Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (16)
Raspunsuri - Pagina 4
cleo78 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui YLARI
AAAAA, pai ce faci, cleo, nu ziceai ca esti grasa, ca nu vine bine rokia, bla, bla??? Of ce rau imi pare ca n-am putut veni si io, a fost Mara in inferioritate numerica acolo... Vorba lu' socrate: next time!!!! Cleo, fata daca nu s-a marait, stai linistita, i-a placut. Noi am carat-o prin malluri cu orele cand a fost tati in concediu si tare ii mai placea, dormea in marsupiu de mama mama!!! YLARI http://community.webshots.com/user/YLARI http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png |
mai,fetelor, grasimile is in ochii nostri. Cand te stii ca porti marimea 36, si acu cumperi... cu alt prefix, te ia zbenga de la neuron.
Si da, fiica mea a fo de o cumintenie... in marsupiu, lipita de mine, mai ciripea, mai dormea... draga mamii draga!!
Cui o fi semanand???
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
YLARI spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui cleo78
mai,fetelor, grasimile is in ochii nostri. Cand te stii ca porti marimea 36, si acu cumperi... cu alt prefix, te ia zbenga de la neuron. Si da, fiica mea a fo de o cumintenie... in marsupiu, lipita de mine, mai ciripea, mai dormea... draga mamii draga!! Cui o fi semanand??? o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!! soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008 povestea nashterii |
Pai cand sunt cuminti si deshteptzi seamana cu noi, mamele, bineinteles!!!!
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
Doloress spune:
Fetelor sa va fie de bine intalnirea, vazut pozici, aratati tare bine, ma uitam cu jind la voi, oare am sa arat si eu vreodata asa? Eu mananc de sparg si in loc sa slabesc de la alaptat ma ingras, asta pentru ca toate pastilele de lactatie pe care le iau dau pofta de mancare. Incerc pe cat pot sa mananc sanatos, dar stiti si voi cu un bebe mic nu mai ai timp sa iti faci numai salate. Oricum, fain aratati toate, bebeii sunt niste dulci, cum statea ea Mara acolo intre 3 cavaleri pretendenti.
MsBB iar meregeti la control? Of, of, mititica! din partea mea pentru Andra mica si luptatoare! Mai vomita? Al meu seara nu mai vomita deloc, insa dimineata intotdeauna, pot sa il tin si 10 ore in sus. Asta pentru ca se agita tare dimineata la san, zici ca vrea sa o ia la fuga cu tot cu tzitzi.
Miss uite un link cu activitati, il am de la o mamica de la forumul de prematuri :
http://www.rc4k.org/docs/ASQ%2004-08.pdf
Desi sunt activitati de la 4-8 luni, poti sa incerci de pe acuma. Asa am inteles ca normal ei se joaca si asteapta sa te joci cu ei de pe la 4 luni asa.
Aici sunt alte linkuri, cu dezvoltarea normala a bebelusului, nu stiu daca va ajuta, voi aveti toate bebei la termen si sanatosi, la noi la prematuri tot mai persista unele semne de intrebare :
http://www.rc4k.org/docs/DevelopmentChecklist--04%20to%2008%20Months.pdf
semnale de alarma : http://www.rc4k.org/docs/Developmental%20Red%20Flags.pdf
http://en.wikipedia.org/wiki/Child_development_stages
Nu uitati ca sunt doar orientative, fiecare copilas se dezvolta in ritmul lui, unii sunt mai buni la una, altii la alta.
Socrate si al meu a facut un pipi azi de a udat bouncerul, ieri a facut kk in bouncer, numai ce se uscase ca l-am spalat! Si tocmai am trecut la un scutec mai mare, am zis ca are loc tot inainte de facut pipi, dar de unde. Sa stii ca nici eu nu mai caut explicatii, iau totul asa cum vine, la mine sunt total incurcata cu varsta corectata si varsta biologica. Oricum al meu se trezeste numai o data pe noapte si atata. Dar dupa acea trezire nu mai doarme in patutul lui nici sa il pici cu ceara, trebuie transferat la noi. Insa duminica a papat din ora in ora. Ii dadeam cand tzitzi cand formula, nici nu apucam bine sa il linistesc dupa o masa ca iar plangea de foame si isi baga pumnii in gurita.
