Copiluti de mai-iunie 2005 (83)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Noi am fost in mamaia dar sincer nu se merita. mizerie mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Mai, nu stiu nici eu prea bine. Am numit-o pe fi-mea si "stomac de azbest" pentru ca trebuia s-o tin la regim intrucat ieri desi ma dadeam uimita de suferinta ei a binevoit sa produca primul scaun diareico-apos. Asa ca am decretat si pentru ea regim. Dar n-a fost chip. A jelit toata noaptea dupa lapte, i-am dat pe seara si primul sfert de sumetrolim desi cred ca e cam putin si am dat s-o culc nemancata. Nu am rezistat pur si simplu asa ca i-am dat un biberon mai mult gol cu biotics pe care l-a baut pe nerasuflate si ar mai fi vrut dar a razbit-o somnul. Nu pentru mult timp insa. A inceput iar foiala si smiorcaiala si i-am dat iar lapte incurajata de bunul mers al treburilor dar n-a mai fost la fel de bine ca prima data asa ca mi l-a servit inapoi cu bolta. Si nu i-am mai dat dar m-a miorlait toata noaptea cu trezirea generala si definitiva la 6 de sunt zombie si acum. Evident la ora asta cei doi tauni isi refac fortele pentru dupa amiaza iar eu nu pot dormi o data cu ei pentru ca dupa mai bine de 8 luni de zile in seara asta in sfarsit vine cineva sa-mi dea gauri in balcon pentru sarmele de rufe. Si nu e cineva oarecare ci un coleg si prieten al lui Mihai si al meu care vine si cu sotia prilej de intalneala si taclale iar eu nu-i pot primi cu casa pur si simplu rasturanta cu fundul in sus asa ca trebaluiesc de zor
Filip e bine, ieri a stat nemancat pentru ca ii era frica sa nu vomite. Dupa multe artificii si povesti si doar cativa dumicati inghititi efectiv, azi mi-a cerut el singur iaurt cu fulgi, cerere care e atat de iesita din comun dupa 6 zile de foamete incat chiar daca mai aveam putin pana terminam de gatit pranzul, nu am putut s-o refuz. Asa ca i-am dat iaurtul cerut, a bagat si domnisoara azbest nasul in el si acum i-am culcat urmand sa le dau masa de pranz cand s-or trezi. Cu scaunul mai trebuie sa se puna calumea pe picioare dar sper din suflet ca bioticsul sa-si faca treaba repede si bine. In rest el nu mai are nimic.

Simona, furazolidonul era urmatorul pe lista.
De fapt eu am facut o greseala monumentala cu acest episod de boala. Am sunat pediatra lor, mi-a dat un tratament si o tactica de abordare a problemei si apoi m-am gasit cu mot sa merg si la camera de garda la emilia irza. Unde am gasit un doctor cam libidinos, sau el saracu doar asa o fi fost el dragut, dar eu si nu numai eu ci si Mihai am avut sentimentul ca astepta ciubucul de dupa, deci acest medic mi-a prescris alt tratament si alta metoda de abordare. Putin mai drastica chiar decat pediatra mea. Am facut o medie intre cele doua metode, dar medicamentele mi-a fost teama sa le amestec asa ca am mers pe primul tratament. Daca nici maine nu-si regleaza scaunul ii dau furazolidon. Iar hidrasec, o fi bun ca eu nu l-am gustat ca am si eu o buba la cap si nu-mi place sa gust medicamentele il pun pe mihai dar Filip mi l-a scuipat mereu de credeam ca este amar. Nu mai zic ca nici sarurile de rehidratare nu a vrut sa le ia. Sarumina pentru sugestii.
Si feliciatri pentru cat ai reusit sa slabesti! Iaca eu dau ca racul inapoi, nu cumva sa ajung frumoasa si slaba Dar cand o incepe Filip gradinita incep si eu aerobicul

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cloreta spune:

Vai, Androix, saracuta de tine si vai de pitici:(
Eu atunci la imboldul tau i-am dat un antibiotic stiu, dar nu ma intreba caresi am scapat.
Chiar nu papanimic? Zeama d-aia de orez nu bea? Ca e macar dulceaga si poate o accepta, doamne ce mila mi-e de pitici cand sunt bolnavi.

