Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (40)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Oxigen bine ai venit!
Tuchi, Tuchi:))) felicitari pentru nume. Frumos. Da tu nu gasesti si altceva decat rezulttul analizelor?:))) Pe cuvant daca eu am avut sau am habar de ce vorbiti voi acolo. Si ce bine ma simt!!!
Inseamna ca ma duc sa imi scot palaria in fata dr meu ca saracul nu zice niciodata nimic de rau. Ori sa fiu multumita ca sunt inalta si asta e scuza.
Roxana drept sa zic cand vad temp de la voi ma intreb cum rezistati. Noi am avut doar vreo 3 zile cu peste 32 si numai nu am sarit la bataie unul la altul (mai ales eu cu baiatul). De mult tot vreau sa zic ca imi place ce documentata esti:) Cum e cu sigilarea dintilor?:))
Acuma (vara asta) in mod clar prefer sa fie mai racoare. Ca daca ar fi fost o vara normala m-ati fi auzit vaitandu-ma ca e vremea nasoala. Da asa nu mai zic nimic. Numai ca m-am trezit cu 2 accidente ale lui fiu-miu ca i-a fost prea rece noaptea (zice el).
Flower si eu tot cam asa simt. Ce miscari de bule pe ici pe colo:))
RalucaAlexa, trebuia sa zic o data:)) Ca nu vezi ce se mai ingrijoreaza fetele astea cu 3 kg ale lor?:))) Sa le arate baba cum se face:)) Sau sa ma simt si eu nitel. Numai ca parol ca nu ma sparg in figuri si mai ales nu dulciuri. Cred ca mananc mai putin dulciuri acum decat inainte de sarcina. Da zau ca nu stiu ce face bb ala acolo…. Da zi-mi pe PM daca esti pe aproape:)))
Naty concediu placut. Multa sanatate Ioanei.
Bre, nu mai vreau sa aud de concedii si vacante:)) Numai eu muncesc:((( Porumbita si tu mama?:)) Sa ia fun!
Miere, si ai ramas tu mama dara coafura?:)) Eu m-as fi enervat teribil. Si eu tot asa la 6 luni ajung la coafor si aia e ziua mea speciala. O data, tocmai in ziua ai a intrat unul in fundul meu (al masinii) si mi-a stricat tot cheful. Masina mea nu apatit nimic da mi-e imi venea sa-l strang de gat pe ala ca nu mai mi-a tihnit ziua mea speciala. Degeaba m-a bibilit tanti aia ca eram cu nervii praf.
Alina, sanatate lui Ana. Probabil ca e o toxiinfectie alimentara si nu prea ai ce sa faci decat sa o lasi sa pape putin si uscaturi. Si apa.
Nu ma bag la discutia cu haine, ca eu nu am fost niciodata prea eleganta, dar nici in slapi nu merg decat la plaja:)) Si nu port pantaloni mulati:)) Abia mai am indraznit si eu de catva timp la lucruri deschise la culoare. Si cand deschid vecinii mei de dedesubt geamul, eu trebuie sa-l inchid pe al meu. Canadieni….
Wk placut si aveti grija de voi si bbei.

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

miere, nu la Reality Show-uri ma uit. Pe Animal Planet nici nu stiu sa fie asa ceva. Houston SPCA e cu protectia animalelor, cazuri de animale abandonate / maltratate, persoane arestate... Ma uit pentru ca imi plac mult animalele, pe langa copii...

Am facut greseala sa ma uit la stiri, la Antena 1, au prezentat cruzimea unei asistente maternale, nici nu va zic, ca va iau toti fiorii... Eu as mitralia-o, scurt, ce proces, condamnare...

cu Daria Nandini de 22+

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

fetelor

am trecut sa va salut si eu putin.....
eu fac morfofetala de fiecare data cand merg la doctorita....o data pe luna....fara a fi o luna speciala.....pentru ca doctorita mea ginecoloaga este si bun ecografist.....si este valabil si pt doctor....caci stiti ca eu merg la 2 in paralel...

oxigen bine ai venit....

felicitari celor care ati mai aflat amanunte despre bebici

15+

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Selene, ma refeream la faptul ca in orice emisiune de gen, este normal sa prezinte cazurile cele mai nasoale, pt audienta. Uite eu de exemplu am gasit doi pisoi abandonati anul trecut langa casa mea si i-am chemat pe cei de la protectia animalelor. Nu a fost nimic spectaculos, au venit, i-au bagat in niste custi si i-au luat. Normal ca nu m-ar prezenta pe mine intr-o astfel de emisiune, ii prezinta pe cei care maltrateaza animalele si care implicit au o conditie sociala si niste conditii de trai mult mai nasoale.

