Sezatoarea canadiana (102)
Raspunsuri - Pagina 13
nelia spune:
Am citit doar pe sarite pentru ca deja mi-a intrat timpul liber in sac... dar nu-mi place ce am citit.
Ana, ! M-am intristat cind am citit ce ti s-a intimplat, mai ales dupa acea zi superba petrecuta la Dana. Acum esti bine? Sotul meu, ca si tine, nu are nimic de la servici si nu a fost platit nici pentru cele doua zile de absenta, dar la 6 saptamini cred ca exista solutii. SI ca si Octav, si tu te gindesti la ce fac ei fara tine (s-a dus si a lucrat cu o mina vreo luna, si nu l-au menajat deloc.) Lasa-i pe ei, ca se descurca si fara tine, ca sint baieti mari! Ce ai rezolvat cu plata, am citit in fuga sfaturile fetelor, ceva legat de somaj... Sanatate multa si ai grija de tine!
Olga, , bine ca nu ati patit voi nimic, tu si bebe. Sper sa te linistesti si sa nu te mai gindesti la ce s-a intimplat sau la ce ar fi putut sa se intimple. Doamne, dar cite ti se mai intimpla si tie, of, parca prea s-au adunat. Am citit la alt subiect cit de tracasata esti si cum alergi de colo-colo, fara sa dormisuficient noaptea si tin sa-ti spun ca nu cred ca e bine pentru tine, dar mai ales pentru bebelus. Dar stii si tu asta... Sanatate multa si sarcina usoara in continuare!
Codritu, am vazut pozele cu piticii vostri si cu cimpul de lavanda. Foarte frumos pe acolo, daca apucam sa iesim pe undeva cum imi doresc dupa ce se intoarce Octav, poate iti cer amanunte despre locurile respective.
Dana, tu ce ai mai facut cu genunchiul? Ai avut si a doua examinare?
Simona, multumesc pentru poze, vazut si admirat!
Ange, cum mai e Robert cu scoala? Despre Roseola ti-a spus fetele, la mine au avut amindoua si a trecut repede, la Tudora chiar fara febra. Acum ce nu stiu eu este daca e unul si acelasi lucru cu Rubeola, pentru ca eu stiu ca Roseola infantum este una si Rubeola (nu stiu denumirea in franceza sau engleza) este alta - ultima fiind periculoasa pentru gravidele in primul trimestru, cind se formeaza copilasul (asta in cazul in care ai gravinde in zona). Spun asta pentru ca nu poti avea decit o singura data in viata rubeola, devii imun dupa aceea, iar Agata a avut-o la 7 luni, iar la 3 ani a avut Roseola infantum... dar se poate sa fi fost altceva, desi eu le-am spus medicilor ca a avut rubeola... Te-am lamurit bustean!
Ulei - eu folosesc Bertolli light la orice, prajim foarte rar, in special snitele si peste, dar uleiul de masline le schimba gustul, asa ca folosesc de porumb in aceste vazuri. Dar il voi incerca si pe cel de simburi indicat de Oana, astept informatii despre el, ca m-am uitat pe rafturi si nu l-am vazut.
Maioneza - eu o fac foarte usoara, nu mai fac de ani buni din aceea clasica, de cind am ramas gravida prima oara si mi-a fost frica sa maninc oua crude. Fierb mai multe oua si peste galbenusurile frecate cu sare, doua-trei lingurite de mustar clasic, un pic de ulei de masline si citeva picaturi de lamiie, pun iaurt mai gras, ca sa se lege. Si asta e maioneza pe care o folosesc la orice. Daca pui condimente, plante in ea, se poate folosi si ca sos la salate. Mai fac din aceea clasica doar atunci cind trebuie sa pun pe platou salata boeuf si trebuie sa o ornez, dar asa putina, de aspect.
