Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (93)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

madybulancea..........reteta care o fac eu.

Piure de spanac cu ochiuri romanesti

Ingrediente pentru 4 portii

1kg spanac;
2 linguri ulei;
1 ceapa;
sare, dupa gust;
1 ou la fiecare portie.

Mod de preparare

Se aleg frunzele de spanac si se spala în mai multe ape. Se pun la fiert în apa cu sare 20 de minute. Se taie ceapa pestisori. Se scoate spanacul într-o strecuratoare, se scurge bine, dupa care se trece prin mixer sau prin robot.(eu il pisez de regula cu o lingura de lemn.nu am folosit nici robot nici mixer)

Se încinge apoi uleiul într-o cratita si se caleste ceapa. Când s-a înmuiat, se adauga spanacul, o lingura de lapte praf si o cescuta cu apa. Se amesteca încontinuu. La primul clocot este gata.

Ochiurile românesti se prepara astfel: se fierbe jumatate de litru de apa cu un vârf de cutit de sare. Când da în clocot se sparg ouale direct în cratita în care fierbe apa., se lasa 3-4 minute pe foc, apoi se scot cu o spumiera.

sigur mai sunt si alte retete.poate vin fetele cu altceva.a!si eu mai pun si fierb orez si il amestec cu spanacul la reteta de mai sus.
pupam un razvanel smiorcait.

Elena.2006..............eu m-am lasat pagubasa cu purtatul palariutei,dar nu plec niciodata fara ea si mai insist din cand in cand......fara rezultat.

radcarmen..........stai sa ma vezi si pe mine de saptamana viitoare cand o sa plece bunicul.sigur o sa am si eu faze de astea.

Lumi_Nag..........am vazut si eu pozele voastre din concediu.ce serios este el cu ochelari de soare!!!!!un scumpic

iuliana_2007.............m-am uitat si eu pe linkul care l-ai dat.nu stiu daca parerea mea conteaza......activitatile.....sunt o gramada si mi se par ok.la meniu..........intreb si eu ,,de ce chips?,,sau nu e vb. de chips-urile care le stiu eu?e adevarat ca darius mananca toate rahaturile,dar nu i-am dat pana acum chips,nutella si nici margarina (ca s-a discutat pe aici)

tzuna............stai si nu te enerva.ma gandesc ca ala e doar un exemplu de meniu si nu e batut in cuie.(e adevarat ca puteau sa aleaga alt meniu ptr.site ca de acolo iti faci prima impresie,unde aveau fructe macar o data pe saptamana)poate au fructe la 10:45 - 11:15 cand au ,,Gustare, poveste si cantec,,...........nu stiu...imi dau si eu cu parerea.

rein...........hehehe,adu-ti pestisorul la noi!cand o sa-l vada pe darius cum baga cu amandoua manutele in gura si tac-so mai sta si el cu lingurita pregatita sa-i dea copilului sa manance si o inhata si pe aia sa vezi ce o sa manance si pestisorul tau!

hai sa va spun.....acasa darius din fructe mananca mult banana.ca asta ii place.am incercat sa-i tai cubulete de mar,piersica (fara coaja)si alte fructe.....nu le vrea.in schimb am fost in vizita la o prietena si acolo a mancat si piersica si mar si prune.......deci:,,mancarea din vecini e mai buna!,,

cat despre activitatea solicitanta a lui fie-tu!!!! pai mie imi plimba darius doar un scaun prin bucatarie si ma zgarie pe creieri(dar ce sa-i fac?macar sta sub ochii nostri cand avem treaba)dar tu cum rezisti la 3 scaune plimbate si unde mai pui...ca in toata casa?

