displazie de sold

displazie de sold | Autor: steffan

Link direct la acest mesaj

buna ziua,

la o ecografie la 1 luna si jumatate, doctorul pediatru nea- spus ca bebe-ul nostru are displazie de sold si ca trebuie sa poarte cate 2 scutece dar ne-a recomandat sa il vada di un medic ortopedru..
Vreau sa zic ca de cand am aflat vestea asta suntem foarte ingrijoratii, nu stim la ce sa ne asteptam...imi vin in minte cele mai urate scenarii.
ne-ar fi de mare folos sa ne impartasiti din experientele voastre.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

si noi i-am pus 2 scutece pana la 2 luni ,dar noua ne-a spus asta din spital si pe urma si-a revenit ca am refacut eco.
Eu zic sa mergi cat mai repede la un ortoped sa iti spuna exact cum sta treaba .


anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)


poze si filmulete


povestea nasterii

www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria

www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanal spune:

Buna,
eu n-am experineta practica in astfel de afectiuni, insa stiu din ceea ce-am citit de-alungul vremii ca daca este o displazie usoara, ea se poate rezolva prin purtarea unor scutece mai mari sau chiar a cate 2 scutece , unul potrivit varstei peste care se pune altul mai mare(mai lat, care sa-i tina picioruseledepartate)...daca nu se rezolva asa se recurge la un aparat ghipsat...eu personal stiu ca nu exista probleme deosebite.poatea trecut efectiv cineva prin asta si stie mai multe
succes si multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

mergeti la un ortoped pediatru cu ecografia in dinti si vedeti ce-i de facut.
asta cu 2 pampersi ne-a spus-o si noua un ortoped chiar, si-i o prostie, asa ca aveti grija sa si nimeriti un ortoped ca lumea.
e o problema daca e pe bune, dar se rezolva.
de ex la noi a fost doar suspiciune si cu kineto (adica masaj si gimnastica) s-a rezolvat si gata. la unii trebuie in plus si imobilizare.
oricum e rezolvabil, incercati sa aveti incredere si sa nu va dati foarte tare cu capul de pereti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
De unde esti?
Eu am avut un caz in famile de displezie de sold grad foarte mare rezolvat doar dupa multe operatii unele reusite si unele nereusite ...
I-am facut si fetitei mele ecograf de sold la 2.5 luni ..
Mergi neaparat la UN ORTOPED ...SPECIALzat IN ORTOPEDIE INFANTILA ..
Repera ecograful la el...
Nu am nimic cu nimeni dar altfel vede un specialist si citeste un ecograf de sold decit un pediatru...care are uleterior specializare pe asa ceva ....
Desi nu aveam in localitate la mine specialist ortoped pe ortopedie infantila am mers 50 km pentru a-i face o ecografie fetitei ...
Intereseaza-te bine sa ajungi la medicul care "trebuie " inainte de a chinui si copilul si de a sta si voi numai cu ganduri ...
Multi medici fac ecografii de sold dar nu toti le fac bine si le citesc bine conteaza foarte mult la ecografie sa stii sa o "citesti" ...
In zona erau 5 medici care faceau ecografii si din 5 doar 2 "stiau ce zic "
Mare grija unde faci ecografia ...intereseaza-te bine...
Sanatate multa va doersc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Buna,

Daca un medic a spus ca este o displazie care se reface cu 2 pampersi........asa o fi. si noi am pus 2 pampersi pana la 3 luni si acu are copilul meu 3 anisori (maine poimaine) si nu are nici o problema. este bine de mers si la alt doctor dar daca este o usoara displazie se repara cu pampersi.
Am o colega a carei nepotica a stat cu piciorusele in gips de la nastere pana la o luna jumate...dupa care.....au constatat medicii ca nu era nevoie si ca se repara si cu pampersi. Bataie de joc.

Eu zic sa nu va faceti ganduri negre ca nu are rost. Mergeti la un medic bun si discutati cu el si o sa va linisteasca.

Sanatate multa.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

In primul rand tb sa va calmati.
Fetita mea care are aproape 6 ani, are displazie de sold, din pacate descoperita doar la 3 ani. Ni s-a recomandat sa evite in primul rand sa cada pe piciorul stang, sa fie trasa de el, sa sara pe el, dar sa faca mult sport, si anume: bicicleta, inot, calarie, mers desculta mai ales pe pietre. Am consultat 2 medici, unul ortoped infantil si unul ortoped, amandoi au spus la fel. Au recomandat si gips, dar asta ar insemna traumatizarea ei psihica, mai ales ca este un copil foarte emotiv. Vom repete dupa ce face 6 ani ecografia, si daca nu s-a rezolvt deloc problema, am vorbit deja la o clinica in germania care face papuci ortopedici personalizati. Am facut si aici ceva talpici care se pun in papuci, din pacate, deja au costat o gramda de bani, imposbil de folosit, pt ca nu intrau in papuci, cine ne-a recomandat clinica din germania, a zis ca sunt si necorespunzatori problemei. asa ca am inscris-o la calarie, la inot, am cumparat bicicleta pe placul ei si nu disperam.
va doresc succes

de Alexia (5 ani) si Maia (11 luni)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steffan spune:

Multumesc mult pentru incurajari...imi da incredere.
Pediatra a facut o ecografie si parea ca stie ce face, si intial a zis ca sa folosim 2 pampers si apoi cand s-a uitat mai bine a zis sa ne ducem la un ortoped.
Va da-ti seama ca am intrat amandoi in panica.
Asteptam cu mare nerabdare vizita la ortoped, poate atunci ne mai lamurim si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Farah spune:

nu toti pediatrii stiu sa faca bine o eco de articulatie de sold, nu e chiar ca la burta.
bafta sa aveti sa fie doar o forma usoara. sau sa nu fie deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns steffan spune:

sa dea Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Si noi am trecut prin asta.
Am mai mai vb si la alte subiecte( si am povestea si in semnatura), ca Amelia a avut ghinionul sa fie un caz mai greu de rezolvat, asa ca a trecut printr-o perioada lunga de ghips si 4 operatii. A fost greu, dar a trecut, acuma nu are defect la mers, mergem periodic la control si la fel ca si in cazul lui Missy, ni s-a recomandat sport, in special inot si bicicleta.
Concluzia: consultati un doctor cat de repede se poate, puteti consulta si doi-trei daca nu sunteti siguri sau daca vreti sa va convingeti. Important e sa nu lasati ca timpul sa treaca, poate e ceva usor care lasat asa, poate deveni ceva complicat.

Sanatate , multa !


Mergi la inceput