Vaccinuri - le fac copiilor cele obligatorii si o parte din celelalte, dar nu toate (am facut Prevnarul Agatei si bine am facut, pentru ca este un vaccin bun, la ceilalti doi a devenit obligatoriu, am mai facut unul in plus la cei mici, dar nu mai stiu care, stiu doar ca am dat caruta de bani la vremea respectiva. Nu le-am facut pina acum antigripale, sint pentru imunizare naturala si oricum nu-ti garanteaza ca nu fac totusi gripa, dar daca pediatra ma sfatuieste sa fac - pina acum nu s-a intimplat - il fac fara sa ma gindesc prea mult. Am citit despre Gardasil si mi-e groaza ce scrie la el, am intrebat-o pe pediatra si ea nu l-a facut si nu-l face fetelor ei... deocamdata. Ea spune ca nu e testat suficient si nu stie ce va face pina la urma. Eu nici atit... Nu-mi ramine decit sa sper ca pina la 11-12 ani ai Agatei sa se afle mai multe lucruri in privinta lui, dar tare nu-mi place ce se scrie contra lui... Pe de alta parte, cam toate vaccinurile au trecut prin aceasta faza si pina la urma s-au dovedit a fi bune, zau ca nu stiu ce sa spun mai mult...).
Ari, Adaf7 - bine ati venit!
Ar mai fi multe de scris, dar mi s-au trezit piticii si s-a dus pauza mea... va pup pe toate si va urez un weekend placut!
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
oanagabriela spune:
Dana, ma informez de unde si cum cumpara sotu' uleiul de simburi de struguri si va sciu aici.
Ange, nu te impacienta cu Robert, se va adapta, dar citeodata dureaza...Primul trimestru la scoala (Antonia a mers la pre-maternelle, avea doar 4.5 ani) a fost tare greu, dimineata cum se scula plingea ca nu vrea sa mearga, ajungeam in curtea scolii si se agata de mine si iar plingea...Pleacam de acolo complet terminata si nu eram buna de nimic toata ziua...Totul a durat pina la vacanta de Craciun , pe urma s-a mai obisnuit si am intrat intr-o rutina zilnica. Si daca ai multa rabdare, dupa 4 ani auzi copilul ca iti spune intr-o buna dimineata (asta s-a intimplat ieri): stii mami, a inceput sa-mi placa sa merg la scoala
khristin, succes si voua la scoala (la fetita si la mamica ) si sa vina bebe cu bine si sanatos
Ica, nu ti-am spus inca, dar eu trec in fiecare zii pe linga blocul vostru cind ma intorc de la birou, asa ca pot sa-ti dau raportul de cum inainteaza constructia . Are Antonia un coleg roman la scoala si mama lui spunea ca vrea sa cumpere si ea acolo un apartament. Nu am vazut-o inca anul asta sa o intreb ce-a facut. Dar daca sinteti vecini, sa stii ca este o familie super, iar baiatul este extrem de bine crescut si f.destept.
La multi ani pentru toti cei care sarbatoresc azi sf.Alexandru
carmençita spune:
Salut la toata lumea
Am vazut ca au intrebat cateva fete de subectul cu burticile si bebeii de canada. Am vazut ca nu s-a mai scris la el, l-am adus in actualitate, cine vrea,
aici link-ul
Si inca ceva, cine spunea, mikiion, tu? ca i se termina contractul? La noi la firma a aparut un post de data entry, firma e in centru, in cladirea de vis-a-vis de Place Ville Marie, daca esti intereasata, trimite-mi PM. Am vazut ca voi fetele care lucrati in centru v-ati intalnit vineri, eu insa abia am apucat sa citesc din urma, daca stiam dinainte veneam si eu.
Si noi am inceput scoala, secundara, Alex a fost acceptat la St. Louis, am inteles ca au fost 3 pe loc. scoala e f. buna, sper sa ii mearga bine, ca nici el in prima zi nu a fost chiar multumit. Nu voia nici cravata, nici camasa, pana la urma le-a imbracat, dar cand l-am luat mi-a zis ca era singurul cu cravata. Insa nu a fost asa, eu am vazut copiii in pauza, mai era unul cu cravata, deci nu era singurul.
Merci, Oanagabriela, cel mare al meu e Alexandru, merci pt. urari.
Numai bine,
Carmencita
Cristian 1 an si 4 luni si Alex, 12 ani
simi spune:
Olga, imi pare nespus de rau pentru accidentul de ieri! Am citit cu sufletul la gura si ma bucur ca n-ati patit nimic nici tu, nici bebe.
