Mamici ce asteapta al doilea copil (15)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Buna fetele!

Am revenit si noi dupa cateva zile tare agitate. Mi-a fost dor de voi si am citit si eu din urma asa mai pe sarite cat am reusit.
A fost super la botez a iesit bine toti au fost multumiti vineri am stat tot la bucatarie cu, cumnata apoi samb a fost botezul si duminica am fost la o prietena la gratar cu totii iar luni si marti am batut centrul londrei la picior la vizitat am facut multe poze si ieri de dim la 4 ei au plecat si eu am ramas la smotru, mai am jos si bucataria de curatat sus e frumos si ordine.
Am pus aici cateva poze la botez sper sa va placa tre sa fug ca am spalat ieri 5 masini de rufe si mai am inca pe atata de atatea zile. Daca reusesc si ma lasa printesele mai intru azi sa va mai povestesc.
Dany spor la impachetat si bafta cu mutarea si pune cat mai repede net ca o sa ne lipsiti.
Cu mutatul si eu zic ca putem sa ne mutam la prieteni dintotdeauna sau la scutecele dar nu stiu cum e mai bine. Mai discutam supunem la vot.
Fug ca tre sa intind rufele.

Mami de printese Ari si Ami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crengu75 spune:

Dany o sa-mi fie tarer dor de tine!!!!!!!!
Ma bucur totusi ca ti-ai gasit un apartament si nu o sa mai aveti griji cu locuitul. Multumesc pentru material. Multa sanatate lui Andrei si voua. Pup-o pe Maria din partea mea. Te astept cu drag sa revii.

Claudia, am s-o dau cu lapte de mama poate va fi bine. Si eu auzisem ca laptele e bun , am vazut o tipa in spital care se dadea pe fata cu el ca sa-i treaca petele de la nastere dar nu mi-a venit in cap sa-i dau pe la ochisor. Merci ca mi-ai aminit.
Cu leganatul, eu iti pot spune doar ce am facut eu, nu zic sa faci la fel. Cristian plangea foarte tare de colici, dar ti se rupea inima, nu se scancea doar, urla de durere de scula tot blocul. Si l-am leganat mai intai in brate si apoi cand ma rupea, i-am luat leganut ( poate l-ai vazut in poze) , nu e frumos, dar are o cursa lunga, se da cu mana ( nu e electronic) si adormea foarte frumos acolo. Nu s-a invatat deloc leganat, dupa ce au trecut colicile, niciodata nu l-am mai leganat. Dra stiu multe cazuri care au leganat de le-au sarit capacele pana ce erau copiii mari . Nu stiu ce sa zic.
Dar daca esti obosita...nu stiu ce sa zic....eu nu am putut suporta plansetul acela jalnic.
Iar acum, am pus fata in leagan, doarme acolo foarte bine ziua, cand am treaba si ma scuteste de efort. Sper sa nu se invete, dar nu o legan in brate . Noaptea doarme bine, papa mai des ca Lucia, la 2 ore , uneori si la o ora jumate, dar adoarme imediat la loc dupa ce suge. Dar eu dorm cu ea in pat, ii bag tzitza in gura si dorm si eu cu ea.
La Cristian m-am chinuit cu patutul, eram rupta, dar m-am tinut batoasa sa dorma singurel in patut. Pana la 9 luni eu am fost chinuita rau pe faza asta, si intr-o zi am zis sa-l iau cu mine in pat ca nu mai puteam de oboseala, mai ales ca faceam si lapte la bibe destul de des. Chioara de somn, l-am pus langa mine si am dormit prima noapte pana dimineata, de nu imi venea sa cred ce bine era.
Acum m-am hotarat sa nu ma iau dupa nici o carte, si sa fac dupa instinct, sa ne fie bine bine la toti. De aceea dorm foarte bine cu maimutzica si o adulmec toata noaptea, imi face placere sa dorm cu ea si ea dorme bine cu nasul in sanul meu.

Pentru cine e adeptul dormitului separat, sa nu bage inseama ce am scris, nu zic ca asa e bine, zic ce-am facut eu.

Ce am facut prost a fost ca mi-a zis cineva sa-l dau in sus si in jos , pe brate, ca-i trec colicile. Adica il luam in brate si dadeam sus-jos, sus-joc. Bai frate...., leganatul clasic pe brate e nimic pe langa asta, mi-a rupt mainile si numai asa vroia. Dar cu leganutul a fost bine, tot greut, ca stateam treaza si dadeam din mana dar a trecut. Dar repet, il leganam cand plangea isteric.

