n-am cu cine... pt el gym-ul e ca un drog ) Eu tot m-am gandit daca sa ma bag sau nu in discutzia cu vaccinul... desi copila mea e mititica... daca ar fii de 12 ani - nu cred ca i l-as face inca. As mai lasa sa treaca un an, doi, chiar trei sa vad care sunt rezultatele mai multor studii medicale in timp.
Try - chiar-chiar itzi doresti sa fii baby-sitter in Ieuropa? Eu nu-tzi pot oferi La Bella Italia... da' daca esti disponibila... as cam avea nevoie pt 3 sapt incepand de lunea viitoare Ofer casa-masa (pension complet) pt intreaga fam (tu & sotzul & copiii) - itzi las pruncutza si eu fug cu tati in Italia! Jucarii si cartzi am pt totzi 3 piticutzii (ai tai si a mea) - deci nu-i nevoie sa aduci. Ce zici? Batem palma? Stiu ca la noi ploua de zici ca-i potopul... da' a mai crescut un picutz temp la 16 grade... Maine se zice ca am avea 18 grade! E incurajator, nu? Mai putzin faptul ca pe sambata vor fii vreo 12 grade la amiaz
No va tzuck si o sapt faina va doresc in continuare.
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."