Mamici norocoase de ianuarie-februarie 2009 (40)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pyc spune:

E clar branza buna la gust de la tarani, nimeni nu contesta asta...dar e riscanta pentru o gravida.

Infectiile astea pot si sunt in general total asimptomatice pentru mama, dar pot fi fatale pt bebe!!

Sunt atatea avorturi "spontane"...multe au o cauza..printre care listeria, toxoplasma, salmonelozele, CMV....si de fapt orice infectie care-l atinge pe bebe...iar mamica nici nu stie ca a facut boala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Si eu visez la branza brie, la un ficatel de pui,caviar si mici,bere cu alcool si cred ca lista ar continua . Concluzia finala la ce s-a discutat aici este ca fiecare tara cu regulile ei si daca ne putem feri de ce sa nu o facem.Stau si ma gandesc la mamele noastre care cat au fost insarcinate au mancat branza de la tarani in prostie, laptele direct de la vaca il dadea odata in clocot si gata si nimeni pe vremea aceea nu statea sa testeze carnea, poate cea din magazinele speciale dar daca o luai din piata nu stia nimeni ce e in ea.Astazi exista prea multa informatie prea mult stres, pe bune mai bine sa nu stii ca te streseaza mai rau.

http://bd.lilypie.com/cmePm4.png
19+ Doamne ai grija de bebelina mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dya-dy spune:

Buna, dragele mele
Va citesc mesajele de mult timp, si abia acum reusesc sa scriu si eu pe forum.
Ma numesc Diana, am 28 de ani si sunt insarcinata in 16 saptamani.
Ma bucur sa fiu printre voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Citat:
citat din mesajul lui dya-dy

Buna, dragele mele
Va citesc mesajele de mult timp, si abia acum reusesc sa scriu si eu pe forum.
Ma numesc Diana, am 28 de ani si sunt insarcinata in 16 saptamani.
Ma bucur sa fiu printre voi

Bine ai venit!Sarcina usoara in continuare.Ai aflat ce ai?

POZE
Minunica mea
20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

Salut, na ca am revenit. Am fost putin in concediu si dupa ce am ajuns acasa am fost asa suparata, obosita si mi-a fost asa rau ca n-am mai intrat.
Vad ca vorbiti de papa, eu una visez zi si noapte la papa bun din Ro. De abia astept sa ajung, in fiecare zi mananc altceva (mama are deja lista cu ce vreau).
Eu la prima sarcina, am papat mici, nu aveam voie din cauza Toxoplasmozei (nu am anticorpi) dar nu mai puteam de pofta, am papat in primele luni de sarcina aproape numai ficatei (iar nu e voie, contin prea multa vit A) Aici mi-au zis sa pap daca nu rezist fara, inseamna ca are corpul nevoie (ficateii, corpul meu avea nevoie de vit A) Am papat tot ce s-a putut, si salata beof si icre si vinete.
Normal ca-mi era frica, dar te gandesti ca si alte femei care nu sunt asa informate si mananca ce au (nu toata lumea are, sunt care au doar un colt de paine si o ceapa)nasc bebei sanatosi tun.

sA va zic de concediul meu. Am fost in Italia, Sicilia 2000 km dus 2000 km intors. Am plecat marti dim si ne-am intors urmatoarea luni dim. Sunt asa manioasa pe mine ca am putut sa fac asa o prostie. Atata nesimtire si mizerie si of ca ce-mi vine la gura nu pot scrie, nu am vazut nicaieri. Si am fost mintita de sora vitrega, vai ce frumos este, ca e drum de o ora pana la plaja si ce misto va fi sa ne vedem dupa 5 ani.
In fine am ajuns, sormea o descreierata, care urla la copii de dim pana seara (4 Copii) ii si batea, orasul la poalele vulcanului Etna) un dezastru, o ruina, oameni nesimtiti, nu mai zic de strazi si soferi. Mers la plaja 2 ore, ajuns la 8 dim , la 12 scoate sorela butelia si se apuca de gatit, am disparut in 2 min. Se uita lumea ca la urs la noi, mi-a fost asa o rusine si m-am simtit atat de naspa ca dupa 3 zile am luat drumul casei si am zis in Italia nu mai calc niciodata.
Si am mai avut si teroristu cu noi, binenteles, care, cand vedea masina il apuca groaza.
Acum dupa multe rugaminti la sot(ca na Italia nu a fost chiar ieftina), mergem in sept in Ro.

