Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (179)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

LA MULTI ANI LOREDANAG!!

www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 10 luni!!
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandarinutza

Adimercedes, dar cu mierea care e problema? este un inlocuitor al zaharului. In Ro, nu se recomanda mierea pana la 1 an. La ultima vizita, dr Antoniei mi-a zis ca pot sa ii dau si miere, mai ales ca este recomandata in special in perioada de crestere a copiilor. I-am dat o data in grisul cu lapte si i-am mai dat f putin pe o felie de paine cu unt-dar nu i-a placut.
Si eu sunt impotriva obsisnuirii copilului asa de mic cu dulciurile, cum am vazut ca sunt alti copilasi de varsta Antoniei in parc. Eu nu ii dau Antoniei produse care au adoas de zahar cum ar fi iaurturi cu fructe,danete si danonino si alte budinci.Dar mai primeste biscuiti de prin parc.Eu ii dau unii fara zahar, dar cand vede alti copii mancand, vrea si ea, si daca sunt biscuiti simpli-nu din cei cu creme, o las sa primeasca si ea.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mandarinuta, eu ma refeream in principal la zaharurile rafinate si in combinatii aiurea, si nu neaparat la miere. Mierea nu e recomandata inainte de 1 an datorita ca sistemul digestiv al bebelusilor nu pot lupta impotriva sporilor bacteriei botulinice continuta uneori de miere si care afecteaza sistemul nervos. Cam dupa un an sistemul digestiv e suficient de bine dezvoltat sa nu fie probleme. Mierea e intr-adevar f buna, calmeaza, ajuta impotriva tusei, o lingurita seara ajuta la un somn mai linistit, ajuta la absorbtia potasiului si magneziului, iar sortimentele inchise la culoare are proprietati antianemice si ajuta la formarea hemoglobinei, in fine, ar fi multe.

Dar eu am ce am cu chestiile rafinate.

In plus, trebuie sa fim atente si ce miere cumparam si de unde, pt ca uneori e "fabricata". Tin minte ca inainte sa plec din RO am vazut in supermarketuri miere "facuta" si avea ingrediente zaharuri, glucoza etc, nu simpla miere pe care o stim. In plus, unele firme obscure nu controleaza cum trebuie productia de miere si albinele uneori recolteaza din zone poluate cu diverse chimicale, care iar nu e bine.

Nu vreau sa ma intind, doar ca trebuie sa tinem un echilibru, sa fim atente ce le dam copiilor nostri si chiar ce mancam si noi.

pt Antonia cea energica.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

La multi ani Yannisa Milena
Felicitari mami si tati penru o printesa superba de un anisor!

Sim deabia astept sa vad pozele de sambata.Cred ca o sa aveti o petrecere pe cinste.

Noi azi am fost dupa cadou...ne-am invartit prin 3 magazine...sa ii luam ceva "special"...si pana la urma am ajuns la lego pentru copii intre 6 luni si 1.5 ani.Bunicii i-au cumparat o tricicleta,asa ne-au scapat de-o cheltuiala pe noi.
Noi vom sarbatorii chiar pe 31,duminica.Poate atunci ii vom face si "motzul".(Ma lamureste si pe mine cineva cu acest obicei!?Sunt in ceata...pe net toata lumea scrie altfel.Ce se pune pe tava?Cate obiecte se pun?Cate trebuie sa aleaga?Ce se face altceva?Se rupe turta deasupra capului sau nu?La fetite se taie motul sau nu?Habar nu am si nasa-sor'mea nici ea nu stie mare lucru.)
Nu stiu ce sa fac cu tortul...am facut un tort-test sambata trecuta...dar a fost un esec total.Ma oftica astia de-aici...nu au asa optiuni misto pentru torturi de aniversare...sunt parca prea "simplisti".Insa din lipsa de timp cred ca am sa il comand.Maine ma voi opri la o cofetarie sa vad ce ofera.

Altfel...Erika inca tuseste noaptea urat.Ieri noapte a fcut 2 crize de tuse.Poate ar fi bine sa o duc la medic din nou.
Are o perioada in care ma vrea numai langa ea...tot timpul cere in brate...daca o las o clipa singura...fara sa ma vada plange de parca s-a sfarsit lumea.Incerc s-o multumesc cat pot...seara deja obosesc si eu...mai ales cand se foieste prin tot patul si nu mai adoarme.ma mai scapa sotul...o duce pe terasa si o plimba...pana adoarme.
Si ei ii plac mult jucariile din care poate sa traga,sa baje.Are o cutie cu cuburi din lemn...mereu le scoate si le baga.Am uitat intr-o zi cutia cu servetele langa patul ei...cand m-am dus in camera le scotese aproape pe toate...patul era plin cu servetele...la fel si covorul.
Ii mai dau sa-si faca de lucru biscuiti pusi intr-o punga...si pana ii scoate,ii molfaie...se mai joaca cu ei...pot sa spal spre exemplu vasele
Nu merge...desi ar putea bine merci...prefera sa o tin de mana...sau in patru labe.In magazine nu mai vrea in carut,mai ca sare din el...merge cativa pasi de mana,iar apoi merge de-a buselea intr-o viteza...si eu dupa ea.O i-au in brate si iar "sare" pe jos...azi a fost un chin.
E tare energica si la sf zilei ma lasa fara vlaga.
Azi in sfarsit am reusit si eu dupa o saptamana sa-mi fac manichiura...sa imi fac o masca si sa imi dau cu crema linistita...fara sa tin de recipient de frica sa nu si-l toarne in cap.
V-am pupat,va doresc o duminica placuta in continuare.Ma duc sa mai bag nasul in carti si apoi la nani.Maine incepe o noua saptamana.

