Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (8)
Raspunsuri - Pagina 19
silvi8 spune:
salutare burtici!
am lipsit cam mult, ca am fost in concediu...sper ca nu ne-ati uitat de tot...
eli, la multi ani!

bun venit tuturor fetelor noi, sa aiba sarcini usoare!
fetelor vad ca va ingrijorati ca nu aveti simptome...stati linistite ca e bine. ce as mai vrea si eu sa ma plang de asa ceva. din pacate am zile in care vomit in continuu, nu pot sa mananc motiv pentru care tot slabesc, am tensiunea f mica si am si lesinat de cateva ori...si pana la 6 saptamani nici nu ziceam ca sunt gravida...
sper sa treaca dupa 12-14 saptamani...
lysbeth, si la mine la eco transvaginala la 7 s mi-a scris vezicula vitelina prezenta, aspect normal.si cum mi-a spus ca bb e ok cred ca e de bine![]()
eu nu iau nici un fel de vitamine ptr ca analizele au iesit f bine, doar acid folic.
si eu am inceput sa port haine diferite si nu pentru ca am burta prea mare, se vede dar nu f bine, doar ca nu mai suport nimic pe burta sa ma stranga.
maria, vad ca te lupti cu moderarea!
va imbratisez pe toate!
silvi
10 + http://community.webshots.com/user/flovivi
mon_mmm spune:
sunteti fericite cele fara "greturi"...eu am stare de greata zi si noapte...e foarte neplacut...incerc sa ma obisnuiesc!
Mai am un baietel...incerc sa fac comparatie cu acea sarcina...dar e total diferita: atunci nu mi-a fost rau deloc...a fost o sarcina usoara...
PetraTudor spune:
Olga, intr-adevar, ai avut mare noroc! Multa sanatate si mare atentie pe viitor, stiu ca in ultimul trimestru de sarcina o sperietura puternica poate declansa nasterea.
Emilia, imi pare rau sa aud ca ai probleme.... Sunt si eu in concediu medical, azi-dimineata cand am vazut ca mi-a curs din nou am anuntat la serviciu ca voi lipsi toata saptamana. Nu stau in pat, dar stau cuminte pe canapea la calculator si tin o perna mare, in forma de inima, in brate. Alte simptome nu am, nu ma doare si scurgerile au fost foarte mici de fiecare data si maron-stravezii. Sper ca bb sa stea cuminte acolo si sa trecem saptamana pana vine Dl. Dr. Ma intreb daca nu poate fi vorba despre deplasarea ("saltarea") uterului deasupra simfizei pubiene, am citit intr-o revista ca asta se intampla cam in saptamana a 12-a....
Incerc si eu sa gasesc cauze care sa nu ma ingrijoreze, dar cine stie...
Oricum, oare de ce se intampla tocmai acum, cand deja ne pregatim sa intram in al doilea trimestru? Stiu ca in faza embrionara bb e mai expus pericolelor....dar pe urma e mai puternic si mai rezistent...
Of, abia astept sa il vad pe Dr....intre timp, daca intervine ceva, voi fugi la Dr. Militaru de la Filantropia.
Multe imbratisari tuturor!
PT
12+
gigelica20 spune:
Buna tuturor,
Nu am mai scris de mult caci am avut o perioada destul de incarcata. Am anuntat la serviciu despre sarcina si in rest...
Sunt foarte ingrijorata. De o saptamana (acum sunt in saptamana 8+) am o scurgere galben intens, nu e maronie foarte deschis decat uneori. Nu e permanenta, nu e abundenta. Am avut 2 situatii in care am avut si foarte putin ceva gelatinos, ca albusul, dar colorat, nu incolor.
Ultima oara am fost la control saptamna trecuta, miercuri. I-am auzit bataile inimii. Dimensiunile erau ca la carte si doctorita mi-a zis ca e ok. Ca acea scurgere e fireasca, dar pana la un punct.
Mi-e foarte frica!
Mai ales ca ma mai inteapa burtica sau ma mai doare, dar daca iau nospa sau stau in pat e ok.
Ajutati-ma sa ma linistesc. Ati avut si voi asa ceva? Sau ati auzit de asa ceva si... Offfff.
Nu vreau sa pierd floricica. Joi facem 9 saptamani.
PetraTudor spune:
Buna Gigelica!
Si eu sunt oarecum in aceeasi situatie, adica la control am auzit ca bb are activitate cardiaca si s-a vazut ca se misca, dar am emotii mari in legatura cu aceasta scurgere...la mine e maronie-stravezie....
Stiu ca scurgerile normale in timpul sarcinii sunt acele "pierderi albe" si ca pentru orice modificare de culoare sau consistenta e bine sa mergem la doctor....
Stiu si eu...Oricum daca doctorul ti-a spus ca e bine, poate nu e cazul sa stai ingrijorata...Eu am emotii deoarede doctorita care m-a vazut este o rezidenta si sper ca ceea ce mi-a spus este corect. Oricum bataile inimii le-am auzit si eu...deci, mergem cu Doamne-ajuta inainte.
Cat despre intepaturi, si eu am, dar Dr. mi-a spus ca sunt normale si ca le voi avea pe tot parcursul sarcinii. Importnat este sa nu se transforme intr-o durere mai acuta.
Multa sanatate si curaj, ca il ajutam pe bb daca suntem si noi curajoase.
PS Voi vorbiti cu bebelusii din burtica? Sotul meu ne citeste povesti, deja avem doua carti 
Timi07 spune:
ELILOV la multi ani!
Alina.nchiar, avem acelasi DPN; sa vedem daca se tin bebeii de cuvant si vin pe 17 ![]()
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
florinela79 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui OlgaTarziu Azi dimineata mergand spre lucru am avut un accident oribil. Ploua, un truck a decis sa faca la stanga, mi-a taiat fata si eu m-am izbit cu masina in truck. A venit politie, pompieri, salvare. Abia am ajuns acasa de la spital. Masina e distrusa total. M-a salvat masina si air bagurile..... E greu sa va spun ce simt acum. Ma doare foiecare cm din piept si spate. Am vanatai peste tot. Bebelusul e bine. Doamne multumesc nu am nimic rupt. Politistul a spus ca un pic daca alunecam mai spre stanga, putin daca aveam o masina mai proasta si muream. M-am intors in impact 180 de grade, era sticla si fiare peste tot in intersectie. Inchid ochii si vad doar truckul ala mare si alb care se apropie cu viteza cumplita, si eu m-am agatat de volan si am zis doar" Doamne ai mila, nu ma lasa.".... Olga Fericirea nu este nimic decat sanatate buna si o memorie proasta. Albert Schweitzer |
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat, slava Domnului ca sunte-ti ok!
Eu de cum am ramas gravida , gata nu mai conduc.
Mi-e teama ca atentia mea nu mai este atat de distributiva, la fel si concentrarea. La astea se adauga si bezmeticii din trafic.
Doamne fereste sa am o cadere de glicemie sau o ameteala la volan. Asa ca ma aduce sotul meu la serviciu, plecam mai devreme de acasa.
Aveti mare, mare grija ...
Numai de bine sa auzim!