Cleo super linkul, am ras de m-am prapadit. A porpos de linkuri, mai tineti minte linkul asta dat de Cleo : http://www.c00lstuff.com/1133/Do_s_and_don_ts_with_babies/ Eu am ras iar o tura, imi faceam curatenie prin favorite, tot streg din linkurile cu sarcina.
Gabitam eu nu mai calc de pe 19 mai de cand l-am adus pe bebe acasa de la spital. Numai din cand in cand vreo camasa de-a lui tati are onoarea asta. In rest lucrurile lui bebe inca de pe acea vreme nu le mai calc.
Diana asa de mult stati in Romania? wow! Merge si sotul, sau numai voi? Si eu mai cochetam cu ideea, insa sotu nu a fost de acord, sa stea singur atata vreme. Am vrut sa ma duc la sora-mea in State o luna cu bebe, nici asa nu a vrut sa ma lase, isi ia concediu si mergem amandoi doua saptamani. E topit dupa cupil, ar fi daramat sa vina seara la o casa goala. Apoi am hoarat ca la anul sa isi ia 5 saptamani concediul de paternitate si o sa le uneasca cu cele 3 saptamani de odihna pe 2009 si o sa mergem 2 luni, o luna in Romania la parintii mei si o luna in Germania la parintii lui. Nu mai stiu, la voi in Ontario aveti concediu de paternitate sau nu? La noi e tare fain. Uite tatal are posibilitatea sa isi ia 7-8 saptamani unite cu concediul de odihna, mami un an... Un trai si-o viata. Cand ma uit la fetele din Belgia-Olanda ca deja mergeti la scarbici...
Desiree imi pare rau de fetita ta ca nu doarme noaptea. Despre suzi nu stiu ce sa zic, ca al meu o scuipa cat colo, nu ii place deloc , am cumprat toate felurile si pentru toate lunile, am 12 suzete si pe nici una nu o accepta. Ai inceput deci deja diversificarea? Cum reactioneaza?
Victoria_mami spune:
Dolores, tocmai aici e baiul: ca doarme, in general, doar acu de 2 nopti nu a dormit, de-aia imi pun tot felul de intebari;
la diversificare a reactionat super bine, se pare ca morcoveii ii plac f mult, apple sauce la fel, si i-am combinat rice cereal cu 2 lingurite de morcovel, ca goale nu le-a vrut. Am incercat ieri sweet potato, dar nu l-a papat; mai incercam in cateva zile.
_
Victoria Isabella
http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
MissParker spune:
Offff, am citit abia pana la pag. 3 din capitolul 15, credeam ca nu mai reusesc!! Revin cu alt conspect, ca plange asta micu’ si tb. sa vina Bogdan de la servici si iar nu mai apuc sa postez. Dar inainte de asta trebuie sa va spun ca m-am cantarit si spre marea mea surpriza si bucurie, am slabit un kilogram in Austria, asa ca acum mai am de dat 3,5 kg ca sa ajung la greutatea de dinainte de sarcina, plus inca alte 5-6 kg ca sa ma simt din nou bine in pielea mea. M-am rasplatit cu o inghetata mare azi la pranz.
Unde e articolul cu vaccinurile de la Vianne? L-am ratat… si vreau neaparat sa-l citesc si eu…
Azi am fost 1,5 ore la plimbare. Am vorbit si cu o tipa de la curs (aia cu bebelusul nascut la 5.140g) si am stabilit sa ne intalnim vineri dimineata in parcul central din Hanau. Ma duc cu autobuzul si la nevoie il alaptez pe Daviduc in parc, apoi mergem si noi frumusel la o terasa, mancam ceva, mai schimbam impresii, ca doar de-aia avem bebei nascuti la cateva zile distanta.
