Mamici de Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (8)
Raspunsuri - Pagina 15
iulia_30 spune:
Oana ,eu am fost la 4 spre 5 saptamani si nu s-a vazut nimic.Scurgerile doar stii ce sunt.Oana capul sus!
.Eu eram calendaristic in saptamana6 iar doctora mi-a scris pe foaia de trimitere la analize saptamana 5.De fapt la primul echo aveam 5 sapt si nu s-a vazut nimic.Ea spunea ca am 4 dar din 17 iulie erau 5.Deci se poate sa nu se vada.
iulia
6+
Floric spune:
ce fac dragutele cu "GHIOCEI"? Cum ne simtim in wk? Dupa cum vedeti am "inviat". Adica, pana la aceasta ora, MUltumesc lui Dumnezeu, nu am nimic. Doar ceva usor, dar deja m-am obisnuit. Si nu stiu daca e bine sau nu, dar daca nu mi-e foame nu mananc, si atunci nu mai mi-e greata. Ca in zilele trecute ma fortam sa manac dimineata, pranz si seara, chiar daca ce ingurgitam nu se putea numi mancare. Ori sa evit toate starile, manac cand mi-o fi foame. Insa, ciudat, ma apuca cate o pofta si implicit foame, pe la 6 dimineata...rad singura in pat...cat e ziua de mare sa nu vad nimic in fata ochilor...probabil ca pe bb il inspira puterea noptii. Azi dimineata simteam ca nu se mai face ziua odata sa plec in piata dupa pipote. Ei, si evident, dupa ce am cumparat m-am potolit, le am si acum in frigider. Normal ca nu le-am mancat caci...mi s-a facut un pic de greata cand le-am vazut in mana mea si am renuntat. Dar nici pofta nu mai imi e.
Maria, multumesc de incurajare, si astept sa ma lase.
Cu toate ca greutatea este cea dianinte de sarcina, chiar in unele dimineti usor mai scazuta (uimitor), unii pantaloni ma cam 'tin" in talie. Voi cum stati cu imbracamintea? Se simte ceva? Insa sanii...cred ca am ras prea mult de sanii mamei mele si de sutienele purtate de ea...dar ma tem ca o sa o ajung indata. Sanii sunt in crestere. Am renuntat la vechile sutiene, si port o bustiera cu care mergeam inainte la sala (ehei, ce vremuri).
A, si sa revin la mancatul pestelui...din ce am citi pe net si chiar am intrebat dr de fam e permis/recomandat sa mananci peste, dar nu de genul celui maritim. Adica ce se gaseste la noi in Dunare. Acum cat despre poluare, sa ne fie cu iertare dar si morcovul din pamant este poluat si crescut cu chimicale. Oricum dupa experienta de ieri, cine stie cand voi mai manca peste..si salaul era preferatul meu.
se vede ca am o zi buna...v-am spus ca sunt vb lunga...
Abia astept raspunsul de la echo si vizita la medic a mamicilor din Galati (din cate am retinut merg sapt asta la dr. Ciobotaru). Astept reactii, poate, poate, ma mai gandesc si eu sa-l vizitez.
NUmai bine si sanatate.
anamariame spune:
Oana, eu exact la 4 saptamani si 6 zile am fost la ecografie. S-a vazut ceva, insa nu foarte clar, si m-a chemat din nou doctorul dupa o saptamana (cand lucrurile erau muult mai evidente). Eu zic sa stai linistita, bebelusul creste in legea lui, o sa te convingi peste cateva zile. Doar putintica rabdare iti trebuie
Ana-MariaDon't worry about what people think, they don't do it very often.
oanaiacovita spune:
Iulia, Ana-Maria, 

