Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (40)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tuchi123 spune:

PYC, draga mea, dupa un trat cu Cefuroxima, toxoplasma este la pamant, de ce in Franta este altfel oare?
Sanatate maxima tie si bb-ului tau si ma bucur nespus ca esti medic dar, esti si endocrinolog si pe diabet nutritie si boli de metabolism? interesant si frumos in acelasdi timp.
Pasiunea mea este dintotdeauna aceasta ramura, diabetul,nu stiu de ce...

Pup fetele

19+BogdanDoamne ajuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

O, lume noua! :) Felicitari, stefanial, pentru baietel! Buna, pyc!

miere, mai zic ei de eutanasieri... Stiu ca multa lume e impotriva "cruzimii" eutanasierii, parca la noi au interzis-o, mare prostie au facut... Uite, Galatiul si Braila sunt infestate de-a dreptul de caini vagabonzi, nu-i pasa nimanui de ei, pe mine ma trezesc zilnic pe la 6, 7, ca se apuca si se bat, si urla, scheauna... Sunt bolnavi, am vazut destui cu demodecie, sigur mai au si altele... Ii lovesc si masinile, unii sunt schiloditi de-a binelea, fara picioare... Ce eutanasiere, ca nici macar sterilizarea nu s-a discutat... Si primarul e si mai tampit, cica "vom solicita ca fiecare om care are caine la curte sa si-l sterilizeze"... Pai du-te-n tu-n prostia ta, de ce sa-mi sterilizez eu cainele, care poate e de rasa, cu pedigree, cu concursuri, si vreau si eu urmasi de la el, cand treaba ta ar fi sa sterilizezi femelele vagaboande...

Vad ca nici tu nu duci lipsa de fauna, mai frate...

In alta ordine de idei... fetelor, mai pot barfi un pic?

Am incercat, asa cum mi-ati sugerat si voi, sa ma odihnesc si sa las pe altii sa faca treburile prin casa in locul meu. Asadar, am facut un experiment, ieri am stat doar la calculator, cat sa finalizez un proiect, fara sa mai spal / sterg / aranjez nimic… In momentul de fata, va spun ca pot concura cu success la un premiu pentru cea mai mizerabila casa… Si a fost doar o zi…

Dupa bunu-mi obicei, cand ma necajesc pentru ceva, imi aduc aminte si de alte lucruri care m-au necajit… De exemplu, sambata au venit in vizita sora lui iubi cu viitorul sot. Vineri si sambata dimineata (ei au venit la amiaza), cu toate ca aveam dureri, am reusit sa aranjez casa, mai ales bucataria si baia, am frecat baia pe jos cu solutie cu clor, am spalat toaleta, am parfumat… Eu m-am internat sambata seara, m-am bucurat ca venisera ei, musafirii, mi-am zis deh, tine fata casa… Nu zic, a gatit fata, mi-a adus si mie mancare la spital, a spalat niste haine, dar… Cand am iesit din spital, marti, si am venit acasa… Dezastru… De pe chiuveta, pe bufet, pe aragaz si pe masa, numai vase murdare si resturi de mancare… Cine s-a apucat sa spele? Eu… Covorul din bucatarie era acoperit cu un strat fin de firimituri, bucati de alimente cazute pe jos si imbibate in covor, bucati de ambalaj lasate pe jos… Tin sa va anunt ca asa este si acum, n-a aspirat nimeni… Mai erau si 4 (!!!) pungi cu gunoi… In frigider, mancare noua pusa peste aia veche, cumparata prea multa, aia veche expirata, ca n-a verificat-o nici dracu’, io verific, de obicei, aruncata in frigider alandala, nu tu un pic de aranjare, pe categorii… In patul meu si-al lui iubi, cearsafurile pline de par si firimituri... M-am gandit cu groaza ca oamenii astia au umblat desculti in zilele alea (e f. cald la noi) si mi-au carat mizeria din bucatarie in camere si pe hol... Acum toaleta si chiuveta din baie sunt iar patate, am un maldar de haine de spalat (nu avem masina de spalat)…

Ieri n-am mai rabdat si i-am zis lui iubi, mai, omule bun, dar voi n-ati avut ochi, sa vedeti ce mizerie s-a facut? N-a pus unul mana pe aspirator, ce Dumnezeu... S-a facut mic, a zis ca azi face el curat tot... Eu i-am zis ca extind experimentul la o saptamana, sa vad, se trezeste traversat de gandaci? A zis ca nu, nu, nu vrea asa un experiment... Cred ca l-am stresat, saracul, el chiar face, cand are timp si asa, dar uneori am impresia ca, daca nu pun eu mana sa fac sau nu vad eu, nu mai face si nu mai vede nimeni… Pardoseala din baie are cativa gandacei storciti pe ea, cine va sta azi in patru labe sa dea iar cu clor? Eu, evident… Iubi a trebuit sa plece cu tatal lui la tzara...

Nu zic, si eu mai fac mizerie si le mai las de pe o zi pe alta, mai ales daca sunt obosita, dar parca niciodata n-am lasat asa casa unui om… Si mai ales sa plec, stiti, dupa mine, potopul...