Tot azi am vorbit si cu tipa de la asigurarile medicale, sa ma interesez daca imi pot prelua cate ceva din banii cheltuiti cu medicul privat (au tot fost vreo mie de euro). Am aflat ca nu au voie, ca asa spune legea, daca te decizi sa mergi la un medic privat care nu are contract cu asigurarile de stat … too bad, trebuie sa-ti achiti singur toate cheltuielile. Asta e… macar stiu ca s-a meritat pentru linistea mea sufleteasca din timpul sarcinii… Iar acum imi caut iar un ginecolog… Here we go again…
Am citit ca vorbeati de diversificare. Eu mi-am propus sa i-o bag pe la 6 luni, sa vedem daca se dezvolta cum trebuie pana atunci, daca-i prieste lapticul meu si ii ajunge… Eu o sa apelez cu incredere la borcanasele de la Hipp, nu ma agit inca de la inceput sa-i fac eu totul proaspat, cand mananca doar cateva lingurite… Mai tarziu om vedea… Ah, sau o pun pe Mutti sa-i faca piureiasele, sa se faca utila, ce ziceti de ideea mea?
Of, am ajuns cu cititul si la postarea ilennei despre ingerasul Darius care s-a dus la ceruri. Retinusem ca la odiseea lor era un bebe cu probleme la inima, dar nu stiam ca s-a dus, saracutul de el… Of, Doamne, cata durere! Trebuie sa fim recunoscatoare fiecare secunda ca avem pui sanatosi, fetelor!!
Ylari, am vazut pozele de la botez, tare frumoasa fata! Mortala faza cand era pusa pe covor. Nu aveam habar de acest ritual… Si felicitari ca s-a intors!! Mai, ce copii precoci avem noi…
simonacip, tare frumosi sunt baietii tai, cum stau ei in patut unul langa celalalt Eu initial m-am speriat cand i-am vazut ochii albastri lui David, acum in schimb imi doresc sa-i ramana asa, dar nu prea cred ca sunt sanse… Si intre timp i s-a mai inchis si parul. Ah, voiam sa zic si eu ceva ref. la homosexuali, sa stii ca nu este o alegere constienta, este o decizie biologica din cauza unor cromozomi, mi-a explicat o tipa care studiaza biologia. Si eu sunt insa de parere ca nu e nevoie de exhibitionism, pe mine dealtfel ma enerveaza si gesturile prea erotice sau saruturile pe strada ale unor cupluri “normale”, asa ca…
andreap, bine-ai revenit! Hei, sunt verde de invidie, si tu ai fost la mare… Numai eu am ramas cu visurile si nostalgia…
Alysh, chiar ca strigatoare la cer faza cu baietelul ala de la mare, aranjat ca o fetita… Ce parinti cretini! Nu stiu daca stiti ce am mai postat eu pe la Cabinetul Psi, dar mama mea provine dintr-o familie incestuoasa si pot sa va spun ca fratele ei cel mai mic (care in mod sigur a fost abuzat sexual si a abuzat si el mai tarziu de fiica lui din prima casnicie!) a fost imbracat de toanta de bunica-mea numai in rochite si purtat cu parul lung cat fusese mic… Asa ca… no comment! Auzi, da’ pe unde are sotul tau delegatia in Germania? Daca treceti pe langa Frankfurt, poate ne vedem, m-as bucura tare mult!!