cat despre mamica din Franta.........si aici se intalneste medota asta.se numesc garderii in mediu familial.respectiva trebuie sa aiba niste cursuri de pregatire(prim-ajutor,de igiena,ceva activitati),sa indeplinesca anumite conditii(sa locuiasca aproape de un parc,sa aibe spatiu,sa nu locuiasca mai sus de etajul 1 daca sta la bloc)si mai sunt......
deci respectiva isi poate deschide gradinita(sau garderie cum se spune aici).daca e singura nu are voie sa aibe mai multi de 6 copii.mancarea......poti sa-i duci tu de acasa si ea doar o incalzeste sau sa manance ce prepara ea.preturile difera.daca e subventionata de guvern ,ca parinte platesti 7 $ pe zi,daca nu platesti intre 20 si 35 $ pe zi.

aici in privinta garderiilor in mediul familial sunt impartite(asta din ce am auzit si eu din ce spun cei care au avut copii la o astfel de gradinita si cu care am mai discutat.

unii spun ca piticii nu prea au activitati decat tv-ul si ce se mai joaca ei singurei.educatoarea doar ii supravegheaza.iesitul in parc....dupa cheful doamnei.........
de aceea multi care au nevoie urgenta de garderie si gasesc loc acolo il duc prima data,iar daca se elibereaza loc in gradinitele mai mari ii muta.
acum nu spun ca in doate garderiile familiale e situatia asta!sunt garderii de care parintii sunt multumiti.

poate vine si lilidana cu parea ei.eu am scris din ce stiu eu.

uite ca o sa ne spuna florin-a din experienta ei!.....multa bafta!

si ca sa vedeti si voi ce ,,atent,, e fie-miu cand ii facem cate o morala priviti

aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Bravo Darius sa nu asculti ce nu e interesant ...super tare

Apropo de link-ul cu gradinita pare ok in afara de mancare, cips-ul ala ce o reprezenta si pentru mine pretul mi se pare cam mare ...pentru mine

Eu si sa vreau si nu o pot lasa pe Raisa pentru ca dansa are ritual la masa (de fapt asa zisa masa) si nu stiu cine ar avea rabdare cu ea

VOiam sa va zic si eu de o mica problema la Raisa.....este foarte timida cu ceilalti care nu sunt din familie...ii trebuie ceva timp pana se acomodeaza si cand e la cineva nu merge singura sub nici o forma se tine de pantalonii mei si terbuie sa fiu cu ea prezenta peste tot.......nu stiu cat este de grav

Noi azi in meniu am avut ciorbita de fasole si cartofi natur cu carnita...

Ce repede cresc copiii nostri ...parca ieri eram la odisee si ne vaietam si aita-ne acum suntem mari deja

Va pup ca maraie.....

Daca vreti sa invatati sa jucati alunelu va invitam

Raisa luna a doisprezecea

Raisa 1 an

Diana
mama de albinuta mofturoasa RAISA-MARIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Bravo Raisa, hai ca venim si noi la joc...

Sa va zic si ce face Adrian in special afara.Vrea sa mearga netinut de manute, nu asculta deloc, ia de pe jos ce vrea el, ii explic ca nu e voie, ca e murdar, etc, fara succes.si exemplele pot continua.In momentul in care intervin cumva, urla si se pune pe jos.Eu nu mai stiu cum sa ma joc cu el sau sa ii atrag atentia.Voi ce strategii abordati?

Elena M.&Adrian Atit de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Nag spune:

Carmen sar'mana de complement .Si Darius isi baga degetele in urechi cand il certati???

Mie mi-a zis o mamica din parc,care lucreaza in domeniu ca la cresa de stat este regim de orfelinat.Cica nu au nici un fel de program educational sau ...eu stiu ce.Cica sunt schimbati,hraniti,pusi pe oala si somn.Se mai joaca ei intre ei daca se joaca daca nu ...plang.
Asa o fi? Pe vremea raposatului stiu ca era nasol tare la cresa dar acum?