Cred ca iar v-am plictisit cu problemele mele, dar simteam de azi-noapte nevoia sa ma descarc, am insomnii, mai nou… Cititi mesajul ca pe o poveste si treceti mai departe, oricum, mi-ati fost de mare ajutor, m-ati ajutat sa termin proiectul ala, am stat mai putin la PC, dar bine ca l-am facut…

cu Daria Nandini de 22+

Daria: "posedata de bine" (persana)
Nandini: "cea care se bucura de fericire" (hindusa)

Sa stai cuminte in burtica, sa te faci mare, c-apoi cuceresti tu lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Selene,eu sunt mai carcotasa recunosc..de aceea,al meu mi-a zis ca femeile nu vor fi multumite niciodata.Oricat de mult ai face,oricat te straduiesti,vad ca poti si vor mai mult.
Barbatii in general nu dau atentie la detalii,eu frec nush cate ore in bucatarie de al meu imi zice ca eu sigur am o lupa pe undeva ascunsa si caut pete si alte minuni pe pereti..,pe cand el termina in max.o ora.Dar important este ca face de toate in casa fara sa-si simta lezat orgoliul masculin si ca ma ajuta.
Eu zic sa te odihnesti acum putin,cat sa-ti revii,apoi iei si tu lucrurile mai usor.Eu cand am facut atunci tratamentul cu nospa si scobutil injectabil am stat o sapt acasa..in pat si apoi mi-am reluat jobul,am fost ok,dar ce sa zic,cum fac putin efort cum ma doare burtica desi sunt pe no=spa si scobutil pastile acum..

Aseara ma napadisera gandurile si pe mine ca am inceput discutia cu plecatul de la job,statul acasa pe bani putini..si cum o sa ne descurcam cand si acum e greu.Imi venea sa plang,sincer.Apoi m-am gandit ca oricum daca plang nu se rezolva nik si-mi stresez puiul aiurea si ca trebuie sa ne gandim ce si cum.

Aaa si i-am scris si lui Tutunaru un mail,sper sa-mi raspunda curand ca mi-au iesit analizele bune,proteina s si c si vreau sa stiu daca continui cu aspenterul sau nu.Doar timpul de sangerare a iesit mic..in rest sunt ok.Ah si toxo si listeria sunt ok.ca le-am refacut si pe astea asa de control in trim 2..ca deh,are soacra-mea matza si cum n-am imunitate is cam stresata pe chestia asta.
Luni merg si eu la ginecolog,abia astept sa vad ce mai face galmita si poate aflu si eu ce e..desi culmea ma gandesc doar la nume de fetita,nush de ce.

Stefania,felicitari pt baietel.

POZE
Minunica mea
19+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

Servus din nou !

Nu am vrut sa speriu pe nimeni cu toxo…doar sa va spun ce se face in Franta pentru gravidele neimunizate. Infectia in sarcina e ff rara si e ff tratabila cu antibiotic !

Dar nu e adevarat ca riscul e doar la inceputul sarcinii. El exista pana la termen !
Toxo se transmite prin placenta, deci riscul de transmitere creste cu…placenta. Ce scade e gravitatea leziunilor la bebe!

Va traduc din carticica mea de la spital :
-daca mama se infecteaza in preajma conceptiei-risc de transmitere la bebe f mic, sub 1%-dar DACA SE TRANSMITE GRAVITATEA E MAXIMA si leziunile de obicei ireversibile, se indica clar avort
-daca mama se infecteaza inainte de 16 saptamani de amenoree-risc de transmitere la bebe important (5% daca mamica e tratata si 15% daca nu e tratata)-riscul de leziuni la bebe e MAXIM
-daca mama se infecteaza dupa 16 SA-riscul de transmitere la bebe e MAXIM (20% intre 16 si 26 saptamani si mai mare de 90% aproape de termen)-dar scade riscul de leziuni grave la bebe, oricum acesta daca a fost infectat aproape de termen va primi antibiotic dupa nastere

Deci sa nu ramaneti cu ideea ca ati trecut de primul trimestru…gata cu toxo !

In Franta la gravidele neimunizate serologia toxo se repeta la 4 saptamani.

De ce ? Pentru ca in Franta in carne e « autorizata » si poate fi prezenta toxoplasma !! Nu stiu cum e in State …poate acolo e interzisa carnea cu toxo si de aceea nu se recomanda sistematic aceasta analiza ?? Sau poate pur si simplu considera ca riscul de infectie in sarcina e mic si nu merita ca statul sa cheltuie atat in masuri de preventie, analize repetate etc ??

Masurile de igiena la gravidele neimunizate :
-interzis consumul de carne cruda sau insuficient preparata termic
-interzis contactul cu dejectii de pisica, daca e totusi inevitabil, folositi manusi
-interzis contactul cu pamant (gradinarit), daca e inevitabil, folositi manusi
-fructe legume bine spalate
-daca ati atins fructe legume la piata, supermarket etc , spalati-va bine pe maini
-evitati atingerea de carne cruda (pune-ti taticul sa taie carnea…), daca o faceti voi, folositi manusi sau spalati-va bine bine pe maini dupa

Cam info astea le am eu din brosurica de gravide.