13+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Fetelor, Anuta parca sa zic ca e ceva mai bine...dupa 2 zile de tratament intensiv cu Nurofen sirop si niste sirop de tuse. Dar acum m-a luat pe mine...evident nici nu ma asteptam sa se intample altfel.
Ma doare in gat, imi curge nasul, stranut...intr-un fel ma bucur ca maine plecam si venim acasa.
In afara de Oscilococcinum si Strepsils, ce pot sa mai iau? Ceva care sa ma ajute sa-mi treaca mai repede receala asta...de fapt sa nu se agraveze.

Pyc, groaznic ce povesteti tu cu spitalele din Ro...auzisem si eu din astea dar parca nu-mi venea sa cred ca este chiar asa de rau. Bine ca ai plecam intr-o tara civilizata unde poti sa-ti faci meseria frumos.
Apropo, pe 28 august eu voi fi la Paris :-) Profit si plec cu sotul, el are un business meeting acolo. Daca esti prin preajma...

Legat de toxo si alte boli, eu la prima sarcina nu eram asa de "invatata" si am cam mancat de toate..mai putin lapte de vaca de la taran. Poate am avut noroc...nu stiu. Acum ma feresc si eu cat pot de ce nu e bine insa nu vreau sa devin paranoica...si daca mi-e pofta rau ce sa fac? Parerea mea este ca nu e bine sa exagerezi nici intr-o parte nici in alta....asta spune Balanta din mine :-) pentru mine echilibrul este cel mai important.

Alina21+ cuEMAde ianuarie

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Dya, BINE AI VENIT la noi! Sa ai sarcina si nastere usoara.
Sa-mi dai toate datele sa te trec la listuta (adica DN, DPN, sex bebe daca stii)

Alina21+ cuEMAde ianuarie

Mami de printesa
BB2 e pe drum
Bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Alina, multa sanatate tie si puiului! Sa va faceti bine repede.

Eu am fost la cumparaturi, am luat doi saci de dormit, chiar sunt utili? Pe forumurile locale am citit ca da, bb nu se poate dezveli si sta acolo la caldurica.
Sac de dormit

si baby carrier
(nu va lasati pacalite de maimuta:))

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

Aydan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oxigen spune:

Dragele mele burtici, la cat s-a scris despre mancare (branzica, icre,etc.), sa inteleg ca v-au trecut poftele? :)))

Cred ca suntem cam "stresate" de tot ce auzim, citim, vedem. Nu era mai bine pe vremea "lu' mamaie" cand nastea femeia acasa sau chiar mai rau pe camp si nu o vedea medicul nici macar la nastere? Facea niste zdrahoni de copii si nu mai avea nimic nici ea, nici copilul.

Eu am mancat si icre si branza cumparata numai de la tarani cu rosii, ca asta e mancarea mea de baza pe vara.

Pupici la burtici.

Multumesc Alina ca m-ai trecut si pe mine in lista.Din cate am vazut eu sunt mamica cu cel mai mare al doilea copil.

18 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

miereamara, sacii sunt foarte utili. Aici numai sacii sunt recomandati, bebe nu aluneca dedesubt si nu e pericol de sufocare. Eu recunosc ca nu am, dar teroristu meu nu doarme cu sac, el are plapumioara.
Acum,la bebe 2, voi folosi neaparat ca prea dorm cu frica la Tony, cu toate ca am vazut ca el ridica manutza si da plapuma la o parte daca nu-i convine, oricum doarme mai mult pe ea.

13+

de www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=47a82b5dea7c19b5ab80ea&source=category&category_id=all" target="_blank">Tony , www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=429b4df014c3faeb7eb9ff&source=category&category_id=23" target="_blank">Nunta

Poze

Mergi la inceput