Luminita, mami de ingerasul mult iubit George Catalin
Povestea minunii noastre in imagini,
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3e42c4b9e14d94094845f0" target="_blank">19.03.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Mady, sa adaug si eu reteta proprie de spanac:
Cumpar o punga de spanac congelat (prefer bonduelle sau dujardin ca au mai putina apa). Tai 2-3 cepe si le pun la fiert inabusit ( nu le prajesc sa manance si copilu'). pun apoi spanacul, aproape de sfarsit adaug sare si lapte sau smantana proaspata. daca fac sufleu la cuptor pun un ou batut+ spanac+lapte de la inceput.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Iote-te! Ce tabararati asa? Mai bine margarina cu mezeluri decat fish fingers si chips? N-o sa gasim in veci nicio gradinita sa ni-i creasca asa cum i-am creste noi. E exorbitant pretul, intr-adevar. Cel putin, la noi, la gradinitele particulare e pret cam de 1 mil pe zi pe luna. Adica daca il lasi pe copil 4 ore - 4 mil si in asta e incluse si transportul dus-intors. Ca activitati, n-am idee ce fac ei pe acolo. Inca nu m-am interesat, dar nu stiu daca chiar merita pretul asta. Eu, personal, as da-o la gradinita de stat, numai ca nu stiu tac-su ce parere are. Ca pentru fie-sa nici ce e mai bun nu e suficient. Pana la urma, daca n-am de gand sa o dau la vreo scoala particulara care sa urmeze programa din gradinita, ce rost are sa ma chinui? Ma refer aici la gradinite tip Montessori, step-by-step si mai stiam una care-mi scapa. Aha! Waldorf, parca. Oricum, la noi nici nu sunt deocamdata nici gradinite, ce sa vorbesc de scoli? Olteni caposi cu care nu se intelege nimeni! Sincera sa fiu, mi-ar placea si mie sa-mi fie copilul incurajat in creativitate sau mai stiu eu ce atuuri personale o avea, insa, deocamdata, sistemul nostru de invatamant nu sa semne ca si-ar reveni cumva. Asa ca ma tem ca i-as face mai mult rau decat bine si s-ar pierde pe parcurs. Nu e o pledoarie pentru invatamantul de stat, Doamne Fereste! E doar o constatare ca ,la ora actuala, numai asta e pus, oarecum, la punct in tara noastra. Restul sunt incercari timide de a face ceva. Si, de multe ori, nereusite.

Chestia cu mai multi copii stransi sub supravegherea unei mamici nu am inteles prea bine sub ce forma ai dori-o, Rein. Adica sa fie ceva oficial facut in sensul asta sau, asa cum ziceam eu ca as vrea sa gasesc 2-3 mamici cu care sa avem prin rotatie grija de copii? Detaliaza un pic.

Scumpa Raisa! Si noi tot la Alunelu avem cheful cel mai mare de dans. Iar Darius , mortal la faza asta!

Elena, Thea mea nu face, inca, prea des asa, dar eu, de fiecare data o iau in brate si ii zic sa planga cat vrea ea. Si vorbesc cu ea. Chestia asta cu ignoratul, mie nu-mi suna bine deloc. Nu stiu cum mi-ar fi mie daca in mijlocul unor discutii cu sotul, de exemplu, el mi-ar intoarce spatele si ar astepta sa ma calmez. Cum naiba sa ma calmez cand eu tocmai fac o criza de nervi?

Probabil ca am uitat ceva, dar revin.

Pup!

Ela si Thea, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Poze Thea-Ioana
Thea-Ioana slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elpower spune:

Si dupa ce mi-au obosit ochii tot citind despre gradinite (nu ma intrebati, ca nu stiu de ce mi s-a pus pata pe asta, am gasit un site cu lucruri artistice si mai putin artistice de facut cu copii. Super-interesant mi se pare mie, dar ramane sa il apreciati sau nu si voi: http://fun.familyeducation.com/activities-center/toddlers-preschoolers-K12children/?grade_range=98-98&theme=arts-and-crafts&go.x=26&go.y=8&detoured=1

Ela si Thea-Ioana, darul meu de la Dumnezeu - 26 martie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilidana spune:

Carmen94,du-te si tu la Niagara,daca vrei sa vii alba(la par) de acolo...Sau poate Darius nu e asa scandalagiu ca David.Eu am zis ca nu mai mergem curand undeva,cu masina.Ne chinuim si aici,in oras,cu cate o iesire de juma de ora.Trebuie sa aiba permanent un "mascarici" care sa-i distraga atentia,iar singura cu el nu ma aventurez niciodata...