Dupa cum vedeti infectia e rara in sarcina, daca se intampla nu e obligatoriu sa se transmita la bebe si daca se transmite, mai ales dupa 16 saptamani, nu e obligatoriu ca bebe sa aiba sechele !!!
Si important..se trateaza cu antibiotic !! Dar ca sa ai ce trata trebuie depistata!!

Eu nu m-as baza pe faptul sunt atatea femei infectate cu toxo si care au nascut copii sanatosi…si bunica a facut copii sanatosi si nu a fost niciodata la medic….Masurile de preventie si depistare sunt la indemana oricui si eu zic sa nu riscam !

Miere cred ca depinde f mult de tara…in Franta de exemplu nivelul de listeria autorizat in branza din lapte crud e zero ! In alte tari e autorizat un anumit nivel de listeria…De aceea Franta nu recomanda serologie listerioza in sarcina…in alte tari e obligatoriu…totusi consumul de branza din lapte crud e interzis la gravide…
Citomegalovirus nu e recomandat aici, doar la gravidele care lucreaza in comunitati de copii…
Dublu test nu e recomandat in Franta, doar triplu test….iar dry test nu se face deloc (e prea scump pentru stat…)
Grupul sanguin si RH-ul se determina aici intotdeauna de 2 ori...sa fie sigur..in alte tari se face doar odata...
Serologia de rubeola e obligatorie la 15 ani la fete..ca au avut boala ca nu au avut-o..se verifica anticorpii..daca sunt neimunizate sunt vaccinate la 15 ani! Daca totusi o gravida e rubeola negativa, se testeaza serologia rubeola odata pe lunain toata sarcina si dupa nastere, inainte de iesirea din maternitate, se face vaccinul.

Fiecare tara cu regulile ei...

In Romania e cel mai simplu : NU sunt recomandari…face medicul ce il taie capul…si gravidutele saracele sunt pierdute !

Ce m-am lungit cu scrisul…acum vad…ca sa recuperez absenta pe forum timp de 3 luni !

Va pup! 15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Pyc, cum se face testul pentru diabet gestational? Este cumva cel in care ti se da sa bei dulce si ti se masoara glicemia din ora in ora (sau asa ceva)?
La Tudor parca am facut ceva prin trimestrul 3 dar nu era cel de mai sus, cred ca o analiza simpla de sange.

Andreea, mami de Tudor- 10.08.200519+
Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

A, si inca o intrebare: icrele de ce nu sunt recomandate in sarcina? Ce pot sa dea?
In primul trimestru m-am ferit de icre, mezeluri, dar de 2 saptamani am mai gustat din ele, mai ales icrele imi plaaaaaccc, si ma intreb cat de rau am facut.

Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Pyc, MULTUMIM de sfaturi. O sa am grija sa-mi fac testul de diabet gestational asa cum ai zis tu. Toxo mie mi-a iesit negativa, dar probabil o sa o mai repet..ca sa fie si mai sigura.

Mire, GROAZNIC!! Urasc lighioanele astea de care pomenesti tu...mai ales paienjenii si serpii!!! Nu cred ca as rezista intr-un astfel de enviroment. E din cauza climei...n-ai ce face...decat sa te muti asa cum ai zis si tu...sau sa te imunizezi.

Stefania, bine ai REvenit. Felicitari pentru baietel. Te trec eu acum la listuta.

Ttenzika, si eu ti-am raspuns in legatura cu morfofetala...nu inteleg cum de nu vezi mesajele?!?

Fetelor, Ana s-a imbolnavit de tot :-( Acum a dat intr-o raceala urata cu nas, tuse, putina febra....tot tacamul Si suntem inca la mare in concediu...va dati seama ce placere. Suntem pe tratament cu Nurofen, Stodal, Oscilococcinum. Azi nu am fost la baie...sa vedem maine, depinde cum se mai simte.

Alina21+ cuEMAde ianuarie

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Andre_ea, eu habar nu avem ca icrele nu sunt recomandate in sarcina....eu am mancat la greu!!! Mai ales aici la mare! Sunt o mare amatoare de asa ceva. Asa ca....daca afli sa-mi zici si mie sa stiu la ce sa ma astept.

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Mey, nu sunt sigura ca nu-s bune. De aia intrebam.
Naspa si cu toxoplasmoza. Nici eu n-am imunitate si imi cam plac salamurile crud-uscate.

Uff, sanatate multa Anei!

Delu Prichindelu'
BB2
Tudor
Vacanta 2008

Mergi la inceput

Oxigen, te-am trecut si pe tine pe listuta ca nu erai.
Imi pare rau sa aud ca treci prin asa ceva...e un mare stres sa astepti rezultatul insa trebuie sa fi optimista si daca totul a fost pozitiv pana acum nu vad de ce ar iesi rau acest rezultat. Te rog sa ne dai de veste imediat ce ai un raspuns.

Stefania, ai si tu caruciorul bleu pe panou!

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput