DECRETEII
Tocmai am urmarit un reportaj pe HBO despre anii '60-89 si despre "crearea omului nou",in urma decretului dat de Ceausescu prin care se interzicea avortul in Romania.Rezultatul cresterea natalitati(s-au nascut in aceasta perioada 2 milioane de copii) si MARELE GENOCID:peste 100.000 de femei care au decedat in urma avorturilor ilegale.
Imagini devastatoare...copii nascuti cu deficiente,izolati la Cighid...asa-zis "loc de amplasament"...m-au zguduit atat de mult imaginile si ii multumesc lui Dumnezeu ca la 21 de ani am inteles ca se poate trai si "altfel",ca ,copilul meu s-a nascut si traieste liber...
Raspunsuri
danat spune:
Am vazut si eu mai demult acest documentar....intr-adevar te ravaseste chiar si daca ai trait in acea perioada si stiai cam cum se intamplau acele lucruri.
Omul uita cu timpul, si e bine din cand in cand sa ne reamintim perioada crunta prin care a trecut tara noastra. Asta pentru cine inca il mai poate regreta pe ceausescu si sistemul creat pe vremea lui ...
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
Ancuta-Maria spune:
stai ca imediat apar fetele zicand..."asa le trebuie daca au vrut sa faca avort, le'a batut Dumnezeu"
-----------------------------------------------------------------------
„timpul nu-i menajeaza pe cei care se cred in afara lui” (Francois Fayolle)
marius spune:
Si eu care credeam ca gasesc un "decretel" . La 21 de ani(multi inainte!) nu ai cum sa stii ce a fost asa ca este OK.
Oricum salutari "decreteilor"!
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
miki68 spune:
Asa au fost numiti copiii nascuti dupa adoptarea in 1967 a unui decret care interzicea avortul.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Delia21 Iertati-mi nestiinta,dar spuneti-mi si mie ce este acela 'decretel'! noi aici http://community.webshots.com/user/lela3321 |
Decretul cu interzicerea avortului s-a dat in 1967 (parca???).
Oricum, a existat o explozie de nasteri, cu repercursiuni in timp, inclusiv in invatamant. Cei nascuti in acel an au fost numiti asa, dar fara vreo conotatie jignitoare.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
anyella spune:
Eu sint un "decretel".Facut de mama fara comentarii.Ce era avortul ilegal atunci? Puscarie.Si da,poate apar fete care spun:asa le trebuia daca nu voiau copii.Dar ce te faceai daca aveai deja echipa de fotbal acasa-:)).Hm,interesant mod de gindire,dar din pacate multe din fetele de pe forum sint dragut de tinere.
Nu uitati ca metodele de contraceptie erau de domeniul fantasticului in Romania.Eu,copil,nu gaseam dosite prin sertare decit niste prezervative chinezesti pe care le-am umflat ca pe baloane(calitate nene-:)),groase ca soricul porcului)si le-am agatat de lustra.
Aniela
maraki spune:
Si eu sant decretel Contraceptivele erau intezise pe vremea lui Ceausescu,decretei sant numiti toti copiii nascuti dupa decret pana la Revolutie.Ceausescu a dat lege ca pana la 45 de ani, femeile in cazul in care ramaneau gravide, trebuiau sa faca bebeii( asta daca nu aveau norma facuta de 5 copii) 45 cu 5 asta era sloganul Si primii 2 copii ai mei sant decretei Reportajul care l.ai vazut il am si eu pe dvd,se gaseste pe DC++ de luat.
Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5
J G spune:
Si eu, si eu, desi nascuta in 76. Mama 19 ani, o aventura la mare, sarcina, casatorie cu cineva cunoscut de 2 luni, adio scoala, casnicie va imaginati daca nu se cunosteau deloc.
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)