Aaa si inca ceva...in emisiunea respectiva nu arata niciodata sau nu prea dau de inteles ca ei si omoara animalele. Eu am ramas socata...am facut voluntariat la un astfel de centru de adoptii si nu am rezista mai mult de o saptamana. Mi-era mult prea mila. Daca in termen de 2-3 saptamani nu adopta nimeni animalul ii face o injectie letala. Rar vezi catel vagabond pe strada, de cand sunt aici am vazut maxim doi caini vagabonzi, fara stapan. Pisici sunt...dar caini..never..

Am vazut si eu stirea aia pe Antena 1 e si un subiect la generale despre asta, o tampita...incredibil ca un om se poate purta asa cu un copil.

Cami, doctorita ta masoara de fiecare data toate organele lui bebe? Wow, inseamana ca te tine o gramada, ca la morfofetala eu am stat aproape o ora...vreau si eu o doctorita de asta.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Servus fetelor!

Scriu si eu din an in Pasti, dar citesc pe sarite ce scriti...
Noutati mari nu am...am fost la eco de 12 saptamani, totul bine, pliu nucal 2,2. Voi face triplul test saptamana viitoare, la 15 saptamani implinite. Aici (in Franta) nu se propune dublul test si se fac doar 3 ecografii: 12 sapt pentru pliu nucal, anomanii mari; apoi 22 sapt morfofetala si la 32 saptamani pentru "cresterea" bebeului. Eco sunt facute doar de medici (sau moase) care sunt acreditati pentru asa ceva si mai ales au asigurare! Altfel nimeni nu risca sa vada ecografic o femeie insarcinata pentru urmarire de sarcina. Sunt oameni care asta fac toata ziua...ecografii de sarcina.
In rest...consult ginecologic lunar, chiar daca si ginecologul are eco si imi face e doar ...asa orientativ...legal nu conteaza ecografia facuta de el. Analizele cele 3 de la triplul test se intrduc intr-un program pe calculator impreuna cu varsta mamei, daca e fumatoare sau nu, pliul nucal de la eco 12 saptamani, dimensiunea bebeului la 12 sapt(care da data exacta a sarcinii), numarul de fetusi, daca a mai avut sau nu bebei cu probleme...astfel se calculeaza riscul. Sunt f multe programe de acest fel...care iau in calcul sau nu toti acesti parametri..de aici variatiile fff mari in rezultate. La risc peste 1/250 se propune amniocenteza...ca de altfel la cea mai mica anomalie ecografica...
Initial se fac teste sanguine amanuntite..apoi fc de statusul gravidei se individualizeaza...oricum odata pe luna se fac testele de sange: eu fac serologie toxoplasma (caci nu sunt imuna), nu fac serologie rubeola (caci sunt vaccinata si recomand tuturor celor neimunizate sa se vaccineze DUPA SARCINA, daca mai doresc un copil...atentie vaccinul e INTERZIS IN SARCINA si nu se pot face bebei 3, chiar 6 luni dupa administrare!)...plus fac testele de urina lunar: glicozurie, proteinurie...
La control...Tensiunea arteriala, colul, etc...nimic deosebit.
Eu fiind neimunizata toxoplasma trebuie sa fiu fff atenta la ce mananc, nu carne in sange, fructe spalate fff bine...si in fiecare luna tremur pentru ca aici daca toxo se pozitiveaza in sarcina e indicatie clara de avort terapeutic...

Nu stiu ce sa va mai zic...intrebati-ma... Nu sunt ginecolog, dar sunt medic endocrinolog-diabetolog-nutritionist...asa ca poate va pot fi de ajutor cu un sfat in domeniu...daca nu acum sigur dupa ca toate vom vrea sa slabim...macar sa slabim cu cap! Va fi o perioada extrem de importanta pentru viitorul nostru...ponderal...daca se fac greseli pot fi iremediabile si greutatea poate scapa de sub control.