Jurnal de mogalneata
www.flickr.com/photos/54445410@N00/" target="_blank">Japonia prin ochii unui amator

Sabina Y. siwww.desprecopii.com/info.asp?id=1269" target="_blank"> Erika(31 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

Citat:
citat din mesajul lui greyeras

Hai ca mai avem si noi o luna si incingem gratarele. Azi facem o petrecere mai restransa, asa ca pt 11 luni in trei. Desi tati e ocupat si nu prea sta cu noi ca punem polistiren pe afara, izolam peretii si sta sa supravegheze.
Ma duc sa mai lenevesc langa puiut, profit si eu ca doarme ca apoi iar o luam de la capat.

Mamica de Ana-Adelina (24.09.2007)

Ca tot ai adus vorba,si noi am vrea sa izolam in exterior,dar mai asteptam,poate face statul treaba asta...prin programul de reabilitare termica a locuintelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Citat:
citat din mesajul lui mandarinutza

Adimercedes, dar cu mierea care e problema? este un inlocuitor al zaharului. In Ro, nu se recomanda mierea pana la 1 an. La ultima vizita, dr Antoniei mi-a zis ca pot sa ii dau si miere, mai ales ca este recomandata in special in perioada de crestere a copiilor. I-am dat o data in grisul cu lapte si i-am mai dat f putin pe o felie de paine cu unt-dar nu i-a placut.
Si eu sunt impotriva obsisnuirii copilului asa de mic cu dulciurile, cum am vazut ca sunt alti copilasi de varsta Antoniei in parc. Eu nu ii dau Antoniei produse care au adoas de zahar cum ar fi iaurturi cu fructe,danete si danonino si alte budinci.Dar mai primeste biscuiti de prin parc.Eu ii dau unii fara zahar, dar cand vede alti copii mancand, vrea si ea, si daca sunt biscuiti simpli-nu din cei cu creme, o las sa primeasca si ea.

Mandarinutza mamica de Antonia Maria 30.08.2007

Poze

Mandarinuta, e a 4-a oara ca incerc sa scriu mesajul asta. Nu stiu ce are compul meu, ma dispera.

Stiu ca am zis si de miere, insa m-am referit in special la zaharurile rafinate. Cu mierea nu am nimic, doar ca, asa cum ai zis si tu, nu e recomandata copiilor sub 1 an, deaorece poate contine spori ai bacteriei botnulinice care in sistemul digestiv imatur al bebelusilor produce toxine ce afecteaza sistemul nervos.

Mierea e recomandata copiilor peste un an, in special cea inchisa la culoare, care are si proprietati antianemice.

Bineinteles ca trebuie sa fim atente, sunt copii pe care mierea ii face hiperactivi, care sunt sensibili etc. In plus, sa fim atente la ce cumparam si de unde. Stiu ca inainte sa plecam din RO vazusem insupermarket miere "fabricata", ce continea zaharuri, glucoza etc, deci era facuta in fabrica.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." --- Albert Einstein

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

Lisa

Povestea obtinerii sarcinii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta36 spune:

La multi ani Yannisa Milena!

La multi ani LoredanaG

Noi ne-am adunat de pe drumuri si stam pe acasa,ca afara s-a innourat si cred ca vine ploaia...poate s-o mai racori un pic.
Pupici la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sim_stoian spune:

Sabina Y, nu in toate zonele din Ro exista obiceiul taiatului de motz. De ex, in Moldova, pur si simplu nasa taie putin par din motz si il fixeaza cu putina ceara calda pe o moneda (de obicei de argint), indiferent daca e fata sau baiat. Pe aici prin Bucuresti, daca e fata se face o turta (din ce am vazut eu e o paine dulce rotunda, ornata cu diverse chestii). Turta asta o rupe nasa in 4 bucati deasupra capului fetei, iar bucatile astea le imparte celor ce participa la petrecere. Anul trecut in febr am fost la o petrecere de motz la o fetita, nasa i-a rupt turta si dupa aia i-a taiat si motzul si l-a fixat pe o moneda cum ti-am zis mai sus. Asaaa, acum despre tava: se pun diverse obiecte pe ea si se intinde copilului sa isi aleaga. Se spune ca primele 3 alegeri sunt cele care iti pot da o imagine despre cum va fi copilul cand creste. Eu o sa ii pun lui Stefan cheile de la masina, un telefon, un mouse mic (de ala pt laptop), ceva de mancare (un piscot sau un biscuite), o carticica, un pix, bani si cam atat. Ma mai gandesc pana sambata. E haioasa chestia, de ex sora-mea s-a repezit la o pricomigdala cand a ales si mancaciosa e, slava Domnului. Eu am ales cheile de la Dacia alor mei, Gazeta matematica si un pix si imi place sa conduc si mi-a placut si matematica . Hai ca m-am ranjit cam mult, ai inteles ce am vrut sa zic. Sanatate Erikai, pupici iepurasului Duracell.

