DECRETEII

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda141

Citat:
citat din mesajul lui Gia

Pt cei care se indoiesc ca numarul femeilor ce au murit din cauza avorturilor ilegale este de 100.000... eu cred ca este mult mai mare. Cunosc personal 4 cazuri.
O femeie de pe strada mea care a baut un ceai de oleandru, care cica ar provoca avort, dar e f toxic, a murit in drum spre spital, pt ca au trimis salvarea tocmai la Bucuresti...au ramas 3 copii fara mama.
Mama unui coleg de clasa, cu septicemie dupa un avost incomplet, au ramas 2 copii fara mama, am fost toata clasa la inmormantare si am plans de sarea uniforma in patratele de pe noi, eram in clasa a V-a.
Mama unei colege cu 4 ani mai mica, era la aceiasi invatatoare, tot speticemie... au ramas 5 copii fara mama.
O verisoara care a murit la 24 de ani, tot septicemie, avea doua fetite mici, una de aproape doi ani si una sub un an, ea si sotul ei erau profesori.
Probabil au mai fost si alte cazuri printre cunoscuti, dar eu eram prea mica si despre asta se vorbea pe la colturi.
Orice comentariu e cam apa de ploaie... e ceva mult peste sinistru.

trist, foarte trist...pentru copii .In fine nu comentez mai mult, insa cu putina responsabilitate , parerea mea este ca se puteau evita atatea sarcici nedorite si implicit aceste avorturi, copii ramasi fara mama ,etc. Nu spun ca era usor, insa cu siguranta era mai usor sa fii atenta decat sa risti sa mori de septicemie.

Aha, cum crezi tu ca era usor pe atunci ???...

Eu zic ca femeile de atunci au facut ce credeau ele ca e bine pt ele si familiile lor. Punct.

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

La revolutie aveam 12 ani si jumatate. Sa zicem ca eram un copil. Nu mi-au lipsit prea multe si pot spune ca am avut o copilarie fericita. Acum am 31 de ani si din tineretea mamei mele(dumnezeu sa o ierte) imi aduc aminte o singura fraza pe care abia ca femeie matura am ajuns sa o inteleg. Mi-a spus intr-o seara referitor la era comunista "Stii ce imi doream cel mai mult? Sa treaca anii si sa ajung la menopauza ca sa nu mai raman insarcinata". Vi se pare normal sa-ti doresti sa imbatranesti ca sa scapi de cosmar?? Mie NU.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui ari

Nu, nu era deloc mai usor sa fii atenta! Ar fi trebuit ca amandoi partenerii sa fie...*atenti*...Si chiar si asa...shit happens!

E usor AZI sa fii atent si atenta, cand ai la dispozitie toate mijloacele contraceptive la dispozitie si neexpirate! Si chiar si asa se mai intampla...minuni.

Nu, in general vorbind, vina nu e a noastra, a femeilor care am indraznit sa avem o viata sexuala in vremea aceea, vina e a politicii partidului, care ne interzicea accesul la demnitate...Cred ca au fost detalii destule despre cum se putea *intampla* o sarcina si care-i erau urmarile, eu una nu ma simt in stare sa mai dau si altele...Dar opriti-va din a afirma ca am fi putut face altfel, atata vreme cat nu incercati sa va puneti in aceeasi situatie. Sunt convinsa ca ati fi fost la fel de nefericite, la fel de confuze, la fel de nepregatite sa luati in piept viata, asa cum vroiau *organele de partid si de stat*, ca noi, cele ale caror vieti nu prea contau pe atunci...

Fiti fericite ca azi traiti altfel. Eu una, ma bucur pentru voi.

mai bine nici ca se putea scrie, subscriu

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui dymomo77

La revolutie aveam 12 ani si jumatate. Sa zicem ca eram un copil. Nu mi-au lipsit prea multe si pot spune ca am avut o copilarie fericita. Acum am 31 de ani si din tineretea mamei mele(dumnezeu sa o ierte) imi aduc aminte o singura fraza pe care abia ca femeie matura am ajuns sa o inteleg. Mi-a spus intr-o seara referitor la era comunista "Stii ce imi doream cel mai mult? Sa treaca anii si sa ajung la menopauza ca sa nu mai raman insarcinata". Vi se pare normal sa-ti doresti sa imbatranesti ca sa scapi de cosmar?? Mie NU.

