Gravidute prin FIV (20)
Raspunsuri - Pagina 11
Julia75 spune:
Marush, Kittyke, felicitari pentru bebeii mari.
Marush, eu la 24 saptamani am avut bebe de 700 gr, tu ai si gemeni si 950gr, oare ar trebui sa-mi fac griji? Docul mi-a zis ca e in grafic, e bine dezvoltat.
Enni, eu mananc miere aproape in fiecare dimineata, nu stiu daca-i voie sau nu, dar imi place.
Julia 24+
Bianca B spune:
Carmendu, Mirela, Kittyke multumesc ptr urari
Marush felicitari si sanatate multa la toti trei
Si eu luam miere dimineata inainte de masa dar de cand cu sarcina imi provoaca aciditate si implicit dureri de stomac asa ca am oprit.
pe burtici
Bianca 15+
Daca vreodata nu primesti zambetul pe care il astepti, fii generos si daruieste persoanei respective un zambet. Deoarece nimeni nu are mai mare nevoie de un zambet decat persoana care nu stie sa zambeasca celorlalti
amzulica spune:
Enni si eu am luat de cateva ori dimineata cate 2 lingurite de miere pentru ca eram constipata - acum am niste vitamine aduse de draguta de Aurel_cris din UK Pronatal care mi-au rezolvat constipatia de la sine. Nu-mi vine sa cred ... eram vai de capul meu.
Cami 13+
tuculucu spune:
salutare fete dragi!!!!
eu nu pot dormi, desi a venit toamna oficial, mie tot mi-e cald. am mai scris de cateva ori insa de fiecare data am sters mesajul din gresala si eram prea nervoasa sa mai scriu din nou... :(
ce ma bucur ca sunt fete noi.... bafta mare si tineti de bebici pana la 40 de saptamani...
eu sunt bine, ma apropii de momentul culminant in pasi repezi. am fost saptamana trecuta la cluj la consult si i-am spus dr--ului ca desi iau 3 duphaston pe zi burtica mea e tare 80% din timp. atunci a zis ca se pregateste pt nastere si m-a programat pt internare pe 15 septembrie. a zis ca ma va tine putin sub supraveghere si apoi vedem cand facem operatia. nu mi-e frica, insa ma mir ca eu nu am atatea date ca voi referitoare la bebici. la mine nici acum nu e sigur sexul, a fost confirmat o singura data o puta si apoi o pasarica la bebicul mai mic, de doi doctori diferiti. asa ca nu stiu greutate, sau alte probleme gen cele mentionate de marush cu rinichiul fetitei. sper totusi ca dr e relaxat pt ca e totul bine, si nu din alte motive.
camera nu e inca gata, am stabilit in mare ce cumparam, insa nu le-am comandat inca. despre cosurile de masina care pot tine bebicii pana pe la 15sau chiar 18 kg ce stiti? eu am vazut ca dunt in general 2 categorii, cele mici, scoicile cum se mai numesc, pana bebe are vreo 9 kg, si apoi celelalte, folosite pana pe la 4 ani. eu am tot cautat pe net si am gasit cosuri care au 5 pozitii de reglare si pot tine bebe pana pe la 15-18 kg. cred ca sunt ok, dar poate voi stiti mai bine? ma ajutati cu raspuns cele care stiti? mersi
34+
si
tuculucu spune:
continui...
eu am contractii BH mai ales la oboseala, de exemplu la drumul de cluj. in rest, intr-o zi obisnuita am pana pe la 4-5. azi cred ca nu am avut decat 2. sunt inca activa, desi parca in fiecare zi e mai greu. burta creste foarte repede, e tot mai grea, copii lovesc tare si ...
ma rog, ma plang si eu desi in comparatie cu unele dintre voi am dus ft bine sarcina asta gemelara. cu gazele ma chinui tare de tot, din cand in cand cu aciditatea si cam atat. daca nu e prea cald respir usor, cand e mai cald e aiurea.
in afara de duphaston care nu stiu daca face pana la urma ceva nu iau si nu am luat nimic. aveti grija fetele cu sarcini mari, la no-spa! mai multe fete care umbla in ungaria la dr sa le urmareasca sarcina, nu au primit no-spa cand sarcina era mare. !!! motivul e ca asa cum relaxeaza practic muschii sa treaca durerea, asa relaxeaza si colul. ceea ce nu e indicat, colul trebuie sa ramana inchis!
asa ca mai intrebati in jur inainte de a lua no-spa cand aveti multe saptamani la sarcina...
iata ca am scris ditamai foiletonul, dar mi-e asa de ciuda ca nu am putut sa va scriu mai des despre mine, asa ca profit acum sa va uumplu paginile cu gandurile mele. sper ca nu supar pe nimeni.
va pup pe toate in parte, v-am urmarit la fiecare problemele si cum ati trecut peste ele, va doresc numai bine mai departe si bebei la termen.
pupici la burtici!!!!
si
Marush spune:
Julianu ai de ce sa-ti faci probleme...eu am stat 99%din timp in pat.Ecografista ne-a spus ca si de asta au crescut bebeii mai repede. 700gr la 24 de sapt e foarte bine.Eu ma gandesc si la aceste contractii ca apar probabil si de la faptul ca uterul e suprasolicitat. Si de luat am luat mai bine de 20 kg pana acum...de la 57kg am ajuns la 78kg-..dr spune ca de la lipsa de miscare , si cred asta:nu mananc cu mult mai mult decat deobicei, dulciuri nu..doar fructe.
Toate fetele care ne-au urat de bine!
Sanatate!
25+!
Asa crestem Noi!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Mommy&year=2008&month=12&day=11&babycount=2
flori76 spune:
Tuculucu:ma bucur ca sunteti bine si te mai asteptam cu vesti .Nici eu nu pot dormi bine noaptea...azi-noapte cu toate ca a fost racoare am dormit tare-tare rau...Ma duc des la baie,imi amortesc soldurile,ma mai apuca si cate un carcel din cand in cand....Deci,azi-noapte,cred ca m-am trezit de cel putin 10 ori....Asta e....
Pupici si o zi buna tuturor,fara contractii si dureri de burtica.
------------------
Flori 23+
Julia75 spune:
Marush, adevarul e ca eu ma misc zilnic foarte mult, nici nu se aduna kilogramele pe mine in ultima vreme, sper sa fie bine cu gramajul lui bebe.
Tuculucu, si eu ma bucur pentru vestile bune. Eu nu ma pricep la scoici, nu te pot sfatui, eu am primit una cadou, e cam veche modelul, sa vedem daca ne va fi de folos sau luam alta, deocamdata n-am luat absolut nimic pentru bebe. Tu in pasi repezi te apropi de marea eveniment: intalneala cu bebeii. Sa mearga totul bine!
Si eu sunt franta de oboseala fiindca nu dorm bine noaptea, in general 5-6 ore ma bucur daca pot sa dorm.
Julia 24+
Mirela_1 spune:
Flori, nici eu nu dorm bine noaptea. Mai nou adorm pe la 10 seara si ma trezesc pe la 3-4 dimineata. Iar intre timp mai am si treziri scurte de mers la baie. Plus ca nu-mi gasesc nici o pozitie confortabila; daca stau prea mult pe o parte sau pe alta ma apuca durerea de burta.
Fetelor, am sunat la Filantropia sa intreb de cursurile prenatale. Cursul este de 4 sedinte, cate o sedinta/saptamana (miercurea de la ora 17:00). Astazi incepe un nou curs, deci urmatorul (la care intentionez sa merg si eu) va incepe pe 1 octombrie. Nu e nevoie de inscriere prealabila.
Eu m-am inscris si la firstbebe, astazi am primit e-mailul de confirmare, prin urmare luna asta particip la cursurile de la firstbebe (pachetul standard, cel gratuit). Luni este prima sedinta, am sa va povestesc cum a fost.
Mirela 23+
carmendu spune:
tuculucu- mult a fost, putin a mai ramas. ma bucur sa aud vesti bune. 15 septembrie nu e departe. multa sanatate si sa mai intri sa ne dai vesti bune.
noi am fost azi la eco. bebe victor are 1210 gr, pozitia e cu capul in jos (desteptu' lu' mama!), totul e in limite normale. doar colul e scurt.
concluzia: va trebui sa stau in pat de acum in colo, sa fiu cuminte si sa scriu pe forum .
doctorita mi'a zis ca seamana cu mine. ca are nasul meu!
aoleo! sa semene cu mine, da' sa n-aiba nasul meu! sotul meu are nasul mai frumos!
nu prea cred eu in pronosticuri d-astea. fizionomia la copii se poate schimba. aveam o prietena care mi-a spus ca a vazut ea in ecografia copilului ei ca seamana cu taica-su si cand s-a nascut s-a adeverit!!!! asa o fi, da' nu cred. oricat de 4D ar fi, tot nu-ti dai seama.
28+ Victor
http://good-times.webshots.com/album/565055246KyFrzA