Eu am vrut si eu sa fie totul perfect, ziceam ca eu nu voi legana , nu voi da suzeta, etc, etc, . Pe toate le-am facut pana la urma din disperare, iar suzeta a fost iar o binecuvantare, era o metoda super de linistire.

Crengu de mufitza Rianna (2.08.2008) si gandacel Cristian( 5 anisori)

Mergi la inceput

Hai ca m-am lungit cam mult.
In concluzie, e bine sa intrebi pe toata lumea cum face, sa testezi , si in final sa iei ce cerzi tu ca ti se potriveste. Eu asa fac acum, cer sfaturi si aplic doar ce mi se pare util mie.

Deci, sa nu sariti pe mine ca am zis ca am leganat.

Oricum, mie mi s-a potrivit destul de bine carte lui Dr. Spook, dar nu in intregime. Erau si acolo chestii care mie mi se pareau aberatii. Dar am citit chestii faine despre bebeii mici si plangaciosi si am reusit sa inteleg mai multe .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zsuzsu spune:

bune dimineata mamicilor
crengu si eu ii dadeam suzeta la dani si si acum zic ca a fost mai bine decat sa se apuce sa-si suge degetul- de care il dezobisnuiesti mult mai greu- si a fost cel mai usor mod sa-l linistesc de mic
si si eu il mai bagam langa mine in pat cand plangea tare- chiar daca noi nu am fost nevoiti sa aplicam acest lucru in fiecare noapte
dar sunt de acord cu tine- mai ales ca atat timp cat e micut nu se obisnuieste - numai cand creste si incepe sa constientizeze anumite "placeri".
Ada bine ai revenit- chiar ne-ai lipsit
noi suntem bine burtica deja creste bine- parca as fi in 5 luni de sarcina- dar am avut burta si inainte.

10+ si de Daniel(05.03.2006)

"http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=zsuzsu&year=2009&month=3&day=31&babycount=1"

Mergi la inceput

Romanitza, imi pare rau ca esti prost dispusa, poate te vei inveseli de la tort.
As vrea sa te pot inveseli , dar nu-mi trece nici o glumita prin minte.
Dar tu ce vezi pe acolo la TV? N-ai ceva chestii faine la care sa te uiti? Un film, un divertisment, ceva?

Hai ca-ti dau o poate te binedispun.

Am uitat sa va zic ca imi era pofta de un Mac, stiu ca nu e bun dar eu tot mai pap cateodata pe acolo. Ma omor dupa aripioare picante. Acum mi-a fost frica sa pap aripi dar am dat iama intr-un Big Tasty si l-am mancat cu o pofta nebuna. Si nu am avut nimic nici eu nici fata. Dar am zis ca dupa o luna de papat numai ce trebuie, mi-am permis o mica escapada.Si m-am simtit tare bine.

Mergi la inceput

Mada, am vazut pozele, se vede ca v-ati distrat pe cinste.
Ce bine e sa stai la casa, va priit botezul si cumatria.

Zsuzsu, e bine ca ai burtica mai mare, eu m-am stresat tot timpul ca am burta prea mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaudiaH spune:

Crengu, merci ca ai impartasit experienta ta cu mine! Si eu sunt adepta dormitului separat dar cred ca secretul oricarei reusite e sa nu te incrancenezi intr-o idee. Si eu o iau pe Lucia deseori cu mine in pat, l-am luat si e Stefan dar cat e mic nu cred ca asta da dependenta. Cu Lucia am insa probleme in a o lasa sa doarma la san caci dupa ce papa imi da lapte afara daca nu o pun sa ragaie si apoi plange iar daca nu da aerul afara tot plange ca simte presiune in stomac. Imi adoarme la san si in 10 min incepe sa urle asa ca trebuie s-o pun sa ragaie iar pana ragaie suntem si ea si eu treze. Si tare greu adoarme dupa aceea, are chef de uitat in toate partile, vrea povesti, plimbari si alte mirodenii iar eu ajung dimineata varza de somn iar ziua nu prea reusesc sa dorm. De-asta m-ar tenta un leganat scurt pe picioare. Stiu ca Stefan adormea rapid cand il puneam eu sau mama pe picioare. Si de pe la 6 luni nu l-am mai leganat ca nu mai puteam asa ca a adormit si fara leganat. Acuma vad eu, mai ascult si alte pareri si vad ce decid in final. POate intre timp se decide ea sa nu se mai trezeasca noaptea. Azi noapte a papat la 22, la 22:30 a adormit si s-a trezit la 4 dimineata; am dormit asa bine...Dar la 4 dupa ce a papat era satula de somn domnisoara si avea chef de interactiune cu somnoroasa de ma-sa.
Iulia, uite cateva majorete in caz ca se intampla ceva mai devreme sa nu ramai fara galerie cum am ramas eu.