Laurita, ai intrat vad bine in panica din cauza vaccinarilor. Chestia cu autismul e doar un risc, nu e dovedit nimic 100%, tocmai de aceea se si dezbate tema la sange… Din pacate, ca intrebai de vaccinuri separate, ma tem ca ele nu mai exista. Si eu sunt disperata din cauza asta, pediatra mi-a recomandat rahatul ala de vaccin hexa (impotriva difteriei, tusei convulsive, tetanos, HiB, polio si hepatita B), pe mine de exemplu ma ingrozeste numai gandul de a-i injecta copilului virusi (morti sau amortiti) de hepatita B ca sa-l “imunizez” impotriva unei boli care se ia doar prin sange si sperma (adica nu am luat eu niciodata si ia el!!! Hai sa fim seriosi). Ma dispera afacerismul asta cu medicamente si cu sanatatea copiilor, ma dispera modul cum ne manipuleaza prin frica sa le injectam bebeilor virusi in corpul lor perfect sanatos… Eu l-as vaccina pe David numai de tetanos, polio si tuse convulsiva, dar din pacate, cum spuneam, nu mai exista vaccinuri individuale. Pai ce, sunt prosti? Daca vaccinezi individual si apare un efect advers sau secundar, ai putea sa spui “Uite, din cauza acestui tip de virus sufera copilul si se vad rezultatele negative”. Pe cand daca injecteaza 6 tipuri de virusi si copilul reactioneaza nasol, ti se spune ca febra e normala (?), ca frichineala si nelinistea si agitatia si plansul unui copil vaccinat sunt normale (?) si apoi poftim de mai dovedeste care dintre substantele injectate a produs efectele negative… Nu mai scriu ca deja iar ma apuca spumele! Si ce ma infurie cel mai tare este ca am o presimtire ca in final am sa-i fac si eu lui David acest rahat imputit de vaccin multiplu impotriva a toate tampeniile, numai ca sa scap de frica… Fir-ar sa fie cu mama lor de concerne farmaceutice si sistemul asta cretin!
Cleo, ca tot vorbeai de lamentare, si eu ma mai lamentez cu scop terapeutic, sa ma eliberez, dar in rest sunt perfect constienta ca numai eu pot schimba ceea ce nu-mi convine. Dar, ca sa fim drepte pana la capat, eu recunosc si va spun sincer ca nu mi-ar place sa fiu nici in pielea unei mamici ca Daria_Ioana, mie deja imi pune capac uneori stresul cu un singur bebe mic, daramite cu 2… M-a impresionat mult ce ai povestit cu trupa de foc de la aerobic, intr-adevar niste femei puternice si pline de viata, merita sa le iei ca exemplu!! Ah, dupa ce am citit ce scriai tu de rochita de botez (si eu te vad slaba in poze!!!) m-am dus sa probez si eu niste pantaloni de dinainte de sarcina. Am gasit dupa 3 incercari o pereche de blugi in 42 care inca se inchid (ca sa am cu ce sa ma imbrac cand ma duc pe la Frankfurt – am de gand sa-mi vizitez colegii cat de curand) si o pereche de pantaloni de trening Adidas, cu care voi putea iesi la plimbare prin oras cu bebe… Si am inceput sa port iar chilotii de dinainte de sarcina… Ura!! Si eu tot la burta am buba, parca mi-a lipit cineva o bucata de carne flasca de la cicatricea de la operatie pana sub sani In final, pupam cacacioasa mica de Mara, va fi o norocoasa mare!! Si eu dupa istorisirile mamei am mancat odata propriul kkt, adica eram plina pe maini si pe la gura
Lorich, nu te-am uitat, intra si tu mai des!
Doloress, nu te mai supara cu confuziile astea de sarcina, noi la munte ne plimbam cu bebe in brate, cand am vazut o tipa cu alt bebe in carucior cum se uita la noi si am auzit-o clar ca-i spunea lui barbat-su ceva de “ist wieder schwanger” (e gravida iar) si se uita la mine… M-am apropiat de ea, mi-am supt burta si am deschis discutia, afland ca fetita ei are 3 luni si i-am spus si eu ca David are 2 luni, ca sa realizeze ca nu am cum sa fiu gravida, desi burta mea parea mai mare si datorita faptului ca-l tineam pe David in brate si impingeam burta in fata ca sa-l sprijin mai bine
Andora, profesioniste pozele tale, mi-au placut mult de tot!! Cum le-ai facut, cu ce software? Zi si mie, ca sunt mare amatoare de asa ceva…
fecian, abia astept si eu sa faca si David progresele de care povestesti tu… Chestia cu suptul pumnisorilor pare sa fie tipica pentru toti copiii, eu trebuie doar sa-l supraveghez sa nu-i scape iar degetul mare in gura, ca si-l suge de-l invineteste La noi Vigantolul e sub forma de pastile (Vigantolleten se cheama), eu ii bag una pe zi in gura, in lateral, inainte de a-l alapta, in felul asta se dizolva perfect ;-) Ah, si David sta tot mai mult treaz ziua, daca mai doarme 30’ legate zic bogdaproste!! In schimb doarme tot mai bine seara si noaptea, tot e ceva… Eu il car ziua cu patutul portabil prin toata casa, cand stau la PC mai pun o mana pe burtica lui, ii mai cant ceva, ii mai bag suzeta in gura, ca doar nu pot sa-l plimb in brate toata ziua!