“If you want to feel rich, just count the things you have that money can’t buy”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Andreea eu am postat undeva anul trecut, cred, un regim pentru BDA (boala diareica acuta), nu mai stiu pentru ce copilas, si parca Gabitza, daca nu ma insel l-a dus pe contul comun. Daca nu, pot sa-ti trimit pm cu el. E un regim instituit de un medic foarte bun de la infectioase pentru fii-miu (nu special pentru el ) cand ne-am dus de urgenta cu vreo 20 de scaune apoase. Sanatate multa!

Nelia mai ai dureri de cap?

Noi ne-am intors de la piata en gros cu de toate pentru muraturi, zacusca si gem. Maine ma apuc voiniceste de copt la iarba verde. Asa nu-mi place perioada asta din an cand trebuie sa ma pun gospodareste pe treaba (ma streseaza si cumparatul in sine, atata agitatie), vreo cativa ani am sarit din schema pregatirea de iarna si tot cumparam ba un borcan de muraturi, ba o zacusca, dar am ajuns la concluzia ca tot mai bune-s alea puse si facute cu manuta mea, asa ca m-am intors inapoi la munca de jos. Cel putin am luat-o din vreme.

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Elisor, am intrat si am scos documentul respectiv, mersi. Problema mea este ca Filip in continuare refuza mancarea iar eu nu am nervii lu soacra-mea sa-l alerg prin casa cu lingurita. In afara de iaurtul de dimineata nu a mai mancat nimic, dar il las in pace si cand mi-o cere atunci ii dau. Si asta nu pentru ca ar mai avea vreo problema cu burta, nici vorba, dar ii e frica in schimb nu s-ar da in laturi de la o chupa chups.
Georgia in schimb pare sa nu mai aiba nici o problema. In afara de mine pe care m-a gasit schimbarea biberonului pe o canuta cu cioc moale la care domnisoara azbest nu se uita nici cu fundu

Cloreta, biseptol era antibioticul ala, sau dupa numele lui comercial de acum sumetrolim. E foarte bun, doar ca Filip e alergic la el. La Georgia vad ca-si face efectul.

Vacanta in Maroc cu POZE
Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Pentru scaune apoase eu ii dau lui Andrei Loperamid sirop, si am bagat de seama ca "strange" burta.

L-am testat si eu eu azi pe mine, ca nu's ce am mancat de am patit-o clasa'ntai.

Edit: ma innebuneste Andrei cu capriciile si starile super nervoase. Nu stiu cum sa-l iau si cum sa-l multumesc. Sunt sigura ca e din cauza lui raducu, nu stiu cum sa-i linistesc frustrarile. Nu se manifesta explicit asupra lui Raducu, dar ne face viata grea. De doua zile a facut pasiune pentru o suzeta a lui Raducu. Ditamai flacaul cu suzeta in gura.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam3" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05) si puiul mic Raducu(06.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Un buna mai smiorcait si de la noi. Nu sintem bine, Tudora are diaree si nu stiu de ce, pe mine ma doare capul, lui Lisandru ii ies dintii si in continuare are probleme cu nasucul, ii curge si e infundat... ca urmare, noaptea somn ioc. Una peste alta, as putea spune ca am avut zile si mai bune! Dar mi-a venit covorul, Elisor, tu l-ai vazut cred, nu ma asteptam sa vina atit de repede, asa ca vor gasi copiii casa aranjata. Asta daca am curaj miine si trag o fuga pina in Ikea, ca mi-a intrat si bursa si imi ramin vreo 200 de cheltuiala. Ca mai am de luat una alta, flecustete, dar ca sa termin o data cu casa. Inca ne-ar mai trebui: canapea, televizor, calculator bun si daca se poate Mac, masina de spalat si uscator si de rezolvat geamul de la aragaz, care a explodat. Tare mi-ar placea sa le luam acum, sa vedem si noi odata totul pus la punct, ca promit ca pina cind ne vom muta la casa noastra, nu-mi mai iau decit un set de oale eventual. Am si vopsit salonul... am facut doi pereti portocalii... abia astept sa termin de sters si de strins ca sa pun si covorul, sa vedem cum se vede. Dar in rest, nu ma bucur cu o stare prea buna, numai ca muncind, am cam uitat. I-am luat si rechizite Agatei si i le-am etichetat, rucsac, sac pentru sport si geanta pentru prinz, numai scolarita lipseste (ea a inceput scoala de ieri, dar am anuntat ca va veni abia miercuri), Tudora a trecut la grupa de 3-4 ani si am fost la sedinta cu educatoarea... Am inscris fetele la activitati, pe mine la scoala, pe Octav la fel... Sanatate, timp si forta sa le facem pe toate ne mai trebuie. Asa ca, am avut nite zile tare ocupate, plus durerea mea de cap, care nu ma lasa, nu mai e chiar atit de rau, dar nici bine nu-mi este. Partea buna este ca am slabit 7 kilograme, am 74 de kilograme! Dar ma si tin de ce maninc, plus alergat si mers mult pe jos, plus citeva exercitii acasa. Daca voi continua asa, pina la Craciun voi fi si eu femeie adevarata!

