Mamici de pepenasi de iulie-august 2008(130)
Raspunsuri - Pagina 15
AnnaBaby spune:
Dia exact asa face si Ioana, dar nu tot timpul, depinde de felul de somn - daca doarme iepureste tresare la cel mai mic zgomot, sau chiar si fara vreun zgomot. Dar daca doarme bustean poti sa tai si lemne pe ea, in seara asta a adormit in timpul mesei si degeaba ii scuturam piciorusul ca ea nu s-a trezit si pace...
Anna
de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
gallyb spune:
Sursula, parerea mea este sa nu intrerupi sanul.La mine in prima luna Fetita a luat 750g, iar acum nu prea vrea sa manance, e mai puturoasa, adoarme, nu pot sa o trezesc si parca tot nu as introduce formula.Mai ales ca spui ca bebe a luat bine in greutate si analizele sunt bune.
Sun sunt de acord cu ideea ta. Apropo pe unde te plimbi prin politehnica? ca si eu acolo sunt zilnic seara dupa 19:00. Eu ma plimb pana adoarme si dupa aia stau pe bancuta langa biserica.
Kimmy rotatixul il cumperi singura sau il platesti la medic? Sunt curioasa cat este. Noua ne-a zis ca ne face ea toate vaccinurile si le platim pe loc.
Mona eu zic sa ceri parerea la alt medic. Of, saracuta de tine prin ce treci...
Xenia (9.07.2008)
marimar spune:
Turtu, bine ai venit acasa cu bebe Mara ! Sint curioasa sa ne povestesti cum a fost nasterea, ce experienta ai avut??
Despre somn si adormit bebe Mara, eu zic ca Mada ti-a dat un sfat f important, pt ca unii bebelusi dorm fara probleme iar altii trebuie invatati sa doarma. Cel mai bine e sa incerci sa o pui in patut treaza, dupa baita si dupa ce a papat. Incearca sa-i faci o rutina, simpla dar mereu aceleasi lucruri la aceleasi ore aproximativ. Chiar daca acum se zice sa nu imbaiezi bebeii in fiecare zi, ca nu e nevoie, e totusi nevoie de rutina iar baita la aceeasi ora asta inseamna, pe linga faptul ca ii relaxeaza, le aminteste ca se apropie timpul de nani.
In NZ m-au invatat sa infas copilul cind il culc, in primul rind pt ca se trezeste singur dind din minute pt ca nu are control asupra lor, apoi pt ca fiind infasati ca o sarmaluta ( cu minutele linga corp) le da un sentiment de siguranta, se simt ca in burtica la mami unde nu era prea mult loc !! In plus, infasindu-l mereu cind trebuie sa doarma, bebelusul invata incet incet ca atunci e timpul sa doarma.
Un alt lucru important: sa nu asteptam sa fie prea obositi bebeii pt ca e si mai greu sa adoarma singuri. Trebuie sa fim atenti la primele semne de oboseala, la primul cascat si sa ii punem la somn atunci.
cam atit imi amintesc acum,
ma duc si eu la nani
-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
atb spune:
Camy, imi pare tare rau ca trebuie sa treci prin atatea... speram ca durerea prin care ati trecut sa va faca mai apropiati, dar se pare ca n-a fost asa... dar daca tu zici ca nu mai simti nimic pt. el si ca despartirea nu te mai poate afecta, atunci ma bucur ca ai luat decizia asta si ca vrei sa-ti incepi o viata noua de una singura si de ce nu, cu un copilas infiat. Oricum, singura nu vei fi, noi suntem aici alaturi de tine, te asteptam si la clubul scutecelor si-ti tinem pumnii in legatura cu infiatul, sa scapi repede de toate procedurile si sa te poti bucura si tu alaturi de noi si minunile noastre mici. 
Ioana, felicitari!!! Bebe Andrei, bine ai venit pe lume, sa fii sanatos, papacios si cumintel!
Anka, multumim!
Sun, deci pana la urma cum sa scriem, asa cum au scris ultimele fete, ca un fel de concluzie la ceea ce a insemnat odiseea pt. noi, sau ganduri pt. viitoarele mamici, celor care le predam stafeta?
Am fost azi la dr. gine ca deja nu mai suportam epiziotomia asta, imediat fac 6 sapt. de la nastere si eu inca nu stau bine in fund, ca ma ustura pe-acolo si supureaza. Si dr. a descoperit ceva fire pe care corpul meu nu le-a tolerat si nici nu le-a eliminat, m-a curatat pe-acolo si a zis sa stau linistita ca de-acum sunt "pe calea cea buna".
Era si cazul sa incep sa ma vindec, ca ma saturasem... si ar fi cazul sa incep
ca nici nu mai stiu cum se face...
Si mi-e o groaza... dana81, tin pumnii si la tine, sa-mi spui cum a fost...![]()
Adriana mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008
gallyb spune:
Nu stiu cum reusiti voi seara sa faceti inca maaj dupa baite. Noi de obicei mancam cu o jumate de ora inainte si cand o sacot din cadita tipa de zici ca nu a mancat toata ziua. Noi cu masajul suntem in cursul zilei, ca altfel....
Of, Camy saraca de tine. Cate ti se intampla. Suntem mereu alaturi de tine. Dumnezeu sa te aibe in paza.

Xenia (9.07.2008)
atb spune:
Cristina, super interesant articolul pus de tine pe mailul comun! Sa stii ca eu am inceput deja sa disting unele plansete ale lui Nicholas, plansul de foame e asa, mai mult miorlait, iar cel de durere sau colici e un plans nervos, mai zgomotos, si fatzuca ii e mai schimonosita. Inca n-am terminat de citit tot articolul insa maine continui lectura, acum fug la somn pana doarme si Nicholas. Noapte buna la toate!