Ramona80, bine-ai revenit si tu! Mi-au placut pozele tale! Esti o frumusica si bebe Victor e delicios cu ochisorii aia expresivi si maaari si cu gurita aia carnoasa!! Mie inca nu mi-a venit nici un ciclu, iar bebe David face azi 9 saptamani.
esme, nici Daviducul meu nu vrea biberonul, se ineaca din cauza ca-i vine prea mult lapte dintr-o data. Cred ca trebuie sa iei alte tetine si sa faci gauri mai mici, sa traga mai greu… Incearca… Ah, si nici suzeta ortodontica n-o vrea, o uraste pur si simplu…
Simonix, brava, deci Robertzelul se plimba pe la Paris, i-auzi!! Tare faine pozicile…
ralu_t, vai, ce ati mai patit si voi la baita… Imi imaginez ce speriat a fost bebe Tudor. Cam asa a plans David cand i-am aratat o jucarica din aia care face zgomot tare de tot, a belit mai intai ochii (eu ziceam ca e curios) si apoi a inceput sa urle si sa zbiere intr-un ton pe care nu l-am mai auzit si nici nu vreau sa-l mai aud vreodata la el!!! Ii tasneau lacrimile din ochi… L-am luat repede in brate si in 5 minute l-am calmat, dar ce teroare am tras, Doamne… Si eu sunt pe acelasi principiu ca Dolto in ce priveste cuvintele spuse bebeilor, i-am atras atentia la modul serios si lui Bogdan sa nu-l mai numeasca “Smiorcaila” pe David cand plange, i-am spus ca un bebelus are intotdeauna motive serioase pentru a plange si in plus el inregistreaza fantastic de multe, asa ca nu vreau decat mesaje optimiste si fericite la adresa lui. Exact asa este, tot ce le spunem e ca o mantra si se depune undeva in subconstientul lor, avand efecte mai tarziu. Eu ii repet mereu lui David: “Esti frumos, esti destept, ai sa fii mare si puternic si fericit si ai sa cuceresti lumea!!” si tot felul de chestii din astea.
Daria, bafta multa cu piticii tai, imi dau seama ce stres cumplit este sa fii solicitata la maximum de doi, eu abia fac fata la unul, zau… si n-o spun din complezenta!
DanaH, Poate o iei si pe Teodora in Chile, de ce nu?
Jady, bine-ai venit printre noi!! Sa-ti traiasca Ericutul!!
Stefany, sa-ti traiasca puiutul botezat, asteptam poze!! Intr-adevar urata faza cu preotul, era roman cumva?? Ce marlan… De fapt, multi preoti sunt asa, ce ma mai mira…
socrate, ce bine te-am inteles ca ai fost terminata in noaptea cand ti-a cerut din ora in ora papica… Of, Doamne, eu eram terminata cand voia la 2,5 ore, mai ales ca se si frichinea intre mese si nu reuseam sa inchid un ochi. Intre timp am devenit mai nesimtita, ma trezesc numai cand il aud ceva mai tare, cand da semne ca ii e foame cu adevarat, nu ma mai trezeste orice suspin… Doamne-ajuta!! Incearca sa te odihnesti cat poti, caci altfel simti ca innebunesti, iti vine sa-ti iei campii daca esti nedormita… Am vazut si pozicile de la botez, not bad at all Eu zic ca tu arati foarte bine, iar Sebi e un superstar. Mai putin mi-a placut nasa, cam indraznet decolteul… daca-mi permiti acest mic comentariu…
leeloo, nu-ti face griji ref. la greutatea lui bebe, eu cred ca unii doctori baga asa niste fitile ca sa se simta si ei importanti, sa gaseasca ei ceva de comentat… Mie moasa mi-a zis ca normal este sa ia cam intre 100 si 250 de grame pe saptamana, deci daca un bebe ia si 500 de grame pe luna este bine…
andree27 , dulce foc Ericutul la botez!! Vad ca si el e “arian”, ca David al meu, numai ca David are mai putin par…
ancaurn, bafta multa cu rezultatele la analizele amanuntite, sa nu fie problema grava cu ficatelul lui Dragos!!
