Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (189)
Raspunsuri - Pagina 11
mamaana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui desiree si o faza tare pe care mi-o amintesc acum: cand m-a vazut octavian in pielea goala si m-a observat mai bine, o fi observat el ca nu e chiar ce trebuie pe acolo, adica nu am cuculetz si vine si-mi arata cu degetul,....parul..si zice: cah!..adica parul de fapt era murdarie pt el....probabil culoarea l-a condus la aceasta concluzie! Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic |
exact, uitasem, asa mi-a zis si mie una din fete: a aratat cu degetul si a zis kk
leyla spune:
Si noi, si noi la spartul targului, LA MULTI ANI Dandusa! Sa fii sanatoasa, fericita, multpreaiubita de comorile tale, si sa ai parte si anul asta de un nemaipomenit fix, fix, fix
Ruxandra , n-am mai bantuit pe nicaieri, dar m-am bucurat sa vad ca voi da. Dar, maine ne caram la mama mea la Botosani unde vom sta pana duminica.
Yagmur, te-am ratat si de data asta! Sa aveti un concediu relaxant si minunat.
Doniaaaaa, chiar asa, hai ca eu nu sunt de regula o prezenta constanta tot apar si dispar, dar tu erai aici pe baricade, unde-ai disparut? Sunteti bine?
Din amintiri, din ce am mai citit, Iulia-Stefy, m-am bucurat asa de tare cand am vazut ce frumos ati petrecut la mare, ati meritat vacanta dupa cate ati patimit.
Dianocica, ma bucur ca si voi ati avut o vacanta ca-n povesti. Spor la no 2, 3, 4...
Laura, la fel si voi, vazui ca ati petrecut bine, admirat poze.
A-deju, in super forma, ca de obicei, va prieste la Inglitera
Tinem pumnii la toti fulguletii incepatori intr-ale gradinitelor. Noi nu prestam anul asta, abia de la anul.
Ma duc sa impachetez ca maine cu noaptea in cap o luam la picior si mi-e groaza ca am de condus vreo 6-7 ore.
Va . Noapte buna tuturor.
asiza spune:
Laura, dupa ce mi-am batut si eu capul cu problema de care te lovesti tu acum, dupa ce m-am necajit cat cuprinde....brusc m-a cuprins o oarecare relaxare...si Denis loveste (bine, acum din ce in ce mai putin, dar inca nu i-a trecut de tot)...RABDARE in primul rand, va trece, e o perioada (prin care unii trec, altii ba, depinde de caracterul si personalitatea fiecarui copil)...in rest, iti pot spune cum procedez eu: de fiecare data cand loveste (ma rog, asta in cazul in care apuca sa loveasca, caci, de regula si mai ales cand suntem pe la vreo petrecere de pitici sau prin parc, reusesc sa intervin cand inca e cu mana in aer ) ii explic pe un ton ferm ca nu e bine ce a facut, nu e frumos sa lovim, noi NU lovim, ci facem "draga-draga", eventual il rog sa-si ceara scuze de la "victima" (unoeri o face, dar de cele mai multe ori nu), apoi ii spun ca daca repeta comportamentul plecam. Si daca repeta, il iau de acolo si fie plecam de tot, fie ne indepartam pana se linisteste. Evident ca ii spun si de ce plecam....sau, daca exagereaza cu loviturile, il pun in time-out 1 minut sa zicem...ziceai de crize. Denis nu prea face crize ca a vazut ca n-are cu cine. In putinele dati cand ne-am confruntat cu asa ceva, l-am intins eu cu mana mea pe jos (cu atentie si bland sa nu cumva sa se loveasca) si i-am spus ca atunci cand termina cu urletele si tavalelile il astept la mine...si ii intorceam spatele...brusc se calma, se uita in jur si se ridica...Ni s-a intamplat odata chiar is intr-un magazin din Anglia...pe mine ma pufnea rasul...sa vezi cum il ocoleau inglejii pe fiu-mio intins pe podea si asta micu' se uita contrariat la lume ca oare ce sa faca, sa continue sau sa termine ...ma rog, sper c-am fost coerenta...nu stiu cum o fi la gradi cand vine vorba de imparteala jucariilor ca tare mi-e c-or iesi cativa smotociti bine de mana lu' fiu-mio
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
asiza spune:
Ruxandra, sa stapaniti sanatosi masina cea noua ...la fel si voi, A_dejule ...da' cum stati cu condusu' pe partea hailalta??? Ca eu no way sa ma incumet...mie mi-era greu si sa traversez strada, da' noroc ca scria pe carosabil "look left" sau "look right" ca altfel sigur ma lovea masina ...mai relateaza, mai relateaza de la fata locului ca tare-mi merg la suflet mesajele tale! Si felicitari Mihaiului pt. job!
Laura, super pozele de la mare!
Madaluta, noi nu ne ascundem niciunul de el...interesanta tema, astept si eu s-aud pareri!
Leyla, Danutz, Yagmur, vacanta placuta!!!!
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
shoshika spune:
Laura, eu as da o tura si pe la tine, dar sunt t e r m i n a t a! Oricum trebuie sa ma ocup si de restul casei, asa ca pana termin e din nou vraiste in bucatarie si baie. Oricum vine Tudor din urma si rascoleste fix ultimele lucruri pe care eu le pun la locul lor.
Asa e-n casa cu copil/copii... Nu? Sau e numai la mine?!...
Admirat pozele... Frumos!
shoshika spune:
Si Tudor loveste. Dar numai pe mine. Si numai cand e foarte nervos. In rest, arunca. Asa isi manifesta el frustrarea presupun. Arunca cu lucruri. Cu orice nimereste. Intr-o zi tragea de tv sa-l arunce si pe-ala. Va dati seama ca am innebunit cand l-am vazut?????????
shoshika spune:
Legat de tema... Nu ne ascundem de el. Nici pipi nu fac fara el. Pur si simplu deschide usa si vine peste mine. Mai nasol e cand vine cineva la noi si foloseste toaleta sau dusul ca se trezeste cu Tudor acolo...
El de cand si-a descoperit buricul e innebunit. Una, doua il vezi pe-afara ca-si ridica tricoul si-si baga degetul in buric. Asa s-o relaxa el, nu stiu... Daca are body pe el, trage, se chinuie sa ajunga la buric. Pana la urma vine sa-i desfac capsele la body. Si noua ne ridica tricourile sa ne caute la buric... Si ce se mai distreaza!!! Si la manechine prin magazine le ridica rochiile, fustele... Distractie!
Va pup! Noapte buna tuturor!
Teutz spune:
Salutare!
Gazella ca tare bine le mai zici!
Monicabb, multumesc pentru urari!
Danutz, Yagmur, vacanta placuta, sa va intoarceti cu bine!
Laura, foarte frumoase pozele de la mare! Dani e un scump si jumatate!
Doniaaaa!!!!
Tema zilei: Cezar evita de vreo luna sa mai stea dezbracat in fata Alexiei, dar eu n-am nici o problema, nu ma ascund, nici acum nici pe viitor. Sta langa mine si cand sunt la toaleta si cand fac dus… A aratat cu degetelul de cateva ori si a intrebat “Ce?”, i-am explicat si… cam asta a fost. Daca gaseste vreun tampon de-al meu prin sertarele de la baie, vine cu el la mine si si-l pune intre picioare, ca sa-mi arate ca stie cum se foloseste… Ii plac tatele, in general, si le arata si la tati si la papusa si la pisica si la vaca… Cum vede ca sta pisica cu burta in sus, se duce si arata cu degetul: “Tzitzi!”
Noapte buna, va pupic!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
Ktrinel spune:
cu mare intarziere, dar poate in toiu petrecerii ajung si eu : LA MULTI ANI DANDUSA!! SA RAMAI LA FEL DE FRUMOASA, DE TANARA SI DE FERICITA!
tema zilei:
in primul rand, nici eu nu m-am ascuns,am aratat si explicat de cateva ori, dar nu am incurajat si nici nu am facut jocuri pe tema asta...gen smotociri, tras, etc. doar pupicuri discrete si un pic de explorare. dar atat. nu am insistat. nici copilul nu a devenit prea insistent. stie unde si de ce se foloseste hartia igienica si mimeaza ca sterge pipi sau kk, deocamdata observa diferenta intre un "sason" ( garcon ) si o "fi"( fille ) doar prin imbracaminte si par..nu am ajuns mai departe cu explorarile.
s-ar putea sa fie altfel la baietei decat la fetite..mai "observabil" si atunci si curiozitatea sa fie mai mare.
Am citit despre asta la dr Sears (cel cu AP-ul ), ca intr-adevar nu trebuie ascunsa sexualitatea si ca "they are good parts, but they are private parts". F important: partile astea "speciale" nu se arata decat la mama si la tata si numai in anumite circumstante (baie, imbracat, etc.). Nu se fac jocuri pe tema asta.Ca sa previi mici obsesii, trebuie sa reduci la minimum oportunitatile.E foarte important si vocabularul abordat, si, de asemenea, zice ca nu e bine ( dpdv al baietilor si al tendintei lor de a domina ) sa le spunem de ex: baiatul are putzulica, fetita nu are...mai degraba trebuie invatati ca si unii si altii au cate ceva : adica baietzelul are putzulica si fetita are pasarica. prin comparatie, nu prin excludere.
Se pare ca undeva pe la 4-6 ani, copii incep sa isi acopere singuri, instinctual partile intime..atunci si parintii trebuie sa inceapa sa le acopere pe ale lor, sau, cel putin, sa nu le expuna in mod voluntar. In semn de respect.
Ktrinel spune:
laura, vizionat Daniel chelios...scump tare!
leyla, concediu placut,dar unde plecati asa departe cu masina?
a_deju, bine ai revenit, in fortza si in forma ...da, welcome in lumea cv-urilor si a scrisorilor de tot felul...stai cand ajungi la partea cu referintele
asiza, ati decis sa incepeti si voi gradinita?
acs, iar vacanta...mai ce rasfatati sunteti!
aici nu am auzit de pratica cu trimisul la grupa mica ...chiar o sa intreb. azi m-am dus sa semnez contractul pt noul an si in sfarsit am avut si eu timp sa analizez meniul, sa aflu mai multe despre cum se comporta si ce se mai intampla pe acolo...sunt asa de multumita de tot, sper sa fie bine in continuare. de sapt viitoare mergem la grupa urmatoare, cu copii mai mari...si va trece de la dormitul in patutz la dormitul pe saltelutza..ar trebui sa nu fie probleme ca doar noi experimentam asta demult.
imi pare bine ca vad lume multa ( si noua si veche ).