fbruma
elilov3 spune:
fetele multumesc frumoas de urari ce mi-ati dorit voi sa se intoarca la voi inzecit 
Scurgeri vaginale
Scurgerile vaginale insotite de mancarimi sau arsuri pot fi semnul unei infectii sau al unei boli cu transmitere sexuala. Chiar si fara mancarime sau arsura, scurgerile pot fi prezente in timpul sarcinii. Acest lucru se datoreaza structurii mucusului produs de cervix pentru a crea o bariera de adapostire a copilului tau pentru a-l feri de infectii si alte lucruri ce i-ar putea dauna.
Toxiinfectiile alimentare
Toxiinfectia alimentara este o problema din ce in ce mai serioasa in SUA. Cauzele cele mai importante sunt date de frecventa in crestere a meselor luate la restaurant si de procesarea centralizata a alimentelor.
Toate alimentele contin in mod natural cantitati mici de bacterii. Dar cand alimentele sunt manipulate defectuos, gatite insuficient sau depozitate inadecvat, bacteriile se pot multiplica pana pana la un numar suficient de mare pentru a determina boala.
Parazitii, virusurile si substantele chimice pot si ele contamina hrana, dar intoxicatia alimentara de asemenea cauze este mai putin obisnuita. Daca mananci alimente contaminate, faptul ca te vei imbolnavi sau nu depinde de organism, timpul de expunere, de varsta si sanatate.
Pe masura inaintarii in varsta, celulele sistemului imun incep sa nu mai raspunda atat de repede si eficient la agenti infectiosi. Copiii mai mici au un risc crescut de imbolnavire deoarece sistemul lor imun nu este suficient de dezvoltat. Afectiuni precum diabetul si SIDA si tratamentele anticanceroare pot si ele reduce raspunsul imun, crescand susceptibilitatea la intoxicatii alimentare.
Toxiinfectia alimentara poate produce suferinte multiple. In intervalul 1-6 ore de la consumul de alimente sau apa contaminata, ai probabil un tip obisnuit de toxiinfectie alimentara. Simptomele sunt reporezentate de greturi, varsaturi, diaree sau dureri de stomac.
Autoingrijire
Odihneste-te si bea multe lichide
Nu iti administra medicamente impotriva diareei pentru ca acestea pot incetini eliminarea bacteriilor si toxinelor din corp
Afectiunile usoare si medii se rezolva frecvent de la sine, in interval de 12 ore
Asistenta mediacala
Daca simptomele dureaza mai mult de 12 ore sau au un caracter grav sau apartii uneia dintre grupurile de risc prezentate mai sus, consulta medicul curant.
Avertizare
Botulismul este o toxiinfectie alimentara cu potential letal. Se datoreaza ingerarii de alimente ce contin o toxina formata de anumiti spori in alimente. Toxina botulinica este cel mai frecvent descoperita in conserve de casa, mai ales de mazare verde si rosii. Simptomele incep, de obicei, la 12-36 de ore dupa ingerarea alimentelor contaminate. Simptomele includ dureri de cap, vedere incetosata sau dubla, slabiciune musculara si, eventual, paralizii. Unele persoane acuza greturi, varsaturi, constipatie, retentie urinara si scaderea salivatiei. Aceste simptome solicita atentie medicala imediata.
sanatate multa fetele 

29+
Dimitrie