Adriana 78, tu ai burtoi la masura 38-40?? Bai, dar nu ti-e jena sa vorbesti de masuri din astea paradisiace?? Pai eu abia incap in 42 si sunt fericita… Las’ ca mai bag o inghetata, un After Eight acolo, slabesc eu la iarna Ce-i drept, si eu sunt lenesa, Bogdan insista sa-mi fac exercitiile si sa ma dea cu ulei pe burta, dar eu am alte prioritati, cum ar fi ignorarea oricarui obiect care aduce cat de cat cu o oglinda… Stiu ca pe termen lung nu e bine, dar o sa iau masuri cat de curand, azi inca nu…
Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
Poze cu noi
Povestea nasterii
inais spune:
Ziua buna!
Super poze de la intalnire...nu sunt colaj, daaa? Nu ati lipit-o pe Simonix dintr-o alta poza...sper!! Ca sa fiti voi, fetele din Bucuresti, in Belgia nu se poate...dupa peisajul autohton.
Noi ne luam ultima cina pe terasa. Maine venim acasa
Ca sa fie tacamul complet si sa regret eu ca plec, Iasmina azi a fost o duuuuuuuulce. A papat, a dormit numai la aer si cand se trezea radea cu gura pana la urechi...inclusiv in hohote (cu zgomot). Este efectiv cea mai buna zi a ei de cand stam aici. Si maine plecam...fir'ar!
In rest...eu una cred ca am avut un puseu continuu astea 2 saptamani de stat pe aici si am mai pus pe mine ceva kg! Dar le dau eu jos...sunt leu, ce naiba! Cand ma ambitionez eu e ca si rezolvata problema.
Ce sa va mai spun...incep sa ma gandesc serios (cand va aud pe voi cu revenirea la job) cu cine o sa las eu copilu'...si ma ingorzesc rau de tot! Cred ca o sa fiu mama din aia paranoia care monteaza camere de luat vederi ascunse prin casa sa spioneze bona!
Ia sa citesc eu ce a trimis Doloress si sa vad ce ma asteapta de la 4 luni incolo!
Revin...
mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati
05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"
Cat de maaaare sunt!!
cleo78 spune:
mai fetelor, is cascata!!!
unde is poznele de la intalneala????
edit: le-am gasit
povestea nashterii
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Magnetism79 Fetelor cum puneti alea la congelator ?adica piersicile si nectarinele sa invat si eu? Sarumana de raspuns Pupici |
o prietena le des-pielitseaza, baga in tava la cuptior si apoi pune fructul in pungi speciale.
io am despielitsat si pus fructul direct.
povestea nashterii
emycor spune:
mi_bebelinadin lipsa de spatiu eu o sa mai pun la congelator doar suculet de prune, in caz de constipare......cam atat.
pupici
emycor mami de RARES-SEBASTIAN
www.picasaweb.google.com/emycor/RARESSEBASTIAN
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui emycor mi_bebelinadin lipsa de spatiu eu o sa mai pun la congelator doar suculet de prune, in caz de constipare......cam atat. pupici emycor mami de RARES-SEBASTIAN www.picasaweb.google.com/emycor/RARESSEBASTIAN |
sa ne zici cum il faci! ca ala e usor de pus in pungi de gheatsa.
Ma gandesc ca o sa prinda bine in vremuri ne-cacacioase.
restul le mai gasim iarna, morcov, mar, dovlecel, radacinoase etc.
povestea nashterii