Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Salutare minunatelor!
Va citesc dar nu mai apuc sa raspund cu 2 ghimpi in casa.Sanatosi voiosi
Baietii sunt bine, Mario la fel cu prostiile lui Radu e un grasun si e cuminte foc , zambeste de ma topesc toata, gangureste la greu. Mario i-l iubeste mult uneori exagerat demult...
Habar nu am cate kg are Mario si cati cm, Radu e voinic la 2 luni avea 6kg si 65 cm.Am intrat bine in treaba merge totul ca pe roate parca toata viata mea am avut copii.Nustiu cand se face seara nustiu cand trec zilele...
Vroiam sa va intreb: Mario de vre-o 2 sap. bea foarte mult lapte nu exagerez chear si 2l in 24 ore.El in loc de apa vrea lapte.

Bambo Ce creata e Antonia ca sunteti frumoase stii da

AAAAAA scuze
Am uitat sa urez un Mare la multi Ani la sarbatorite

Pup si revin gand ma lasa armata

Stela 36s Radu+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamaana

.. ar fi in stare sa manance tot timpul numai rosii, dar se irita dupa ce mananca prea multe

se irita la fundulet sau la gurita?

Azi a cinat Dani paine cu ou si i-am pus si putina rosie bucatele, doar doar o cina mai bine, bineinteles c-a ales doar rosia, si s-a rosit putin in jurul gurii, i-a trecut imediat dar nah...

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

porumbita, eu stiam ca nu e bine sa bea mai mult de 500-700 ml/zi la varsta lor. pt ca nu mai mananca mancare si pt ca, asa stiu eu, calciul in exces se poate depune. dar eu zilele astea ajung la pediatra si o intreb sa vad ce zice. ideea e dc mai bea apa in loc de apa acum ca s-a obisnuit??? nu stiu ce sa zic, la mine ar fi motiv de mare bucurie sa bea oana lapte mult (adica mai mult de 300-350 ml/zi). mama de baieti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dbunny, acum ca ai zis tu, mi-am amintit ca si oana se irita uneori in jurul gurii dupa ce mananca rosie (mai exact cand se mocioflaieste bine in jurul gurii )... dar intotdeauna am zis ca rosiile stropite cu tampenii sunt de vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

gazella, dbunny, bine ati (re)venit printre noi.

la tema cu rosia: io nu stiu ce sa zic...as da orice sa manance si copilu meu cruditati..dar ioc...unii mananca si ceapa !

Dia, mai arata-ne-o pe Oana..

Kiki, 90cm?? tu stii cat e aia ..noi avem 88cm si pare imensa pe langa altii de varsta ei..noroc ca de la 1 sept schimba grupa si va fi printre cei mici ...

danutz, cum e la job?

bambo, bine ai revenit si tu ! ia uite alta lungana : 89cm...facem o echipa de volei ?

porumbita, ce mesaj pasnic, cald, plin de dragoste si implinire ai scris

aka, mai acorda-i timp, dar in paralel, mai pune un pic biciu [unde-i biciu ?] pe educatoarele alea..

flore, spor la construit, sa nu ne uiti!

roxanica bravo, ati scapat de temeri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

despre noi: incercam sa mai profitam de vara, de soare si calduar, asa ca nu refuzam nici o baie . aveti aici niste poze de la un pool-party de sambata .. a stat in apa vreo 4-5 ore...avea pielea creatza, murata..

sapt asta terminam antibioticul, in final si-l cere singura seara ..zice sa ii dau "banana" ( are gust de banane ) si il suge din seringa, apoi mai cere...asadar inceputul a fost mai greu !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