Multumesc mult!
Eu una stiu ca am ovulat mai tarziu,undeva prin z20 probabil si asta imi da forta sa sper.
Mult nu mai e pana marti la un nou bhcg si atunci voi sti cum stau lucrurile.
inca o data!!!
Oana
Un vis pe cale de implinire...
4+
O noua viata 
noi2
"TODAY is a gift, that is why it is called THE PRESENT..."
alina.n spune:
Pupici gravidutelor,
Oanaeste posibil ca sarcina sa fi fost prea micuta ca sa se vada.Eu de ex am fost la 6 sapt dar la eco normala nu a vazut-o ci doar la eco transvaginala(cica din cauza ca am uterul retrovers).Tu cum ai facut eco?
Floriceu ma balonez de la orice pap si am ajuns sa nu mai pot purta nici o pereche de blugi pt ca am senzatia ca ma strang la burtica
asa ca nu prea mai am multe variante de imbracat![]()
DarAl si eu am aceasta problema cu caderea parului, in ultima luna am observat ca imi cade mai mult decat deobicei, poate fi o carenta de vitamine?
Alina
7+
elilov3 spune:
alina si darl referitor la cadere parului niste informatii aici. oricum daca vreti mergeti la dermatolog explicatii ca sunteti insarcinate si de la o anumita varsta gestationala se da un tratament..stiu pt ca am avut o prietena in aceasta situatie si la prima sarcina m-am confruntat si eu...cl carenta de vitamine si minerala..mariti aportul de fructe si legumen si implicit o viata cat de cat echilibrata..pup sanatate 
Sarcina si schimbarile sale
Femeile care asteapta sa devina mame pot ramane surprinse de schimbarile pe care sarcina le poate determina in aspectul pielii si al parului. Dar acestea sunt foarte obisnuite. Iar diagnosticarea corecta si tratarea "simptomelor" care apar in timpul sarcinii sunt esentiale pentru asigurarea sanatatii mamei si a fatului.
Dr. Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la Spitalul Colentina, explica faptul ca, referitor la acest subiect, trebuie avute in vedere trei lucruri: felul in care sarcina influenteaza pielea, cum actioneaza ea asupra bolilor de piele existente dinainte de graviditate si cum trebuie privita medicatia in aceasta perioada.
Tulburarile de pigment din timpul sarcinii
Acestea provoaca o modificare a culorii tenului si, in acest caz, pe piele apar zone cu pete mai inchise. In aceasta perioada, devin mai inchise la culoare mameloanele, linia alba (zona dintre buric si pubis) si zona genitala. Acelasi lucru se intampla si cu pistruii si alunitele de pe fata sau de pe corp. Toate aceste semne dispar in lunile post natale. Tot din cauza tulburarilor de pigment este posbil sa apara si asa numita "masca de sarcina" (cloasma) vizibila in a doua perioada de graviditate. Cum se manifesta? Prin pigmentarea intensa a fruntii, a obrajilor si a portiunii din jurul gurii. Dr. Leventer spune ca de vina sunt modificarile hormonale si influenta luminii.
Modificari ale pilozitatii
Sarcina afecteaza fiecare parte a trupului feminin, inclusiv parul si unghiile. Schimbarile nedorite le pot speria pe viitoarele mame si de aceea este bine sa discute cu un dermatolog care sa le avertizeze de modificarile care vor urma. Exista situatii in care apar cresteri excesive ale pilozitatii (accentuarea mustatii, fire de par groase ce cresc in barba). Poate aparea si acneea de sarcina.
Caderea parului
O alta situatie neplacuta este caderea parului (alopecia), prezenta in prima parte a sarcinii si dupa nastere. Nu e o cauza de spaima prea mare, pentru ca nu inseamna pierderea permanenta a podoabei capilare sau chelirea prematura. Se trateaza cu vitamine.
Vergeturile si leziunile vasculare
In lunile a treia si a patra pot aparea vergeturile. Cauza lor este lipsa de elasticitate a pielii si sunt mai vizibile pe sani, abdomen si coapse. Aceasta neplacere poate fi prevenita cu crema antivergeturi, de la Galenic sau Lierac. Uneori, femeia insarcinata se plange de anumite leziuni vasculare. Acestea sunt niste vase mici de sange, vizibile prin pielea coapsei, care in timpul sarcinii se pot accentua. Tratamentele pentru leziunile vasculare nu se fac decat dupa nastere, pentru a nu periclita conditia viitoarei mame. Persoanele care au varice sau insuficienta venoasa pot suferi si ele de o agravare a starii lor pe perioada graviditatii.
Boli produse de sarcina
- pruritul gravidic - senzatia violenta de mancarime a pielii;
- herpes gestationes - apar bubite pe toata suprafata corpului; 2% dintre femeile insarcinate se confrunta cu aceasta neplacere;
- eruptii de tip urticarie, acestea neafectand intr-un fel sarcina;
- foliculita de sarcina poate aparea in lunile a patra si a sasea;
cuprinde toata pielea, dar, in ciuda mancarimilor, nu influenteaza sarcina.
Este indicat sa iti continui medicatia pentru bolile de piele, in timpul sarcinii?- in general, medicamentele au efecte negative asupa sarcinii si pot produce malformatii asupra viitorului copil;
- sunt interzise citostaticele, tetraciclina, doxiciclina si diazepamul
Maria k multumsc frumos asa asa scoateti pampoanele 

29+
Dimitrie
iuca spune:
elilov LA MULTI ANI iti doresc sa fii sanatoasa, fericita si sa ai un bebe sanatos, frumos si mancacios.
Un buchet mare de 

de la mine.
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown

3ani+6 luni