Mi s-a facut pielea de gaina citind! Femeile de astazi nu pot intelege, tot noi eram vinovate cand ramaneam gravi

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabitza1977 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda141

trist, foarte trist...pentru copii .In fine nu comentez mai mult, insa cu putina responsabilitate , parerea mea este ca se puteau evita atatea sarcici nedorite si implicit aceste avorturi, copii ramasi fara mama ,etc. Nu spun ca era usor, insa cu siguranta era mai usor sa fii atenta decat sa risti sa mori de septicemie.

"cu putina responsabilitate"? si, ma rog, cum "era mai usor sa fii atenta" in vremurile alea?
ma doare capul cand vad ce usor judeca unii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

In principiu nu sunt de acord cu avorturile, ar fi trebuit sa trec si eu printr-unul, si a fost f dureros pt mine, numai perspectiva de a avorta, caci nu am dus, din fericire, aceasta actiune la capat (acum, in zilele noastre, si era vorba de motive medicale, care s-au dovedit pana la urma inexistente)...
Bebe e un sufletel mic inca din burtica mamei....

Insa greseala acelor vremuri zic ca a fost lipsa mijloacelor de contraceptie...
Calendarul nu e sigur, iar abstinenta...nu se putea pune problema in cazul unei familii...
Era greu (si) din punctul asta de vedere...

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 28+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Citat:
citat din mesajul lui monicabo

Insa greseala acelor vremuri zic ca a fost lipsa mijloacelor de contraceptie...

In documentar se afirma ca in anii '60 (deci si inainte de decret) modalitatea principala de planificare familiala era avortul. Cu alte cuvinte, pana au aparut pilulele contraceptive si alte mijloace moderne, avortul era singurul "contraceptiv" accesibil majoritatii populatiei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Eram sigura ca imi sariti in cap, dar nu e problema.Daca nu acceptati si alte pareri decat voastre de ce ati mai deschis un subiect de discutie ? Si una e sa iti spui o parere si alta e sa judeci, eu nu judec pe nimeni ca nu e treaba mea, fiecare cu constiinta lui, insa raman la parerea mea , poate cu putina temere de Dumenezeu se puteau evita. Dar ma rog...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_ce spune:

In afara mijloacelor contraceptive ,care sunt pe toate drumurile si de buna calitate,noi avem ceva in plus;informatia.atunci nu exista asa ceva.Mama si-a facut curaj sa vorbeasca cu mine despre menstruatie, de exemplu ,la cateva luni dupa ce mi-a venit.Si a explicat ceva din care nu am inteles nimic. Despre relatiile cu un baiat nu am aflat decat ca e ceva foarte rau si foarte urat si in nici un caz nu am voie sa fac asa ceva,ea si la 24 de ani credea ca mai sunt virgina.Era modul ei de a ma proteja pentru ca nu stia cum sa o faca altfel.

Degeaba incercam noi sa intelegem cum stateau lucrurile atunci, cu mentalitatea de acum,cu internet la nas,cu farmacii unde gasesti AC de toate felurile,cu medici care fac analize si care prescriu ce se potriveste mai bine cu organismul fiecareia.Pe vremea aia se vorbea in soapta despre asa ceva,ori despre o sarcina ori despre Europa Libera ,cam acelasi ton aveam.Prima folie de anticonceptionale am vazut-o dupa revolutie de la o prietena care venise din America.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Anda, hai sa facem un exercitiu de imaginatie.
O familie cu 2-3 copii, informatie ff putina sau chiar de loc, mijloance contraceptive ioc. Cum se foloseste "temerea de Dumnezeu" ca sa evite o sarcina?

Mergi la inceput