Dar am o boala pe camioane si camionagii (facuti la scoli de citeva saptamini, apoi l-i se da bolidul pe mina si gata... in peisaj cu voi!) Nu-i posibil ca dupa scolicica aia pe care-o fac ei sa fie capabili sa conduca animalul ala de camion , fara a pune viata altora in pericol! Ma scuzati pentru asta, dar nu ma pot abtine sa nu comentez, mai ales cind eu merg pe autostrada cu 120km/h pe banda din mijloc, iar camionul ma depaseste pe banda a treia. Ce viteza-i trebuie lui sa ma depaseasca? 130-140 probabil. Si ne miram ca ne omoara pe strazi!
Ma bucur mult ca le impun acum viteza maxima, m-i se pare 110km/h. Asa le trebuie! Ca mai sint si copilasi in masinile alea printre care fac ei slalom!
Dar sa ne calmam, bine ca n-ati patit nimic, da-o incolo de masina, luati alta!
Legat de vaccinul Gardasil si eu sint de parerea Neliei, ma bucur ca Alice nu-i decit in clasa a doua si pina-i vine rindul se vor mai clarifica lucrurile, ca citind ce scrie pe net...te cam iei cu miinile de cap. Eu le-am facut copiilor mei toate vaccinurile obligatorii, plus hepatita B (tinind seamna unde lucrez eu...), dar antigripale niciodata.
L a multi ani si din partea mea Alexandrilor/Alexandrelor!
Carmencita, felicitari baiatului, cum ti-am zis, veti fi tare multumititi, noi am fost ,in orice caz! Iar acum la Cegep fiul meu imi spune ca multi din grupa au dificultati cu matematica, fizica, ei, de la St Louis n-au nici o treaba, deja au vazut multa materie, le vine mai usor! Succes! Cind baietelul meu a intrat erau 8 pe un loc.Si Alice tot acolo va merge daca-i fetita desteapta!
Week-end placut la toata lumea, sub soarele asta orbitor, vorba ta, Ange!
Smile,tomorrow could be worse!
Simonna spune:
Neata! Cum ati facut de-ati scris juma' de subiect in 2 zile??? Ca mie incepe sa-mi para rau de plictiseala aia fara sfirsit de la jobu' din Laval, muncesc de-mi sar capacele si ui' ca n-am timp sa intru nici macar la lunch si-mi pleaca subiectele din fata ochilor... :)
Asa ca am deschis 2 pagini si ma dezlantuiesc :)
Trimit poze: Ana, Monicuta, Daiopi, Ica, Cristina. Sorry, nu mai stiu cine le-a primit si cine nu, am citit nu-s cite jdemii de pagini asa ca trimit, cine le-a primit de la altcineva sterge mesajul meu. Ma bucur ca v-au placut!
Ana, incearca sa vezi partea buna a lucrurilor, atita cit este: sase sapt. de stat acasa, la recuperare. Timp de citit, de dormit, de "set thinghs with yourself", daca te tin balamalele. Sint inca la inceput de subiect, nu stiu daca ai rezolvat deja cu plata concediului, imi dau si eu cu parerea, cred ca tine de CSST. Adica tine sigur, colega mea care s-a operat si-a stat 6 sapt acasa de-acolo si-a luat banii. Eu am tot vrut sa povestesc cu tine si la Dana, pe PM, la telefon, pe-urma mi-am spus ca ti-o fi ajungind... Acum chiar trebuie sa-ti trimit acest linc, de la sufletul meu, pentru tine.. Citeste de la inceputul paginii 3 a subiectului, pina pe la jumatatea paginii 5...
&whichpage=3
Maru, cred ca esti in plina mutare! Felicitari si la mai mare, sava meara bine in casa noua!
Cata, mama-de-fetita-cu-parul-rosu, ca la noi asa-ti zice toata lumea :), am vrut eu de mai demult sa check-out on you. Bine ca v-ati mutat, din ce vrei sa traiasca si aia de la Home Depot???? (Acolo-s si aia ai mei, ca cica tre sa vopsim si obloanele din fata, dupa ce-am zugravit + vopsit gard si cabanon si drac' mai stie ce, puteam sa lipesc direct hirtii de $20 pe pereti!)
