Sezatoarea canadiana (102)
Raspunsuri - Pagina 16
Pucku spune:
Am citit pe diagonala ultima pafgina, sanatate sotului ktrinel
noi abea ce am ajuns pe meleaguri de Quebec dupa 10 zile de concediu prin New brunswick.....foarte frumos si cald
am vizitat plaje salbatice minunate din Bay of Fundy, grote, insula grand Manan, o comunitate de o mana de pescari, insula are parca 33 km patrati, muzeeul de masini antice, gradina botanica si centrul de interpretare al cailor ferate de la Edmuston....ne-am simtiot foarte bine, dar cum noi facem vacante expeditii...destul de obositor cateodata
mai avem o saptamana de vacanta in 15 septembrie si deja nu stim ce sa facem/vedem mai intai....charlevoix, montreal, 1000 insule, tadousac.....
promit sa citesc si mai intru maine
o zi minunata maine
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
lorelaim spune:
Buna dimineatza fetelor dragi
Ica & Roxana - multzumesc frumos pt urari - partea nasoala e ca e frig si in casa (17-18 grade :-() nu numai afara (15 grade ieri la amiaz')... Vai ce-mi amintesc astia aici (prin enorm de multe lucruri) de "epoca de aur" :-( Cred ca in final si la urma urmei am sa ma mobilizez si sa ma duc sa caut un radiator si sa-l pun in dormitor ca mi-e o sila si o lehamite sa ating cearceaful si perna si sa le simt reci-reci-reci. BTW: noi cu vara cu iarna dormim tot cu duvet
Ktrinel - ce face sotzul? se simte mai bine? atzi ajuns la spital? multa sanatate va doresc!
Dana - da-da-da - te rog frumos trimite-mi un picutz de caldurica :-) Imi amintesc frumoasele "l'ete indienne"... Sept si oct cu temp 20-24 grade la amiaz, cu soare care se joaca sagalinc printre frunzele rosii si portocalii de artzar :-) Jeee! Baba am ajuns... traiesc din amintiri
Ultima gaselnitza la Gabisor la gradi: au o zii pe sapt bazin (pool)! ca doar daca nu a avut otita niciodata pana la varsta asta - poate n-ar strica sa faca baremi una sa stie si ea cum e, nu?
Apropo: din 5 zile de gradi - 2 sunt "la padure", 1 la pool, 2 in parc... da' povesti cand le mai citeste? da' desene, modelaj, etc cand mai fac? apoi niciodata! ca de-aceea sunt atatea loaze printre ei si guvernul importa la greu oameni cu-carte sa mai si lucre pt ei... ca loazele ajung sa se gandeasca sa-si faca studiile de scoala gimnaziala pe cand au vreo 20+ ani!, ca mai apoi pana pe 30 sa o tot lalaie prin scoli si pe subventzii de la stat >:(
Cand vine acasa omul meu cred ca o sa-l rod in dintzi ca a refuzat scoala franceza! Nici macar nu stim daca mai avem sanse pt anul viitor - chiar daca am ramas pe lista de asteptare
O sapt faina va doresc!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
lorelaim spune:
Study predicts long-term benefits of preschool learning
James Randerson, science correspondent
guardian.co.uk,
Thursday August 28 2008 19:00 BST
Children who receive a rich variety of home learning before they start school achieve measurably better results in maths tests at age 10, according to a major government-funded study into childhood learning.
The researchers said the benefits of reading to a child, playing with numbers and shapes, teaching them nursery rhymes and taking them to the library are detectable on top of the influence of their parents' wealth and level of education.
The study also found that children who attend quality preschool education do better at age 10. Previous results from the same study heavily influenced the government's decision to put into law in 2004 a requirement for local authorities to provide basic preschool education for 3 to 4 year olds. But the researchers said that more work needs to be done to improve the quality of that provision.
Prof Edward Melhuish at Birkbeck, University of London, who led the research said the results showed that a combination of a good home learning environment, good preschool education and a good primary school were all important for later results. He said that without these benefits an average child from a poor background would be in the bottom 20% at school, but with all three advantages it would on average move into the top 20%.
The Effective Provision of Pre-School Education Project has also shown the importance of home learning. "There are plenty of mothers who aren't very well educated who provide a great home environment and conversely some highly educated parents who don't provide such a good home environment," he said.
"What parents do is important irrespective of their own education," added co-author Prof Pam Sammons at the University of Nottingham, "it's not just middle class children who do lots of reading."
The study followed nearly 3000 children at over 800 primary schools from age 3 onwards. The team collected detailed information about the schools they attended, their socioeconomic background and their home environment. It is the largest study to look in such detail at the educational development of children in the general population. The new analysis, which is published in Science, focused on achievement in maths tests at age 10.
"The preschool experiences both at home and in the preschool itself had consequences for longer term development in maths achievement age 10," said Melhuish, "This is the first study which demonstrates preschool effects that are long term in nature for the general population." Previously, some researchers believed that the benefits of preschool education were much more short-lived.
Melhuish said the study strongly points to a need for universal high-quality preschool education. "Clearly if you want to maximise the achievement of your population you should provide a high level of preschool education." He said that the Chinese government in particular had realised this and were investing heavily in preschool education. "The politburo in China are not doing this for the love of the little kiddies. They are doing this because they recognise that it is an essential part of the infrastructure for a successful economy in the modern world."