90 cm si mie imi par fff mult. Eu am un reper in casa la 85 cm si Oana inca nu ajunge acolo, mai are un pic. Insa eu o urmaresc si in paralel cu alti copii afara, chiar baieti care sunt de obicei inaltuti. E ca ceilalti copii de varsta ei. Si pt. ca nu o pot masura banuiesc ca are un 84 maxim, avand in vedere reperul de care va spuneam.Oricum dragi mamici de fetite inalte, stiti si voi ca fetele inalte sunt frumoase si ies in evidenta asa ca e un motiv de bucurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Am si eu un of. Dimineata intre 7 si 8 nu am cu cine lasa copilul. Socrii mei care stau cu un etaj mai jos considera un mare efort sa urce un etaj si sa isi pazeasca singurul nepot dormind o ora. Ca urmare situatia da nastere la diverse discutii si sugestii din partea lor. Ca sa vina bona. Le-am explicat ca bona sta 10 ore, lucru deloc usor cu un copil mic, si mai face o ora pe drum. Sa vina de la 7 ar insemna 11 ore stat la mine acasa plus o ora drumul, adica zi lumina. Oricum bona mi-a zis ca nu ar face fata la efortul asta , mai ales iarna cand se circula cum se circula in Bucuresti. Si oricum interesul e ca bona sa isi dea maxim de silinta in alea 10 ore, nu sa vina si sa doarma la mine de oboseala. Mi-au sugerat sa caut pe altcineva care vrea. Le-am explicat ca pt. copil e un motiv de stres. De ce sa schimb bona daca e ok totul, Oana e bine ingrijita, nu s-a imbolnavit, lucru care pentru mine are intaietate in fata altor chestii cum ar fi ce o invata bona. Bona e o femeie responsabila, lucru greu de gasit in ziua de azi. Nu le-a convenit socrilor. Cica sa caut atunci o femeie care sa vina dimineata.....? Zic Oana va cunoaste de bunici, va iubeste (chiar manifesta fata de ei un interes si comportament special, lucru care recunosc ca ma doare, avand in vedere modul in care o trateaza ei. Ceea ce ma doare e ca Oana nu va sti niciodata cum trebuie sa fie niste bunici).... Le-am explicat ca nu vreau sa se perinde diverse fete straine toata ziua, ce va simti copilul, etc. La care soacra mea zice “ ehe cate femei am schimbat eu....” Pai daca ti-ai chinuit copilul asta e motiv sa o bulversez si eu pe a mea? Asta nu i-am zis. Oricum am un cutit in suflet cand vad ce frumos i se lumineaza Oanei fata cand ii vede si cand stiu ca ei niciodata nu ii vor spune o poveste si niciodata nu va intra cu emotie la ei in casa, avand curiozitatea oare ce mi-a cumparat bunica sau ce a facut bun de mancare.
Intr-un an si 8 luni nu au iesit niciodata cu copilul la plimbare. In parc, copiii sunt cu bunicii, la mine nu ai sa vezi asa ceva. Uneori imi doresc si eu 2 ore cu sotul meu. Ei nu inteleg asemenea lucruri, ca mai ai nevoie de o mica pauza. E tare greu, uneori simt ca nu mai fac fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Citat:
citat din mesajul lui Dia1609

porumbita, eu stiam ca nu e bine sa bea mai mult de 500-700 ml/zi la varsta lor. pt ca nu mai mananca mancare si pt ca, asa stiu eu, calciul in exces se poate depune.

La noi limitele sunt si mai jos. Pre mult lapte, in detrimentul altor alimente, poate duce la anemie. Dar pe perioade scurte nu-i bai.. ideea e sa n-o tina asa cu lunile.
edit: vb de copii sariti de 1 an

Ktrinel, si noi.. si noi. M a inceput sa manance rosii de abia dupa 5 ani.. si daca la noi nu se mananca castronoaie de salata.. G e macar pofticios.. si nu se da in laturi de la degustat. Ce pool-party fain. Si costumul intreg al Juliei, cel cu flori, e super.. vreau si eu.

Dianav, eu l-as scoate pe sot la inaintare. Si l-as pune sa zica asa (dupa ce se asigura ca nu au un anume program pt acea zi): "Dragi parinti, duminica asta vreau sa-mi scot nevasta in oras. Asa ca v-as fi tare recunoscator daca ati avea putin grija de dulcea noastra fetita. Ati putea s-o duceti in parc, Oana de abia asteapta sa mearga cu voi." Apoi, mai incolo, sa inceapa si tratativele pt acea amarata de ora de dimineata.

Uneori am senzatia ca anumiti "bunici" .. mai ales "bunice" au un soi de satisfactie.. ca daca lor le-a fost greu si s-au chinuit.. de ce nu si tu. E adevarat, nu au nici o obligatie, dar alea cateva ore din cand in cand pot fi si in avantajul lor. Doar ingrijind si petrecand timp cu un copilas i te apropi.. Apoi se mira ca nu-i baga nepotii in seama.

Mamaana, multa sanatate la printese.

Bravo Roxanica!

Lasa Danutz, tot raul spre bine. Mai castigati juma de zi de balaceala.

Yagmur, sa ne zici ce v-au zis la Oftapro.

A_deju cu-cu.. azi ar tb sa inceapa netul.

de M (6) si G (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

porumbita, io stiam de 150-200ml lapte/kg corp. deci la 6kg greutate bb ar putea bea (in medie/zi) aprox. 900-1200ml lapte. dar asta e din carti. si tu sti ca realitatea e de la copil la copil. daca ia normal in greutate si lungime (adica nu explodeaza de la o zi la alta...) nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. sunt perioade cu puseuri de crestere, cand arderile sunt mai intense, metabolismul mai activ... din experienta cu marc pot spune ca o astfel de perioada dura intre 2-4 saptamani, apoi revenea la cantitati mai 'omenesti' el oricum a fost si este un mancacios, comparativ cu ianis, la care nu am simtit nici macar un astfel de puseu de crestere... si acum marc bea 500ml lapte/zi plus 3-4 mese de 200g. si nu are mai mult de 13kg...
si nu-l indop, pur si simplu cere papa

felicitari pt tonusul pozitiv pe care il ai. toata admiratia

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput