Mamici de pepenasi de iulie- august 2008 (129)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Dana, Ileanna, Didi, Dia, Tecky, se pare ca suntem toate in aceeasi oala!!!! Bine ca m-am linistit, credeam ca numai a mea e asa de agitata...atata energie are in ea, misca din toate incheieturile, din toti muschii, parca e contorsionista...daca m-as misca eu macar jumate cat ea as fi franta de oboseala. In schimb am observat ca intradevar doarme mai mult noaptea. Si noaptea asta a adormit pe la 10, s-a trezit sa pape la 4 jumate, si apoi s-a mai trezit la 8 jumate. Copil exemplar domnule!!!

Mada in legatura cu programul, vad ca te-a intrebat si Ileanna, u stiu cum as putea sa stabilesc niste ore de masa pe care sa le respect, Ioana papa ziua cam la 4 ore, dar si la 3 uneori, depinde cat s-a agitat, cat a scos afara...Iar noaptea chiar ca nu are program, adica ii dau sa pape numai cand se trezeste ea, adica si la 6 ore.

Anna de Ioana Maria
printesa noastra poze cu ariciul
povestea nasterii www.totsites.com/tot/ioana-maria" target="_blank">pagina mea web
www.onetruemedia.com/shared?p=676cf86b3431cbc69b663e&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">could this be love

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mi-am adus aminte de un subiect mai vechi discutat de noi aici pe forum , si anume , decalotarea preputului de pe gland la baietei !!!! Stiu ca atunci ajunsesem la concluzia ca nu imi voi chinui bebeul cu asa ceva, numai ca la ultimul consult la pediatru ne-a zis ca avem un inceput de fimoza si, ca e bine , in timpul baitei, sa incerc sa il decalotez usor -usor!!!... Recunosc ca mi-a fost teama , dar m-am gandit si la bietul copilas ca il chinui si nu am facut acest lucru pana acum...Chiar nu stiu ce sa fac...

Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Anna sa stii ca si Raluca este agitata ziua si noaptea doarme cate 5-6 ore.Cand ies in parc, mamicile copiilor care au in jur de 1 an imi spun ca cea mai usoara perioada este atunci cand bb au cateva luni pt ca mananca si dorm si ca atunci cand mai cresc un pic si incep sa mearga e cea mai grea perioada pt ca apuca tot ce prind,se impiedica si cad si toata ziua va tb sa stam dupa ei.
Va pup si mai revin!

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

Cristina eu am vazut la o emisiune...nu mai stiu cum ii zice...e la ora 3 pe una din Antene 2 sau 3 cu tipa aia de cheama doctorii si vb despre tot felul de chestii...si a fost si subiectul asta adus in vorba...si doctoru asta zicea k trebuie facuta decalotarea, usor usor, k nu ii doare decat daca fortam k nebunele, si daca nu o facem se ajunge la tot felul de operatii...si pe mine ma speriat chestia asta...cum sal trag eu de putulica aia mica pe masculul meu in miniatura?

Denisa 41+ bb Radu Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladymina77 spune:

Buna dimineata ,
Vin pe fuga si eu sa va salut pana doarme mamaruta ca altfel stau numai langa ea sau ea langa mine cand fac mancare.
Dana cu cea mai mare placere te astept la TgM cand se poate sa ajungeti.
Legat de decalotare,am vazut ca intrebau fetele,e destul de nasoala treaba la inceput,nici eu nu i-am facut la Bogdan insa am ajuns la medic cu el si a fost urat de tot.Apoi m-am obisnuit si ii faceam de fiecare data cand il imbaiam,foarte finut trebuie trasa pielita si nu o sa vina de tot la inceput.Ideea e sa fie bine umezita piele si spalata cu samponel sa fie cat mai moale nu rigida.Si apoi putin cate putin sa trageti si pana la urma o sa reusiti.Succes!
Dia,chiar bine s-a racorit zilele astea,eu am trecut de la body cu maneca scurta la lunga si la o paturica mai groasa decat inainte.Caciulita ii dau dupa baita,iar afara inca n-am iesit abia sambata sper sa fie vreme frumoasa si sa mergem la popa sa ne citeasca.Oricum habar n-am cu ce o imbrac,cred ca o rochita cu niste pantalonasi draguti.Tin minte ca la Bogdan m-am stresat de curgeau apele pe mine cand am iesit si l-am infofolit de mama focului.
In rest suntem bine,nu mai plangem la baita,mancam ,dormim iar seara ii place sa adoarma in brate:)Faina treaba nu?
Pozele cu bebelusii sunt super super,iar Ilinca e totala!
Mami de Andreea Maria si Bogdan

mina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Buna dimineata si de la noi!
Denisa mai rezisti?
Mai voi va plangeti ca dorm putin puiutii si eu vroiam sa va intreb daca e bai daca doarme mult ziua?Timi se trezeste,manca,adoarme cu bibe,se mai trezeste,povestim putin,o plimb ca altfel plange,iar adoarme...si tot asa.Per ansamblu mi se pare ca doarme destul de mult ziua,mai ales pana pe la 3-4 dupa-masa.Si culmea e ca doarme bine si noaptea.Se trezeste,se maraie,ii dau sa pape si adoarme la loc cand a terminat.De obicei adoarme pe la 10-11 si se mai trezeste la 4-5,dar sunt si nopti cand se trezeste la 1-2 ca doar ultima masa e de obicei pe la 8 dupa baita.Noaptea manca maxim 120,uneori doar 90.Ziua manca la 4 ore,sau cel devreme la 3 ore jumate,si cantitatea variaza de la 120 la 150,dar mai nou mai des 150.
Noi am trecut abia acuma la 7 saptamani la tetina cu 2 gauri,ca mi se parea ca se enerveaza si ca oboseste.Cu asta cu 2 gauri manca brici.
De cand am trecut la bibe,Timi nu a stat niciodata mai mult de 20 minute sa pape,si papa pana se satura.Eu sincer nu scot biberonul din gura imediat ce adoarme(adoarme de fiecare data cand manca,si o ridic de fiecare data sa ragaie,chiar daca nu reusim totdeauna),ea mai trage si dupa aceea.Cand vad ca deja se deschide gurita,inseamna ca a capitulat soldatelul,si e satula
Sunt norocoasa se pare ca.Nu am avut probleme nici cu colicei,nici cu puseele.Are si zile mai proaste desigur,cand nu doarme mai deloc,si trebuie hurducata si plimbata si povestita,dar sunt rarutze.
Nu ii dau la ore fixe,ca depinde de ora in care se trezeste dimineata,dar cam la 4 ore dupa aceea.
Si pentru prima data ne-am confruntat cu facut de kk tare greu.2 zile s-a scremut saracuta fara nici un rezultat.Azi dimineata i-am administrat un sfert de supozitor si a facut instantaneu.Si era taaaare.Nu o mai puteam lasa sa se chinuie.Si in somn se scremea deja.

Intrebare:actele pentru indemnizatie se depun in termen de 60 de zile de la nastere sau de la incheierea postnatalului?

Kimmy mami de Timea Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Bunadimineata!
Mey fetelor da ce-i cu linistea asta pe-aici, de mult n-a mai fost asa slaba miscarea pe forum?!
SERENITY, tu n-ai ajuns la spital? Ai grija poate nasti pe-acasa pin' la urma!
CRISTINA, decat sa aiba Mihaita probleme mai tarziu, mai bine il chinui putin acum, stiu ca ti-e mila dar gandeste-te ca e spre binele lui.
KIMMY, chiar asa si eu vroiam sa intreb de actele ptr indemnizatie ca nu sunt f lamurita cand exact trebuiesc depuse.

Speranta moare intotdeauna ultima!

cea mai fericita39+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
garderoba printesei
MAINE E ZIUA CEA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kimmy spune:

Am uitat sa va intreb...maine mergem si noi la vaccin,si eu am zis ca-i facem Pentaximul.Ala nu e ok?Trebuie Infarix Hexa?Adica e diferenta mare intre ele?Ce ma sfatuiti?

Kimmy mami de Timea Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Pe mine m-a cuprins o melancolieeee, gandindu-ma ca maine plec la spital si cand ma intorc s-ar putea sa nu va mai gasesc pe-aici ci la scutecele!
Off, ce-a mai trecut timpul, parca regret ca ma despart de burtica, dar sunt si asa de nerabdatoare sa-mi cunosc fetita!
Ma duc sa fac putina curatenie, sa nu-l pun prea tare pe tati la munca cat vom fi noi la spital

Speranta moare intotdeauna ultima!

cea mai fericita39+ cu Alexandra Valentina
www.flickr.com/photos/26288269@N04/" target="_blank">in asteptarea unei minuni
mult asteptat
garderoba printesei
MAINE E ZIUA CEA MARE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Neatza fetele!

Mai apuc si eu sa stau oleaca ca is numai pe fuga cu atatea pe cap.
Ileanna, Anna eu v-am zis din experienta mea, la noi a functionat metoda asta f bine. Ilenna poti incerca sa vezi daca merge daca nu lasa programul si mai incerci mai incolo. Eu nu zic ca e o regula si ca toti bebeii pot fi dupa program. La noi la ambele fete a functionat metoda si nu va imaginati ca tin copilul falamdan sa urle ca nu e ora nu stiu cat, dar ca si Anna am observat ca daca papa la cate 3-4 ore e mult mai linistita si mai relaxata.
Anna pai daca papa pe la 3-4 ore e perfect, de ex ii dai dimineata sa pape te uiti vezi ce ora e si asa faci programul, de ex la noi functioneaza f bine si chiar daca in timpul zilei uneori papa si la 3 ore seara mereu intre 10 si 11 papam si ne pregatim de nani deci cel tarziu la 11 e in pat si doarme uneori pana la 6-7 uneori pana pe la 5 si ceva 6.
De ex la noi e cam asa dim cand se trezeste papa intre orele 5-6-7 depinde de cat doarme ea, apoi o pun in patutz si face nani sus ca pe Ari o aduc jos, dupa vreo doua ore doua ore jumate se trezeste merg sus o schimb de pampers dau hainutzele de zi ne spalam si dam cu crema pe fetisoara apoi o aduc jos si o pun in gym/bouncer/leagan mai sta de vb cu mine si cu Ari se mai hlizezc una la alta apoi bea un ceiuc si iar face nani si cand se trezeste deja au trecut 4 ore si papa laptic. Si apoi mai are seara in genere timp din asta de stat mult treaza si jucat si vb cu tati si Ari, pe la 6 jumate-7 face baitza si apoi pe la 10-11 avem papitza si nani.
Tecky sincer nu is de acord cu mamicile din parc, cand ajung la un an o sa fie f busy sa exploreze pot sa mearga singurei si nu mai trebuie tu sa te duci sa ii muti sa ii ridici daca aluneca intr-o parte sau ceva cum fac cand sunt mai mici si invata sa stea in funduletz si merg in patru labe. O sa pape mancare o sa aiba in genere doua partide de cate o ora jumate doua de somn. Sincer pana la un an mi se pare mai greu ca trebuie sa invete sa stea in funduletz sa mearga in patru labe sa pape solide si va plange cand se duce intr-o parte si nu stie sa se ridice va plange cand vrei sai dai papa si te trezesti cu ea in ochi si pe fatza si peste tot prin jur si tot asa. De la 1 an in sus e mult mai usor, bine sunt si copii mai pusi pe nazbatii pe care trebuie sa fii cu ochii ca pe butelie, dar eu zic ca daca iei niste precautii dinainte si folosesti un kit din ala de safety si nu lasi lucruri periculoase la indemana lor nu sunt pb.
Am gasit ceva f interesant zic eu: www.babycentre.co.uk/baby/safety/chokingguide/" target="_blank">Primul ajutor in caz de sufocare e cu poze si iti explica cum sa dai primul ajutor cum se face resuscitarea si etc. Am zis ca e bine de stiut am sa il pun si pe prima pagina daca, credeti ca e util. Eu zic ca e...

Mami de printese Ari si Ami

Mergi la inceput