Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (93)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Salutare!
Ma bucur ca v-au placut desenele sotului.Are intradevar talent la desen,stiu asta de vreo 11 ani si a fost foarte usor din aceasta cauza.A cautat desenele pe net,le-a facut pe perete in creion si in marime mai mare dupa care a intrat je in priza si le-am colorat.Cea mai grea munca a facut-o el dupa ce le-am colorat a dat contur cu negru ca sa iasa asa mumos.

Luminita, mami de ingerasul mult iubit George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

LILIANA- tu ai dreptate in ceea ce spui legat de ingrijirea copiilor intr-o familie acreditata. dar cred ca e ca si in cazul bonelor. poti avea f mare noroc si bona sa fie super sau nu. La noi insa cam asa e si in gradinitele /cresele particulare. la cele de stat e si mai rau. Ma refer aici la crese. Cred ca in cazul gradinitelor situatia nu e asa rea deoarece copiii sunt mai mari si chiar pot avea activitati comune. Uite eu de 1 sapt si ceva citesc tot ce gasesc despre gradinitele particulare din Bucuresti. Am vorbit cu managerul meu care le cunoaste cam pe toate directoarele si stie cum stau lucrurile. Educatoarele sunt tinere, prost platite in majoritatea cazurilor (de aceea nici nu stau prea mult), si grupele de copii sunt cam de 7-12 cu o singura educatoare si eventual o ingrijitoare. Mie mi se par prea multi copii la o singura educatoare (daca au toti sub 2 ani). plus ca din dorinta de a avea un cat mai mare castig conditiile nu sunt super: camerele sunt mici , de obicei camerele se transforma in dormitoare la pranz, preturile sunt mari si multe gradinite vor ca parintii sa plateasca si perioada vacantelor (2 sapt pt Craciun, 1 sapt pt paste, 1 mai si cand copilul absenteaza pe motiv de boala). Am explicat de ce mie mi-ar placea sa exsite si familii acreditate (eventual sa aiba si camere web sa vedem copii cum au unele gradinite). In SUA, Franta, canada aveti si ale optiuni mai bune de aceea e normal sa vreti mai mult.

LORADIN- imi pare rau ca Anei nu i-a placut la mare. Poate la anul cand va fi mai mare va fi altfel. Tocmai am vb cu niste prieteni cu o fetita de 1 an si 7 luni care s-au intors d ela Albena si la fel mi-au spus ca cea mica nu a intrat in apa, abia s-a jucat in nisip si nici celalat bebe care era cu ei nu a fost mai incantat.

ANALINA- imi pare tare rau ca ati fost internate. Cred ca v-a fost f greu. Multa sanatate si sa va odihniti sa va reveniti. Iar despre mancare... respecta regimul (daca mai aveti) si in curand cea mica va manca sa recupereze ce a pierdut. Astia mici asa fac. Dupa ce se insanatosesc mananca f mult o perioada ca sa recupereze ce au pierdut din cauza bolii. Ai incredere ca pana si maria a recuperat tot ce a pierdut in spital plus 200-300 g peste.

LUMI_NAQ- super desenele

Maria e bine. Am fost dimineata la impartasit, apoi a plimbat-o taica-su cu bicicleta (i-am luat scun de ala care se prinde pe ghidon) prin IOR , a mancat (pentru prima data fara mofturi deloc) si dupa ce s-a mai jucat putin s-a culcat. E o dulce. Incearca sa spuna f multe cuvinte dar unele sunt stalcite rau si nici eu nu stiu ce spune. Mai rau e ca ea vrea sa o inteleg si se enerveaza... repeta de mai multe ori, imi arata si dc tot nu inteleg plange. Sper sa vorbeasca mai repede sa nu mai fie asa complicat.
Nu stiu cine se mira ca striga copiii pe nume. Ii striga dar nu va inchipuiti ca-i striga corect: dadi(david), dutz(vladut), maa (mara), lalaua (laura), adei (andrei) si tot asa. ea saraca tine minte cum ii cheama dar cu pronuntia e mai greu. Mie insa mi se pare adorabila. Nu-mi vine sa cred ce a crescut. si incepe sa aiba zile cand e f cuminte. Mai nou afara nu mai alearga peste tot ci sta mai mult pe langa mine sau pleaca dar se mai uita sa vada daca vin si eu. Mai sunt si exceptii dar tot mi s epare un progres. Am capatat curaj si o mai scot cate 1 ora si fara carut daca nu plecam in parc.
cam asta e tot , va urez o duminica placuta tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

vaaaai, maine e 1 septembrie si multi bondarei si bondarite vor incepe sa mearga la cresa in timp ce mamele lor vor merge la serv, asa-i?!?!