Gabitzam, sa stii ca si Tudora e in aceeasi faza. Aseara, poate pentru prima data de cind o am, m-am suparat tare-tare rau pe ea si am trimis-o in camera ei si nu am lasat-o sa iasa pina cind nu am avut eu chef sa o vad. Si nu am avut vreo jumatate de ora, ca nu mai puteam, de fapt, in general, nu mai pot. E greu singura cu doi pitici si amindoi mofturosi pe deasupra. A bocit vreo 10 minute, apoi s-a bagat in dulap si s-a jucat... Ma mir ca a acceptat pedeapsa, dar nu am ce sa-i fac, i-a intrat in curut ceva... Si cind ma gindesc ca vine si ce mare, alintata si rasfatata... si incepem lectiile... Imi vine sa fug de-acasa!

Nu mai stiu ce voiam sa zic, dar nu mai pot sta, ca trage Tudora de mine ca vrea desen, bine ca bebe doarme, ma duc si eu sa ma intind un pic cit se uita ea la desene. Va pup si va doresc sanatate maxima!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Da, Nelia am vazut covorasul, e frumos. De abia astept sa intri in posesia aparatului sa vad camerele aranjate. Nu pricep, la voi se incepe scoala in mijlocul saptamanii? Felicitari pentru slabit!

Da' ce-i cu diareea asta, toata lumea are?

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Nelia, aoleo dar cate ai pe cap! nu stiu cum poti sa le faci pe toate. zau asa. noi stam in casa pana vine sotul de la munca si abia atunci ies cu ele afara. Pur sis implu nu am cuaj sa ies pentru ca Alexia fuge de langa mine. Asa ca e un scandla la noi in casa dimineata ceva de groaza. Tipa, se bat, se fugaresc, trantesc... Vb de bebelusisme, Alexia isi roade unghiile en gros cu toate lacurile ce le dau. Asa ca azi i-am pus direct piper. si?! tot cu degetele in gura sta. Plus ca are momente cand este in regresie. Vrea sa fie bebelus!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Azi dimineata mergand spre lucru am avut un accident oribil. Ploua, un truck a decis sa faca la stanga, mi-a taiat fata si eu m-am izbit cu masina in truck. A venit politie, pompieri, salvare. Abia am ajuns acasa de la spital. Masina e distrusa total. M-a salvat masina si air bagurile..... E greu sa va spun ce simt acum. Ma doare fiecare cm din piept si spate. Am vanatai peste tot. Bebelusul e bine. Doamne multumesc nu am nimic rupt. Politistul a spus ca un pic daca alunecam mai spre stanga, putin daca aveam o masina mai proasta si muream. M-am intors in impact 180 de grade, era sticla si fiare peste tot in intersectie. Inchid ochii si vad doar truckul ala mare si alb care se apropie cu viteza cumplita, si eu m-am agatat de volan si am zis doar" Doamne ai mila, nu ma lasa."....

Mergi la inceput