Adriana mamy de
Nicholas Cristian 19.07.2008
marimar spune:
Oana felicitari pt bebe Raul !
Ioana felicitari pt bebe Andrei
Sun, minunata idee pt fetele de la odiseea vecina !
Dragi mamici si gravidute de septembrie-octombrie,
Vreau sa va impartasesc un secret: perioada de sarcina a fost una din cele mai minunate din viata mea, am cunoscut la odisee fete incintatoare si cu un suflet extraordinar. A fost o odisee incercata foarte greu si care ne-a unit mai mult ca orice.
Acum ca odiseea de iulie-august se apropie de sfirsit vreau sa va doresc la fiecare in parte sarcini usoare, fara probleme si bebelusi sanatosi, sa va bucurati din plin de aceste ultime zile de sarcina pt ca oricit de dificile par ele, sint de fapt o parte infima din viata voastra iar greul adevarat abia dupa nastere vine, cind invatam sa devenim mamici !
Bucurati-va si savurati fiecare moment, fiecare clipa, fiecare perioada pentru ca trec mult prea repede!
Odata cu sarcina m-am descoperit indragostita de femeile gravide, mi se par atit de frumoase incit daca as fi artist cred ca le-as picta sau fotografia constant ! Ma trezesc pur si simplu zimbindu-le pe strada si privindu-le cu admiratie si jind...
Am fost foarte fericita gravida si m-am simtit cea mai frumoasa femeie de pe pamint incit cu tristete ma gindesc ca nu voi mai trece prin aceasta stare magica - (pt mine)- ....sint mamica fericita a 3 copilasi minunati !
Va doresc sarcini usoare in continuare si sa aveti parte de nasteri frumoase, minunate, de neuitat! Pentru ca da, asa trebuie vazuta nasterea, ca un moment divin, ca un act de creatie prin care ne zamislim pruncii si aducem pe lume o noua viata ...moment in care ne indragostim iremediabil si pentru totdeauna
-------
eu si cele 3 minuni ale mele
........
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !
Nati spune:
Salutare fetelor,
Eu nu mai apuc sa citesc din urma, am si fost ocupata zilele astea.
Sper ca sunteti bine.
ankalaura, aici poti sa te dai de ceasul mortii in fata medicilor, tot fac ce stiu ei.
Iritatia de pe obrajei a disparut, am inceput sa-l dau cu crema de corp, incepuse sa se faca precum rogojina. Vad ca e bine acu.
Oanasm, felicitari mamico, refacere rapidasi un bebe mancacios si cumintel.
Biri, a dat norocul peste mine, sau mutat niste americani din Virginia peste drum de noi, si aseara m-am pomenit cu vecina care ne-a adus niste struguri si o cutie de ciocolata, ca semn de bun venit in zona noastra.
Eu acum ce trebui sa fac, sa bag placinta de mere la cuptor si sa ne infiintam la ei, asa cum am vazut in filmele americane, si cum zice si sotul.
Bai ce ma enerveaza cand imi forteaza cineva mana, acum trebui sa intorc gestul cu ia placinta da-mi placinta.Offf!
Ajuta-ma cu ceva idei!
Mersi.
Camy, iti doresc tot binele din lume, si sper ca vei fi ok.
Te pup si iti admir forta cu care mergi mai departe in viata.
Dragi gravidute de septembrie- octombrie,
Va doresc sanatate multa si bunul Dumnezeu sa va binecuvanteze nasterea si pruncutii.
Sa fiti barbate in fata durerilor
, dormiti acum cat puteti, mai mergeti la o cina la restaurantul favorit cu sotul, ca nu se stie cand o sa mai aveti ocazia dupa ce vin urlatorii mici
.
Va pup si va doresc nasteri usoare si fara complicatii!
Va asteptam pruncuti de septembrie - octombrie!
Eu nu stiu cum sunteti voi, daca slabiti cat de cat dupa nastere, ...eu una am mai pus 2kg de cand am iesit din spital.
Am o burta de parca as avea 4-5 luni, asa ca am dat comanda de niste dvd-uri cu ceva execitii dansuri latine, poate poate mai dau jos din burta.
La sfarsitul lui septembrie intru in forta si ma apuc de dansat, ca Pilates ma plictisesc.
Va anunt eu daca are efect dansul sau e pierdere de vreme.
M-am si vopsit ieri, am mai taiat putin din par, arat mai tanara cu blond
.
Ma car sa mai beau putina cafeluta ca acu se trezeste urlatorul.
Pup fetele si aveti grija de voi si pepenasi!
Mamii de Matei
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
AnnaBaby spune:
Mai fetelor, vi s-a intamplat pana acum sa doarma bebe toata noaptea fara sa se trezeasca la papa? Ioana noaptea trecuta a dormit de la 12 la 7 jumate, dupa baita aseara a papat si a adormit bustean. Acum nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrijorez... Voi ce ziceti?
Anna
de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love
Kimmy spune:
neatza
fetelor,copilasii vostri cum au reactionat la vaccin?
timi ieri a dormit toata ziua,cu ff scurte pauze de cateva minute cand manca si adormea la loc.
azi in schimb plange intr-una
oare o dor piciorusele?
noroc ca inca e acasa sotul ca mie mi se rup mainile...si sufletul cand o vad cum plange
Kimmy mami de Timea Cristina