Tot apropo de diabet...neaparat sa faceti testele de sange pt diabetul gestational!!! Extrem de frecvent, subdiagnosticat in Romania...aici in Franta vad zilnic in consult cam 3-5 gravide cu diabet gestational!! Enorm pt un oras de 80 000 locuitori! In Romania rar ne erau trimise, cazurile f grave, daca se poate dupa ce bebe avea deja probleme si avea peste 4kg! Caci atentie bebe mare si "sanatos" nu e de bine...peste 4 kg e macrosomie fetala si arata de obicei un diabet gestational al mamei..care dispare imediat dupa nastere..si toata lumea e "fericita" ...nici nu vor stii vreodata ca au avut asa ceva... Pe scurt: test pt diabet gestational intre sapt 24-28 obligatoriu pentru toate. Cele ce se stiu cu probleme, gen suprapondere, diabet in familie, care au nascut deja un bebe peste 4 kg sa faca testul cat mai repede, chiar de la depistarea sarcinii si apoi sa il repete la 24-28 saptamani. In Romania nimeni nu va va trimite sa faceti asa ceva, poate ginecologii f buni si cititi...in Franta e obligatoriu...in State e in recomandari, nu e musai...dar e de preferat sa il faceti.

Va pup pe toate!

Pyc 15+ nu se stie daca e fetita sau baiat, aici nu se spune pana la ecografia de 22 de saptamani:(...vor sa fie siguri ca sa nu ii dam in judecata apoi daca am cumparat hainite de fetita si e baietel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Buna Pyc, multumim pentru toate sfaturile sa ne mai spui ca ne place .M-ai speriat putin cu Toxo, nici eu nu sunt imunizata si n-am facut decat o singura data testul pe la inceputul sarcinii cred ca eram prin saptamana a-9-a, de atunci nu am mai repetat si nu stiu astia aici daca il mai repeta. N-am pisica si sunt foarte foarte atenta cu carnea si cu fructele, cred ca asta e tot ce pot sa fac in momentul de fata.In legatura cu testul pentru diabet stiu ca aici te pune sa-l faci intr-e saptamana 24-28, banuiesc ca e obligatoriu.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
18+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Parerile in ceea ce priveste Toxoplasmoza sunt impartite. Daca infectia survine in primul trimestru cand organele copiului sunt in plina formare, da...atunci se recomanda intreruperea sarcinii. Daca infectia survine in trim 2 se fac analize mai amanuntite, inclusiv amnio, sa vada dc infectia a fost transmisa la copil. In trimestru 3 deja riscurile sunt foarte mici. Sunt mule mamici aici pe forum, infectate cu toxo in sarcina care au facut tratament cu antibiotic (nu mai retin denumirea) si au copii sanatosi.
In state dupa cum bine stii Cris, nici macar nu este o analiza obligatorie, cu toate acestea nu am auzit de cazuri de bebelusi infectati cu toxo sau cu urmari. Stai linistita si incearca sa te bucuri de sarcina cat poti de mult. Ai trecut deja in trim 2, riscurile sunt foarte mult diminuate.

Voiam sa va intreb, daca voi aveti dureri de ovare. Ma dor ovarele rau, cam ca la ovulatie, poate din cauza ca se mareste uterul? In special dimineata si in timpul noptii cand dorm pe o parte sau alta.
Cris cand mai bagam si noi un webcam? Sa vedem progresele.
Nu v-am zis dar azi cand am iesit din casa era sa calc pe ditamai sarpele. Mi-a stat inima. M-am saturat de lighioanele din florida, paianjeni, broaste, gandaci, soparle, toate astea le-am gasit in casa in ultimul an (intrate probabil pe usa intr-un moment de neatentie). In spatele casei avem o padure cu un lac (plin probabil de aligators). Noaptea se aud ratonii cum se bat intre ei, tot felul de tipete de animale salbatice...ma scot din sarite, vreau sa ma mut undeva unde sa am betoane de jur imprejur, sa nu trebuiasca sa ma uit de zece ori inainte sa pun piciorul pe pamant.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aydan

Mergi la inceput

De serpi mie cel mai frica numai cand vad cum se incolacesc .In casa nu intra??? Eu sunt prezenta, you know where

18+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

In legatura cu durerile, eu am asa dureri cam ca la ciclu dar nu tot timpul vin pleaca, daca stau mult in picioare ma iau durerile de spate.

19+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefanial spune:

Salutare burtici!...Nu v-am mai scris de ceva timp dar, am citit cu regularitate tot ce ati scris voi...aveti un debit!!!Eu sunt in 19 saptamani si 4 zile (conform ultimei ecografii). Intre timp am aflat si sexul, cu o probabilitate, inca, de 10%...voi avea un BAIETEL si sunt foarte fericita, ca si voi, dealtfel. Toate analizele si masuratorile ecografice au iesit foarte bine, mai putin acea toxo pe care o tin sub observatie pentru ca cei doi markeri au iesit negativi. Am o mare rugaminte la voi...actualizati listuta cu bb baietel al meu pe care, apropo, deocamdata il cheama Mowglitza? Va rog mult...
Va pup si va urez...toate cele bune.
Stefania
19+

Mergi la inceput