Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (40)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mvb

Ce ati sarit asa pe mine? Suntem o familie normala......amandoi avem program de la 8 la 16, cinci zile pe saptamanaavem norocul ca suntem niste bugetari f bine platiti.... 20+

Nu sunteti o familie normala, ci foarte, foarte, foarte norocoasa si fericita. Asta este si visul meu, doi bugetari de la 8 la 16 si m-as multumi si decent platiti nu foarte bine platiti, dar cred ca v-a ramane doar un vis.Ingrid70 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CADIA spune:

Roxana, Leditia,am inteles acum.

Mai bine sanatos si la munca decat acasa cu problemutze, mai ales cand e si bebe la mijloc.

Sau mai bine, amandoi sanatosi si in C.O pe diferite meleaguri

16+cu CLARA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui roxanaz

jasmi, sunt 126 zile calendaristice de concediu pre- si post natal. ai doar obligatia sa ai 42 de zile de post natal, daca poti sa ti le lasi pe toate ca postnatal nu te impiedica nimeni,

multumesc
sunt varza la informatiile de genul asta .. tot astept sa mi le zica cineva inainte sa fie musai sa le caut singura si sa le citesc

Jasmi 15+ cu Vlad
way to go, BB

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui CADIA

Leditia, ziceai ca-ti iei CM 1 luna si jumate.Please, spune-mi si mie cum faci, mergi la dr. de familie si-ti da el atata medical?Nu trebuie sa fie justificat CM-ul?Adica sa ai ceva probleme (Doamne fereste!) medicale ca sa-ti dea atat de mult CM?multzam frumos16+cu CLARA
Daca nu ai probleme mari de sanatate, dar vrei sa stai in concediu medical poti sa-ti ei combinat de la medicul de familie (care poate sa-ti dea maxim 14 zile de CM intr-o luna) si de la medicul ginecolog care poate sa-ti faca internare 7 zile si sa-ti mai dea 7 zile la iesirea din spital, apoi luna urmatoare tot asa pana la concediul prenatal.Ingrid70 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

Da' ce mai galopati - n-am vazut asa ceva! De azi dimineata incerc sa va prind din urma si nimic!!!
Bine ati revenit! tuturor mandrelor care au disparut atata amar de vreme!
Pana la urma: kaiser avem voie sa mancam (astea neimunizate de toxo) sau nu??? (fiecare cu ce-l doare!!)
Matei a fost foarte capos ieri si n-a vrut sa vorbeasca cu masa mai deloc! Asa, un pic, din cand in cand... In concluzie ieri m-am stresat toata ziua degeaba! S-a miscarit in schimb cre ca toata noaptea!!! :)))
Cristi - esti ok acum??? Ce s-a intamplat pana la urma? Care a fost problema??
Alina - imi pare rau ca Anei i-a fost rau... Si-mi pare si mai rau c-ai inceput si tu acum!! Aveti grija de voi!!
daiopri - esti mai muolt decat pe-aproape! diferenta e ca tu ai 1.80 si nu stiu cat si eu am aproape cu 20 de centi mai putin in inaltime!!!
M-a speriat un pic faza cu diabetu' gestational! mama are diabet, iar eu de la o vreme am inceput sa beau toata ziua apa - si nu ca ma fortez, ci chiar mi-e sete (cre' ca beau mai bine de 4 litri de apa pe zi... aseara am fost la un "suc" si-am baut 1 litru de apa intr-o ora!!!!), iar din cate mi-aduc eu aminte asa s-a manifestat la mama in prima faza! hmmmm... sa vorbesc cu drita mea...
Azi tre sa ma programez la dr de fam si la cardiolog! O sa vb cu dr de familie sa vad unde ma duc sa fac testu!!! Apropo, in caz de ceva, doamne fer, ce se poate face??? Iei pastile, insulina????
O zi minunata in continuare doamnelor! Eu ma agit in continuare pe aici!! (a se citi servici)

20+ cu Matei Teodor

miscaretu lu' mama :)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jasmi

chiar asa, mvb, te invidiem, dar nu are nimeni nimic cu tine si noua ne-ar fi tare greu fara ambele salarii .. poate ne-am si obisnuit sa avem de toate, dar si avem tot felul de rate si alte plati.Iar pt fetele care stiu, ma lamureste pls cineva si pe mine care e faza cu pre si post natal? Cate zile sunt? E o anumita regula cum trebuie luate? sau eu pot de ex, sa nu-mi iau prenatal si sa iau doar postnatal? multumesc anticipat Jasmi 15+ cu Vlad
way to go, BB