La noi... ceva noutati dar nu rpea multe. Am fost ieri la ecografie de bazin (solduri, rinichi) si totul a fost ok. A trebuit insa sa raman la cabinet sa o alptez ca facuse intre timp o gura de surzise toata clinica. Fug acum sa fac ceva ordine prin casa cat mai doarme micuta ca apoi nu se stie. Va pup si revin.

P.S. Tin sa va spun ca imi sunteti TOATE niste dragi, fara nici o exceptie, va simt ca si cum ati fi o alta familie, alt fel de familie, o familie cu care pot impartasi, o familie la care pot apela pentru un sfat pentru ca toate sunteti niste intelepte si niste fete tare ancorate in realitate, fara fitze si alte chestii. Ma bucur ca existati desi pote nu reusesc sa va adresez fiecareie intotdeauna cate un cuvant dar ma bucur sa citesc fiecare cuvintel al fiecareia. Milioane de pupici!!!!

mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008

Mergi la inceput

Off, Claudia, te inteleg ca esti obosita. Micuta Lucia e asa dulcica si e inca fragila, ca s-a grabit ea sa vina pe lume mititica.
O sa vezi cum o sa faci tu pana la urma, oricum va trece perioada asta grea, poate cand mai crste si mai trec colicile. Eu cred ca la prematuri sunt mai rele aceste colici , mai dureroase, de aceea micutii trebuie consolati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Galushca spune:

Salutare, fete!

Sunt si eu o mamica de un pui si il asteptam pe al doilea in martie :)
Ce bine imi pare ca v-am gasit, am citit din intamplare la voi, e foarte fain ce discutati, am multe de invatat. Mai ales despre cum il ajuti pe cel mare sa se adapteze la bebele mic.
Leila e draguta si iubitoare de felul ei, merge la cresa de vreo 6 luni, insa casa e a ei. In plus, a dormit intotdeauna cu noi si urmeaza cumparatul patutului nou. Ma gandeam sa-i fac si un tort, ca sa sarbatorim ca e fetita mare si face nani singura, ca prietenii ei mai mari de la gradi :)
Noi, cand era ea mica, pe la o luna-doua,, am citit despre "attachment parenting" si ni s-a parut o idee buna. Am dus-o pana la doi ani in wrap, a avut si carucior, dar nu ii placea, a dormit cu noi, am alaptat-o constant pana la doi ani si vreo luna. Si nici nu stiu sa va zic daca acum e intarcata, pentru ca se mai joaca la tztz o data la cateva zile, dar nu pot sa zic ca papa. Acum e numai o chestie afectiva, cand ii e somn cauta tzitzi cu mana si adoarme cu mana pe el, sau cere sa suga, dar pune gurita si zice "ata" (gata). Mai stie sa suga, inca nu stie sa bea de-adevaratelea, arunca intai limba in pahar. E hazlie foc :)
Na, ideea e ca am invatat-o sa fim foarte lipiti unii de altii si sa vedem cat e de dispusa sa ii faca loc si lui bebe in propozitie.
Va pup, ca v-am zapacit din prima.

Galusca mami de Leila (10.7.2006) si 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaRusu spune:

Citat:
citat din mesajul lui crengu75

Hai ca m-am lungit cam mult.
In concluzie, e bine sa intrebi pe toata lumea cum face, sa testezi , si in final sa iei ce cerzi tu ca ti se potriveste. Eu asa fac acum, cer sfaturi si aplic doar ce mi se pare util mie.

Deci, sa nu sariti pe mine ca am zis ca am leganat.

Oricum, mie mi s-a potrivit destul de bine carte lui Dr. Spook, dar nu in intregime. Erau si acolo chestii care mie mi se pareau aberatii. Dar am citit chestii faine despre bebeii mici si plangaciosi si am reusit sa inteleg mai multe .

Foarte de acord cu tine, Crengu, n-as fi putut spune mai bine
Suzeta Paul a luat-o la 6-7 luni cand a inceput nebuneala cu dintii (i-au iesit cam una-intr-una, cu vreo 2 pauze, pana la cele 20 de bucati) si ii puneam dentinox pe suzi si rodea la ea si se linistea.
Cu el n-am putut adormi in pat - cu Ana dorm de n-am treaba ....
Pupici, sper sa revin in "forta" sapt. viitoare

Oana, mami de Ana Maria (13 iunie 2008) si Paul-Victor (21 iunie 2006)
Priveste partea buna a lucrurilor

Mergi la inceput