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
codritu spune:
mi_ro, ma intereseaza traducatorul, please trimite-mi adresa.
lorelai, iti trimit eu putin soare ca e foarte frumos si cald la Montreal.(nu am gasit soarele, dar si asta e bun).
Noi am iesit putin ieri, in rest am sarbatorit prin munca. As vrea sa mai ajung la Upper Canada Village, poate azi, poate in octombrie ca toata luna septembrie suntem foarte ocupati la servici si vom lucra si in week end.
si
Salina spune:
Va salut, fetelor!
De mult imi doresc sa scriu mesajul acesta. Dar acum, cand am primit viza, avem si biletele via Montreal, mi-am luat inima in dinti si... iata-ma!
In primul rand vreau sa va multumesc pt ca de mai bine de un an va citesc zilnic cu mult drag, am invatat multe de la voi, din experientele voastre, mi-ati fost de un real ajutor (indirect) si in decizia pe care am luat-o.
Sunteti cel mai frumos grup pe care l-am intalnit si mi-as dori sa fac si eu parte din el, daca ma primiti.
Le salut pe Nelia, Cge, Carmencita cu care am vorbit in privat si mi-au dat curaj sa va scriu. Si pe Pitilache cu care sunt colega de forum la "Stelute ..."
ALINA, cu doua comori: printesa EVI (3 ian 2007) si DAVID (18 iul 2003)
columbiana spune:
Alina, bine ai venit pe sezatoare, si tie si celorlalte fete noi sosite!
cum e inceputul, unde v-ati instalat in Montreal?
Simonna, tu te-ai ales cu laptele bio, eu cu inghetata naturala, miam-miam ; trebuie sa mai facem escapalde cu schimb de impresii shopistice
ce pustiu pe aici, toata lumea e pe afara numai eu , uof! sper macar sa tina toamna asta misto ca pina acuma!
Nelia, au sosit ai tai, cu ce impresii a venit Agata despre Romania?
http://www.floriinro.ro/
Ica 1975 spune:
Puckule, poze ...? ne-ar tenta si pe noi sa mergem, candva ...
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
pitilache spune:
Salina, bine ai venit! Da-ne mai multe detalii despre sosirea voastra aici!
Ce w/e frumos! O saptamana frumoasa va doresc!
mi_ro spune:
Codritu ti-am trimis adresa de traducator. Sa-mi spui daca ai primit-o.
Eu sunt in vrie saptamana asta. Vine pruncul meu din Romania. Face 2 ani pe 18 septembrie. Of Doamne nu l-am mai vazut decat pe Skipe de 4 luni. Saracul pupa calculatorul cand ma vede. Imi zice mamicola ca nu poate sa spuna mamicuta. Taticutu e taticulu.
Mi se pare ca nu mai trece timpul pana joi cand o sa apara cu mama mea. Deja nu mai am somn.
http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282
Pucku spune:
mey am citit aseara tot capitolu eram cheauna de somn.
am citit multe lucruri tristute, imi pare rau pt pierderiile voastre
Ana floricele de la mine si o imbratisare calda. Cred ca-tzi este greu, si sunt convinsa ca o sa rezolci cu somaj, salar sau ce o fii el...sa ne spui ce ai facut aloca-tzi cat mai mult timp din cele 6 saptamani tzie, ca femeie.....totul va fii bine
Simona
Olga bine ca nu are nik BB, restul......sa nu renunti la condus, imediat ce rezolvati cu masina sa reincepti sa coduci.
eu mai tremur si acuma cand vad un autobuz in fata......si cateodata parca vad in ceata....acum 2 ani in iarna incercand sa urc o panta inzapezita sa ies in strada principala, fiind multa zapada a trebuit sa avansez mult, autobuzul care trecea perpendicular nu m-a vazut, nici eu pe el si mi-a luat fata....m-a salvat cele 10 km la ora cu care eram si airbagurile, masina noua, perd total si fara valoare a neuf asigurata.....nu am stiut ca schimband asigurarea pierd acest drept.......in fine soferita nuci nu a stiut ca a facut accident, masina de pomperii care era nu departe nici nu a oprit, eu ramasesem in mijlocul drumului cu botul masinii in fum.....eram la 10 metrii de casa....am ramas cu o frica teribila fiind al 3 lea accident, in primele 2 fiind pieton,unul la 4 ani- o saptamana in coma si capul plin de copcii si al doilea in 26 decembrie primul an de canada, unde mi-am distrus glezna si am tras 2 ani apoi
Dana vesti de la MRI?
Codritu vaz`t pozele in lanul de lavanda....ce-au crescut minunile tale
Maru sper ca ai iesit dintre cutii
Nelia au venit calatorii?Maine la scoala?
Un an nou scolar plin de reusite dorec tuturor copiilor si adultilor care fac scolii
Bun venit noilor fete
o sa pun si poze, trebuie numai sa ma montez sa-mi deschid o sesiune de photo, ca de cand a inchis yahoo nu m-am mai ocupat
iar maine la servicii, uf......
o seara buna
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""