Trebuie sa-ti iei cel puntin 1 zi de concediu prenatal ca-ti dea tot post natalul.
Legea spune ca exista 126 zile de pre+post natal (adica sarcina si lauzie), din care 63 zile de prenatal (sarcina) si 63 zile de postnatal (lauzie) (a se intelege calendaristice si consecutive). Concediile acestea se pot compensa intre ele in functie de recomandarea medicului si optiunea gravidei, dar sa ramana cel putin 42 de zile pentru postnatal. Deci poti lua cel mult 84 zile prenatal, dar nu-ti va da nimeni, medicul de familie iti va recomnda sa-ti lasi o marja de eroare in cazul in care nasti mai tarziu decat DPN-ul, ca daca nu ai 42 de zile postnatal poti sa pierzi CCC (n-ar trebui, dar legea nu e foarte clara si am auzit gravide la care li s-a intamplat). De asemenea, daca te intereseaza sa ai mai mult postnatal decat cele 63 de zile (ai probabil salariul mai mare decat ce ai lua la CCC) trebuie sa iei cel putin o zi (eu recomand macar 3) de prenatal, ca sa nu te trezesti ca nu-ti vor mai da decat 63 de zile si nu 125 sau 123 de zile de prenatal. Raspunsul celor de la Casa de Sanatate este in acest caz ca nu poti compensa 0 cu ceva ca iese tot 0. O prostie, dar stiu pe cineva care a patit-o.Ingrid70 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Citat:
citat din mesajul lui CADIA

Leditia, ziceai ca-ti iei CM 1 luna si jumate.Please, spune-mi si mie cum faci, mergi la dr. de familie si-ti da el atata medical?Nu trebuie sa fie justificat CM-ul?Adica sa ai ceva probleme (Doamne fereste!) medicale ca sa-ti dea atat de mult CM?

multzam frumos

16+cu CLARA
Daca nu ai probleme mari de sanatate, dar vrei sa stai in concediu medical poti sa-ti ei combinat de la medicul de familie (care poate sa-ti dea maxim 14 zile de CM intr-o luna) si de la medicul ginecolog care poate sa-ti faca internare 7 zile si sa-ti mai dea 7 zile la iesirea din spital, apoi luna urmatoare tot asa pana la concediul prenatal.

Ingrid70 14+

Deci,eu luna iunie am stat-o acasa in pat!Si am luat asa..12 zile de la med de fam si restul pana la sf lunii..vreo 18 parca, de la med ginecolog,fara internare!ambulatoriu!Dar chestia e ca n-a fost nik pe naspa,adica eu chiar am avut si am probleme,am 3 medici care m-au batut la cap sa intru in risc maternal si am tot tras de mine sa merg la job...Acum nu mai pot,bine si pana acum mi-a fost extrem de greu,dar m-am tarat,am tras de mine..!Da-i naibii de bani,ca vin si se duc,bb e mai important acum pt mine.
Oricum sunt medici care dau si daca n-ai probleme,insa mai putin asa..cu pauze..mai un CM,mai la munca..si tot asa.

POZE
Minunica mea
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

raluca - e placenta jos si anterior si din cauza asta e incomod. si nu stiam ca nu am voie sa ma aplec deloc - iti dai seama cu mutatul cam cum a fost, nu?

dar acuma ca m-am odihnit nu am mai avut durerile acelea neobisnuite

si dr zice ca e posibil sa se mai ridice placenta
mai incolo

20+ cu Traian Carol

sa fii sanatos pana la 40+ iubi lui mama
http://bd.lilypie.com/z4XWp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmi spune:

iti multumesc si tie ingrid
sunt sigura ca n-o sa vin la serviciu pana in ziua anterioara nasterii, numai parca mi-ar placea sa imi ramana mai mult dupa. mersi inca o data pentru sfaturi

Jasmi 15+ cu Vlad
way to go, BB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

Cristi - daca te ajuta cu ceva: mamica finutei mele a patit exact la fel in sapt 18 si totul a fost ok intr-un final - placenta s-a ridicat (nu stiu daca- corect sau nu medical.... da' asa mi s-a spus, asa zic si io!) si-apoi bebelina nu mai voia sa iasa :)))

20+ cu Matei Teodor

miscaretu lu' mama :)

Mergi la inceput