Kitty,tu nu strigi la faze din astea la Raul?Sa ma auzi pe mine ce fac cu biata Kari daca mi se pare ca il bruscheaza pe printz.

Felicitari Deliei pentru tricicleta.Si eu stiu ca mai tarziu pedaleaza picii,deci ea e o albinuta precoce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

RaisaFudulu.......................aha!deci ti partea lui fie-miu!!!!mai ,dar fata ta e bestiala rau de tot cu alunelul ei!!!
cat despre timiditate.....si darius e la fel.cu persoane care le vede rar sau cu persoane care le vede prima data.la inceput e timid rau de tot.se ascunde dupa mine si ma impinge in fata.dar dupa vreo 20 minute isi revine.nu ca s-ar omora dupa respectiva sau respectivul,dar ii zambeste,mai vorbeste in limba lui,ii mai da cate o jucarie.....
cu copii........tehnica e alta.arata cu degetul spre respectivul copil sau copii uitandu-se la mine parca ar astepta sa-i dau eu confirmarea sa se duca sa se joace.ii spun sa se duca si el sa se joace cu ei daca vrea si inainteaza cate un pas si iar imi arata cu degetul si imi zice ''îî,, eu il incurajez,el iar mai inainteaza iar mai imi arata si face ,,îî,,...si tot asa pana se apropie de ei.daca sunt copii mai mari ca el ,darius sta si ii asculta ce vorbesc si se tine dupa ei(ca cei mari nu prea il baga in seama cand isi dau seama ca el nu prea vorbeste)pana se plictiseste.daca sunt copii de seama lui incearca sa se joace cu jucariile lor
nu-l deranjeaza prea tare daca alt copil se joaca cu jucariile lui(asta in cazul in care el se da pe topogan sau face altceva si jucariile stau aruncate in groapa de nisip).mai are momente cand daca vede alt copil ca se joaca cu jucariile lui se duce ,i le ia si mi le da mie sau le pune chiar el in carut.

Elena.2006.............darius aduna toate gunoaiele din parc si le duce la cosul de gunoi.asta chiar in parcul de langa blocul nostru si am evitat sa-l mai duc acolo ca nici locul de joaca nu e amenajat cine stie ce.il duceam daca ieseam mai tarziu si nu era prea cald afara.ca de regula in parcul unde mergem noi e curat,numai ca este si o fantanita si el era fleasca dupa primele 10 minute.crize mai face si el daca suntem in parc si nu vrea sa plecam spre casa,dar il iau fortat(mai ales daca e ud)i; pun in carut ii explic ca e timpul de plecat acasa si daca nu inceteaza cu plansul primeste pedeapsa.ii trece de plans cand iesim din parc si vede masini,ba mai vede pe cineva care-si plimba cainele.
daca suntem la cumparaturi(ca ni s-a intamplat si acolo sa se crizeze)il iau si plec cu el la masina.cum iesim din magazin nu mai zice nimic,numai ca incepe lupta ca nu vrea sa ma tina de mana.si iar plans,ripostat.....pana vede ca nu are sorti de izbanda.