Simi, bleah! Cred ca-i un blestem asta cu invatatoarele naspa la Ch. Perreau ... Noi numa' bine ce am scapat de mama lu' Hitler, acu' cica vine o baba, adusa de la pensie... o sa aiba aia rabdare cu fiu'meu de numa'! Noi n-am inceput inca scoala, doar marti, parent-teacher chose numai pe 3 (cred), revin cu raport complet :)
Oana, la pensie ma apuc de scris :) Si-mi cumpar si ciine! (AQsa i-am promis lui Radu! :))
Si merci ca mi-ai amintit de Sf. Alexandru, eu il ratez an-dupa an, tocmai l-am blagoslovit pe colegu' (pe care l-au blagoslovit parintii cu acest al doilea nume) si s-a uitat la mine ca la elicoptere cazatoare, ori i-a innebunit neFasta subit ori iar vrea pantofi... :)
Cricor, ma umpli de invidie. Mamaia, Olimp... de fapt nu tocmai, sint un amestec de "mi-ar place si mie sa re-vad, wow ce-abia astept sa merg prin Mexic si altele unde inca n-am umblat..." POti sa suni any time, abia astept sa vorbesc cu tine!
Gata, ma duc de-aici, ca nu-l mai suport pe fiu-meu! Se joaca ceva on-line, cu o casca in ureche, din cealalta se aude ceva imitatie de muzica si el face "ta-na, ta-nam, pa-ta-na-ta-na-pa-ma" pe ceva ce aduce cu pink panther dar nu tocmai, cind zici ca poti urmari un fir muzical atunci schimba ritmul si melodia!!! Daca'i zic sa taca se confirmeaza pt. 10 secunde si pe urma o ia de la capat, imi crapa capul de atit ta ta-na-ta-na-pam, nu mai pooooot! Acu vorbeste cu computeru! M-am dus ca-i pun calus in gura daca nu!
Pusi,
S.
Ica 1975 spune:
Dana, eu am cumparat ulei de samburi de struguri de la Adonis, e langa celellate uleiuri. Carapelli am luat si de masline si de samburi de satruguri, le incerc chiar azi. Am vazut ieri la Costco Bertolli light 3l la 22-23 cad
Oana, da vreau mai ales ca noi abia pe 10 suntem programati sa vedem ce cumparam ; m-as bucura sa fim vecini.
Nelia, voi cum sunteti ?
Ari, organismul unde lucrezi ajuta emigrantii pana la ce numar de ani de Canada?
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
ari spune:
Ica, in grupul de noi veniti se incadreaza imigrantii care sunt in Canada de mai putin de 5 ani. Dar noi nu refuzam nici o persoana care are intr-adevar nevoie de ajutor.
Andy, nu-i asa complicat cu plantele...Eu am in apartament foarte multe si mai am acces si la o gradina unde am cultivat flori. Poti sa incepi cu cateva, cele mai usor de ingrijit...Dar oricum, pana in primavara viitoare, mai ai timp sa studiezi problema, daca vrei. Oricum, sa ai o gradina e minunat, chiar daca n-ai decat iarba si copaci in ea.
Va mai scriu...Acum trebuie sa fug in oras sa-i cumpar cateva rechizite flacaului meu...
columbiana spune:
Simonna, si 1000 de
citisem mai demult postarea, atunci mi s-a pus un nod mare in git, acum...
Ica 1975 spune:
Simona
Am fost azi la Centre de la Nature Laval si ne-a placut tare mult.
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Adaf7 spune:
Mea culpa. Am raspuns la subiecte fara o re-introducere (prima extrem de scurta cu ceva luni inainte aproape de Rev cind am cerut info despre organizarea revelionului). De atunci nu am mai scris dar va citesc zilnic si chiar daca nu va cunosc personal voi toate ati devenit prietenele mele virtuale de la care aflu o gramada de info utile. Locuim in Missi, de 6 ani in Ca, nu avem copii inca, dar planuim si citesc cu ardoare totul despre mamicile actuale si viitoare din Canada. Daca fetele din ON organizeaza o intilnire, am veni cu cea mai mare placere (poate cu burtica atunci :) ). O sa lipsesc "motivat" pt 1 sapt, in 5 ore plecam in vacanta. Sper sa va gasesc cu bine si numai vesti bune.
Un weekend placut,
Andreea