Atunci spor la lucru albinelor si la bazaitoarele mici sedere cat mai placuta la crese!

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Tinem pumnii la mamicile care incep job-ul si puilor care merg la cresa!Acomodare usoara

Elena M.&Adrian Atit de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Tzuna,sper ca nu te-a suparat interventia mea.Ai dreptate,7-12 copii sub 2 ani sunt prea multi pentru o educatoare,iar sistemul de crestere in familii acreditate ar fi bun daca ai putea vedea tot ce se intampla acolo.Asa as fi si eu multumita,aici,si as opta pentru varianta asta.
In final,ce faci cu Maria?
Eu discutam ieri cu o mamica de baietel mai mare(8 ani) care m-a sfatuit sa-l mai tin acasa pana la 2 ani,macar.Sunt putin dezorientata ca stiu ca are dreptate,din punctul de vedere al bolilor pe care le poate contacta,dar ma gandesc ca nu prea am cum sa fac asta...
O sa vedem ce facem pana la urma,e greu sa alegem acum ceva pentru ei,sunt cam micuti.
Bafta si pupici Mariei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

LILIDANA- nu aveam de ce sa ma supar. tu ai perfecta dreptate numai ca aici la noi nici macar gradinitele/cresele particulare nu sunt super ok desi platesti f mult daca stam sa raportam la salariu. Ce fac eu cu Maria? Inca nu stiu. Maine ar trebui sa ma duc sa vad o gradinita undeva spre centru. Am citit lucruri mai bune despre ea, ca pret e la fel cu celelalte (610 ron pe luna fara masa de pranz, pentru program 8-13)doar ca nu sunt mijloace de transport in zona iar eu nu conduc. In fine... mergem sa o vedem, sa vad cum as putea ajunge sa o recuperez pe maria dupa-amiaza, daca ma incadrez in timp , apoi mai e o gradinita la mine in zona dar directoarea e plecata si inscrierile se fac dupa 8 septembrie. Solutia cea mai potrivita pentru mine si maria in cazul de fata ar fi sa o pot da cat mai aproape de casa si sa fie cat mai putini copii in grupa. Tot maine vreau sa vorbesc cu o bunicuta care o ingrijeste pe prietena Mariei sa vad daca nu mi-ar tine-o ea 3 dimineti pe saptamana ca eu numai atat as avea nevoie. O voi plati exact ca la gradinita numai sa fie de acord. E o femeie in putere ( 50 ani), maria o cunoaste de 1 an si o place f mult, cealalta fetita e de varsta Mariei si se joaca zilnic deci se cunosc si se inteleg. Singura problema ar fi ca dna respectiva sa fie de acord sa le tina pe amandoua tinand cont ca nu le va putea scoate afara (sunt prea mici si pline de energie amandoua) si va trebui ca si parintii fetitei sa fie de acord ca ei totusi o platesc cat de cat pe dna respectiva chiar dc e bunica fetei. Va anunt curand ce am facut. Oricum de pe 8-9 septembrie chiar tb sa incep initial 1-2 zile pe sapt si apoi 3 zile serios si restul printre picaturi de acasa.

Si da si eu cred ca cel mai bine ar fi ca sa putem sta noi cu copiii acasa pana la 2 ani dar nu-i asa simplu iar uneori cresa/ bona pot fi o solutie chiar mai buna decat cineva din familie (mama, soacra) atunci cand nu exista intelegere. deci fiecare caz e diferit si sunt sigura ca fiecare mama din grupul nostru cel putin va face cum este mai bine pentru puiul ei.