Edit: daca e fata, se mai pot pune pe tava: parfum, ruj, o bratara, etc.

Jurnal de calatorii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeaiosif spune:

Buna,

revenim si noi dupa mai mult timp.

v-am urmarit si vreau sa urez la multi ani sarbatoritilor si sanatate copilasilor bolnaviori.

de cand nu am mai intrat ne-au iesit si incisivii de sus (cu gingii rosii si dureroare, plans...) si am trecut si peste o amigdalita.
in ret suntem bine, asteptam si noi petrecerea de motz din w/e viitor :)

david merge singurel destul de bine de vreo 2 zile, pana acum mergea de o manuta. ii place la nebunie si nu mai vrea decat cu greu in carut. are foarte multa energie, multumesc lui Dumnezeu, si e adevarat ca seara cad si eu lata de obosita.

de mancat e mai degraba "figurant", nu se omoara. trebuie sa am in jur 10 jucarii si sa i le tot dau, el le arunca si tot asa se desfasoara masa.

zilnic are la pranz supa de cele mai multe ori cu pui, asta ii place cel mai mult. nu ii lipsesc din meniul zilnic fructele. iaurtel cu cereale de dimi, il prefera pe cel cu fructe. mai ii dau si cate un borcanel uneori, sa mai schimbe gustul.

de pe 15 sept ma voi reintoarce la serviciu, sper sa pot sa ma tin de programul scurt, dar nu sunt asa de sigura. am mari emotii pentru ca m-am obisnuit sa stau 24 din 24 cu el.

am fost la munte de mai multe ori, dar la mare nu am ajuns.

nu imi vine sa cred ca a trecut deja 1 an! pe 31 aug ne sarbatorim!!!

va pup si va atasez poze noi cu noi. de la sinaia.

sa fiti sanatosi si sa cresteti mari!

http://picasaweb.google.com/vital.security7/DAVID

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreeaiosif

Buna,

revenim si noi dupa mai mult timp.

v-am urmarit si vreau sa urez la multi ani sarbatoritilor si sanatate copilasilor bolnaviori.

de cand nu am mai intrat ne-au iesit si incisivii de sus (cu gingii rosii si dureroare, plans...) si am trecut si peste o amigdalita.
in ret suntem bine, asteptam si noi petrecerea de motz din w/e viitor :)

david merge singurel destul de bine de vreo 2 zile, pana acum mergea de o manuta. ii place la nebunie si nu mai vrea decat cu greu in carut. are foarte multa energie, multumesc lui Dumnezeu, si e adevarat ca seara cad si eu lata de obosita.

de mancat e mai degraba "figurant", nu se omoara. trebuie sa am in jur 10 jucarii si sa i le tot dau, el le arunca si tot asa se desfasoara masa.

zilnic are la pranz supa de cele mai multe ori cu pui, asta ii place cel mai mult. nu ii lipsesc din meniul zilnic fructele. iaurtel cu cereale de dimi, il prefera pe cel cu fructe. mai ii dau si cate un borcanel uneori, sa mai schimbe gustul.

de pe 15 sept ma voi reintoarce la serviciu, sper sa pot sa ma tin de programul scurt, dar nu sunt asa de sigura. am mari emotii pentru ca m-am obisnuit sa stau 24 din 24 cu el.

am fost la munte de mai multe ori, dar la mare nu am ajuns.

nu imi vine sa cred ca a trecut deja 1 an! pe 31 aug ne sarbatorim!!!

va pup si va atasez poze noi cu noi. de la sinaia.

sa fiti sanatosi si sa cresteti mari!

http://picasaweb.google.com/vital.security7/DAVID

Andreea si David (31 aug 2007)

Frumos foc strengarul tau.
Avem si noi poze tot pe acolo la Sinaia...de fapt la Peles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melaniatud spune:

Citat:
citat din mesajul lui kriss79

LA MULTI ANI LOREDANAG!!

www.totsites.com/tot/alessiastefana" target="_blank">paginuta mea
Avem 10 luni!!
Cristina fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)

Fata ta are stofa de fotomodel...poza aia in patut in care se uita cumva intr-o parte e dementiala

Mergi la inceput