Lumi_Nag.......................isi baga degetele in urechi si cand ii explicam cu calm ca nu are voie la priza ca acolo e curent si poate sa pateasca ceva,cand mananca ca porcusorul cu ambele maini si mai pune si cate un picior pe masa si taica-su ii spune ca nu-i frumos ....si da-ti seama bucurie mare cu mainile pline de mancare pac!cu ele in urechi.

elpower..................multumim.la faza cu ignoratul....adica eu sa nu-l ignor pe fie-miu,dar el sa ma ignore bagandu-si degetele in urechi!pai asta-i treaba?!?!......hai,ca am glumit!!!!

lilidana.....la noi problema e pana il convingem sa-l punem in scaun(atunci urla)ca dupa aia se uita pe geam la masini.si mai face si el nasoale la drum.se chinuie sa-si deschida centura,ba intinde mainile sa il luam in brate.....dar in general e cuminte si doarme in masina chiar daca e odihnit.

ieri am fost toti 3 la cumparaturi pe jos cu darius in carut.numai ca el nu a vrut frate sa stea legat nici cu centura nici bara din fata nu vroia sa o punem.intr-un final dupa explicari am lasat-o ca el.am zis ca sunt si eu si soata.nu ajunge el in strada.de vreo 4 ori a sarit din carut intentionat.bineinteles ca nu reuseam sa ma oresc la timp si ajungea cu picioarele sub carut.se uita la noi dar nu zicea nimic .se suia singur in carut.nu vroia sa mearga nici pe jos,nici sa impinga de carut.doar sarea din carut si se suia inapoi.intr-un final si-a pus singur centura.

cafeau ptr voi e gata si eu plec la somnic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Carmen94, admir revenirea ta, sa te tina, da?!

asaaaa....sa mai raspund si io la ce mai tiu minte ca s-a dezbatut pe-aici:

ignorat copilul - io il mai ignor pe rares atunci cand face fite desi i-am explicat si am fost calma cu el. Cand continua in ciuda explicatiilor mele sau consider ca vrea ceva ne-rezonabil ii dau ignore.

adormit copilul - oare aici am citit despre asta?! rares a fost unul din copiii adormiti leganati sau tinuti in brate/pe perna. De vo luna cred il pun in patutul lui, ii pun laptele in brate si io stau langa patut pana adoarme. Isi bea laptele, imi da sticluta se intoarce pe o parte si somn usor. Totusi nu tb sa plec pana nu e adormit bine pt ca ma simte imediat si e in picioare.

gradinite rares o sa mearga la gradi din cartier (care spre norocul nostru e una faina desi e de stat). Nu ma mai gandesc ce o manca acolo ca imi fac sange negru. Sper sa il primeasca la toamna viitoare desi o sa aiba numai 2 ani jumate si la gradi una din conditii e sa aiba 3 ani impliniti.
LA cresa l-as fi dat daca nu as fi avut alternativa.

chestia cu parintii care tin copiii la noi sigur nu se face in cadru legal asta, doar poate asa intre prieteni. Mi-ar surade ideea da nu stiu daca m-as descurca cu mai mult de 2 copiii. Ce ma fac io cu 3? daca nu vor sa mance? cum alerg in 3 directii in parc dupa ei?

timiditatea la copiii - rares e timido-salbatic, is e pune cateodata o ceata pe creier si urla cand vede ca se apropie cineva necunoscut de el, se ascunde in picioarele mele sau plange de mama focului. e aleatoriu insa, nu pricep cum/cand face. De ex ieri in parc se plimba bine mersi singur. TRecea lume pe langa el, n-avea treaba. La un mom dat a aparut unchiul meu in peisaj, l-a vazut, si-a abandonat caruciorul pe care il plimba si a venit intr-un urlet si o alergatura la mine inapoi. DEci l-a recunoscut si a inceput sa urle?! si la ceilalti oameni nu zicea nik?!

M-am hlizit de n-am mai putut de Darius, ma asteptam sa vad o fata spasita.... cand colooooo Bravo Darius!!!

Si Alunica lu' mamica e o scumpa.

Poze cu vacanta....dati 2-3 pagini mai in spate ca nu le-am sters linkul.

roxana & Rares Teodor (23 martie 2007)

Mergi la inceput