Multa bafta tuturor care incep lucrul de maine.
MARTA- ce mai face Victor. Cand incepe sa mearga la cresa?

Daca intereseaza pe cineva este o cresa de stat destul de buna (adica mai buna in comparatie cu altele) la Drumetului (Drumul Taberii).Eu o stiu de f mult timp, de cand lucram ca asistent social si plateam cotizatia pentru unii copilasi care erau din familii f sarace si stateau la grupa saptamanala. Inca de atunci mi-a placut acea cresa pentru ca era f curata in comparatie cu altele (ma puneau chiar sa-mi trag niste papuci din bumbac peste incaltamintea de strada), dnele ingrijitoare ii cunosteau f bine pe copii si-mi puteau furniza date complete despre evolutia copiilor asistati de noi , niciodata nu am auzit mai multi copii plangand asa cum auzeam in alte crese cu care colaboram. Ulterior am recomandat aceasta cresa si unei colege de facultate care avea o fetita de 1 an si f mari probleme cu sotul. din pacate era vb si de violenta casnica asa ca isi lasa fetita tot la grupa saptamanala ca sa o scuteasca de scenele de acasa. Timp de 1 an si ceva cat a stat copilul acolo nu s-a imbolnavit decat de 2 ori, manca bine , a invatat sa faca la oala, sa mearga, sa vb.... a fost un caz disperat, acea mamica chiar nu avea de ales dar a fost un caz fericit si copilului i-a mers f bine la cresa.

Gata, noapte buna tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Buna seara!

Am venit si noi de la tara. Am sarbatorit-o acolo cu tort, sampanie si cantec pe mamaia mea care a implinit
80 de ani! Sa-mi traiasca ani multi, ca tare mult o iubim si ea nu mai stie cum sa ne alinte!

Ela, ma gandeam la o combinatie de ingrijire acasa, asa cum spun Tzuna si Lilidana. In plus, mi-ar placea ca
mama respectiva sa imi fie ruda sau sa locuiasca in vecinatate. Am deschis acest subiect in ideea ca poate
stie cineva de o solutie similara la noi. Mi se pare mai avantajos decat o gradinita unde sunt multi copii,
parintii nu pot urmari ceea ce fac acolo, ingrijitoarele se schimba mereu, sunt prea departe sau prea scumpe.
Pe de alta parte solutia cu bona proprie chiar daca e o persoana foarte potrivita are dezavantajul ca
nu exista socializare. De exemplu iarna, sa zicem ca sta 2 ore afara in parc, nu prea sunt copii ca e frig,
nu prea au jucarii afara ca ingheata manutele, etc., luni bune in care nu socializeaza.
Si eu va trebui sa apelez la una din solutii, macar sa gasesc o femeie care sa ma ajute in primele luni
de la nastere si nu stiu cum sa fac. Ar mai fi solutia sa-l dau pe Petru la mama mea care iese la pensie
anul viitor dar nu vreau sa fac asta dintr-un singur motiv: cu siguranta se va considera abandonat, mai
putin iubit decat bebelusul si in nici un caz nu trebuie sa-i induc aceasta parere.

Doamne, ma gandeam la Eliana (ii urez un concediu placut), cate bagaje trebuie sa faca. Noi facem o geanta pentru noi
si un troller pentru Petru, punem jucarii si tricicleta si gata, s-a umplut masina. Ea oare face cate o geanta pentru
fiecare copil, deci 3, una pentru ei, carucior de gemenuti si jucarii pentru toti.. e o mare dilema cum
incap... trebuie neaparat sa mi-o lamureasca la intoarcere.

Lumi, reusite desene, tin minte ca pe mine ma fermecau carpetele cusute de mamaile mele, unde-mi petreceam verile
si adormeam cu ochii la ele. Imi faceam povesti in minte cu acele imagini cusute de mana. Cred ca ajuta la dezvoltarea
imaginatiei.

Iuliana, intr-adevar bunicii au tendinta sa-si rasfete nepotii... cand l-am luat pe Petru dupa o saptamana
petrecuta cu mama a urlat 2 zile ca vrea in brate. Dar cu noi in general nu-i merge. Si i-a trecut. Ma gandeam
totusi, ca la acel pret de 1300/luna poti gasi o bona supercalificata, eventual fosta educatoare sau invatatoare
care sa aiba grija toata ziua de copil. Sunt agentii care ofera astfel de solutii, cu bone testate si cu referinte.
Este pur si simplu o parere, as apela si eu la asta daca am fi de acord sa dam aceasta suma.

Loradin ai fost tare simpatica, desi ma gandesc ca pe voi nu v-a distrat sa fiti inchisi pe balcon! La ce etaj
erati?

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Aoleuuu cum am scris! imi cer scuze, am scris mai intai in Notepad si am copiat si de asta se vede asa.
daca nu puteti citi va inteleg. va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

florin-a...............am incercat sa vad si eu filmuletul,dar dupa 5 secunde ramane blocat.....mai incerc sa vad si eu albinuta ta la joaca cu prietenele

stefimic.....pupam un stefan cuminte si vorbaret.si asteptam pozici

Lumi_Nag..................moama ce misto au iesit picturile!!!super!bravo taticule!

diana_jors.......vazut poze.ce frumos se joaca la piscina!!!i-am luat si eu lui darius una si am pus-o pe balcon.nu am reusit sa-l fac sa stea in piscina.a rasturnat-o de vreo 3 ori de a curs de fiecare data apa in balcon la vecina(noroc ca ne intelege si nu se supara pe noi),apoi o intoarce cu fundul in sus si se chinuie sa intre in ea.am renuntat la piscina noi.

loradin........vai ce-am mai ras la faza cu inchisul pe balcon.am si incercat sa-mi imaginez scena.pupam pe Ana care se sterge cu servetele umede pe picioruse de nisip!

elpower.............da!noi am fost la iarba verde si ia uitati aici ce-i mijeste mustata lui fie-miu cand vede sticla de bere

http://good-times.webshots.com/photo/2921351010101384761dfQniQ

cat despre sarbatoare.....nici eu nu am stiut nimic si nici in calendarul care-l am eu nu e nimic scris,dar tata cand m-a auzit ca vreau sa fac curat si sa mai si spal a sarit cu gura la mine ca-i sarbatoare ca stie el.am renuntat la spalat,dar curatenie tot am facut.acum am vazut ca ti-a raspuns si roxanici

anaalina.........pupici la albinuta smecheruta care fuge cu jucariile.si da! suntem tare bronzulici!

tzuna............eu m-am mirat ca striga copii pe nume.chiar si asa stalcit cum o face ea.darius arata cu degetul si zice ,,îî,, si multi copii nici nu se joaca cu el ca daca nu vorbeste...nici nu-l inteleg.dar el se tine scai dupa ei pana se plictiseste si apoi isi cauta altceva de joaca

rein..................se intelege ce ai scris.,,la multi ani!,,ptr.mamaia ta.

eu va pupic si plec la somn!maine pleaca tata si sunt cam trista......s-au dus diminetile cand gaseam cafeau facuta,s-au dus orele de relax,somnul de frumusete........o sa raman pe mana lui fie-miu care o sa-mi manance ficatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdalena76 spune:

Buna dinimeata!
ne-am intors si noi acasa dupa o luna si ceva de plimbari. a fost super frumos si s-a terminat super repede. am fost la munte si la mare. vladut a fost incantat de munte pentru ca a vazut multe animale iar la mare valurile au fost o incantare. i-a placut si nisipul si jucariile altor copii.
s-a mai lungit (masuratoarea exacta nu am facut-o, poate peste cateva zile) si a mai si luat in greutate desi pare mai slab ca inainte. cu ceva scandal ne-au iesit 2 canini si un dintisor (pana la dantura completa mai avem 2 canini si 4 masele)
daca la munte a mancat de m-a speriat, la mare a cap postit. noroc cu tzitzi ca altfel murea de foame....

hai ca ma bag la citit ca am o gramada de recuperat. (ca am ramas la cap 90)
mi-a fost dor de voi, tare de tot
va pup pe toate

Mergi la inceput